Mitä kuuluu Tiaralle?

20.03.2014

Nyt on aika kurkistaa pitkästä aikaa Tiaran kuulumisiin, taitoihin ja lempparijuttuihin, kun neiti täytti tänään jo kaksi ja puoli vuotta, huh!  Tässä on aihe josta voisin vanhemman ylpeydellä jaaritella loputtomiin, joten pitkä postaus on tulossa. Toivottavasti ei haittaa! Mä päätin silloin kun Tiara täytti kaksi, että en enää kirjoita joka kuukausi mitään kuukausikehityspostauksia, sillä yli kaksivuotiaan oppiminen on jo niin erilaista kuin alle kaksivuotiaan isot taidot kuten käveleminen, puhuminen ja tanssiminen esimerkiksi. Yli kaksivuotias oppii järkyttävän paljon, ihan joka päivä.

Tiara on ollut kova puhumaan siitä asti kun täytti yhdeksän kuukautta. Tiara on jo yli vuoden osannut luetella numeroita, värejä, muotoja ja muodostaa lauseita. Meidän ei ole pitkään aikaan tarvinnut arvailla mitä Tiara haluaa tai mikä harmittaa, ja se on helpottanut elämää ja kommunikointia kyllä huomattavasti. Nykyisin Tiaralta tulee tarinaa kyllä enemmän kuin koskaan, ja juttuja on ihana seurata. Lauseet ovat pitkiä, eivätkä enää mitään yksinkertaisia vaan ihan oikeaa puhetta. Tiaralle on tärkeää taivuttaa jokainen sana oikein, ja hän toistelee itse sanojaan tai lauseitaan niin kauan että saa ne tismalleen oikein, mikä on hassua sillä mitään sellaista ei olla koskaan Tiaralta vaadittu.

IMG_7517Useimmiten lauseet kuitenkin menevät oikein heti aluksi ja Tipa lörpöttelee minkä kerkeää. Tiara on nykyisin kova kysymään kysymyksiä, myös niitä miksi -kysymyksiä, mikä on ihan mahtavaa! Musta on niin parasta selittää Tiaralle kaikkea, vaikka tietenkään vielä kysymyksiä ei tule ehkä niin paljoa kuin joskus tulevaisuudessa. Syy- ja seuraussuhteet ovat olleet Tiaralla kovasti pohdinnassa jo useamman kuukauden, ja Tiara usein toteaakin itse esimerkiksi että ”Jos otan siskolta lelun kädestä, niin sille tulee paha mieli, ei saa tehdä niin” tai että ”Jos syön lautasen tyhjäksi, niin masu tulee täyteen”.

Ruotsin kieli on edelleen meillä arjessa mukana, joskaan ei yhtä vahvana kuin suomi. Tiara osaa monia tavallisimpia lauseita ruotsiksi, ja kaikenlaisia perusasioita kuten numeroita, värejä ja esineiden nimiä, mutta kyllä suomi on se hallitseva kieli. Jotkin sanat Tiara sanoo aina ruotsiksi suomen sijaan, ja kyllä me yritetään vahvistaa ruotsin kieltä jatkuvasti. Tiaran puheenkehitykselle ei mitään hidastetta ole kahdesta kielestä ollut, joten vaikka ruotsi ei koskaan tulisi yhtä vahvaksi kuin suomi, niin yritetään kuitenkin pitää se mukana niin hyvin kuin mahdollista. Ei siitä varmasti haittaakaan ole!

IMG_7548Tiara on opetellut lastenohjelmista ja youtube-videoista myös englantia ihan itse, ja osaa aakkoset, värit, numerot ja monia muita asioita myös englannin kielellä. Tyttö on kova laulamaan, ja lauluja tulee kaikilla kolmella kielellä jatkuvalla syötöllä. Tipa muistaa sanat varmasti useampaan lauluun kuin minä, niin Risto Räppääjä ja Viileä Venla -elokuvan soundtrackilta kuin perinteisiltä lastenlevyiltäkin. Aakkosetkin Tiara oppi muistamaan ulkoa laulun avulla, ja osaa erilaisia aakkoslauluja suomeksi ja englanniksi. Neidin lempparilaulu on englanninkielinen Finger family eli sellainen samantyylinen sormileikki kuin se suomenkielinenkin ”Missä on peukalo?” ja sitä hän hoilottaa kokoajan.

Tiara tunnistaa kaikki eri kirjaimet ja numerot kirjoitettuna, ja osaa myös kertoa esimerkkisanoja jotka alkavat tietyllä kirjaimella. Usein kun liikutaan kaupungilla niin Tiara luettelee kylteistä kirjaimia, sekä mainoskylteistä että esimerkiksi talojen rapuista ”katso äiti, siinä oli kahdeksan A. A niinkuin appelsiini”. Kirjoittaa Tiara ei vielä osaa, mutta varmasti harjoittelisi mielellään, en vaan ole vielä hiffannut ennenkuin nyt tätä kirjoittaessani että voisin vaikka ostaa Tipalle sellaisen harjoituskirjan johon voi kirjoittaa kirjaimia mallista. Tipa nimittäin rakastaa kaikenlaisia puuhatehtäviä yli kaiken, ja oli viime lauantain laivareissullakin eniten innoissaan saamastaan puuhasalkusta.

IMG_7523Kuten kerroin, on Tiara osannut luetella numeroita yhdestä kymmeneen jo yli vuosi sitten, mutta nykyään Tiara myös laskee esineitä ja esimerkiksi Barbien kenkiä, ja luettelee numerotkin vähintään kahteenkymppiin asti suomeksi. Englanniksi ja ruotsiksi menee kymppiin tai viiteentoista, eikä niillä kielillä Tipa varsinaisesti laske koskaan. Tipa osaa myös kertoa oman ja siskonsa iän, ja kyselee usein minkä ikäinen kukakin kaveri tai sukulainen on.

Piirtäminen on Tiaran lempiharrastuksia, ja Tipa tykkää eniten piirtää ihmisiä, niinkuin mäkin tykkäsin pienenä. Tipa on ehkä n. puoli vuotta piirtänyt pääjalkaisia, joilla nykyään on kasvojen ja raajojen lisäksi hiukset, korvat ja asusteita kuten laukkuja tai kenkiä. Myös värittämisestä Tiara tykkää kovasti ja käyttää monipuolisesti erilaisia värejä, ja pyrkii jo värittämään kuvia niin että värit pysyvät ääriviivojen sisäpuolella. Muita siistejä sisäharrastuksia joista Tipa tykkää ovat pala- ja muistipelit, sekä erilaisten tornien, linnojen ja kotien rakentelu barbeille ja legoukkeleille.

Ulkona Tiara juoksee, hyppii tasajalkaa, potkulautailee ja kiipeilee. Kesäksi ollaan varmaankin ostamassa neidille ensimmäinen polkupyörä, mutta saa nähdä pääseekö se tänä kesänä jo käyttöön. Tipa on ulkona aika varovainen ja harkitseva, mutta kuitenkin rohkaistunut hirveästi viime vuodesta, eikä jää toisten jalkoihin vaan menee innoissaan ja vauhtipäällä aina puistoreissuilla toisten mukana. Tiaralla on hyvät sosiaaliset taidot, ja hän osaa suurimmaksi osaksi käyttäytyä nätisti erilaisissa paikoissa ja tilanteissa. Toki joskus kavereiden kanssa tulee valtataistelua siitä mikä lelu kuuluu kenenkin käteen, niinkuin uhmaiässä kuuluukin.

IMG_7544Ravintoloissa, pr-tilaisuuksissa ja julkisissa kulkuvälineissä Tipa on kuin kala vedessä ja muistaa aina hyvät käytöstavat. Tiara osaa tervehtiä, esitellä itsensä ja kertoa että on hauska tavata. Muistan kerran kun mentiin yhdelle pr-toimistovisiitille, niin Tiara jo hississä esitteli itsensä samaan hissiin tulleelle naiselle, ja kertoi että on hauska tavata, kun ajatteli että olimme menossa tapaamaan häntä. Mun mielestä on ihanaa että Tiara on oppinut toimimaan erilaisissa tilanteissa luontevasti, eikä mua koskaan jännitä ottaa Tiaraa mihinkään mukaan. Tiara osaa myös kiittää kohteliaasti ja muistaa aina huikata heipat lähtiessä.

Tipa on kova tanssimaan, ja harjoittelee omia askelsarjojaan aina kun musiikki soi. Tipan keksimästä askelsarjasta kuvattu ”ylös, alas, taputus ja ympäri” -video on ollut Instagramissa jo muutaman kuukauden, ja nykyään sarjoja on useampia ja pidempiäkin. Taputusleikki on Tiaran lemppari, tiedättekö sen missä taputetaan ensin käsiä yhteen, sitten kaverin kanssa ensin toisella kädellä, sitten toisella, ja lopuksi molemmilla. Tiara erottaa oikean ja vasemman käden, ja jos pyytää vaikka antamaan vasemman käden niin Tiara antaa vasemman käden. Itse muistan vielä suunnilleen ekaluokalla miettineeni että oikea käsi on se millä piirrän, ja muistaneeni siitä kumpi käsi on oikea ja kumpi vasen.

IMG_7523

Kuvissa Tiaralla Reimalta saatu välikausitakki, jonka esittelen myöhemmin blogissa tarkemmin, sekä maissilastut joilla häikäilemättömästi lahjoin neidin pysymään edes sekunnin paikoillaan jotta sain kuvat otettua.

En voi kyllä väittää ettenkö olisi ihan uskomattoman ylpeä ja häkeltynyt siitä mitä Tiara osaa, enpä nimittäin kuvitellut että 2,5 -vuotiaana meidän tytär osaa jo noin paljon! Eikä tässä postauksessa ole edes tuhannesosaa Tiaran taidoista, mulla menisi ikä ja terveys – ja lukijoilla hermot – jos kaiken alkaisin kirjoittamaan ylös, sillä postauksesta tulisi kilometrin mittainen vähintääkin. Tähän loppuun vielä kuitenkin Tiaran haastattelu, jonka tein eilen aamulla kun ajattelin että on hauska muisto vauvakirjaankin kun on haastateltu Tiaraa tässä hassussa iässä.

Saako äiti haastatella sinua? ”Ei hullumpi ajatus!”

Mitä sinulle kuuluu? ”Hyvää. Ei kuulu muuta.”

Miltä tuntuu olla 2,5 -vuotias? ”Olen iso tyttö!”

Mistä sinä tykkäät? Lelusta, äidistä, isistä, mummusta, Mörköstä, Zeldasta (huomatkaa koira ennen siskoa), Oonasta, Oliviasta, Jemmistä, Vanessa-vauvasta, Inasta, Almasta, Severistä, Kaislasta, Simosta, jaaaaa yllätysmunasta.”

Mikä on sinun lempilelu? ” Menen hakemaan sen! Se on lego!” *hakee kaksi legopalikkaa onnellisena hymyillen*

Mikä on sinun lempiruoka? ”Nuudelikokista minä tykkään” (=nuudeliwok)

Mikä sinusta tulee isona? ”Iso tyttö. Teen töitä tabletilla. Muistan minun ja Olivian salaisen suunnitelman.”

Onko Zelda kiva? ”Se on 11 kuukautta. Se on kiva.”

Mitä haluaisit vielä kertoa? ”Hyvä on. Nyt olen valmis! Huh. Oli vähän rankkaa!”

Sellainen on meidän Tiara 2,5 vuotta. Ihana ja rakas pieni höpsö♥ Millaisia 2,5-vuotiaita teillä asuu? Mistä he tykkäävät?


No Responses to “Mitä kuuluu Tiaralle?”

 1. Iita sanoo:

  Tipa on kyllä todella taitava ikäisekseen, ei voi kun ihmetellä. Ihanan reipas pieni tyttö! :)

 2. Katarooma sanoo:

  Voi ihanuus tuota neitiä! <3

 3. jonna sanoo:

  Voi apua kun aika on menny nopeaa! :) http://kideblogi.fi/butimahumannotasandwich/2012/10/03/tiara-1v/#respond Luin justiin vanhoja ja vähän tuntuu siltä että Tiara on justii ollu tuommonen pieni. :D

 4. Kaisla sanoo:

  Ihana Tiara! <3 Mäki tykkään Tikrusta, puspus <3

 5. Jassu sanoo:

  Iiik uskaltaidun kommentoimaan ekaa kertaa, vaikka teidän juttuja jo toista vuotta seurailenkin! Mutta huh, ihan huikeeta miten Tiara osaa tuon ikäisenä jo noin paljon kaikkea! Olisi ihan huippua nähdä Tiarasta myös enemmän vaikka ihan perus höpöttelyvideoita, niin valloittava persoona hän on :) ja IINA SUPER ISO KIITOS AIVAN IHANASTA BLOGISTA! <3 vaikka mun elämäntilanne on niin päivänvastanen sun kanssa (lapseton, sinkku, ahkerasti juhliva opiskelija :D) niin sun blogi on mun ihan ehdoton suosikki! Kaikkea hyvää teidän koko perheelle<3

  • Iina sanoo:

   Voi ihana kun uskaltauduit kommentoimaan, kiitoksia ihan hurjan paljon!!♥ Ihan mahtavaa kuulla että tykkäät mun blogista noin kovin, vaikka meidän elämäntilanteet ovatkin erilaiset :)! Tipa kyllä tosiaan on valloittava tyyppi! Pitää kuvata enemmän videoita :)! Mukavaa kevättä ja aurinkoisia päiviä sulle!♥

 6. karo sanoo:

  IHANA mä en kestä!!:DDD <3 haastattele tipaa joskus videolla!!:)

 7. Laura sanoo:

  Eikä aivan ihana Tipa. On niin kiva lueskella teidän tyttöjen juttuja, kun ne niin piristää aina. (:

 8. O sanoo:

  voi eiikä,miten siitä pikkuvauvasta on voinu noin äkkiä kasvaa huikeen taitava ja iso tyttö! <3 Tiara tosiaan osaa varmasti huomattavasti enemmän asioita mitä muut hänen ikäiset, kiinnostaisi tietää onko tästä ollu puhetta esim neuvolassa että mistä luulette sen johtuvan :) mikähän huipputytsy hänestä vielä kasvaa! ja voi apua kuinka ihana toi haastattelu :D hassun hauskaa kesän (vaiko kevään ;D) odotusta!

 9. Annele sanoo:

  mä olen lapseton ja mulla ei siis ole mitään vertailukohtia, mutta mulla on sellainen fiilis, etteivät kaikki 2,5-vuotiaat ole todellakaan näin välkkyjä? olenko aivan väärässä? Tiara vaikuttaa pieneltä nerolta! :O huh!
  todella kiva postaus! :)

  • Iina sanoo:

   Mä en oikeastaan osaa sanoa, kun oon itse niin tottunut siihen mitä Tiara osaa!! :D Mutta ylpeä olen meidän ihanasta neidistä!♥ Kiitos, kiva että tykkäsit!

 10. Piapia sanoo:

  Ajattelin asiaan jonkin verran perehtyneenä vinkata, että kannattaa tutustua Montessorimenetelmään, ellei se ole teille jo ennestään tuttu. Sieltä löytyy paljon pedagogista materiaalia kielestä kiinnostuneille pienille, joiden käden motoriikka ei vielä taivu kynän kanssa taiteiluun. Esim. Irtokirjaimet, joiden avulla lapsi pääsee rakentamaan sanoja vaikkei varsinaisesti vielä kirjoitakaan. :) Menetelmä ja välineistö on yli sata vuotta vanha, mutta oppimismetodit ovat edelleen relevantteja. Lapset eivät myöskään ole muuttuneet, ainakaan varhaisten kehitysvaiheiden osalta. ;) Suosittelen lämpimästi siis käymään visiitillä jossain Montessoripäiväkodissa tai googlettamalla.

 11. Katinka sanoo:

  Hahaa, ihana Tipa! Ja muuten kuulostaa ihan kuin meidän tytöstä puhuisit! :D Meidän Milla on kuukauden nuorempi Tiaraa ja kaikki jaksaa aina ihmetellä kun tytsy avaa suunsa, kun eivät odota noin pieneltä sellaisia juttuja!

 12. milla-mai sanoo:

  Täytyy sanoa, että Tiara on kyllä seesteinen lapsi, ja aika nero ikäisekseen :) sehän osaa paljon enemmän juttuja, kuin meidän 4v! Melkein tunnen piston sydämessäni, että olenko laiminlyönyt tuon tenavan opetusta, kun se ei vieläkään tunnista kunnolla aakkosia tai numeroita. 2,5v:nä se rimpuili täyspäiväisesti uhman kourissa. Mä olenkin aina ajatellut, että tuo 2-3v. on se kaikista raskain ikävaihe, kun tahtoa on mutta järkeä ei, mutta ilmeisesti tämä ei pidä ollenkaan paikkaansa kaikkien kohdalla. Tuo haastatteulu oli kyllä ihana, pakko varmaan toteuttaa itsekin!

  • Iina sanoo:

   Kyllä Tipakin osaa uhmata, ja kyllä meilläkin rimpuillaan, mutta kyllä Tiaran kanssa pääsee varmaan helpommalla kun hän aika hyvin osaa puhua ja kertoa mikä mättää, joskus ei vaan syystä tai toisesta halua puhua :D Mutta hei älä tunne mitään pistoa sydämessä, Tipa on vaan niin tiedonnälkäinen että sitä ei paljoa tarvitse opettaa kun se onkii sitä tietoa vaikka väkisin! :D

 13. Hanna sanoo:

  Kolmen lapsen äitinä sanoisin, että Tiaran verbaaliset taidot ovat sellaista 4-5-vuotiaan luokkaa. Harva kiinnostuu (ja tunnistaa) esim. kirjaimista ennen kuin täyttää viisi.

 14. E sanoo:

  Ihana haastattelu :D huh oli vähän rankkaa :D mahtava lapsi!

 15. Minävaan sanoo:

  Voi, miten taitava teidän Tiara on! Lopun haastattelu oli ihana ja nauroin aivan mielettömästi noille suloisille vastauksille! Mustakin olisi hauska, jos joskus tekisit videolla pienen haastattelun Tiaralle :)
  Ja apua, minä opin vasemman ja oikean tyyliin autokoulussa. Aina piti miettiä kumpaan suuntaan käännytään, kun opettaja sanoi, että ”käänny vasemmalle”, hups. Mutta ehkä sekin on ihmisestä kiinni, koska olin sitä kyllä yrittänyt opetella :Dd
  Mutta siis pakko vielä sanoa, että en voi muuta kuin ihailla teidän kasvatustapojanne ja sitä rakkautta mitä lapsillenne osoitatte. Toivottavasti mustakin tulis joskus äiti niin pääsisin hyödyntämään oman äitini oppien lisäksi teidän oppejanne :)

  • Iina sanoo:

   Voiei, niin kauniisti sanottu! Kiitos hurjan paljon sun kauniista sanoista♥ Tipa on kyllä uskomattoman taitava, enkä voisi olla ylpeämpi! :D Kaikkea hyvää sulle ja aurinkoista kevättä♥

 16. Suvi sanoo:

  Mahtaakohan Tiara olla oikeasti joku lapsinero :o

 17. Embu sanoo:

  Voi mikä ihanuus tämä teidän tyttö!<3

 18. Julia sanoo:

  Hahhaha ihana toi Tipan haastattelu! <3

 19. Emilia sanoo:

  Ihana Tiara♥ Niin lahjakas tyttö!! Vähänkö hauskat vastaukset noihin kysymyksiin XDDD

 20. ssas sanoo:

  hahah ihana toi haastattelu! :D tiara on kyllä taitava ja fiksu ikäsekseen!

 21. Nimetön sanoo:

  ”Ei hullumpi ajatus”, aivan loistava :D Niin ihana ja hauska postaus ja tietysti Tiara! Tulee aina niin hyvälle tuulelle lukiessa miten hurjan taitavia pienetkin lapset jo voivat olla (: Tiaran haastatteluja ja Zeldankin myöhemmin odotellessa :D

 22. nb sanoo:

  Aivan ihana Tiara!! ja todella taitava ikäisekseen! :) Oisko kenties mahdollista joskus, jos voisit kuvata videon, missä haastattelet tiaraa? Olisi kiva nähdä myös videolta, kuinka hyvin Tiara ymmärtää ja puhuu :)

  • Iina sanoo:

   No niin on!♥ Blogista löytyy montakin videota joilla Tipa puhuu, ja FB-sivuilta myös :)! Mutta voisin koittaa haastatella, se on vaan aina vähän siitä kiinni että suostuuko neiti 2v juuri sillä hetkellä juttelemaan kameralle ;D

 23. Saara sanoo:

  Aivan ihana postaus, joka sai heti hymyn huulille:) Tiara on kyllä ihana ja taitava tyttö! :)

 24. Äiti ja tyttö sanoo:

  Itselläni puoli vuotta Tiaraa vanhempi tyttö, mutta ajattelin silti kirjoittaa, hyvin samantapaiselta kuulostaa! :) Meilläkin puhuttu iät ja ajat ”täydellisesti” :) Tekee monen kymmenen palan pelejä, tehnyt itseasiassa parivuotiaasta, nyt pelaillaan jo kaikennäköistä muutakin, niin tietokoneella kuin lautapelejäkin, kirjaimet ja numerot hallinnassa, ja niistä hyvin kiinnostunut, on nyt oppinut kirjoittamaan oman nimensä paperiin, ihan ilman mallia, myös pari muuta tärkeää nimeä luonnistuu :) Piirtää hyvin, ihmisiä nyt jopa vartaloineen, heh, 3-vuotis neuvolassa piirsi tädille leijonan kuvan, ja tytön kukkineen ja aurinkoineen, vaatimus kuin olisi ollut pystysuora-ja vaakasuoraviiva, oli neuvolantäti hyvin tyytyväinen! ;D Leikkaa saksilla ääriviivaa pitkin, tätä en itsekkään tiennyt, kunnes päiväkodin täti esitteli tytön tekemää kissaa, jonka oli itse leikannut, huh, aina sitä yllättyy! :O :D Motorisesti myös hyvin menevä, sitä ehtii, kun on aloitettu kävelyt sun muut 9 kk ikäisenä, nyt harrastaa taitoluistelua, aloittanut ajamaan pyörällä ilman apupyöriä, oppi 2-vuotiaana ottamaan itse vauhtia keinussa (ja kovat sellaiset, ihmiset kauhuissaan katsovat, kun pikkufriidu näppäsi itselleen seisoen keinussa hirveät vauhdit!:D ja minä en toppuuttele turhaan, kun toinen osaa!), kaikkea tällaista. Kyllä jotkut lapset siis vain ovat ”nopeita kehittymään”, ilman että olisivat kuitenkaan liiallisen neroja, itse ainakin pidän tätä tyttöä kyllä täysin ”normaalina”, eikä neuvolassakaan olla mitään sanottu, sanottu toki, että ikätasoiset taidot ovat kyllä edellä, mutta hyvällä tavalla. Hän osaa kuitenkin myös olla ihan hömelö 3-vuotias, kaikkine uhmakkaine kiukkukohtauksineen! :P :) Ihanaa kuulla, että muitakin ”nopeita” on! :)

  • Iina sanoo:

   Kuulostaa niin tutulta! :) Tosi taitava tyttö teillä, hurjaa että osaa jo ajaa pyörälläkin noin pienenä! Tipa taas on liikkumisessa paljon varovaisempi, vaikka hienomotoriikka ja puheenkehitys ovatkin vauhdissaan! Tosiaan ihana kuulla että on muitakin nopeita oppijoita, kun niin usein Tipan taitoja ihmetellään :) Ja se on totta että taidoista huolimatta pitää muistaa että kuitenkin lapset on lapsia, ja tuossa iässä on myös ne normaalit uhmat ja muut! Kaikkea hyvää teille molemmille!♥

 25. Linkku sanoo:

  Hahahah, tuo haastattelu! :D Tosi hauska idea. Väkisin toi hymyn huulille. Olis kyllä ollut hauskaa nähdä tuo videolla, tee tosiaan joskus sellainenkin :D

 26. st.brigitten sanoo:

  Suloinen tyttö! Meiän tyttö oli aika samanlainen samassa iässä ja nyt 4-vuotiaana on aivan käsittämätön tuo kyselyikä XD Muistan kans kun ajattelin, että kiva kun kyselee ja saan selittää, mutta nyt kyllä välillä tuntuu, että apua… täytyy myöntää :D

  Meidän poika on nyt 2v2kk eikä vielä kysele juurikaan. Hän on kiinnostunut oikeastaan vain hiihdosta, mäkihypystä, jääkiekosta ja barbeista :D

 27. Marika sanoo:

  voi ettäettäETTÄ miten ihanan sulonen ilmestys voi pieni ihminen olla ! Tosiaan olisi hauska saada videota Tiarasta jossa vaikka haastattelet typyä tai jotain, on se vaan niin hupsu :’) paljonpaljon terkkuja pikku neidille ja hyvää viikonloppua teille kaikille !

 28. Jenna sanoo:

  Teillä on kyllä hurjan taitava ja reipas tyttö. Ja kielellisesti ihan uskomattoman lahjakas

 29. ansku sanoo:

  ”jaaaaa yllätysmunasta” eikä, ihana Tiara! Repesin kyllä ihan täysin. On neiti kyllä tosi reippaan ja fiksun oloinen :) saat olla ylpeä äiti ihanista tytöistä!

 30. Elisabet sanoo:

  Saatte kyllä olla hyvin ylpeitä tuosta ihanasta höpöttäjästä! Todella taitava. Hihi tuo haastattelu oli hyvä, sai tosiaan hymyn huulille :)

 31. Joanna sanoo:

  Ihana ja fiksu nuori typykkä! ♥

 32. ssaaera sanoo:

  hahah ihana toi haastattelu :D <3 voi kun saisit videolle noitta tipan juttuja!! :D ois ihan huippua!

 33. Nimetön sanoo:

  ”Huh. Oli vähän rankkaa.” Aaww ihana Tiara. :D <3

 34. Nimetön sanoo:

  Toi haastattelu on niin ihana. <3 Teillä on todella lahjakas neiti! <3

 35. Jenna sanoo:

  Mun piti jo eilen kirjottaa tänne, mutta se sitten vähän jäi…

  Saatte olla ylpeitä vanhempia, kun teillä on noin ihanat lapset. En malta odottaa, että oma lapseni alkaa höpöttää. :D Hauska tuo haastattelu. :D

 36. Anonyymi sanoo:

  Mua kiinnostais tietää miten tiaran kohdalla on päästy vaipasta eroon, milloin alkoi olla päiväkuiva milloin yöt ilman vaippaa ym, vai onko vielä :)

 37. M sanoo:

  Mä en kestä, miten 2,5-vuotias voi olla noin taitava! Kuulostaa lähinnä joltain 5-vuotiaalta. :D

  • Iina sanoo:

   Haha :D mä en jotenkin itse osaa ajatella että Tiara ois kovasti ikäistään taitavampi, kun oon niin tottunut sen juttuihin! :D mutta ylpeä olen ihanasta neidistä♥

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.