Zelda 13 kuukautta

20.05.2014

Vastahan me juhlittiin 1v-synttäreitä hieman etuajassa, ja nyt kirjoittelen sitten mattimyöhäsenä millainen on Zelda 13 kuukautta. Viikot vilistävät ohitse nopeammin kuin huomaakaan! Kuukaudessa Zelda on kasvanut ainakin metrin, taidoiltaan siis, pituutta ei niinkään. Tällä hetkellä meneillään on selkeä eroahdistuskausi, ja äidin syli on kotioloissa kovaa valuuttaa. Jos en ole Zeldan näköpiirissä kotona, tai jos ollaan missä tahansa muualla kuin kotona, ei äidin kanssa hengailu kiinnosta yhtään, mutta kotona puuhastellessa Zelda on aikamoinen sylittelijä, ihanaa että viihtyy vielä sylkyssä. Zelda on kova halimaan ja osoittaa hellyyttä jatkuvasti kuolapusujen ja pienten puraisujen muodossa.

IMG_4398x IMG_4404xPuheenymmärrys kehittyy kokoajan ihan uskomatonta vauhtia, ja Zelda ymmärtää jo tosi paljon siitä mitä hänelle sanotaan. Zelda ymmärtää selkeästi jo yksinkertaisia pyyntöjä, kuten ”tule/kom” tai ”istu/sitt” tai ”mennään syömään/ska vi äta” tai vaikka ”anna pusu’. Sanojakin tulee jo aika paljon, puhuminen on selvästi enemmän meidän perheen naisten juttu, kuin nopea liikkuminen. Tiarallakin heräsi ensin puheentuotanto (ja hirmuvauhtia heräsikin), ja sitten kävely tuli vähän myöhemmin. Zelda osaa nyt sanoa (ja tarkoittaa sanoillaan sitä mitä sanoo) äiti, tutti, kakka, moi, Tiara ”Tiaaa”, barbi ”baaaabi”, pappa eli isi, mamma, kiikkaaaa eli keinu, kukkuu ja aaaai haliessaan.

Zelda myös nyökyttelee ja pudistelee päätään, välillä ikäänkuin kysymyksiin vastaten. Zelda liikkuu edelleen pääosin tukea vasten kävellen tai kontaten sisällä, mutta reilun kuukauden voimassa ollut kahdeksan tuettoman askeleen ennätys rikkoutui eilen puistossa, kun typy otti kaksi kertaa niin monta askelta peräkkäin, että sekosin laskuissa. Tänään oli puistossa sama juttu, kävely ilman tukea oli enemmän pop kuin konttaaminen, joka saattaa kieltämättä sortseissa olla hiukan epämukavaa ulkosalla. Kävelystä en ole huolissaan, Zelda kuitenkin osaa jos haluaa, toistaiseksi vaan konttaaminen ilmeisesti tuntuu helpommalta ja hauskemmalta vaihtoehdolta. Ja onhan se hauskaa, kun toinen läpsyttää ihan uskomatonta vauhtia kämppää ympäri.

IMG_4413x IMG_4464xKiipeily on edelleen Zeldan lempparipuuhaa, ja nykyään hän kiipeää mutkattomasti itse sohville, sängyille ja pöydille seisomaan. Jatkuvasti saa olla sydän syrjällään, kun toisella ei vielä ole sitä kuuluisaa itsesuojeluvaistoa, ei sitten ollenkaan. Ketterästi Zelda kuitenkin liikkuu ja enemmän se pelko on mun omassa päässä, koska vaikka liikkuminen on hurjan näköistä, niin harvoin sitä kuitenkaan sattuu mitään.

Zelda on innokas pikkututkija, ja mielenkiinnonkohteet vaihtuvat tiuhaan. Eniten kiinnostavat isosiskon puuhat, ja Zelda seuraa Tiaran mukana kuin kuin hai laivaa. Tytöt ovat alkaneet leikkimään tosi paljon yhdessä, ihan niinkuin kaikki tuntemani kahden tai useamman muksun äidit kertoivat tapahtuvan siinä kuopuksen 1v-synttäreiden korvilla. Tytöt halivat, leikkivät piilosta sekä rakentavat legoilla, kun Zeldakin on vihdoin oppinut palikoiden syömisen ja tornien rikkomisen lisäksi laittamaan niitä yhteen. Tänäänkin Zelda kokosi itse korkean legotornin, ja Tipa kiljui isosiskon ylpeydellä ”äiti äiti tule katsomaan, Zelda osasi rakentaa taas!” Parhaita leikkejä on myös majojen rakentaminen ja niissä hengailu, tyynyillä pomppiminen ja niiden päälle heittäytyminen, sekä yhdessä piirtäminen.

IMG_4475x IMG_4482Silloin kun Tiara puuhaa omiaan, Zelda konttaa kämppää ympäri yleensä tietyn kaavan mukaan. Ensin revitään vähän äitiä jalasta, sitten tyhjennetään puoli kirjahyllyä ja kaikki lautapelit sekä niiden sisällöt lattialle, minkä jälkeen kierros jatkuu jääkaappimagneettien luo, ja niitä löytyykin sitten mitä kummallisimmista paikoista. Vaikka Zelda on välillä pieni täystuho, hän rakastaa kerätä leluja ja legoja laatikkoon, ja siivoaakin paljon tunnollisemmin kuin äitinsä.

Zelda maistaa ennakkoluulottomasti kaikkia ruokia couscousista guacamoleen, enkä muista koskaan ekojen 5kk iässä syötyjen maistiaisten jälkeen Zeldan jättäneen ruokaa lautaselle. Pitää nauttia tästä vielä kun voi, kokemuksella tietää jo että kyllä niitä vaikeampiakin ruokailukausia on vielä edessä. Pääosin Zelda syö jo samaa ruokaa kuin me, mutta tietysti jos tehdään tosi mausteista ruokaa niin erottelen oman osan siitä tytöille.

Iloinen, ihana ja reipas Zelda 13 kuukautta rakastaa tanssimista Tiëston ja Afrojackin tahtiin, höpöttää jatkuvasti, haluaisi nuolla tiensä ikkunan läpi pihalle leikkimään, ja ihailee isosiskoaan enemmän kuin ketään. Rakas pieni höpsö tutkimusmatkailija<3


20 Responses to “Zelda 13 kuukautta”

 1. Jarno sanoo:

  Eikä! Ihana ♥ :DD Mä koko ajan mietin, että Zelda on sellanen pieni vauva, mutta näin se aikaa menee! Ei sitä voi kuin ihmetellä :D Mutta aivan ihana.

 2. mm sanoo:

  voi mikä söpö tyttö!
  Instassa on näkynyt teidän uudet rattaat! Koskas teet niistä postauksen? Ois kiva nähdä myös kuvia rattaista joka kulmasta, makuuasennossa ja istuen, Tiara kyydissä, ja Zelda kyydissä..! Vaunuvalintoja tehdessä kuvia löytyy ihan turhan vähän arkipäivästä vaunujen kanssa!

 3. ssas sanoo:

  voi että kun zeldakin on jo iso tyttö :)

 4. Katri sanoo:

  Aivan ihana pieni tyttö ♥ Jätskipaita on ehkä maailman coolein.

 5. Pita sanoo:

  Mua huvittaa kun Zeldalla on usein kuvissa vähän tollanen vähän tuima ilme, vaikka iloinen tytsy onkin. :) Kun katsoo kuvia Tiarasta ja Zeldasta yhdessä, tulee ihan mieleen mun ja mun pikkusiskon kuvat kun oltiin suunnilleen saman ikäisiä kun teijän tytöt nyt on! Mulla ja musta seuraavalla siskolla on just saman verran ikäeroakin kun kun Tiaralla ja Zeldalla.

  • Iina sanoo:

   Haha no jep, se aina ottaa tommosen tuiman katseen kuvissa vaikka muuten nauraa ja höpöttää kokoajan :D Aww ihana, ootte varmaan läheisiä sun siskon kanssa :)!

 6. Uskomattoman suloinen tyttö! :)

 7. Marika sanoo:

  voi mikä sulonen pieni ihanuus:D jääkaappimagneetit oli meilläkin pikkusiskon suosiossa, jouduttiin nostamaan kaikki pakastimen ovesta, oli silloin suunnilleen samaa ikäluokaa ! ihana että Tiara ottaa Zeldan mukaan leikkeihin :)

 8. Heidi sanoo:

  Toi viimenen kuva on aivan mahtava!!!

 9. Annaleena sanoo:

  En kestä tota ekaa kuvaa! Aivan ihana! :) Noi kädet on niin ihanat.. :)

 10. vaatenytty sanoo:

  Noi vaatteet :D Ihana skeitti baby :))

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.