Viikon arkiruoka

14.01.2015

Haluan haastaa itseni keksimään monipuolisempaa syötävää koko perheelle, ja siksi aion aloittaa nyt uuden postaussarjan blogissa. Postaussarjan nimi on Viikon arkiruoka, ja se ilmestyy nimensä mukaisesti kerran viikossa. Mä tykkään hirmuisesti kokkailla, ja kokeilla uusia reseptejä, mutta aina välillä sitä sortuu myös kierrättämään niitä samoja vanhoja tuttuja, etenkin silloin kun on kiire. Viikon arkiruoka-sarjan tarkoituksena on esitellä kerran viikossa blogissa uusi helppo ja nopea arkiruokaresepti, eli toisinsanoen tämä pakottaa mut keksimään ainakin yhden uuden nopean ja helpon sapuskan koko perheelle joka viikko! Paljon on kyselty myös Instagramissa esitellyistä ruoka-annoksista, ja myös ne reseptit tulevat olemaan mukana tässä postaussarjassa. Kertokaa ihmeessä mitä mieltä olette tällaisesta postaussarjasta.

Ensimmäisellä kerralla vuorossa on meidän viimeaikojen suuri suosikki:

Jauheliha-fetajuustopasta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

400g vähärasvaista naudan jauhelihaa

1 sipuli

3 porkkanaa

1 parsakaali

(oliiveja)

100g fetajuustoa

1 valkosipulin kynsi

1 prk Mutti-tomaattimurskaa

yrttimaustetta

mustapippuria

suolaa

250g täysjyväpastaa

(Parmiggiano Reggiano -raastetta)

Laita pastavesi kiehumaan. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pilko sipulit, feta ja parsakaali. Laita pastat kiehumaan, ruskista samalla jauheliha. Laita jauhelihan sekaan raastetut ja pilkotut vihannekset ja paista hetken aikaa. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Lisää tomaattimurska ja mausteita oman maun mukaan, ja lisää lopuksi pilkottu fetajuusto. Tarjoile täysjyväpastan ja Parmiggiano Reggiano-raasteen kanssa.

Mä olen viimeaikoina jotenkin löytänyt parsakaalin ihan uudelleen, je meillä on sitä nykyään varmaan jokatoisella ruualla, saapa nähdä milloin joku perheenjäsenistä kyllästyy, toistaiseksi maistuu kaikille! Fetajuustosta sen verran, että ostin kerran salaattijuustoa kun kaupasta oli feta loppu, ja se maistui aivan kumilta siinä kastikkeessa, en suosittele kokeilemaan! Oikeassa fetassa on niin paljon parempi maku ja rakenne.

Ihanaa keskiviikkopäivää kaikille!


41 Responses to “Viikon arkiruoka”

 1. Sanna sanoo:

  Aivan mahtava idea tämä Viikon arkiruoka! Ja upea aloitus, pitää heti jo tällä viikolla kokeilla! Kiitos Iina <3 toivottavasti jatkossakin tulee ainakin puoliksi yhtä hyviä vinkkejä 😉

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Jee ihanaa että tykkäät! Kiitos paljon vain itsellesi <3 Kyllä mä aion nyt panostaa näihin arkiruokiin, haluan haastaa itseni ja haluan jakaa kivoja vinkkejä! 😀 toivottavasti maistuu<3

 2. santsu sanoo:

  Oi kuulostaa hyvältä! 🙂 ihanaa kun pystyy puhelimella lukemaan kirjoitukset!!

 3. tuua. sanoo:

  Tosi hyvä idea ja hyvän kuuloinen resepti! Sitten vielä postauksen loppuun kysymys, että mitä lukijoiden kotona tänään syödään/syötiin. Kommenttiboxista voi sitten poimia ruokavinkkejä sekä lukijat että sinä 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Kiva että tykkäät! 🙂 Ja mulla itseasiassa luki tuossa ensin se kysymys lukijoille, sitten pyyhin sen epävarmuuksissani pois, kun ajattelin että jos joku tulee sitten syyttämään mua, että kalastelen vaan lukijoilta reseptejä kun en itse keksi 😀 hahaaa 😀 Mutta ois oikeesti kiva kysellä ja kokeilla lukijoidenkin vinkkejä! 🙂

   • SaaraT sanoo:

    Apua! Mua ensin vähän nauratti tämä sun kommentti, mutta sitten alko säälittään.. Siis sääli, että blogimaailma on sellanen, että tommosta asiaa pitää miettiä. Uskon, että joku olis ihan hyvin tuon kommentin voinut sitten jättääkin sulle! Hö! Vmp. Että kysele menemään vaan, hyvä idea. 🙂

 4. B sanoo:

  Moikka Iina! Eikö blogisi seuraaminen onnistu enää bloglovinin kautta ollenkaan? Olen yrittänyt kaikin keinoin mutta uutta blogiasi ei blogimuuton jälkeen löydy millään bloglovinista. Tämä olisi sääli, sillä blogisi on ihan ehdoton lempparini eikä aamuni ala kunnolla ilman sun uusien postaustesi lukemista 🙁 Tuhansittain onnea kuitenkin uuteen blogiin ja toivottavasti saadaan asia kuntoon, että voin jatkaa ihanan blogisi seurailua entiseen tapaan! 🙂

  • A sanoo:

   Just olin tulossa kysymään samaa! Oon näköjään missannut ainakin 2-3 postausta, kun en ole tajunnut erikseen tulla tähän osoitteeseen vaan lukenut Bloglovin’in kautta päivittyneet tekstit. Olisi helpompaa ja kivempaa, kun saisi tämän uudenkin osoitteen Bloglovinin kautta…

   JA piti myös sanoa, että onneks et vaihtanut blogin nimeä! Sitä kun joskus tässä syksyllä/talvella pohdiskelit. Just katselin ajanvietoksi blogeja, joita en yleensä seuraa ja lähes kaikki ovat jotain ”sofia maria” tyyppisiä, eli blogin nimi on bloggaajan nimi. Muuten ihan jees, mutta menee kaikki sekaisin, kun samantyylisiä nimiä ja yhdistelmiä. En edes enää muista mitä blogia juuri 10min sitten luin, kun nimi oli vain joku yleinen naisen nimi.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! Nyt toimii bloglovin, siinä vaan kesti pari päivää että he saivat sen päivitettyä siellä päässä :)! Kiitos paljon onnitteluista<3 Ja en mä tätä taida mihinkään vaihtaa, onhan se välillä hankala, etenkin jos pitäisi nopeasti ja itsevarmasti esittäytyä jossain tilaisuudessa, mutta mitäpä sitä muuttamaan kun se on se mikä jää mieleen :DD

 5. Hei tosi kiva tämä viikon arkiruokapostaus! Mä oon ainakin niin laiska kokki ja saanu kuulla tästä mieheltänikin. 😀 Vois siis kokkailuintokin nousta, kun lukee noita sun herkullisia arkiruokareseptejä. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos! Kiva kuulla että tykkäät :)! Ja mäkin oon välillä ollut laiska kokki, mutta tässä viimeisen parin vuoden aikana oon jotenkin innostunut ihan uudella tavalla! 😀

 6. Amanda sanoo:

  Tosi kiva idea, kannatan! Ja tää resepti kyllä menee myös kokeiluun!

 7. Ida sanoo:

  Postaussarjalle peukkua 🙂

 8. Muumimamma sanoo:

  TODELLA hyvä ja kiva idea! Odotan innolla uusia arkiruokareseptejä! Kiitos! 🙂

 9. Aivan mahtava idea ja hyvä ohje! Pitää ottaa kokeiluun! Itse tein tänään perheelle juuri kana-pestopastaa josta on tulossa myöhemmin blogiin ohje. 😉

 10. st.brigitten sanoo:

  Hyvältä kuulostaa tämä idea! Tämänkin ruuan otan kyllä kokeiluun joku päivä 🙂

 11. Johanna sanoo:

  Tosi kiva uusi postaussarja!:) Nää on varmaan monien äitien keskuudessa tosi tervetulleita postauksia niin saa vähä vaihtelua omiin kokkailuihin, kiitos:) Tykkään blogistasi!

 12. Tinkerbell sanoo:

  Jes hyvä idea! Kokeilen ehdottomasti tätä reseptiä ensi viikolla 🙂 kiitos reseptistä

 13. H sanoo:

  Hyvä idea! Voisit joku viikko tehdä kasvisruokaa? Kasvissyöjänä kiinnostais sun kasvisruoka vinkit:)

 14. Enni sanoo:

  Heippa! Oi ku näyttää hyvältä, taidan huomenna kokeilla! 🙂
  Semmoinen juttu vielä, että häiritsee se kun nyt siirryt indiedayssille niin sun postauksii ei voi lukea enää suoraan bloglovinista, niinkuin ennen… Siinä näkyy pätkä vaan ja sitte siinä vaan lukee että:”view the original post” ja joudun lataamaan postauksen periaatteessa erikseen 🙁 saisiko asiaa mitenkään korjattua, että postaukset näkyisivät suoraan kokonaan? 🙂 muissakin indiedayssin blogeissa on sama vika joita seuraan!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! Kiitos paljon, toivottavasti maistuu! 🙂 Bloglovinin suhteen ei ole kyseessä virhe, vaan se että tämä ratkaisu mahdollistaa kävijämäärien todellisen seurannan. Silloin kun postauksen lukee bloglovinissa suoraan, ei siitä kirjaudu blogin laskureihin mitään merkintää, mikä vääristää tilastoja ikävästi. Ymmärrän että se on harmillista jos on tottunut lukemaan postaukset kyseisellä tavalla, mutta valitettavasti sitä asiaa ei voi muuttaa. :/ Toivottavasti pysyt mukana silti ja ihanaa kevättä :)!

 15. Annina sanoo:

  Tosi hyvä idea! Mä tossa kirjotinkin kauppalistaan tarvikkeet tätä varten ja huomenna kokkailen 🙂

 16. liinta sanoo:

  Jeee, ihanaa! 🙂 mä ainakin kaipaan uusia tuttavuuksia mun arkiruokailuun! Mukava myös kun ainakin tää oli ihan kenen tahansa budjettiin sopiva! Jes, näitä lisää! 🙂

  • liinta sanoo:

   What nyt lähti kommentti ennen aikojaan, sähköpostikin jäi puoleen tiehen! 😀 mutta olin vielä jatkamassa että ite oon kanssa innostunu parsakaalista lähiaikoina, niin hyvää ja tuo väriä kaikkiin kastikkeisiin just!:-)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Haha! Parsakaali on kyllä monipuolinen ja helppo vihannes! 🙂 Ja kiva että tykkäät, kiitos <3 Mä yritän just tehdä tälläsiä iisejä ruokia, ja tosiaan ei mitään gourmeeta tai ylikallista, vaan edullista ja helppoa! 😀 Viikonloppusin voi sitten panostaa enemmän kun on aikaa! 😀

 17. K sanoo:

  Ei tuo ole kyllä täysijyväpastaa tuossa kuvassa?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ei olekaan, kokonaan 🙂 Mä kaadoin Myllyn Parhaan täysjyväfusillien sekaan perus Pirkka fusillien jämäpussista ehkä 40g pastaa että sain sen pois kaapista pyörimästä, ja tuossa kuvassa näkyy myös yksi vaalea fusilli, kiva että lukijat on noin tarkkana 🙂

 18. sallamalla sanoo:

  täällä ilmoittautuu erittäin laiska ja surkea kokki ! kokeilimpas tätä tänään, ja oli hyvää ja helppoa, ihanaa, jos sulta alkaa tippua näitä helppoja arkiruokia enemmänkin, kokeilin aiemmin sitä sun chorizomakkara-kastiketta ja sekin oli huippua ! kiitos iina !! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Jee hei mahtavaa että maistui ja oli helppo, ja kiva että oot kokeillut sitäkin!! 🙂 Kiitos kovasti sinulle<3 Et sä kyllä laiskalta tai surkealta vaikuta jos oot kerran tehny hyvänmakusia ruokia hei ;)!

 19. Elisabet sanoo:

  Jee, ruokavinkkejä onkin odotellu kovasti! Tuntuu, et oon aina etsimässä reseptejä blogeista tai ehdottelemassa semmosia postauksia. 😀 Noh, niitä uusia ruokia on vaan niin kiva kokeilla. Mä en vieläkään ole saanut bloglovinin kautta lisättyä tätä blogia. Luulisin, että osoite menee oikein mutta ei. 🙁

 20. Tiina sanoo:

  Tein tätä eilen ja maistui ihan koko perheelle; parsakaalia vihaavalle miehelle ja noin muutenkin kaikkiruokaiselle 1,5-vuotiaalle. 🙂 Kiitos hyvästä ja helposta ohjeesta!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.