Viikon arkiruoka #2

21.01.2015

Me syödään oikeastaan tosi paljon pastaa, koska se taitaa olla meidän kaikkien lempiruoka. Yritän kuitenkin keksiä paljon muitakin ruokavaihtoehtoja kuin vain sitä pastaa, ettei olisi niin yksipuolista. Yksi meidän helppo lemppari on vuohenjuusto-broilerisalaatti. Salaatithan on oikeastaan tosi helppoja arkiruokia, vaikka tietty se pilkkominen vie jonkin verran aikaa. Mä aiemmin välttelin vuohenjuuston käyttöä salaatissa, koska en ikinä saanut sitä pysymään kasassa vaan se paistui rumaksi mössöksi ja junttasi kiinni paistinpannuun. Sitten luin joskus jostain blogista, että vuohenjuusto kannattaa paistaa paistinpannulla leivinpaperin päällä, jolloin se pysyy kasassa ja ruskistuu kauniisti. Paras vinkki ikinä! Nykyään mä saan aina vuohenjuustot onnistumaan, ja ne paistuu tosi nopeasti ja helposti pannulla kauniiksi.

Tykkään hyödyntää sesongin parhaita vihanneksia ja hedelmiä, ja näin talviaikaan persimoneja on hyvin saatavilla ja ne ovat herkullisia. Salaattiin on kiva tuoda jotain makeaa kontrastiksi suolaiselle, ja siksi mä usein lisään just joko jotain melonia, persimonia tai kesällä mansikoita. Pähkinät, ja jokin juusto on meillä salaatin vakiokalustoa, joita lapset ja niin me aikuisetkin rakastetaan.

Vuohenjuusto-broilerisalaatti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

450g broilerinfileesuikaleita (marinoi itse tai osta esim pintamaustettuja fileesuikaleita)

200g vuohenjuustoa

1/2 kurkku

150g kirsikkatomaatteja

1 ruukku jääsalaattia tai mitä tahansa salaattia oman maun mukaan

2 persimonia

(oliiveja)

50-100g cashew-pähkinöitä

(oliiviöljyä, hunajaa, balsamiviinietikkaa, suolaa ja pippuria kastikkeeksi)

Pilko ensin kaikki vihannekset valmiiksi, ja revi salaatti sopivankokoisiksi paloiksi. Pilko vuohenjuusto pyöreiksi viipaleiksi ja paista vuohenjuustot leivinpaperin päällä pannulla niin että pinta ruskistuu kauniiksi. Laita vuohenjuustot vaikka 50-asteiseen uuniin lautaselle odottamaan, että kanatkin on paistettu, niin pysyvät lämpimänä. Paista broilerinfileesuikaleet pannulla. Paahda cashew-pähkinät pannulla tilkassa öljyä. Lisää salaatin joukkoon pähkinät broilerinfileesuikaleet ja vuohenjuustot. Mä teen yleensä nopean kastikkeen oliiviöljystä (pari rkl), hunajasta (oman maun mukaan) tilkasta viinietikkaa, suolasta ja pippurista. Sitruunamehu sopii kastikkeeseen myös hyvin, ja tuoreet tai kuivatut yrtit. Tällä ohjeella salaattia tulee sen verran iso satsi, että riittää meille neljälle sekä päivälliseksi, että seuraavan päivän jämälounaaksi.

Voitte myös vinkata omia arkiruokasuosikkeja näihin arkiruokapostausten kommenttibokseihin, mikäli teillä on joku resepti jonka haluatte jakaa muillekin lukijoille, tai jota toivoisitte että mä kokeilen. Tätä toivottiin lukijoiden toimesta, ja se on munkin mielestä ihan loisto idea, kaikki arkea helpottavat asiat on pelkkää plussaa!

Kokeilitteko viime viikon reseptiä? Mitä tykkäsitte?


21 Responses to “Viikon arkiruoka #2”

 1. Siiri sanoo:

  Vuohenjuusto-pesto pasta

  Pastaa
  Paketti kirsikkatomaatteja
  Pötkö vuohenjuustoa
  Pestoa
  Kanaa (maustamatonta)
  Tuoretta basilikaa

  Keitä pasta kattilassa ja samalla paista kanat pannulla. Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko vuohenjuusto sormenpään kokoisiksi paloiksi. Kun pasta on valmista valuta siitä vesi pois ja laita se kypsien kananpalojen joukkoon pannulle. Laita pestoa noin 2 isoa ruokalusikallista pestoa joukkoon ja sekoita se sekaan. Sitten lisää vuohenjuustopalat ja kirsikkatomaatit ja anna vuohenjuuston sulaa sekä kirsikkatomaattejen pehmitä kannen alla. Sitten tarjoile tuoreen basilikan kanssa.

  Tämä on itseni ehdoton lemppari pasta resepti ja todella nopea sekä helppo tehdä! 🙂

 2. Inkeri sanoo:

  Kiitoskiitoskiitos täst leivinpaperivinkistä!!!

 3. Elisabet sanoo:

  Voi kun teillä on niin herkullisia ruokia, nam! Salaatit on niin hyviä ja juusto on mainio lisäys niihin, niinkuin kaikkeen muuhunkin.. 😉 Kiva juttu muuten tuo, että lukijatkin voi kertoa omia lemppareita. Voi sitten niitäkin seurailla ja poimia vinkit talteen. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä olen kans sellainen juustonsyöjä että, sitä voisi tunkea melkein jokapaikkaan :DD Kiitos paljon<3 Ja joo mustakin se on kiva idea, tulee paljon enemmän ideoita kun kaikki saavat kertoa ja jakaa! 🙂

 4. neela sanoo:

  Kookos-kikhernepata, toimii myös ilman joitakin ainesosia jos ei satu kaapista löytymään tai ei halua vaikka tota perunaa enää laittaa. Ohje on täällä, http://ruoka.fi/blogit/pippurimylly/kookos-kikhernepata.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kuulostaa hyvältä, mä haluaisin just opetella käyttämään enemmämn herneitä ja papuja ruuanlaitossa koska ne on tosi terveellisiä :)! Kiitos vinkistä! 🙂

 5. Nimetön sanoo:

  Pakko kysyä että mitä vuohenjuustoa käytät ? Haluisin niin käyttää vuohenjuustoa ruoassa ja kerran ostin jonkun pötkön ja se ei kyllä ollu ollenkaan hyvää 😀 Haaveilen sellasesta mitä ravintolassa saa, vaikka eihän siitä kotona taidakaan samanlaista tulla..

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No mä käytän vaihtelevasti Pirkka Parhaat-vuohenjuustoa tai Lidlin vuohenjuustoa, riippuen kummassa kaupassa käyn 😀 Kyllä ainakin mun ruuat maistuu hyvälle mun mielestä niiden kanssa, varsinkin tolleen paistettuna! 😀

 6. Uusavuton keittiössä sanoo:

  Siis miten leivinpaperin päällä? Nyt ei tyhmä ymmärrä? Kuumennat pannun yhessä leivinpaperin kanssa ja siihen sitten vuohenjuusto päälle vai pannu eka kuumaks ja sitten leivinpaperi päälle ja vuohenjuusto siihen? Kuumennetaanko pannu tosi kuumaksi vai vähän kuumaksi? Kerro siis lisää! 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Haha 😀 Siis eka kuumennan pannun, sit heitän leivinpaperin (kokonaisen arkin) siihen päälle ja juustot siihen 😀 Mä kuumennan pannun ihan kutoselle ja sitten pienennän tyyliin neloselle kun on saaneet väriä, ja käännän juustot 😀

 7. Jensba sanoo:

  Moi!

  Tykkään seurailla sun blogia, kiitos kivasta päivien piristyksestä! Seurailu vaan vaikeutui vähän kun blogilistan linkki ei toimi?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos, kiva että tykkäät :)! Nyt linkki on ainakin oikein, mutta en tiedä päivittyvätkö postaukset edelleenkään sinne koska he eivät vastaa mun viestiin :/

 8. kotitonttu sanoo:

  Teettekö te mitään makaronilaatikon ja jauhelihakastikkeen ja muussin väliltä? Näitä vähän ”tavallisempia” arkiruokia vai kokeiletteko ennemminkin uusia reseptejä ja aineksia?
  Kokeilin itse yksi päivä todella hyvää ja helppoa lohipastaa.
  Sipuli pienittiin ja kuullotettiin öljyssä, samalle pannulle lisättiin kylmäsavulohipalat ja paistettiin näitä muutama minuutti. Sitten lisättiin puolikas purkki ruohosipulituorejuustoa (100g) ja ruokakermaa 1,5 dl. Pyöriteltiin seosta hetki pannulla, kunnes tuorejuusto oli sulanut ja lisättiin keittymässä ollut pasta sekaan. Mausteeksi tilliä, sitruunamehua pari ruokalusikallista ja mustapippuria.

  Todella helppoa ja hyvää, jos lohesta tykkää. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kyllä me syödään makaronilaatikkoakin, se on lasten herkkua 😀 Mutta aika paljon kokeillaan just uutta, koska kyllästytään nopeasti 😀 Aivan ihana tuo lohipastavinkki, pakko testata, kiitos :)!

 9. m sanoo:

  Mun ehdoton pastasuosikki on pestopasta. Älyttömän hyvää ja nope valmistaa! Ite käytän pestopastaan pennepastaa, pestoa, fetajuustoa, kirsikkatomaatteja ja punasipulia, mutta tätäkin ruokaa voi kyllä muunnella ihan oman maun mukaan, esim vaihtamalla fetan vuohenjuustoon tai jos haluaa lihaisamman version niin maustamaton kana sopii joukkoon myös vallan mainiosti. 🙂 Suosittelen kokeilemaan!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Pestopasta on kyllä tosi herkullista, ja pesto sopii niin moneen muuhunkin ruokaan kun vain pastaan! 🙂 Kiitos vinkistä, pitää kokeilla ttätäkin reseptiä, se kuulostaa tosi hyvältä! 🙂 Mä tykkään eniten Lidlin tuorepestosta, se on ihan superhyvää! 😀

 10. Äm sanoo:

  Meillä syödään kans ihan hirveesti pastaa.. ehkä vähän liikaakin mut kun oon tosi huono keksimään mitään ruokia. Makaronilaatikko aurajuustolla on superhyväää! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.