Tiara 4v

20.09.2015

Neljä vuotta sitten meidän pieni rakas Tiara syntyi ja muutti meidän koko elämän. Hän ei itse voi sitä tietää miten suuresti hän on vaikuttanut kaikkeen vain syntymällä. Vaikka kuinka kertoo joka päivä lapselle kuinka tärkeä ja rakas hän on, ei hän voi koskaan tajuta miten suuresta asiasta oikeasti on kysymys. Onneksi lapselle riittää se, että hän tuntee olonsa rakastetuksi ja huomioiduksi.

Neljän vuoden aikana me ollaan kasvettu vanhemmiksi samalla kun ollaan kasvatettu tyttäriämme parhaamme mukaan. En usko että vanhempana voi koskaan olla valmis. Lasten kanssa kun harvoin on valmiita vastauksia mihinkään, koska he ovat yksilöitä jotka kasvavat  ja kehittyvät kokoajan omanlaisikseen. Vaikka lukisi kaikki maailman vanhemmuusopukset ja tietäisi teoriassa miten olla maailman paras vanhempi, paras vanhempi omalle lapselleen voi olla vain kuuntelemalla häntä. Kasvu vanhemmaksi jatkuu läpi elämän, ja mä toivon että me voidaan Oton kanssa kasvaa edes puoliksi niin reippaiksi ja rohkeiksi kuin meidän ihana esikoinen.

Hän on fiksu ja ihana ja kiinnostunut kaikesta ympärillään. Hän ottaa toiset huomioon ja rakastaa ilahduttaa läheisiään. Hän on pohdiskeleva, ja miettii paljon erilaisia asioita. Näen hänessä paljon omia luonteenpiirteitäni, mutta on hänellä isänsä tulisuuttakin. Kun mä katson miten ihana tytär meillä on, mä koen onnistuneeni vanhempana. En tiedä mitä oletin raskausaikana meidän tyttäreltä, en kai osannut odottaa oikein mitään. Toivoin vain että me saataisiin terve lapsi.

Ehkä leikittelin ajatuksella prinsessaleikeistä tai äidin ja tyttären shoppailureissuista. Tottakai meillä on niitäkin, ja ne ovat ihan parhaita. Mutta tärkeimmältä tuntuu oman lapsen luottamus. Hän luottaa vanhempiinsa kuin kiveen, ja tietää että me ollaan aina täällä häntä varten. Hän tietää että meiltä voi kysyä ihan mitä tahansa, ja hän tietää että hän voi suuttua ja me ollaan silti täällä. Hän turvautuu meihin kun jokin asia pelottaa tai jännittää, ja hän luottaa siihen että kun me sanotaan ettei tarvitse pelätä, niin ei oikeasti tarvitse.

Hän osaa puhua niin kauniisti että itkettää, ja hän on kiitollinen siitä mitä saa. Tänä aamuna, kun tukka pystyssä ripustin koristetta kattoon, hän sanoi että nämä ovat maailman parhaat synttärit ikinä. Ennen yhtään lahjaa, kakkupalaa, karkkia tai vierasta. Se tuntuu hyvältä, hän arvostaa ja kunnioittaa sitä mitä saa osakseen.

Paljon onnea meidän maailman rakkaimmalle Tiaralle 20.9.2015 4-vuotispäivänä <3

Huomenna luvassa juttua meidän hemmottelupäivästä, sekä tietenkin kaikki pienen prinsessan Frozen-päivästä, joka oli oikeasti onnistunut. Kyllä neljävuotias tiesi mistä puhui, jo ennenkuin juhlat olivat edes alkaneet. Kiitos hurjasti kaikille juhlavieraille <3


21 Responses to “Tiara 4v”

 1. santsu sanoo:

  Onnea Tiaralla! <3

 2. Essi sanoo:

  Onnea Sinulle ja kauniille prinsessallesi Tiaralle! Olette kaikki ihania! <3

 3. roosa sanoo:

  Onnea Tiara! Mulla nousi ihan tippa linssiin Tiaran kiitollisuudesta. Upeat arvot tytöllä, kun ne lahjat eivät ole arvoasteikon huippuna :)

 4. Minna sanoo:

  Minusta on aina niin ihana seurata teiän tyttöjen kuulumisia, kirjotat heist niin kauniisti aina. Te ootte kasvattanu tyttönne niin hyvin, rakkaudella! Onnea prinsessa Tiaralle <3

 5. Elisabet sanoo:

  Paljon onnea ihanalle Tiaralle! <3 :)

 6. Nami sanoo:

  Onnea Tiaralle! :) Oliko teillä erikseen synttärit sukulaisille ja ystäville ja sit Tiaran omille kavereille vai pitittekö kaikki samassa? Osasiko Tiara vielä itse pyytää esim kutsumaan jonkun hänen tietyn kaverin vai oliko juhlat vaan ns. ”aikuisille kavereille”? :)

  Muutenkin mua kiinnostaisi postaus missä kerrot ovatko tiara ja zelda saaneet paljon kavereita tarhasta ja ovatko olleet esim jonkun kaverin luona leikkimässä niin että itse et ole ollut paikalla. Tulevatko tytöt hyvin toimeen muiden lasten kanssa tarhassa ja leikkivätkö ihan kaikkien kanssa vai onko pk:ssa jo muodostunut tämmösiä pienempiä ryhmiä missä sitten tytöt leikkii tiettyjen kavereiden kanssa? Entä leikkivätkö tiara ja zelda tarhassa samassa porukassa vai onko heillä eri kaverit? Olisi kiva kuulla postausta aiheesta! :)

 7. Neea sanoo:

  Superisti onnea Tiaralle, ihana synttärisankari! ♡ Ja te kaks ootte kyllä oikeassakin elämässä aivan yhtä aidon mukavan oloisia kuin täällä blogimaailmassa. Toivon kovasti, että ikävätkin ihmiset sais teiltä tuota positiivista energiaa eivätkä yrittäis olla teitä kohtaan epäreiluja ja tympeitä.
  Tuolitkin ovat onnellisesti löytäneet paikkansa, kauppareissulaiset toivat yllättäen kaksi hissillistä tavaraa niin tämä postaus sai hyvälle (ja kiitolliselle) mielelle tavara-ahdistuksen keskellä!!
  Tätäkään kommenttia ei tarvi julkaista ellet halua:)

 8. Ninni sanoo:

  Paljon onnea ihanalle Tiaralle!!!❤

 9. iida sanoo:

  Paljon onnea sinulle ja Tiaralle! :) <3

 10. Amanda sanoo:

  Onnea Tiaralle! :) Ihana postaus <3

  Tänään olisi ollut myös mun edesmenneen koiran 11v synttärit. Sytytin kynttilän ja lähetin lentosuukon taivaalle toivoen, että se löytää kohteensa <3

 11. Jellu sanoo:

  Suuret onnittelut Tiaralle! <3

 12. Katri sanoo:

  Voi ihana Tipa! Teijän molemmat tytöt vaikuttaa niin herttasilta ja symppistyypeiltä :) Ite odotan nyt esikoista ja kun teijän juttuja lukee, niin ei vaan malttais odottaa että on se oma pieni, jolle näyttää maailmaa ja opettaa asioita <3 hyvää syntymäpäivää Tiara, sinä oot ihana!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ne on kyllä ihania symppiksiä molemmat!<3 :D Ja voi ihana, paljon onnea tulevasta vauvasta ja ihanaa raskausaikaa sulle! Hänestä tulee varmasti iiiiihana pieni :)!

 13. eela sanoo:

  Onnea ihanalle Tiaralle! <3 Kivoilta näytti juhlat :)

 14. Elisa sanoo:

  Onnea Tipalle! Ihana prinsessa. :) Tiedän että joitakin ärsyttää kun kysytään, mutta mua kiinnostaa, joko ootte käyneet neuvolassa? :) Tipa näyttää venähtäneen ihan hirmusesti vuoden aikana!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitoksia paljon<3 Ei vielä olla käyty neuvolassa mutta niin näyttää kyllä minustakin ja vaatekoossakin on pitänyt housujen osalta siirtyä jo 104-kokoon kun neidillä on niin pitkät koivet :D!

 15. Onnea ihanalle typylle, näin päivää myöhässä! :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.