Tonttujengin pikkujoulut

30.11.2015

Me vietettiin eilen ensimmäistä adventtisunnuntaita niin ihanan rennoissa ja mahtavissa pikkujouluissa tyttöjen kanssa, että vielä tänäänkin hymyilyttää. Ei tietenkään ihmekään, kun kyseessä oli tutun äiti-lapsiporukan kekkerit. Joukko mahtavia äitejä ja hurmaavia lapsia, joiden kanssa ollaan tavattu ja höpisty säännöllisen epäsäännöllisesti jo useamman vuoden. Tässä porukassa ei tarvitse jännittää, lapset viihtyvät keskenään ja kaikesta voi puhua. Paineita ei tarvitse ottaa, ja tarjoilut hoidetaan rennolla nyyttärimeiningillä aina kun juhlia järjestetään.

Mä kokeilin ensimmäistä kertaa piparijuustokakkua puolukka-glögikastikkeella, ja vaikka onnistuin junttaamaan hyydyttäessä tuorekelmun kiinni kakun pintaan, tiesin että sillä ei ole mitään väliä miltä se kakku näyttää. Siitä tulikin yllättävän hyvää, ja jaan ehdottomasti reseptin kakkuun tulevassa joulukalenterissani!Kakun lisäksi tarjolla oli vaikka mitä muita herkkuja, ja kaikki saivat massut täyteen. Lapsille maistuivat parhaiten tietysti piparit ja popparit.

Pikkujouluja juhlittiin Julian ja Hugon upeassa kodissa, isolla porukalla. Julian lisäksi paikalla oli Demi, Veera, Essi, Sofia, Klara ja Laura. Vilinää ja viskettä riitti, kun juhlimassa oli kymmenen alle viisivuotiasta, mutta tosi hienosti lapset leikkivät yhdessä. Oli hauskan näköistä kun  asunnossa vilisti kymmenen metrin (tai alle) mittaista tonttua edestakaisin. Nuorin juhlija oli ryhmäkuvasta puuttuva ihana Klaran nelikuukautinen pikkumuru, jota sain pitää sylissä! En kestä kyllä, niin ihania nuo pienet vauvat.

Tällaiset juhlat ovat kyllä kultaakin kalliimpia, ja tällaiset ystävät myös. Rento yhdessäolo on parasta mitä kavereiden kanssa voi tehdä, ja on ihanaa kun löytyy niin monta äitiä joiden kanssa tietää voivansa jutella mistä tahansa. Olen onnekas että olen löytänyt niin monta ihanaa ystävää ympärilleni, ja iso kiitos siitä kuuluu blogille. Tämän äitiporukan lisäksi moni muukin nykyinen ystävä on blogimaailman kautta alunperin tullut mulle tutuksi, enkä voisi olla kiitollisempi siitä että olen saanut tutustua heihin.

Ihanaa maanantaipäivää kaikille <3 JA IIK, huomenna alkaa joulukuu ja joulukalenteri!!


5 Responses to “Tonttujengin pikkujoulut”

 1. pirita sanoo:

  Ihanat! Meillä on kans äitien ja lasten pikkujoulut nyt perjantaina samalla meiningillä. Ystävät on kyllä niin tärkeitä <3

 2. roosa sanoo:

  Ooh kakkureseptiä odotellessa! Plääh meillä on keittiöremontti menossa, eikä rahapulan takia ehditä saamaan uutta tämän vuoden puolella. Käytössä on mikro ja pihalla kaasugrilli, joten ruuanlaitto tuntuu superhaastavalta. Mielessä siintävä uusi upea keittiö motivoi kuitenkin tsemppaamaan! Harmittaa kyllä kauheasti, kun jouluruuat jäävät tekemättä tänä vuonna. Onneksi on sukulaisia, jotka ovat kutsuneet joulupöytiä kiertelemään 🙂

 3. Anni sanoo:

  Oi, oli varmaan mukava päivä! : )

 4. Amanda sanoo:

  innolla odottelen kakkureseptiä!!!

 5. V sanoo:

  Ihana miten kauniisti kirjoitat ystävistä ja niiden merkityksestä. Olisi varmasti mieletöntä olla juuri sun ystävä. <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.