Kastejuhlan tunnelmia

02.04.2017

Kiitos ihanat kaikista teidän kauniista kommenteista, musta on ollut niin ihanaa lukea teidän ajatuksia meidän neidin nimestä. Mua jännitti eilen ihan superisti ennen kastejuhlaa ja meillä oli hurja härdelli päällä kun yritettiin saada kaikki vaan ajoissa valmiiksi. Päästiin kuitenkin aloittamaan kastejuhla melkein ihan ajallaan, ja melkein kaikki vieraatkin pääsivät paikalle mikä oli ihana yllätys. Nyt on kuitenkin melkein kaikkein pahin flunssa- ja noroviruskausi meneillään niin oli ihanaa että kaikki läheiset olivat terveenä ja pääsivät paikalle.

Nova nukkui koko aamupäivän tyytyväisenä ja keräsi ilmeisesti energiaa että jaksoi sitten elämöidä läpi oman kastejuhlansa, se nimittäin meni kovin äänekkäissä merkeissä. Neiti protestoi kovasti kastetta, mutta saatiin sentään kuulla Tiaran ja hänen tätinsä mielettömän ihana lauluesitys, ja Nova saatiin kastettua vaikka hän ei niin innoissaan siitä ollutkaan. Tunnelma oli kovin tiivis ja varmasti pikkuista ärsytti kuumuus, ihmispaljous ja hankala mekko. Meidän olkkari ei ole ihan niin iso kuin omassa päässäni etukäteen kuvittelin joten oltiin kuin sillit (hyvin kuumassa) purkissa. Mutta selvittiin.

Onneksi pappi oli meidän sukulainen niin oli kuumuudesta huolimatta rento tunnelma, ja hän osasi pitää todella kauniin puheen ja ihan meidän tyylisen tilaisuuden muutenkin.

Heti kasteen jälkeen Novalle tuli uni ja saatiin kuitenkin kahvitella ihan rauhallisissa merkeissä täällä ja vaihtaa kuulumisia sukulaisten ja ystävien kanssa. Meillä oli ihan mielettömän hyvät kakut kastejuhlassa, jotka valmisti helsinkiläinen Frangipani Bakery. Kastekakun* saimme näkyvyyttä vastaan.

Pinkki häikäisevän kaunis kastekakku sisälsi ihanan mausteista banaanikakkua mangotäytteellä ja voikreemillä, täytevaihtoehto oli nimeltään Humming Bird. Se oli todella hyvää, ei liian makeaa ja jotenkin ihanan eksoottisen makuista. Kaikki vieraat kehuivat makua kovasti ja voin kyllä itsekin ehdottomasti suositella sekä tuota kyseistä makua, että Frangipania. Tilattiin Frangipanista myös lohivoileipäkakku joka oli myös ihan tosi hyvää, täyteläistä ja kosteaa ja upean näköistä. Oli paljon vähemmän stressiä kun juhlapöydän päätähdet tulivat valmiina laadukkaasta leipomosta. Myös kakun kultainen nimikoriste tuli Frangipani Bakeryn kautta.

Muut tarjottavat valmistettiin itse, ja meillä oli mm. rieskarullia, suklaista Oton leipomaa brownieta, coktailpiirakoita ja munavoita, keksejä, vaahtokarkkeja ja donitseja. Janojuomaksi valmistin kahta eri simaa itse, niistä lisää myöhemmin. Oli kyllä onnistuneet tarjoilut, tietysti ne kakut oli ihan parhaita.

Vieraita meillä oli n. 30 joista kymmenen lapsia (+ meidän lapset) joten voitte kuvitella että meillä oli aika kova meininki täällä päällä. Kaikki isommat lapset leikkivät tyytyväisinä keskenään ja kaikki meni tosi hyvin. Päivä oli aivan ihana, vaikka sitä etukäteen jännitinkin. Tänään meidän kuopus on  nukkunut ihan koko päivän aamusta iltaan pieniä ruokataukoja lukuunottamatta, taisi olla hänelläkin kovin jännittävä päivä eilen.

Kastejuhlan koristelu oli oma lukunsa, siihen käytettiin runsaasti aikaa. Upeat koristeet saimme bloginäkyvyyttä vastaan Juhlahumua.fi -verkkokaupasta. Koristeltiin ilmapalloilla, honeycombseilla ja paperiviuhkoilla, sekä suloisilla Toot Sweetin kertakäyttöastioilla ja lautasliinoilla. Myös kirjoitustaulu jossa oli menu on Juhlahumua.fi:stä saatu. Meillä oli Novalle ihanat hopeiset nimipallot mutta ei siinä juhlien tuoksinassa muistettu kiinnittää niitä esille. Otin kuitenkin neidistä aivan ihania kuvia tänään niiden kanssa, saatte nähdä ne vielä myöhemmin.

Mä tein itse meidän pienet kukka-asetelmat, ostin vaan neljä isoa nippua kukkia (ruusuja, leinikkejä ja valkoista pikkukukkaa jonka nimeä en ikinä muista suomeksi mutta englanniksi se on baby’s breath) ja asettelin ne oman mieleni mukaan niin sain juuri sellaiset värit ja kukat kun halusin.

Nova sai aivan ihania kastelahjoja, mm. Design Lettersin ja Arabian lastenastioita, kirjan, koruja, vaatteita ja myös kauniita itsetehtyjä lahjoja.

Aloitan ja päätän postaukseni samalla tavalla, mutta haluan vielä lopuksi kiittää sekä kaikkia meidän vieraita ihanista lahjoista ja siitä että he jakoivat kanssamme tärkeän päivän, että myös teitä siitä miten elätte mukana meidän onnessa, arjessa ja juhlassa. Erityisesti haluan kiittää myös meidän neidin ihania kummeja jotka varmasti tulevat olemaan läsnä Novan elämässä nyt ja tulevaisuudessa, ja joista varmasti tulee hänelle tärkeitä ja läheisiä aikuisia. Kiitos <3


19 Responses to “Kastejuhlan tunnelmia”

 1. Sanna sanoo:

  Herranjestas en kestä miten söpöjä (ja isoja!) Tipa ja Zelda ovat! Teillä on varmasti ollut tosi ihanat ja kauniit juhlat, vielä kerran suuren suuret onnittelut <3

 2. PiPa sanoo:

  Voi, kuinka kaunista:)))

 3. PiPa sanoo:

  Unohdin sanoa, teidän perhepotteri on IANA.

 4. Nimetön sanoo:

  Ihanan näköiset juhlat ja hienot koristelut! Saanko kysyä, minkä laulun Tiara ja hänen tätinsä esittivät? :)

 5. Emilia sanoo:

  Ihania kuvia ja herkullisen näköisiä tarjottavia. Ja kuvista kyllä huomaa kuinka teidän koko perhe oikein hehkuu iloa, onnea ja rakkautta!
  Onko Tiaran lauluesitystö tulossa esille johonkin? Olisi kiva kuulla mitä hän esitti. :)

  Oikein paljon onnea vielä tuoreesta perheenjäsenestä, ihanasta nimestä ja paljon tsemppiä tulevaan! <3

 6. Piia sanoo:

  No jo on maailma pieni. Olin tänään Bellan synttäreillä, jossa näistä kekkereistä oli puhe ja nyt tämä linkki ponnahti Facebook-feediini :D

 7. Amanda sanoo:

  Eikä, banaanikakku mangotäytteellä kuulostaa ihan liian hyvältä, mäkin haluun! :D

 8. Kati sanoo:

  Ihana nimi, etenkin etunimeen tykästyin kovasti :) Ja kaunis perhekuva, ihanat tarjoilut ja koristelut. Miten noi ilmapallot on kiinnii seinällä?

 9. K sanoo:

  Ihanan näköiset juhlat ja sädehtivä perhe! Arvostan myös suuresti sitä, kuinka kerrot selkeästi ja avoimesti mainosyhteistyöstä.

 10. Ma sanoo:

  Ihanat perhekuvat teistä :)

 11. Essi sanoo:

  Ihanan näköiset ja kuuloiset juhlat! :) Ja toi kakku – en oo ikinä elämässäni nähnyt yhtä upeeta kakkua, pakko järkätä jotkut juhlat mihin saan samanlaisen! :D Novalle vielä onnea aivan mielettömän kauniista nimestä, miten onnistuttekin keksimään aina niin ihanat nimet tytöillenne!

 12. Eveliina sanoo:

  Olette niin kaunis ja lämminhenkinen perhe että en voi sanoa ku vau ja huhhuh! Ihanaa että kastejuhla sujui noin hienosti. Ja toi kakku, mikä ihanuus :)

 13. J sanoo:

  Sopiiko udella, kuinka Novan lausutte? Nova, Noova vai kenties Nuuva? :) Kaunis nimi joka tapauksessa!

 14. Erika sanoo:

  Teidän perhe on niin kaunis :)
  Hyvännäköiset juhlatkin ja aivan taivaallisen näköinen kakku! Ootte te melkoosia juhlien järjestäjiä!

 15. Tarza sanoo:

  Kaunista! Niin Koristelut, kuin tarjottavatkin. :)
  Ihastuin tuohon lankakori? pohjaiseen valkoiseen sohvapöytään mistä se mahtaa olla?

 16. Porkkana sanoo:

  Onnea Novalle nimestä! Mistähän mahtaa olla tyttöjen mekot peräisin? :)

 17. Johanna sanoo:

  Todella kauniit juhlat teillä on kyllä ollut! Mistä muuten kakun päällä oleva ”Nova”-nimikoriste ja nuo kirjain-ilmapallot on?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.