Huomenna kesälomalle

30.05.2017

Meidän tytöillä on enää yksi päiväkotipäivä jäljellä, huominen lyhyt päivä jolloin on myös kevätjuhla. Tänä keväänä päiväkotipäiviä ei ole kertynyt kovin paljoa kun tytöt ovat pitäneet kaksi pitkää usean viikon lomaa päiväkodista säännöllisten vapaapäivien lisäksi, mutta kuitenkin sen verran että he ovat saaneet viettää aikaa rakkaiden ja tuossa iässä jo supertärkeiden kavereidensa kanssa, ja ovat saaneet nauttia laadukkaasta varhaiskasvatuksesta. Laadukas varhaiskasvatus on termi, jota usein kuulen kritisoitavan mediassa, monet kun käsittävät päiväkodit vain ylitäysinä karsinoina, joissa lapsille ei ole aikaa. Mulla on kuitenkin siitä vain hyvää sanottavaa.

Meidän perheellä on kokemusta vain tuosta yhdestä mielettömän ihanasta ruotsinkielisestä kunnallisesta päiväkodista Helsingissä, jossa meidän tytöt ovat nyt kaksi vuotta olleet. Se on I-HA-NA. Siellä ei ole koskaan ollut liian täyttä ja lapsille on aina ollut aikaa ja voimavaroja. Mä olen ollut siellä mukana seuraamassa tavallista arkipäivää niin tutustumisjaksolla kuin esimerkiksi valokuvauspäivinä (jos ovat sattuneet lasten viikottaiselle vapaapäivälle), ja olen päässyt niin sanotusti kärpäseksi kattoon miltä se arki näyttää. Se on näyttänyt juuri siltä niin kuin toivoinkin: kotoisalta, positiiviselta, hyvin rytmitetyltä ja mielenkiintoiselta.

Joka päivälle on omat puuhansa, lapset työskentelevät paljon pienryhmissä ja pääsevät mahtaville retkille metsään viikottain, ja kuukausittain esimerkiksi museoon, urheilukentälle, teatteriin tai vaikkapa ruotsinkieliselle työväenopistolle Arbikseen kokkaamaan itse ruokaa. Päiväkodissa maalataan, askarrellaan ja leivotaan. Kielen oppimiseen kiinnitetään erityishuomiota, ja lapsille luetaan paljon sekä pidetään tunnekasvatustunteja, joilla he oppivat sanoittamaan tunteitaan ja käsittelemään niitä, ja esimerkiksi ennaltaehkäisemään erilaisia konfliktitilanteita itse.

En ole koskaan kuullut että tässä päiväkodissa olisi kiusattu ketään. Lapsilla on pelkkää positiivista sanottavaa ystävistä, opettajista ja hoitajista, eivätkä he koskaan ole puhuneet toisista tarhakavereista ikävään sävyyn. Myös opettajiin ja hoitajiin ollaan oltu mielettömän tyytyväisiä. He todella muistavat ihan pieniäkin ihania yksityiskohtia lasten päivistä, ja he kertovat juurta jaksain joka ikinen päivä kuinka lapsen päivä on sujunut. Vasu-keskustelussa he ovat muistaneet monia monia yksittäisiä tapahtumia ja hauskoja juttuja joita lapset ovat kertoneet, ja osaavat kertoa lapsen taidoista ja luonteesta todella tarkasti.

He vaikuttavat tykkäävän työstään ja lapsista joiden kanssa ovat, ja se todella näkyy työssä. Kaikki hoitajat tuntevat kaikkien ryhmien lapset nimeltä, ja koko tämän ajan lapsilla on ollut samat opettajat ja hoitajat joihin he ovat voineet luottaa ja turvautua.

Usein kuulee keskusteluissa että varhaiskasvatussuunnitelmat ovat vain sanahelinää, mutta mulla on ihan toisenlainen kokemus. Meidän päiväkodissa kaikkia suunnitelmia on noudatettu, ja me ollaan ihan äärettömän tyytyväisiä siihen millainen meininki päiväkodissa on ollut. Olen myös saanut itse luettavaksi varhaiskasvatussuunnitelman ja lukenut sen kokonaisuudessaan läpi, joten tiedän mitä se pitää sisällään.

Mun mielestä päiväkotien henkilökunta saa aivan liikaa lokaa niskaansa, ja usein vieläpä turhaan, koska päivähoidon ongelmat yleensä syntyvät jonkun muun tekemistä päätöksistä, eivät henkilökunnan tekemisistä. Siksi haluan käyttää vaikutusvaltaani ja tuoda esiin myös positiivisen kokemuksen varhaiskasvatuksesta. Välittäviä, upeita ja ihanan innokkaita opettajia ja hoitajia on todellakin olemassa, enkä missään nimessä usko että meidän päiväkoti on tässä vähemmistö. Usein niistä ongelmista pidetään vaan kovempaa meteliä kuin siitä mikä toimii hyvin. Ongelmista tietysti kuuluukin puhua jotta niihin voi kiinnittää huomiota ja yrittää korjata niitä, mutta kyllä positiivistakin palautetta pitää antaa!

Lisää ajatuksia päivähoidosta, ja mm. siitä miksi meidän tytöt ovat tänä keväänä jatkaneet päiväkodissa löytyy esim. TÄSTÄ postauksesta.

Kaikki tyttöjen vaatteet saatu Lilla Companysta. Ne ovat Mini Rodinin uutta Pre AW17-mallistoa, joka on Lillassa nyt myynnissä. Käykää ihmeessä tsekkaamassa ihanat puput, pantterit, tupsut ja ribbiraidat jotka sopivat ihanasti kesään. Tiaralla ribbimekko frillahihoilla, Zeldalla tasselihousut ja ohut trikoinen pupucollege, ja Novalla ribbipöksyt ja pupubody. Rakastan muuten noita Rodinin basic-pöksyjä, kun ne sopivat meidän pitkäjalkaiselle ja pyöreämasuiselle vauvalle täydellisesti eivätkä purista. 

Huomenna tosiaankin on viimeinen päivä ja kevätjuhla, jonka jälkeen vuodatan näppäimistölle kyyneleitä ja kirjoitan muutaman ylpeyden ja rakkauden sekaisen sanasen meidän tulevasta eskarilaisesta, NYYH! Ja ekaa kertaa saadaan ottaa meidän pikkuinen vauvelikin päiväkotiin katsomaan isosiskojen esityksiä, joulujuhlan aikaan kun hän oli vielä mun masussa. Apua miten nopeasti aika menee!

Ihanaa iltaa kaikille <3


30 Responses to “Huomenna kesälomalle”

 1. Lastentarhanopettaja sanoo:

  Kiitos Iina tästä positiivisesta ja arvostavasta vanhemman näkökulmasta! Näitä on ihan äärettömän tärkeä tuoda julki -niinkuin myös ne kritiikit – mutta tätä positiivista tuodaan vaan valitettavan harvoin. Suomalainen sanoo kun on valitettavaa, mutta kun suomalainen on tyytyväinen se on hiljaa.

  Mukavaa lomaa tytöille ja teille. 🙂

 2. Karoliina sanoo:

  Näin varhaiskasvatuksen ammattilaisena(lastentarhanopettajana) haluan tulla sanomaan erikseen tästä postauksesta, että kiitos. Ihanaa lukea, että joku ihan oikeasti ymmärtää tämän, että me teemme työssämme aina kaiken mahdollisen ja parhaamme niiden lasten eteen, jotka hoidossa ovat. Teemme aina parhainta mahdollista hoitoa nimenomaan niillä raameilla ja resursseilla, mitä annetaan. Me aina tahdomme ja pyrimme tekemään kaiken mahdollisen että varhaiskasvatussuunnitelmat toteutuvat ja että niitä noudatettaisiin, mutta aina näihinkään asioihin emme pysty vaikuttamaan. Kiitosta halusin kuitenkin antaa siitä, että olet ymmärtävä ja avarakatseinen vanhempi, sitä varmasti arvostaa joka ikinen ammattilainen, joka tämän postauksen lukee 🙂 t. hyvällä mielellä oleva ope

 3. nipsu sanoo:

  Hyvä että on positiiviset kokemukset ja tärkeää että lapset voi luottaa aikuisiin niinkuin vanhemmatkin. Vasua pitää noudattaa ei ihan pisteestä pisteeseen mutta kuitenki ja kuka tahansa lapsen vanhempi vaikka isovanhempi saa sen luettavaksi missäpäiväkodissa tahansa jos vain haluaa.eri alueilla on eri ”teema”Vantaalla se on ollut Tälläkertaa leikki ja siihen on paneuduttu ja paljon enemmän tehty leikin kautta mukavaa kesää meilläkin huomenna vika pv ja edessä 8vk kesis

 4. Pipa sanoo:

  Hieno positiivinen postaus tyttöjen päiväkodista.
  Ihania kuvia teidän kolmikosta ja viimeinen kuva on PARAS:)

  Ihanaa kevätjuhlaa ja upeaa kesälomaa koko perheelle❤️

 5. Mimis sanoo:

  Hei Iina, luen blogiasi alusta asti ja tuli vastaan ensimmäiset videovastauksesi. Näkyykö niitä jossain, täällä niitä ei näy? (:

 6. aino sanoo:

  Ihana lukee tämmöstä tekstiä tarhantätinä, kiitos että tuot esiin myönteisiä asioita! Ite oon työskennellyt vaan kunnallisissa päiväkodeissa ja myönnän kyllä että korjattavaa olisi, mun mielestä kiire + kasvatukseen liittymättömät hommat (esim. miljoonat palaverit, paperihommat yms.) on niitä pahimpia ongelmia. Mutta kuten sääki sanoit, nii tosiaan henkilökunnasta riippumattomia ongelmia! Ylempien tahojen päätöksistä ne valitettavasti on kiinni.. Mutta kyllä työntekijät silti parhaansa tekee, että lapset sais hyvää ja laadukasta hoitoa 🙂

 7. Päiväkodinopettaja sanoo:

  Kiitos tästä ihanasta postauksesta! Me varhaiskasvatuksen ammattilaiset toivomme uuden lain ja vasun perusteiden myötä laajempaa arvostusta pedagogista työtämme kohtaan.

  Mukavaa viimeistä dagispäivää tytöille! 🙂

 8. Moi sanoo:

  Luen 4 blogia ja kaikissa sama hehkutus omista päiväkodeista miten hyvä paikka se on ja miten ihanat hoitajat ja ottavat lapset huomioon. Ei mitään huonoa. Vähän se pistää silmään. Miksi sitä tarvii muille todistella että on niin hyvä paikka. Juurihan se kuitenkin että tarviiko se lapsi koko ajan jotain tekemistä ja onhan päikyssä aika aikataulutettu päivä. Ei kerkee lapsi leikkiä sehän se on lapsen mielestä mukavinta. Pph on juuri se että lapsi saa leikkiä sillon kun haluaa. Ja se meteli nousee päikyssä kun on paljon lapsia. Olen ollut päikyssä harjoittelussa ja sillon kun vanhemmat paikalla henkilökunta mitä ihanin sitä lässytystä ihanista mussuista, mutta eihän se päivä ihan ruusuilla tanssimista voi olla. Kyllä tuli katottua sitä touhua että hu hu.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Vastaan kaikille muille ihanille heti huomenna koska nyt on meneillään piiiiiitkään odotettu House of Cards -maraton 😀 Mutta, tähän halusin vastata nyt heti koska tämä pisti silmään täältä kaikkien muiden joukosta.

   Mielestäni tässä on nyt kyse enemmän sinusta kuin minusta tai meistä muista päivähoitoon tyytyväisistä: sinulla on sellainen perisuomalainen ”jos tuo väittää että joku asia on hyvin niin se varmasti valehtelee” -suhtautumistapa. Päivähoidosta ei voi myöskään puhua yhtenä könttänä, niinkuin sinä teet. Se että olet ollut päiväkodissa harjoittelussa ja olet saanut yhden kokemuksen ei tarkoita että kaikissa muissakin päiväkodeissa olisi juuri samanlaista. Ikävää että sinulle sattui huono kokemus, mutta muut voivat kokea ihan eri tavalla ja muut päiväkodit olla ihan erilaisia.

   Jos positiiviseen palautteeseen on aihetta, sen saa ja se pitää sanoa ääneen. Ja mulla on, ihanaa kuulla että ilmeisesti monella muullakin! 🙂

   • Suffeli sanoo:

    Mainitset että päivähoidosta ei voi puhua yhtenä könttänä mutta niputit sen kuitenkin ”yhteen könttään” myös omassa kirjoituksessasi. Positiivisuus ja kehut ovat tärkeitä ja hyvä niitä jakaa kun siihen on hyvä syy. Tällä kommnetoijalla on itseasiassa laajempi näkökenttä yhden päiväkodin toimintaan harjoittelijana kuin sinulla lasten äitinä yhden päiväkodin kohdalla.

   • Lastenohjaaja sanoo:

    Olen ollut useammassa päiväkodissa koulun aikaan harjoittelussa ja kaikissa valitettavasti sama juttu. Teillä 4 bloggaajalla vaan on niin saman lailla kirjoitettu miten tyytyväisiä olette päiväkoteihinne. Oma lapseni on ollut myös päikyssä ja henkilökunta oli ihana ja lapsi tykkäsi. Näin minäki silloin ajattelin. Mutta kun näin sitä touhua niin on ajatukset muuttunu. Me vanhemmat näämme siitä niin vähän.
    Vielä tuosta miten kommentoit juttuani ”vastaan teille muille ihanille myöhemmin… ”eikö saa kertoa huonoja kokemuksia onko silloin itsekin huono.. kauhean hyökkäävasti otat vastaan negatiivisen palautteen. Eikä muutkaan kauheasti kommenteissaan kehu päiväkoteja vaan kiittelevät kehuja. Joista juurikin paistaa myös läpi että niitä ei juurikaan tule.

   • Minna sanoo:

    Pakko tähän tulla sanomaan, että itse olen myös ollut päiväkodissa harjoittelussa ja se oli elämäni paras harjoittelu 🙂 lapsiin todellakin jäi tunneside ja kävin heitä moikkaamassa harjoittelun jälkeenkin! Lisäksi lastentarhaopettajat olivat ihania ja lapset kyllä saavat leikkiä riittävästi vaikka muutakin mielekästä aktiviteettia on. Siskoni on ollut päiväkotiharjotteluissa varmaankin 5 kertaa ja aina eri paikassa ja hyviä kokemuksia näistäkin. Eli niin kuin Iina sanoi niin ikävää että sinulle sattui yksi huono kokemus, mutta itse olen myöskin kuullut pelkkää positiivista ja minusta on on ilo, että joku muistaa ylistää myös päiväkotitoimintaa, jos on siihen oikeasti tyytyväinen. Kuten Iina sanoi, sitä negatiivista juttua kuulee ihan liikaa joten on hyvä tuoda esiin toinenkin näkökulma.

 9. sofia sanoo:

  Ihana kirjotus! En kestä zeldaa ku se on niin sun näkönen. <3 suloinen kolmikko<3

 10. Jenni S. | big mamas home sanoo:

  Ihana postaus. Mä kyllä luotan suomalaiseen päivähoitoon, myös perhepäivähoitoon. Oma tytär on tällä hetkellä perhepäivähoidossa, enkä voisi olla tyytyväisempi. Ainakin tällä meidän asuinseudullamme on hyvät perhepäivähoitajat, jotka ovat omistautuneet omalle työlleen. Olen tässä vajaan vuoden aikana päässyt tutustumaan useampaan heistä, kun tytölle on pitänyt aina silloin tällöin järjestää varahoitoa. Hän menee aina innoissaan hoitoon ja on luonut jo ihan ensimmäisen ystävyyssuhteensa. Ihmeellistä, miten nuorena, lapsista voi tulla jo niin läheisiä. Tämä parivaljakko huomaa kyllä heti, jos toinen on kipeänä ja ikävä on kova, vaikka kumpikin on reilusti alle kahden vuoden ikäinen. Tyllerö on kantanut kotiin mitä ihanampia askarteluja, joita on tehnyt hoitajan kanssa ja viimeksi tänään he ovat olleet retkellä rannassa. Kyllä minä liputan myös perhepäivähoidon puolesta.
  Huomenna on meidän ensimmäinen päivähoidon kevätjuhla ikinä ja voi olla, että tälläkin äidillä on itku herkässä. Eilen oltiin muskarin juhlissa ja onneksi lapset olivat järjestäneet sellaisen esityksen ettei ehtinyt itkeä.

 11. nuuna sanoo:

  Kiitos tästä postauksesta, se lämmitti tulevan lastentarhanopettajan sydäntä! Kun varhaiskasvatuksesta kuulee nykyään niin paljon pahaa julkisessa keskustelussa, on tärkeää että tuodaan esille myös sitä hyvää mitä päiväkodeissa saadaan aikaan.

 12. Suffeli sanoo:

  Mielenkiintoinen kirjoitus josta ymmärsin että olette tyytyväisiä tämän yhden päiväkodin toimintaan omien lastenne kohdalla. Kiva että on ollut positiivinen kokemus:) Olisin kiinnostunut tuosta kohdasta jossa kerrot että ihmiset kritisoivat päiväkotien henkilökuntaa ongelmista mutta syyllinen on usein muualla kuin päiväkodin henkilökunnassa niin miten olet päätynyt tähän ajatukseen? Oletko siis tehnyt jonkun tutkimuksen asiasta vaiko vain hetken mielijohteesta omien melko suppeiden kokemustesi ollessa hyviä päätit asian olevan näin? Jotakin faktaa siis kaipaisin tuohon kohtaan varsinkin kun mainitsit että haluat käyttää omaa vaikutusvaltaasi asian tiimoilta:)

  • Nimetön sanoo:

   Suffeli: Ymmärrätkö, että hoitohenkilökunta ei varmasti tahallaan aiheuta ongelmia ja kaaosta päiväkodeissa? Luuletko, että joku lähihoitajaksi/lastentarhanopettajaksi suuntautunut ihminen tekisi työtään vain siksi, että saisi olla mahdollisimman ärsyttävä ja huono hoitaja? Syyllinen on esim. Se, että ei ole varaa palkata tarpeeksi hoitajia, että kaikkia lapsia ehdittäisiin huomioida tarpeeksi ja pidettyä tilanne hallinnassa. Tai jos päiväkodeille ei myönnetä rahaa tarpeellisiin asioihin, ongelmia varmasti tulee.

  • Tami sanoo:

   Voin vastata tähän oman näkemykseni alan ihmisenä. Yksinkertaisesti monessa paikassa juttu vaan menee niin että hommia on enemmän kuin työntekijöitä :/ Se ei todellakaan ole henkilökunnan valinta, vaan tulee ylemmältä taholta. Toki voi siis olla muitakin ongelmia enkä tarkoita että kaikki työntekijät ovat täydellisiä, mutta itse nään tämän isoimpana ongelmana ja niin monet monet muutkin kenen kanssa olen jutellut.

  • M sanoo:

   Tulevana lastentarhanopettajana ainakin itse ajattelen, että päiväkotien henkilökunta tekee parhaansa niillä resursseilla, mitkä heidän työlleen on annettu ja he itsessään ovat syyttömiä esim. resurssipulasta seuranneisiin ongelmiin. Esimerkiksi se, että hallitus päätti kasvattaa päiväkotien ryhmäkokoja on juuri tällainen ylemmältä taholta tullut päätös, joka vaikuttaa helposti negatiivisesti sekä päiväkodin lasten että aikuisten arkeen. Päiväkodin arkea nähneenä en usko, että kukaan varhaskasvattaja halusi, että ryhmien aikuinen-lapsi-suhdelukua nostetaan seitsemästä lapsesta kahdeksaan.

 13. Nelli sanoo:

  Kiitos Iina tästä hyvän mielen postauksesta. Toivottavasti tyttöjen opettajat ja hoitajatkin näkevät tämän, mediasta saa lukea niin paljon haukkuja varhaiskasvatuksesta, että positiivinen palaute lämmittää varmasti mieltä.

  Pakko vielä sanoa, että arvostan ja ihailen sua kovasti. Teksteistäsi näkee että olet fiksu ja ajattelevainen ihminen, jolla on elämänarvot kohdillaan. Kaiken lisäksi omaat upean taidon tuoda mielipiteesi julki hyvin perustellen ja aina toisia ihmisiä kunnioittaen. Tuot valoa tähän maailmaan 🙂

 14. Nimetön sanoo:

  Kuinka paljon lapsia teidän päiväkodissa on?

 15. Tiina sanoo:

  Olipa ihana lukea postaus lastentarhanopettajana. On tärkeää puhua varhaiskasvatuksen positiivisestakin puolesta. Ei päiväkoti oli vain pelkkä tarha johon lapset tuodaan säilöön. Se on niin paljon muutakin, mitä vanhemmat eivät välttämättä huomaakaan. Sinä olet selvästi sen huomannut. Muistathan sanoa näitä juttuja myös päiväkodin työntekijöille, kasvotusten sanottu kiitos on aina paras kiitos. 🙂 ihana blogi sulla! Tulee hyvä mieli!

 16. Tiisu sanoo:

  Minulla on suht pieni lapsi päiväkodissa. Moni kritisoi sitä ääneen tai mielessään. Meille se oli taloudellinen pakko. Tai no miten sen nyt sitten ottaa, sillä moni ulkopuolinen/tuntematon kyseenalaistaa tämänkin: onko oikeasti ihan pakko?

  Joskus koen syyllisyyttä siitä, että melko pieni lapseni on päiväkodissa. En itse ole huomannut, että siitä olisi lapselle haittaa tai lapsen reagoivan siihen ikävällä tavalla, mutta ehkä olen kuunnellut liikaa niitä ulkopuolisia ja huonoina hetkinä uskon heitä enemmän kuin omaa vaistoani.

  Joskus sitten pohdin omaa lapsuuttani, sitä kun itse olin pienenä päiväkodissa. Voin sanoa, että kohtalaisen hyvän muistin omaavanakin ainoat muistot siltä ajalta ovat kavereista, pahasta ruuasta ja kivoista leikkihetkistä sekä mukavista tädeistä. Olin myöhemmin harjoittelijana samassa päiväkodissa ja näkökulmani oli erilainen, silti positiivinen kuva jäi itselleni. En ainakaan siis usko lapseni traumatisoituvan päivähoidossa. Enkä usko, että päiväkodista on vain haittaa. Päiväkodissa oppii hienoja taitoja ja tapaa ystäviä.

  Minäkin siis kiitän ihania tarhatätejä <3. Kaikilla on joskus huonoja päiviä, jopa tarhatädeilläkin, mutta monesti se syy on tosiaan siinä, ettei päivähoidossakaan ne resurssit ole aina tosiaan niin hyvät kun saisi olla.

 17. E sanoo:

  Itsekin otan kantaa yhden päiväkotiharjoittelun jälkeen, kokemusta siis vain yhdestä paikasta (!). Lisäksi toki opiskelutovereiden samankaltaiset kokemukset. Mutta itse todistin useaan otteeseen tilanteita, joissa vanhempia ”nuoleskeltiin”. Hoitajat kehuivat kuinka ”ihanasti päivä on mennyt” ja ”hassun hauska tämä teidän Maija onkaan” ja ”miten hyvä isä sä oletkaan”, vaikka 5 minuuttia aiemmin sama hoitaja olisi haukkunut selän takana ko. vanhemman maan rakoon muille työntekijöille ja ollut lasta kohtaan välinpitämätön. Ja tätä tapahtui useamman kerran viikossa eri työntekijöiden toimesta.

  Se oli mielestäni jotenkin todella puistattavaa ja seurasin näitä tilanteita ihan suu auki. Mutta todella korostan, että ei voi tietenkään yleistää että näin olisi kaikissa päiväkodeissa. Ja tällaisia mätiä omenoita mahtuu (liian) moneen työpaikkaan alasta riippumatta.

  Mutta siis todella hyvä juttu, että teillä on positiiviset kokemukset päiväkodista ja mikä tärkeintä, että lapset viihtyy ja kokee olonsa hyväksi ja turvalliseksi! 🙂 Ja tykkään hirveästi asenteestasi, että jos on jotain hyvää sanottavaa niin sanoo sen ääneen!!

 18. Opeopiskelija sanoo:

  Moi-nimimerkille haluaisin kertoa, että päiväkodissa arki on aikataulutettua, koska rutiinit luovat lapselle turvallisuuden tunnetta. Lisäksi en kyllä ainakaan itse ole törmännyt sellaiseen päiväkotiin, jossa leikkiä ei arvostettaisi ja sille ei jätettäisi riittävästi tilaa. Siis ruokailun, levon, ulkoilun ja muun (leikinomaisen) toiminnan ohella.

  Itse arvostan hurjasti sitä, että tuot Iina esiin tärkeän teeman. Lapsiin panostamalla panostetaan tulevaisuuteen ja hyvinvointiin. Lastentarhanopettajaopiskelijana tällaisten kokemusten kuuleminen ja arvostus meidän työtä kohtaan lujittaa vaan ajatusta siitä, että sitä opiskelee tärkeään ammattiin 🙂

 19. mismiss sanoo:

  Voi miten kivoja kuvia tytöistä! 🙂 Ja kiva kuulla että teillä on sujunut päiväkodissa hyvin. Jatkaako Zelda syksyllä vielä samassa päiväkodissa?

 20. Penni sanoo:

  Aivan ihanan kuuloinen päiväkoti! Aivan unelma. Ja ihana kun jaat kokemuksesi ja annat positiivista palautetta. On hyvä muistaa aina antaa hyvää palautetta kun on sen paikka! Varmasti kaikki päiväkodit ansaitsevat kehuja monestakin asiasta ja etenkin hoitajat jotka jaksavat tehdä sydämellä tätä välillä raskastakin työtä.. olen kuitenkin myös sitä mieltä, että pitää myös antaa palautetta asioista, joihin pitää mielestämme tarttua, eihän asiat muuten muutu jos ei niistä valiteta/niitä kritisoida. Ja mielestäni lasten ryhmäkokoja on tarpeellista kyseenalaistaa ja uskon että tämä ”täyteen ahdetut karsinat” on kritiikki, jonka on tarkoitus vaikuttaa päättäjiin asti, jotta he tekevät isoja muutoksia lakipykäliin. Hoitaja pula ei ole hoitajien ongelma, se on meidän taakka. Mutta ylempiä tahoja siitä saa ja kuuluukin kritisoida. 8 yli 3 vuotiasta lasta yhtä kohden mahdollistaa suhdelukuina esim. 16 puolipäiväistä yhtä kohden ja se on liikaa vaikka tilanne ei olisikaan jokapäiväinen. Lapsia ei kuuluisi ”puolittaa” ryhmäkokoja laskiessa, koska todellisuudessa nämä puolikkaat ovat ainakin osittain paikalla samaan aikaan. Myöskin sijaisia pitäisi olla vara palkata vaikka hoitaja olisikin poissa vain pari päivää. Varhaiskasvatus toimii varmasti upeasti ja on antoisaa kun tämmöiset perus asiat ovat kunnossa!

 21. Laia sanoo:

  Olin tulossa kommentoimaan (aiheen ohi), miten suloisilta tytöt näyttääkään näissä kuvissa, ja törmäsin kommenteissa melkoiseen myrskyyn. Miten jotkut ihmiset voi ottaa negatiivisena sen, jos joku toinen näkee päiväkodissa positiivista ja on saanut varhaiskasvatuksesta positiivisia kokemuksia?? Keneltä se on pois? Varmasti jokainen lukija ymmärtää, että ei näin välttämättä ole joka päiväkodissa, mutta eihän se voi olla väärin, jos kertoo omista hyvistä kokemuksistaan! Arvostan Iina sun tapaa kertoa ja kirjoittaa eri asioista! Positiivinen vire saa näkyä ja kuulua! Negatiivisuutta ja huonojen puolien turhaa vatvomista on liikaa jo muutenkin.

  • Moi moi sanoo:

   Saahan sitä kehua ei tässä siitä ollut kyse minulla vaan pistänyt silmään se kun bloggaajien lasten päikyt mitä parhaimpia, hoitajat huomioivat lapset ym… kerroin vaan oman mielipiteeni miten olen nähnyt muutaman päiväkodin ja niinkuin jotku muutkin laittanu se on niin vähän mitä me vanhemmat näämme. Ja tiedän kyllä opeopiskelija miksi päivät on rytmitetty, mutta kyllä se vaan on että leikkiminen jää vähäiseksi päikyssä ja yleensä leikit keskeytyy.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.