Pieni eskarilainen

31.05.2017

”Hejdåååå, dagis hejdå, adjöss och goodbye, hejdå!” lauloi meidän esikoinen tänään ystäviensä kanssa päiväkodin kevätjuhlassa. Tuon laulun olen kuullut jo aiemmissakin kevätjuhlissa ja miettinyt että kyllä mulla itkuhanat aukeaa kun meidän neiti laulaa samaa viimeisenä päiväkotikeväänään. Vaan tänään en yllättäen vuodattanut kyyneltäkään, vaikka hetki kovin tunteikas olikin. Mä vaan katsoin silkkaa iloa täynnä meidän esikoista joka lauloi tuota laulua kavereidensa kanssa niin onnellisen ja ylpeän näköisenä.

Ensi syksynä hän aloittaa eskarin, joka sijaitsee hänen tulevan koulunsa yhteydessä, eikä jatka enää samassa päiväkodissa. Mä en kestä, miten tähän on tultu! Siis miten, miten se pieni kolmevuotias joka aloitti päiväkodin on yhtäkkiä iso eskarilainen joka lauloi tänään heipat päiväkodille? Miten äidin pienestä esikoisvauvasta on voinut muka kasvaa jo pian kuusi vuotta täyttävä esikoululainen. Silti hän on vielä niin pieni, vaikka kieltäytyykin ehdottomasti tulemasta kutsutuksi ”äidin vauvaksi”.

Hänellä on ihan omat juttunsa, kaksi parasta kaveria jotka tulevat samaan eskariryhmään hänen kanssaan, ja vissi käsitys siitä mitä eskarissa tulee tapahtumaan ja mitä pitää osata kun sinne menee. Ollaan juteltu eskarista ummet ja lammet, ja hän odottaa eskarissa alkavia juttuja ihan hirveän paljon. Tutustumiskäynnin jälkeen ei hetkeen muusta puhuttukaan kuin eskarista, ryhmästä, opettajista ja siitä mitä kaikkea siistiä eskarissa tehdään. En epäile sekuntiakaan etteikö hänellä menisi hienosti siellä.

Olen ihan hurjan ylpeä meidän esikoisesta. Kuusi vuotta sitten ei kovin moni kaverikaan uskonut että me tässä onnistuttaisiin, tässä ”pikku” jutussa nimeltä vanhemmuus. Mutta niin vaan me ollaan kasvatettu tämä neiti esikoinen viittä vaille koulutielle – eskariin asti, ja kun mä katson tuota tyttöä niin tiedän että me ihan tasan ollaan vedetty aivan napakymppi suoritus. Hän on toiset huomioon ottava, empaattinen, hauska, rakastava ja niin fiksu että lyö meidät vanhemmat ällikällä joka päivä. Hän on tehnyt vanhemmuudesta helppoa ihan vain olemalla oma ihana itsensä. Tiaran syntymä kasvatti meitä vanhempia varmasti enemmän kuin me ollaan kasvatettu häntä vielä tähänkään päivään mennessä.

Meillä on vielä kokonainen yhteinen pitkä kesä edessä ennen kuin eskari edes alkaa, ja voi olla että ollaan tulisilla hiilillä muutama viikko ennen sitä, kun hän alkaa laskea öitä. Musta on ihanaa että hän odottaa sitä niin kovasti, enkä voi estää laskemastakaan kun hän osaa kuukaudet, päivämäärät ja viikonpäivät ihan omasta takaa. Sitä ennen kuitenkin nautitaan kesästä ihan täysillä, uidaan niin paljon kuin sielu sietää ja matkustetaan ja ammutaan vesipyssyillä ja syödään superisti jäätelöä.

Onnea meidän ihanalle esikoiselle päiväkotiuran loppuun saattamisesta <3

Ja ihanaa iltaa kaikille!


18 Responses to “Pieni eskarilainen”

 1. Eve sanoo:

  Kirjoitat niin ihanasti!:) Millä mielellä Zelda on, kun jää päiväkotiin yksin? Huippua kesää teille, tulee varmaan ihana kesä, teillä on niin hyvä tilanne, kun koko porukka voi viettää yhdessä aikaa!:)

 2. HH sanoo:

  Mites kun Tiara on käynnyt ruotsinkielistä päiväkotia niin meneekö hän ihan suomenkieliseen kouluun ja eskariin vai ruotsinkieliseen?

 3. Mila sanoo:

  Kiva kirjoitus mutta eeen kestä tuota mekkoa.. ei päiväkotilaisen mekko alkuunkaan.. vähintään toppia, sukkiksia alle….

 4. Anna sanoo:

  Aivan ihania kuvia Tiarasta! :) mukavaa kesää ja tsemppiä eskarin odotukseen!

 5. Joanna sanoo:

  Onnea pienelle eskarilaiselle ja ihanaa kesälomaa teille kaikille <3

 6. Mimmi sanoo:

  Ihana toi tipan mekko! Kauniin ja todella fiksun oloisen tytön olette oton kanssa kasvattaneet. Teinivanhemmiksi olette todella ylittäneet kaikkien kaikki odotukset varmasti moneen kertaan!

 7. Emilia sanoo:

  Ihanan pirteä kesäasu, just tollanen keltainen sopii lastenvaatteisiin ihan tosi hyvin! Tyylikäs neitokainen :)

 8. Jenni S. | big mamas home sanoo:

  Onnea tulevalle eskarilaiselle! Tällä äidillä kyllä niin aukesi itkuhanat meidän ensimmäisessä päivähoidon kevätjuhlassa.

 9. Emmi sanoo:

  Ihana kampaus ja asu! Niin suloinen Tiara <3 Mihin tää aika oikeen menee.. :D

 10. Tarja sanoo:

  Kyyneleet nousivat silmiin, niin ihanasti kirjoitettu <3 Ekaluokkalaisen ja kolmasluokkalaisen äitinä ajattelin ihan samalla tavalla juuri tänä aamuna: me ollaan onnistuttu ainakin tähän asti aika mahtavasti tässä maailman vaikeimmassa ammatissa eli vanhemmuudessa. Niin ihanat ja empaattiset tytöt meilläkin on! Kohta he kirmaavat kesälomalle ja palaavat taas koulun penkille piirun verran isompina. Miten aika meneekin niin nopeasti!

 11. anna sanoo:

  Ihana asu ja varmasti on kiva aloittaa eskari!

 12. Inga sanoo:

  Iina kirjoitat niin mahdottoman kauniisti! Sun blogi on ihana piristysruiske päivään. :)

 13. PiPa sanoo:

  Hän on niin IHANA….

 14. Tiia sanoo:

  Aivan ihana neiti teillä ja aiettä kun sä kirjoitat niin kauniisti ja täynnä rakkautta <3

  Mä olen eskarissa töissä ja kyllähän sitä ihan silmät kyynelissä sai taas kevätjuhlassa olla kun meidän maailman parhaat lapset esiintyivät ja lauloivat niin kauniisti. Ja äidithän siellä aina kyynelehtii tietenkin myös. Aina niin haikeaa ja samalla ihanaa saatella lapset eteenpäin elämässä.

  Huippua eskarivuotta ihanalle Tiaralle! Eskarissa on parasta!

  Tiia

 15. Marianne sanoo:

  Ihana postaus! Kirjoitit todella kauniisti teidän eskarilaisesta :) ja kiitos ihan huippublogista!

 16. Carita sanoo:

  Voi että miten ne kasvaa niiiin nopeasti! Itse olen eskariopettajana ja kyllä haikea olo jäi kun tänään vietettiin eskarijuhlaa ja eskarit lähetettiin koulutaipaleelle. Mahtavaa kesää teille ja onnea Tiaran eskarin aloitukseen! Huikea vuosi varmasti tulossa teille.

 17. emma sanoo:

  Niin suloinen tyttö :) Meneekö Tiara suomen vai ruotsinkieliseen kouluun? Mietin onko teillä niin hyvä tuuri ja ruotsinkielinen koulu löytyy kodin läheltä? :) Mietinnässä omille lapsille (sitten myöhemmin) musiikkiluokalle meno ja puntaroin onko pidempi koulumatka erikoiskoulun arvoista :)

 18. Emmye sanoo:

  Voi apua, kun Tiara on jo iso tyttö! Muistan, kun oli vielä ihan pieni. Juuri lauantaina kauhistelin, kun oma tyttö aloitti kesäloman 2.luokan jälkeen. Käsittämätöntä miten nopeasti aika menee!

  Tiara on todella kaunis tyttö. Mutta kaikista ihaninta sun blogissasi on se, miten kauniista kirjoitat lapsista ja perheestä. Se rakkaus näkyy jokaisesta postauksesta.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.