Ensimmäinen eskaripäivä

15.08.2017

Tänään se sitten koitti, meidän esikoisen ensimmäinen eskaripäivä. Illalla laitettiin kaikki valmiiksi, ja aamulla herättiin ajoissa. Esikoinenkin heräsi ilman herätyskelloa, täsmällisesti tuntia ennen eskarin alkua hän kipitti hihitellen portaita alas, missä mä jo meikkailin kahvikuppi kaverinani. Kysyin jännittääkö, ja hän sanoi että joo, ja hihitti perään.

Kurvattiin koulun parkkipaikalle varttia ennen eskaripäivän alkua, ja napattiin nämä postauksen kuvat pienestä isosta eskarilaisesta. Kyllä siinä meinasi sydän haljeta ilosta ja ylpeydestä! Ihana Tiara!

Mä en ollut aiemmin käynyt vielä edes tutustumassa eskareiden tiloihin, sillä tilaisuus oli keväällä vain viikkoa ennen kun Nova syntyi, ja toisen kerran lapset kävivät siellä dagispäivän aikana keskenään. Nyt näin siis ekan kerran, että tilathan on oikeasti jo ihan koulumaiset, mutta kuitenkin sellaiset rennot. No joo, eskari kyllä sijaitsee koulun yhteydessä että sillä on varmaan jotain tekemistä koulumaisuuden kanssa. Siellä on paljon mahdollisuuksia kaikkeen tekemiseen ja sekä henkilökunta että koko ympäristö vaikutti supermukavalta. Paljon mukavia sohvia, leikkihuoneita, ja paikkoja joissa lukea vaikka kirjaa. Eilen meidän eskarilainen pakkasikin repun täyteen kirjoja mukaan eskariin, oletti varmaan että siellä ei ole kirjoja omasta takaa.

Heti eskariluokan ovelle vastaan tuli Tipan toinen paras kaveri dagiksesta, ja halasi, ja opettajatkin tulivat heti ottamaan lapsia vastaan. Tunnelma oli ihana ja kotoisa, sinne oli mukavaa ja turvallista jättää eskarilainen opettelemaan uusia asioita. Niin me sanottiin heipat ja lähdettiin.

Kun iltapäivällä ajettiin hakemaan häntä, mä kiirehdin oikein että mennään nyt äkkiä mulla on niin ikävä! Heti ekana kun nähtiin Tipa, hän kuitenkin kysyi pettyneenä että miksi me tultiin niin aikaisin hakemaan ja eikö hän saisi jäädä vielä pariksi tunniksi leikkimään kaikkien uusien ja vanhojen kavereiden kanssa. Taisin siis olla ainoa ikävöitsijä, hah. Eskarissa oli ollut tosi kivaa ja he olivat jo tehneet vaikka ja mitä. Parasta oli kuulemma ollut mennä koulun ruokalaan lounaalle, ja mennä ulos leikkimään siihen aikaan kun ennen oli päiväuniaika.

Vaikka olen superylpeä uuteen ympäristöön hienosti sopeutuneesta eskarilaisesta, olen kyllä ihan yhtä ylpeä myös meidän keskimmäisestä, joka ensimmäistä kertaa oli ihan yksin päiväkodissa, ilman isosiskon tukea ja turvaa. Myös hänen päivänsä oli sujunut tosi hyvin, ja oli kiva nähdä kavereita kesän jälkeen, ja meitä vastaan juoksi iloinen ja tyytyväinen lapsi. Sijaisena ollut hoitaja kehui niin reippaaksi ja taitavaksi neidiksi, jolle oli maistunut niin uni kuin ruokakin.

Arvatkaa miten Novan päivä sujui? Hän touhusi koko päivän kaksia 30min päiväunia lukuunottamatta, oppi nousemaan melkein kokonaan itse istumaan, ja etenemään konttauksen, karhukävelyn ja ryömimisen yhdistelmällä vihdoin nopeasti eteenpäin peruuttelun ja muutamien konttausaskelien sijaan. Viime viikolla hän oppi Tukholmassa  vilkuttamaan. Pliis Nova, ole vielä vähän aikaa mun vauva, kun nämä isommat neidit on jo niin isoja muka!

On suuri onni ja siunaus olla näin ihanien tyttöjen äiti, ja olen varma että tästä syksystä tulee ihan paras! Ihanaa tiistaita kaikille <3


18 Responses to “Ensimmäinen eskaripäivä”

 1. Anni sanoo:

  Hyvät tilat teillä kyllä jos useampi huone löytyy :) Teen itse sijaisuuksia lastenhoitajana ja monella koulun eskariryhmällä on käytössä vain yksi luokkahuone

 2. Voi, kaikilla kolmella tytöllä on ollut suuri päivä. <3 Mä olisin todennäköisesti ihan samanlainen hössö ja ikävöijä ja tulen varmaan juoksemaan tulevaisuudessa eskariin hakemaan lasta. Ja todennäköisesti ainakin meidän esikoinen tulee ihmettelemään, mikä kiire äidillä oikein on. :'D Mulla teki hirveän tiukkaa koko eka viikko kesäloman jälkeen olla erossa tytöstä, mutta tyttö oli ihan okei ja hoitaja kehui reippaaksi tytöksi.

  Ja vitsit Nova on jo iso tyttö. <3 Kohta teillä mennään ja lujaa. :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Niin oli kyllä, ja kyllä tällä perheen neljännelläkin tytöllä XD!! Mä fiilaan sua, ihan samoilla linjoilla täälläkin, hössö-äiti olen :D Tsemppiä teillekin syksyn ja arjen starttailuun! :)

   Nova kyllä varmaan pian vilistää hullua vauhtia, vähän äitiä hirvittää :D

 3. TarjaL sanoo:

  Ihana postaus, täynnä iloa ja onnellisuutta ja reippaita naisia, etenkin äiti, kun selvisi eka eskari- ja hoitopäivästä ;P

  Teil on huiput tilat.
  Oon ite ”täällä paljon ylempänä” eskariopena ja meil on pieni luokka, jossa mahtuu oleen ja leikkiin mut saman verran tarvittaisiin lisää tilaa, että ois hyvä olla.

  Monet lapsista tulevat myös suoraan kotoa eskariin, eivät ole osallistuneet varhaiskasvatukseen, ja voitte kuvitella etteivät kaikki jää eskariin tuolla asenteella kuin Tipa.
  Toki tähän vaikuttaa moni asia ja kaikki me olemme erilaisia, hyvä niin.
  Tipa on tori reipas eskari.
  Mukavia päiviä!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon ;D Ihana kommentti <3

   Munkin mielestä noi tilat oli kyllä todella huikeat, kun eilen ekaa kertaa näin. Ei meilläkään noin huikeita eskaritiloja ollut mun lapsuudessa 90-luvulla, vaikka ihan kiva luokka olikin :D

   Olen kyllä iloinen siitä että Tiara on saanut laadukasta varhaiskasvatusta, ja oli eskarissa kuin kala vedessä. Voin vaan kuvitella kuinka paljon niitä pikkuisia jännittää jotka eskariin astellessaan tulevat eka kertaa hoitoon :O

   Mukavia päiviä sinnekin ja tosi mukava saada kommenttia eskariopelta! :) <3

 4. Katri sanoo:

  Ihanaa että isommilla tytöillä meni nuin hyvin, tosi hienoa Ja hassua että Nova nukkui nuin vähän, vai nukkuuko yleensäkkin?

  Nukkuuno Zelda siis kotonakin päiväunia vai pelkästään päiväkodissa, kuinka kauan nukkuu/nukkui? Ja entäs Tiara, jättikö nyt unet pois vai onko nukkunutkaan?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Olen kyllä iloinen että meni niin hyvin! :)

   Nova nukkuu yleensä kyllä ainakin yhdet pidemmät päikkärit noiden pikku-unien lisäksi, mutta nyt on pari päivää menty pelkillä puolen tunnin päikkäreillä noiden hurjien liikkumisharjoitteluiden lisäksi ja voin kertoa että täällä on ollut ihan hippasen väsynyt beibi iltaisin :D <3

   Zelda ei nuku kotona yleensä, paitsi automatkoilla, päikyssä nukkuu yleensä vajaan tunnin. :) Ja Tiara ei ole nukkunut päiväunia 2v iän jälkeen, ei kotona eikä päiväkodissa.

   Hän on siis kovasti turhautunut pakkolepohetkestä jota on joutunut viettämään viimeiset kaksi vuotta dagiksessa, kun uni ei koskaan ole tullut. Onneksi ei ole ollut pakko väkisin nukkua, vaan sadun ja hetken pötköttelyn jälkeen on saanut nousta piirtämään/tekemään palapelejä/lukemaan kirjaa. Mutta siksi oli nyt niin innoissaan kun ei tarvitse levätä ollenkaan! :)

 5. Tii sanoo:

  Onko teidän tytöille tarttunut esim päiväkodeista tai leikkikavereilta jotain sanoja tai lausahduksia joista et itse tykkää?

 6. E sanoo:

  Tätä on kai kysytty ennenkin mutten muista vastausta, keskusteletko sä päiväkodin ja eskarin henkilökunnan kanssa suomeksi vai ruotsiksi? :)

 7. Eeva sanoo:

  Täälläkin oli eka päiväkotipäivä. Ja tytön vietyä, kotiin tullessa itku pääsi mulla. Mutta hakiessa sai kuulla että tosi hyvin mennyt, leikkinyt innoissaan päiväkodissa. Niin helpottavaa kuulla <3

 8. Ope sanoo:

  Kummin teillä Zeldalla menee hoito; 4h/päivä vai kaksi 7h päivää ja yksi 6h päivä/viikko, nyt kun Otto on hoitovapaalla ja varhaiskasvatusoikeus on vain sen 20h? Ja Tiaralla kai 4h/päivä (esiopetus ajan)?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Helsinki ei onneksi ole rajannut subjektiivista päivähoito-oikeutta tuohon 20h/vko, vaan täällä vanhemmat saavat päättää itse varhaiskasvatuksen määrästä vapaasti.

   Meillä siis päiväkotipäivät vaihtelevat ihan sen mukaan miten mulla on töitä, ja mikä fiilis on. Meillä kuitenkin lapset itse suuttuvat, jos heidät hakee ennen iltapäiväulkoilua, koska he haluavat silloin leikkiä vielä kavereiden kanssa. Aamuisin taas viedään yleensä niin myöhään kuin mahdollista. Perjantait on päikystä vapaat, ja perjantaisin Tipa on vain esiopetuksen ajan. :)

   • Ope sanoo:

    Okei! Kun täälläpäin vain lapset, joilla on erityisen tuen tarve tai lapset, keiden vanhemmat tarvitsevat kasvatuksessa tukea tai vanhemmilla on ongelmia jaksamisessa, ovat hoidossa yli 20 tuntia viikossa, vaikka vanhempi olisi kotona.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Joo, näinhän se hallitus linjasi yleisesti koko Suomessa. Onneksi Helsinki edelläkävijänä vastustaa hallituksen leikkauksia varhaiskasvatuksesta, ja maksaa erotuksen omasta pussistaan, ja näin antaa perheiden päättää itse mikä on kaikkein parasta. :) Meille kaksikielisenä perheenä esimerkiksi on suuri rikkaus että tytöt saavat ruotsinkielistä varhaiskasvatusta enemmän kuin max 20h viikossa :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.