Tyttöjen ilta paras ilta

08.09.2017

Meillä on tänään Tiaran, Zeldan ja Novan kanssa tyttöjen ilta, kun Otto lähti Turun saaristoon yhdeksi yöksi mökkeilemään ja kalastamaan kavereidensa kanssa. Me ollaan odotettu tätä iltaa jo pari viikkoa, ei siksi että Otto lähtee (heh) vaan koska tänään alkaa Vain elämää All stars -kausi! Tytöt on siitä aivan intsinä, ja on kuulkaa jo arvuuteltu että mitähän lauluja saadaan kuulla, ja laskettu öitä. Ihan parasta, että lapset tykkäävät siitä ohjelmasta niin paljon, kun sen parissa on aikuisenkin mielekästä viettää tyttöjen iltaa. Me ei olla mitään telkkarin tuijottelijoita muuten ollenkaan, mutta Vain Elämää ja Idols on pakko katsoa tänä syksynä, kun on niin mahtityyppejä niissä, ja lapset odottavat niitä kovasti.

Me aiotaan laulaa yhdessä täysillä, ihastella asuja ja tietenkin syödä popcornia. Ja meidän pienelle täystuhovauvalle maissinaksuja, joita hän heittelee joka paikkaan, liiskaa mattoon ja joille hän murisee innoissaan. Se on ihan ok, pitäähän hänelläkin olla omat tyttöjen illan herkut!

Hauskaa muutenkin viettää tyttöjen iltaa, koska vaikka se ei eroa normiperjantaista juuri mitenkään teoriassa (paitsi että Otto ei ole kotona), siinä on oma erityinen fiiliksensä kun sitä vaan kutsuu ”tyttöjen illaksi”. Ja tällaisilla pienillä erityisyyksillä voi tuoda lapsille sitä jännityksen tunnetta ja intoa ja iloa ihan tavalliseen arkeen. Melkeinpä mistä tahansa voi tehdä jännittävää ja merkityksellistä, jos haluaa. Ja mä ainakin haluan.

Vaikka totta kai me tykätään tehdä kaikkea suurta ja jännittävää ja spesiaalia myös (no kukapa ei?), haluan opettaa lapsille pienestä asti, että ollakseen merkityksellistä ei tarvitse olla aina kallista, tai suureellista. Se merkityksellisyys syntyy paljon enemmän asenteesta kuin budjetista. Tyttöjen illan budjetiksi riittää hyvin yksi pussillinen popcornia, ja repullinen rakkautta ja hyvää mieltä, jota ei voi rahassa edes mitata. Ja usein sellaiset vähän rennommalla asenteella yksinkertaisemmin järjestetyt spesiaalihetket ovatkin loppujen lopuksi niitä kaikkein mukavimpia, niin aikuisille kuin lapsillekin.

*Tyttöjen vaatteet ovat Mini Rodinin uuden Darling Britain -malliston eilen ilmestyneestä 2. dropista, ja saatu Lilla Companysta. Mäykyt veivät mun sydämen jo pressissä kesäloman lopussa, niitä on todella odotettu kun ne on niin huikeita. 2. Dropin tuotteet on nyt saatavilla Lillasta, ja siellä on sunnuntaihin asti ilmaiset postarit myös! Tässä dropissa ilmestyivät myös topat ja muut talven ihanuudet <3

Meidän tyttöjen iltaan kuuluu telkkarin ja popcornin lisäksi yhdessä lattialla löhöilyä, tanssimista ja pomppimista, nauramista höpsöille jutuille, ja iltapalalla kaakaota. Mä odotan jo että milloin meidän kuopus oppii sheikkaamaan pientä vaippapyllyä musiikin tahtiin, siis onko mitään söpömpää kuin tanssivat vauvat! Tytöt saavat nukkua yön siskon pedissä lattialla, ja aamulla me voidaan mennä sitten sinne Novan kanssa hengailemaan ja lukemaan satuja, se vasta parasta onkin.

Rentouttavaa ja mahtavaa viikonloppua ihan kaikille, ja terveisiä meidän kikattavalta tyttöjengiltä <3


22 Responses to “Tyttöjen ilta paras ilta”

 1. Avatar Suvi sanoo:

  Aivan ihana postaus ja ihanat teidän tytöt! Viettäkää hauska ilta! :)

 2. Avatar s sanoo:

  Olipa ihana postaus tosiaan ja miten ihania kuvia! :) Mulla on kaksi siskoa ja muistan myös kuinka mukava oli lapsena pitää tyttöjen iltoja siskojen ja äidin kanssa isän ollessa töissä. Siinä on tosiaan ihan oma fiiliksensä, vaikka isät mukavia ovatkin! :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos ihan hurjan paljon <3 :D Haha mulla ei koskaan ollutkaan muita kun tyttöjen iltoja mun äidin kanssa, kun ei isää ollut! :D Mutta joo, isät on mahtavia ja ihan parhaita mutta kyllä on tyttöjen illatkin <3 :D

 3. Avatar Anna sanoo:

  Nyt tuli ihan kauheen kova ikävä lapsuuden kodin perjantai-iltoja. Saunan jälkeen syötiin makkaraa ja salaattia sekä katottiin Tartu Mikkiin-ohjelmaa. Lapsuuden ja nuoruuden ihanat pienet hetket kantaa pitkälle ihan niinku tein tyttöjen ilta. <3

 4. Avatar tiina sanoo:

  Kivoja tyttöjen illat:) Meilläkin on mutta tyttöni ovat jo teini-ikäisiä. Oletko opettanut tyttärillesi että kuiskuttelu seurassa on ok? Muuten kivoissa kuvissa tulee epämiellyttävä olo noista ”kuiskuttelukuvista” vaikka itse näet ne varmasti ensikädessä ” tyttömäisinä”. Päiväkodeissa ja kouluissa kuiskuttelua pidetään epätoivottavana kun paikalla on muitakin.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Ne on kyllä ihan huippuja <3 :) En ole opettanut että kuiskuttelu seurassa on ok, tässähän he ovat ihan keskenään kun ei 7kk vanhaa "seuraksi" lasketa :) Meillä on hyvät käytöstavat kaiken a ja o ja niistä ei tarvitse olla kyllä huolissaan. :)

 5. Avatar Tuuli sanoo:

  Vitsit, kun tuo teidän Nova on vaan niin älyttömän söpö, en kestä! <3 Isommat tytöt tietysti myös suloisia.

 6. Avatar Emzi sanoo:

  Ihanalta kuulostaa :) ja kyllä tanssivat vauvat on ihan parasta!

 7. Avatar Nimetön sanoo:

  Oletko seurannut yhdysvalloissa riehuvia myrskyjä? Siellä ei taideta syödä iltapalaa olohuoneen lattialla piknikillä ja juosta ilosta kirkuen sisälle.
  Kannattaa ehkä katsoa kuvia sieltä ja miettiä uudelleen miten jännittävänä ja hauskana asiana sitä myrskyä lapsille kuvaa. Voi joskus osua oikeasti omalle kohdalle ne luonnonvoimat. Maanjäristyksiä meillä ei täällä Suomessa onneksi ole, mutta ei noista myrskytuulista ikinä tiedä minne ja millä voimalla ne iskevät.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Huh, kuulostaa siltä että sulla on omia traumaattisia kokemuksia myrskystä, toivottavasti saat apua niiden käsittelyyn <3 Myrskystä saa nauttia ja iloita, kun kyseessä on jännittävä ukkosmyrsky eikä lapsilla ole mitään vaaraa. Hirmumyrskyt ovat asia erikseen, ja esimerkiksi Irma-myrskyn kaltaista myrskyä ei meille Suomeen tällä hetkellä edes voisi tulla. On eri asia olla realistinen ja ottaa ilo irti siitä mistä voi, kun kylvää ihan turhaa pelkoa ympärilleen.

   • Avatar Nimetön sanoo:

    Jepjep, suljetaan tosi asioilta silmät ja elämä on ihanaa<3
    Ei ole traumaa, mutta minusta vastuutonta leikkiä ja iloita vakavilla asioilla. Ei toki ole verrannollisia Suomen myrskyihin nuo yhdysvaltojen Irmat, mutta antaa lapselle vääristyneen käsityksen jos ukkosmyrskyt on kivaa piknikkiä ja jännittävää ilakointia. Eihän tästä montaa vuotta ole kun joku myräkkä repi kattoja espoossa rivaripätkästä. Ja tuo Kiira-myrskynkin puhallusnopeus oli parhaillaan 30m/s. Ei pidä pelkoa lietsoa, mutta tietyt realiteetit olisi hyvä ymmärtää kaiken ihanuuden keskellä.

    • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

     Eiköhän me ne realiteetit ymmärrä kun oltiin turvassa sisällä mukavasti, eikä ulkona hillumassa? :D Realiteetit pitää ymmärtää, mutta turha pelon lietsonta ei ole kenellekään hyväksi. :)

 8. Avatar Maria sanoo:

  Sulosia tyttöjä kertakaikkiaan!”Silmään särähtää” kuitenkin tuo ristiriita: lapsille on tärkeää opettaa,että kaiken spesiaalin elämässä ei tarvitse maksaa paljon,mutta seuraavassa kappaleessa lapsilla mainostetaan kalliita lastenvaatteita,joihin keskiverto perheillä ei taida olla varaa ilman pikavippejä.Noh,sellaista se on blogimaailmassa.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Niin ovat <3 :) Mutta mä taas en kyllä ymmärrä että mitä "ristiriitaa" näet tässä? Eihän vaatteet liity mitenkään siihen millaisia erityisiä hetkiä viettää lasten kanssa, varsinkaan vaatteiden hinta. Miksi ei saisi kertoa kivasta puoli-ilmaisesta tekemisestä ja olla siitä iloinen, jos pukeutuu eettisesti tuotettuihin ja laadukkaisiin vaatteisiin? Ja täytyy kyllä sanoa että meillä on näitä merkkejä ollut ihan ilman pikavippejä käytössä jo pian viisi vuotta, kauan ennen kuin tienasin blogillani senttiäkään, ja silloin tienattiin varmaan jopa vähemmän kuin keskivertoperheet. Se on ihan omista kulutustottumuksista ja valinnoista kiinni mitä lastenvaatteita ostaa. :)

 9. Avatar siiri sanoo:

  Hei mihim aikaan Nova käy nukkumaan jos vielä Vain elämää -aikaan (21?) konttaa ympäri olkkaria? :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Samaan aikaan kun isommat tytötkin, arkisin kasilta ja viikonloppuisin sitten kun on hyvä hetki :) toki vauvat nyt on aika arvaamattomia, eikä heitä aina väsytä silloin kun luulisi, ja joskus väsähtävät melko aikaisin jo, että välillä sammuu jo seiskalta ja joskus mennään nukkumaan kahdeksalta ja uni tulee kymmeneltä :D

 10. Avatar Marika sanoo:

  Hei mistä tuo teidän ihana lattiatyyny on? ♡♡

 11. Avatar hani sanoo:

  Apua mitä kommentointia taas tämmöiseen ihanaan postaukseen. Antakaa nyt herranjestas ihmisten olla onnellisia :D
  Teidän ilta näytti superkivalta, täytyisi itsekkin viettää enemmän samanlaisia, vaikkei lapsia olekkaan :)
  Pakko vielä sanoa, että Tiaralle sopii tosi hyvin tuo nuttura :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.