Syyskuun kuulumisia ja kaverisynttäreiden suunnittelua

12.09.2017

Syyskuu on päässyt kunnolla vauhtiin ja ensi viikolla juhlitaan sitten synttäreitä. Me ollaan pitämässä esikoiselle tänä syksynä ensimmäistä kertaa perhejuhlien lisäksi ihan kaverisynttärit, ja suunnittelu on kovassa vauhdissa. Hän haaveilee synttäreistä sisäleikkipuistossa, ja kieltämättä se ei kuulosta ollenkaan hullummalta idealta. Oletteko järkänneet kaverisynttäreitä jossain muualla kuin kotona, jos niin missä? Onko millaisia kokemuksia? Hän on ollut yksillä kaverisynttäreillä eräässä sisäleikkipuistossa, mutta muuten juhlat on olleet aina lasten kotona, eli hirveästi kokemusta mulla ei näistä ole vielä. Kaikki vinkit on tervetulleita!

Mun omia synttäreitä me ei varmaan hirveästi juhlisteta, ne sattuvat ensi viikon maanantaille, ja meillä ei ainakaan mun tietääkseni ole mitään sen kummempia suunnitelmia. Muuta kuin edelleenkin se kakku minkä Otto on luvannut lasten kanssa leipoa mulle (muistaakohan hän vielä tätä lupausta, pitää muistuttaa sopivalla kakkureseptillä). Mutta enemmän mä odotan kyllä sitä esikoisen iloa omista synttäreistään.

Kaikkien näiden vuosien jälkeenkin se jaksaa edelleen yllättää, miten paljon lapset odottavat omaa syntymäpäiväänsä. Ja miten pitkältä ajalta he osaavat ja jaksavat laskea montako yötä siihen on. Ja joka vuosi se oma synttäripäivä tuntuu olevan yhtä huikean suuri juttu, vaikka olisi ihan tavallinen arkipäivä ja kortin ja lahjan lisäksi juuri sinä oikeana päivänä ei edes tapahtuisi muuta. Esikoinen tosin iloitsi juuri tuossa etukäteen, että tänä vuonna hänellä on KOLMET synttärit, kun on eskarisynttärit (vie keksiä kavereille eskariin ja hänelle lauletaan), perhejuhlat sekä ne kaverisynttärit.

Tämä viikko tosiaan on touhua täynnä sen lattiarempan kanssa, ja mulla on myös paljon töitä juuri nyt, sekä sitten ensi viikolla kaikki synttärijärjestelyt. Mutta toisaalta ihanaa kun syyskuu on tällainen puuhastelukuukausi, mä rakastan olla työn touhussa ja musta tuntuu että olen parhaimmillani silloin kun on monta rautaa tulessa. To do -listalta asioiden ruksittaminen on ihan parasta.

Eilen tapasin muutaman tradenomiopiskelijan, sillä lähdin mukaan heidän opiskeluprojektiinsa blogini kanssa. Loppuviikosta tämän projektin tiimoilta tulee blogin FB-sivuille lyhyt kysely, jonka saa täyttää jos vain haluaa. Kyselyyn vastaaminen olisi super arvokasta tämän opiskeluprojektin, sekä myös blogin kehittämisen kannalta, ja mä olen jo nyt etukäteen ihan superkiitollinen jokaiselle joka siihen käy vastaamassa. Ihan mieletöntä päästä olemaan osana tällaisessa jutussa.

Mulle tulee todella paljon tarjouksia ja pyyntöjä eri opiskeluprojekteihin osallistumisesta, ja aina välillä pystyn lähtemään mukaan, mutta valitettavan usein joudun jättämään väliin, ihan vain ajanpuutteen vuoksi. Onneksi nyt sattui tällainen sopiva tilaisuus osallistua, koska sen lisäksi että on mahtavaa olla mukana tässä proggiksessa, on aina huikeaa tavata teitä tyyppejä sieltä ruutujen takaa!

*Tyttöjen vaatteet on saatu suomalaiselta Kaiko Clothingilta, jonka tuotteet valmistetaan suomalaisomisteisessa tehtaassa Portugalissa sekä Suomessa kahden osaavan ompelijan käsissä. Kaikki KAIKOn kankaat on valmistettu GOTS-sertifioidusta orgaanisesta puuvillasta. Kaiko lahjoittaa 7% myytyjen vaatteiden tuotosta naisten ja lasten kouluttamiseen kehitysmaissa. Tyttöjen vaatteet ovat osa KAIKOn huomenna 13.9. ilmestyvää uutta syysmallistoa! Tiaralla on upea vihreä Ruffle Dress*, sekä Brush -leggigssit*. Zeldalla musta pitkähihainen Cross Shirt* ja Brush -hame*. Ja Novalla on Brush Shirt* sekä maailman suloisimmat mustat Sloper Pantsit*. Kaikon syysmallisto on niin mun mieleen, siis aivan täydellisyyttä hipovia väriyhdistelmiä, mielettömän kaunis tuo Brush -kuosi, ja nuo sloper pantsit on kävelemään opettelevalle vaippapyllylle ihan loistavan malliset. Mallisto julkaistaan huomenna ysiltä, tsekatkaa KAIKOn nettisivuilta tai instasta @kaikoclothing loputkin ihanat vaatteet jo etukäteen. 

Viikko on alkanut vaihtelevassa säässä, eilen syötiin mäkkiruokaa auringonpaisteessa terassilla, ja tänään sitten on juostu hullua vauhtia kaatosateessa. Eipähän ainakaan tule tylsää säiden puolesta!

Ihanaa tiistaita tyypit, ja kiitos paljon kauniista sanoista eiliseen postaukseen <3


19 Responses to “Syyskuun kuulumisia ja kaverisynttäreiden suunnittelua”

 1. Avatar Lurre sanoo:

  Voi vitsi miten nuo tyypit näyttää jo niin isoilta! :)

 2. Avatar Juulia sanoo:

  Synttäreiden suunnittelu ja järjestely on niin ihanaa! Kiva kun tässä iässä lapset osaa itsekin esittää toiveita ja osallistua suunnitteluun. Synttäripostauksia odotellessa! Meillä on kaikkien lasten synttärit loka-joulukuussa ja innolla jo kesällä odottavat ja miettivät synttäreitä joka vuosi. ❤

  Upeita kuvia kyllä taas! Ihana kun jokaisella on samaa kuosia päällä ❤

 3. Avatar Karlik sanoo:

  Alkaa ärsyttämään joka paikassa ne vitivalkoiset yli valotetut kuvat, olen aina rakastanut tällaisia lämpimiä, tunnelmallisia kuvia ihanaa että sun blogissa näkee tällaisia <3 näistä tulee lämmin fiilis.

 4. Täällä on yksi mama joka myös suunnittelee esikoisensa synttäreitä innoissaan. Meillä on tulossa kunnon panda partyt. :)

 5. Avatar Mimmi sanoo:

  Sen lisäks että sun tytöt on tosi kauniita ja selkeesti tottunu oleen kameran

 6. Avatar Mimmi sanoo:

  Edellinen kommentti jäi vajaaks ku koira paino nenällään ”lähetä” nappia, mutta piti vaan sanoo että tytöt on selkeesti tottunut oleen kameran edessä ja olet kyllä tosi hyvä kuvaaja!

 7. Avatar Irkku sanoo:

  Meillä lapsi osallistui kesällä ensimmäistä kertaa kaverisynttäreille, jotka järjestettiin seikkailupuistossa. Minusta oli harmillista, että synttärivieraat menivät omia menojaan puistossa, eikä vieraat ja synttärisankari viettäneet yhdessä aikaa, kuin synttäripakettiin kuuluvan herkkujen syömisen ajan. Se kesti n.45min ja sitten sai leikkialueella touhuta niin kauan kuin jaksoi. Toki jos synttärivieraita ei ole kovin montaa, niin yhdessä tekeminen on helpompaa.

  Itse olin lastani valvomassa mukana, kun hän on vasta 3-vuotias, niin heräsi ajatuksia samalla, että järjestäjän vanhemmilla on kova homma yrittää pysyä kärryillä, ovatko kaikki vieraat tallella, koska usein alue on iso ja sokkeloinen. Myös jotkut vanhemmat jättävät lapsensa järjestäjien valvontaan synttäreiden ajaksi, tai näin ainakin tapahtui niillä synttäreillä, joissa olimme. Mahdoton tehtävä valvoa vaikka 10 vilkasta lasta, että he käyttäytyvät sääntöjen mukaan puistossa ja että kaikki ovat kunnossa, kun ei ainakaan tässä seikkailupuistossa ollut mitään ”järjestyksenvalvontaa” yrityksen puolelta.

  Toki lapset varmasti nauttivat seikkailupuiston antimista, eivätkä välitä vaikka kaikkien kanssa ei kerkeä leikkiä ja myös vanhemmat pääsevät helpolla, kun ei tarvitse kotiin järjestää mitään, mutta näin aikuisen näkökulmasta halusin kertoa oman näkemykseni.

 8. Nyt on niin upeat kuvat että vaan ihastelen täällä! Ja tuo Kaikon mallisto on todellakin omaan mieleen myös, aivan ihana, syksyinen ja maanläheinen <3

 9. Avatar henni sanoo:

  Apua miten söpö Zelda on uudessa hiustyylissään ! Sopii tosi hyvin! ❤

 10. Avatar Lispe sanoo:

  Niin kauniita kuvia!! ja niin suloset tytöt<33

 11. Avatar Minnis sanoo:

  Hei ihania kuvia<3 Zeldalle sopii ihan ylisöpösti tuo polkkatukka! Ihan ylisöpöjä nää kuvat <3 ja noi vaatteetkin on yli-ihania :D synttäreiden järjestäminen on niin kivaa! Näin aikuisena sitä nyt suunnittelee lähinnä menua ja eilen täytinkin itse 25vuotta! Torstaina pitäisi synttärit pitää sukulaisille, perjantaina lähdössä ruotsiin kavereiden kanssa <3 Menu raaka-aineet on ostettuna mutta kappas! Minähän olen niin flunssasena ja kurkku kipeenä jaihan räkä valuu :( mut mä aion parantua vielä huomiseksi :D ja laivalle lähden vaikka pää kainalossa! Toivottavasti teidän synttärit onnistuvat terveinä<3 ihanaa syksyä! Vaikka sataakin, on tässä syksyssä se oma tunnelmansa<3 !

 12. Avatar mymmeli sanoo:

  Vitsist miten ihanasti juurikin petrooli sopii Tiaralle! Toki myös muille mutta hänelle ihan erityisesti <3

 13. Avatar Niina sanoo:

  Ihania ja kauniin värisiä kuvia! Tuli itsellekin ikävä metsää, pitää pian päästä kävelylle nauttimaan metsän rauhasta.

  Mulla olisi postaustoive! Olisi mielenkiintoista lukea, millainen on suhteesi lukijoihin. Onko se muuttunut vuosien varrella, kuinka tärkeää itsellesi/blogimaailmassa ylipäätään on kommentointi ja kommentteihin vastaaminen, millaiset kommentit/kohtaamiset lukijoiden kanssa ovat jääneet mieleen jne – ihan minkä näkökulman haluaisit ottaa.

  Kiitos blogista, oot kehittynyt tosi paljon kirjoittajana ja on tosi ilahduttavaa lukea aktiivista blogia, johon panostetaan!

 14. Avatar SaaraT sanoo:

  Meillä on neljä lasta ja taloudellisista syistä järjestetään (vain) kotisynttäreitä. Isommilla lapsilla myös ”yökylä”synttäreitä, eli muutama kaveri jää vielä yöksi.

  Mutta todella paljon lasten kavereiden juhlia vietetään muualla! HopLop, uimahalli, hotellien saunatilat, keilahalli, huvipuisto, leikkipuisto.. No nämä nyt varmaan on ne kaikki paikat, missä juhlia on ollut, mutta niitä onkin sitten monet vuodessa :)

 15. Avatar Julia sanoo:

  Moi!
  Meillä on pidetty synttäreitä kotona ja vuokrattavassa tilassa, jossa lapsilla oli tilaa ja lupa liikkua ihan vapaasti ja tarjoilut hoidettiin itse. Näin ollen toinen vaihtoehto oli parempi kuin kotona, koska tilan sai koristella, oli tilaa liikkua ja mahtui montakin lasta temuamaan samaa aikaan, ja myös omat tarjoilut sekä ohjelma oli ihan omien mieltymysten mukaista.
  Lasten kavereiden synttäreille ollaan myös osallistuttu, kotona ja sisäleikkipaikoissa, ja täytyy kyllä sanoa, että olivat hirmu tyytyväisiä joka kerta synttäreiden jälkeen. Jos on tilaa ja haluaa järjestää itse haluamansa synttärit niin ilman muuta kotona, mutta jos haluaa päästä ”helpommalla” ja on mahdollisuus niin sisäleikkipaikka on mahtava vaihtoehto. Sisäleikkipaikoissa on sitten hyvä olla muutama ylimääräinen aikuinen mukana, koska lapset säntäilee ympäriinsä ja kahdestaan ei kyllä millään onnistu pitämään silmällä esim. 10 lapsen porukkaa. Paitsi jos jotenkin onnistuu sopimaan säännöistä ja jakaantumaan kahteen ryhmään.

  Päätyisi mihin vaihtoehtoon tahansa, luulisin, että lapsille on tärkeintä, että on paljon hyvää syötävää sekä kivaa ja superhauskaa fiilistä!

  • Avatar Julia sanoo:

   Niin ja myös kouluista voi kysyä liikuntasalia vuokralle, sinne tarjoilut ja esim. esterata :)

 16. Avatar Kia sanoo:

  Ihan täydellisiä kuvia, jotenkin tosi ihan tunnelma näissä <3 ps. Minkä merkkiset nuo Tipan kengät mahtaa olla ja onkohan niitä saatavilla aikuisten koossa? :D

 17. Avatar emzi sanoo:

  Synttäri onni on parasta!

 18. Avatar Noora sanoo:

  Mikä koko Zeldalla on tuosta cross paidasta ja minkä pituinen Zelda on?

Kommentoi