26 vuotta mittarissa – synttäripäivän meiningit

19.09.2017

Kiitos ihan hurjasti onnitteluista kaikille teille! Mulla tuli eilen 26 vuotta täyteen. Toisaalta se tuntuu oudolta, että olen ”jo” 26, ja toisaalta ”vasta” 26. Kolmen lapsen kanssa oma elämäntilanne eroaa paljon monista ikäisistäni, ja monet mua vanhemmat ystävätkin ovat vielä täysin eri elämänvaiheessa. Ehkä sen jälkeen kun lapset ovat syntyneet ja alkaneet viettää synttäreitään, on omasta iästä tullut vaan numero joka vuosittain vaihtuu, muuten sillä ei ole mitään merkitystä. En tunne itseäni nuoreksi enkä vanhaksi, eikä mulla ole mitään ikäkriisiä ollut ainakaan vielä, hah.

Mulla oli ihan mahtava synttäripäivä, varmasti yksi kivoimpia mitä on vuosiin ollut! Suurimman osan viime vuosien synttäreistäni mä olen ollut raskaana – tai imettänyt, eli mitään kovin suuria synttäribileitä en ole viettänyt. En tänäkään vuonna. Mutta en mä mitään bileitä siihen tarvitsekaan että saan viettää upean juhlapäivän, vaikka bileet hauskoja ovatkin. Ehkä pidän ensi vuonna juhlat, tai viimeistään sitten joskus hamassa tulevaisuudessa isot kolmikymppiset.

Eilen aamu alkoi ihan tavallisena maanantaina, mutta vietyään tytöt Otto toikin mulle kukkia ja ihanan kortin mihin hän oli kirjoittanut niin ihanasti että nauratti ja itketti yhtäaikaa. Tein koko aamupäivän töitä, ja lounaalle lähdettiin yhden maissa. Käytiin syömässä Kampin Hokussa joka on varmasti mun lemppari lounasravintola, ja saatiin vieläpä syödä kahdenkeskinen juhlalounas kun Nova sopivasti nukahti autossa matkalla.

Lounaan jälkeen ajettiin suoraan hakemaan tytöt aikaisin päikystä ja eskarista, ja haettiin kaupasta kakkutarvikkeet. Leivottiin kaikki yhdessä mulle synttärikakku, johon sain samalla testattua voikreemin tekoa ensimmäistä kertaa elämässäni. Otto oli luvannut leipoa kakun tyttöjen kanssa, mutta mä vähän niinkuin kaappasin sen projektin itselleni kun tajusin sopivan mahdollisuuden testata sitä voikreemiä, jolla aion kuorruttaa Tiaran synttärikakun lauantaiksi. En ollut koskaan aiemmin tehnyt voikreemiä, ja ajattelin että se on jotenkin kauhean hankalaa, mutta ei se ollutkaan vaan aika helppoa. Tosin kuorrutuksesta ei tullut kovin tasainen ulkonäöltään, mutta sitäkin paremman makuinen! Pitää ostaa sellainen palettiveitsi ennen lauantaita, niin saa tasaise(mma)n pinnan.

Tytöt olivat tehneet mulle päiväkodissa ja eskarissa aivan huikeat kortit joita he esittelivät sitten innoissaan mulle, niin ihania neitejä. Iltaruuan jälkeen meidän ovikello yhtäkkiä soi ja siellä oli DHL:n lähetti paketin kanssa: Oton tilaama synttärilahjayllätys saapui kreivin aikaan suoraan kotiovelle. Olin ihan häkeltynyt kun edes odottanut mitään lahjaa kukkien ja korttien ja kakkujen lisäksi! Ihanasta lahjapaketista paljastui maailman siistein Kenzon collegepaita jollaisia olen ihastellut jo monta vuotta, ja lisäksi supersöpö synttärikortti jossa oli ihana teksti, mistä puuttui ääkköset kokonaan, hah.

Kertakaikkisen täydellinen synttäripäivä, juuri sellainen kuin toivoinkin ja paljon enemmän. Sai viettää aikaa rakkaideni kanssa, herkutella kakulla ja ihanalla lounaalla, ja vielä ihania kukkia ja lahjan ja suloisia korttejakin, wau.

Näillä fiiliksillä on loistavaa aloittaa seuraava ikävuosi, toivottavasti siitä tulee edes puoliksi yhtä ihana kuin tämä vuosi on ollut <3


8 Responses to “26 vuotta mittarissa – synttäripäivän meiningit”

 1. Juulia sanoo:

  Myöhäiset synttärionnittelut :) Mahtava toi kuva kynttilänpuhalluksesta!

 2. Maisa sanoo:

  Hei!
  En sano pahalla tätä mutta kai jokainen saa työstään palautetta aina välillä, toivottavasti et sitä pahasti otakaan, mutta sun kuvat näyttää aina jotenkin tosi tekaistuilta! Mietin että johtuuko se siitä, että kaikissa kuvissa näyttää siltä, kun niitä varten olisi jotenkin piilotettu kaikki ylimääräinen pois, vai onks se noi muokkaukset vai mikä! Jotenkin näiden kuvien myötä ei vaan välity samanlaista fiilistä, mitä esim sun tekstistä, joka puolestaan vaikuttaa aina aidolta ja siltä että se on tullut suoraan sydämestä.

 3. Annika sanoo:

  Myöhäiset onnittelut:) Ilo katsoa sun blogia ja sua tekemässä kaikkea kivaa lasten kanssa. Ei ole epäilystäkään etteikö lapset olisi onnellisia<3

 4. Tuuli sanoo:

  Myöhäiset onnittelut ja kiitos positiivisuutta huokuvasta blogista! :)
  Postausehdotus: Kiinnostaisi muuten kuulla, millaiseksi koet työskentelyn kotoa käsin, kun Nova on paikan päällä? Toisin sanoen, kuinka saat keskittymisrauhaa kun Nova on hereillä? Meillä oli nimittäin ainakin vaikeaa tehdä mitään yksin, jos taapero vain tiesi, että äitikin on kotona (vaikka isä olisi hoitovastuussa). Jos toinen vanhempi (varsinkin äiti) olisi eri huoneessa tekemässä jotain ”tärkeää”, ovea tullaan paukuttamaan tai jalkaan takertumaan ja vauvana tietysti tissille :) Oma keskittymiskykyni on ainakin niin huono, että jatkuvat keskeytykset rasittavat :) Miten te saatte rinnakkaiselon toimimaan kotosalla työpäivinä? Jääkö Nova sun kanssa kotiin, kun Otto palaa töihin?

 5. Minni sanoo:

  Onnea! ..ohi aiheen, mutta onko otto kauniiden ja rohkeiden wyattin näköinen ihan livenäkin?

 6. Ainonen sanoo:

  Synttäripäiväsi kuulostaa tosi ihanalta! Kuvissa näkyy aito ilo, kuten aina. Myöhäiset onnittelut!

 7. Aino sanoo:

  Haluaisin kuulla ajatuksiasi autoilusta. Huomaan että teidän perhe on ainakin postauksista päätellet täysin hurahtaneet autoiluun, vaikka Helsingissäkin teidän sijainnilla olisi mahdollista käyttää julkisia.

 8. emzi sanoo:

  Kuulostaa hyvältä päivältä :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.