Luukku 17: Joulun Tuttujuttu-show Oton kanssa

17.12.2017

Me ollaan tehty Oton kanssa kerran aiemminkin jo tämä ”Joulun Tuttujuttushow”, eli se että kumpikin vastataan jouluaiheisiin kysymyksiin, sekä omasta puolestamme, että toisen vastausta arvaillen. Siitä on kuitenkin jo aikaa, ja maut on muuttuneet, ja me ollaan myös kasvettu ihmisinä (vai ollaanko sittenkään, höhöö). Osa kysymyksistä on siis samoja kuin aiemmin, ja puolet näistä kymmenestä vaihdoin uusiin kysymyksiin.

Nyt on siis aika tehdä tämä kokonaan uudelleen, ja tämähän on tosiaan tehty niin, että Otto on vastannut noihin ”Oton oikea vastaus & Oton arvaus Iinasta -kohtiin omalla koneellaan, ja minä noihin omiin kohtiini omalla koneellani. Ja lopuksi vain yhdistin sitten vastaukset tähän postaukseen, niin päästiin vertaamaan että kuinkas oikeaan sitä osuttiinkaan.

LEMPI JOULURUOKA:
Iinan arvaus Otosta: Savuporoterriini & Kinkku-sinappileivät, ja mäti
Oton oikea vastaus: Joulukinkku ja savuporoterriini. Ja kyllä, yhdessä.
Oton arvaus Iinasta: Mun täytyy tunnustaa että oon huono aviomies enkä oikein osaa sanoa, ollut senverta vaihtelua. Mutta koska arvata täytyy niin jotain graavilohen ja sienisalaatin välistä.
Iinan oikea vastaus: Hernerokka, graavilohi, mäti, kinkku, sienisalaatti, tuoresalaatit, laatikot. Tykkään kaikesta!

INHOKKI JOULURUOKA:
Iinan arvaus Otosta: Graavilohi, lipeäkala, ehkä sienisalaatti, tai en tiiä kun Otto on viime vuosina alkanut jopa itse kokkaamaan sieniruokia, ehkä tänä vuonna on se joulu kun Otto maistaa sienisalaattia ja tykkää siitä?
Oton oikea vastaus: Riipuu tarkoittaako Iina meidän joulupöytää vai yleisesti. Jos meidän niin rosolli, jos yleisesti niin lipeäkala. En ymmärrä mikä sillä fisulla on hätänä. En edes ole varma kehtaako sitä vakavalla naamalla kalaksi kutsua.
Oton arvaus Iinasta: Mun kaupasta ostettu valmis maksalaatikko.
Iinan oikea vastaus: MAKSALAATIKKO. Ei oo jouluruoka, mut aina sitä on meillä joulupöydässä koska Otto.

MITÄ ODOTTAA ENITEN JUURI TÄSSÄ JOULUSSA 2017:
Iinan arvaus Otosta: Yhdessäoloa isolla porukalla, ja ruokaa, ja lasten innostusta ja kohellusta.
Oton oikea vastaus: Sitä kun mun faija ja sisarukset ja Iinan äiti tulee meille ihmettelemään pienten lasten jouluhössötyksiä.
Oton arvaus Iinasta: Varmaan samaa kuin minä mutta kauniimmin muotoiltuna.
Iinan oikea vastaus: Yhdessäoloa isolla porukalla, ja ruokaa. Ja lasten innostusta ja kohellusta.

JOULULAHJATOIVE JOS SAISI TOIVOA IHAN MITÄ VAAN:
Iinan arvaus Otosta: Mönkijä ja jotkut hullut 1000 euron Legopaketit.
Oton oikea vastaus: Joko sitä jäätävää vajaan tuhannen euron Lego Millennium Falconia, tai sitten tieliikennerekisteröityä mönkijää joka on ollut haaveissa jo kohta toista vuosikymmentä. Katsotaan uudestaan sitten kun keski-iän kriisi lähestyy.
Oton arvaus Iinasta: Mitä se ei toivoisi? Päällimmäisenä tulee mieleen joku kulttiklassikko designlaukku, walk-in vaatekomero ja Porsche, vaikka rouva ei ajokorttia omistakaan.
Iinan oikea vastaus: Joku ihan mieletön reissu New Yorkiin tai Miamiin tai vaikka molempiin, ja just nyt heti eikä vasta kesällä.

REALISTINEN JOULULAHJATOIVE:
Iinan arvaus Otosta: Ei se ääneen oo mitään sanonut mutta veikkaan että toivoo Legoja
Oton oikea vastaus: Lasten myötä oma Lego-innostukseni heräsi horroksesta pari vuotta sitten, ja vaikka onkin hauskaa rakentaa Lego Friendsiä ja Elvesiä, joita tiedän pukin lapsille tuovan, olisi joskus ihan jepa päästä rakentamaan jotain “omaa”.
Oton arvaus Iinasta: Hieman hankalaa olla puolueeton ja arvailla kun tuon paremman puoliskoni toiveet löytyvät silleen näppärästi netistä. Että silleen.
Iinan oikea vastaus: Uudet ihanat alusvaatteet.

PARAS JOULU JONKA ON VIETTÄNYT:
Iinan arvaus Otosta: Varmaan viime joulu täällä uudessa kodissa, meillä oli niin rentoa ja mukavaa ja odotettiin niin kovasti jo Novaa. Kaikki meni nappiin, ja oltiin kaikki terveenä.
Oton oikea vastaus: En osaa oikeasti vastata tähän, jokaisessa joulussa on ollut uutta ja hienoa mikä on tehnyt siitä aina parhaan siihen mennessä, että tuolla logiikalla varmaan viime joulu ja puolentoista viikon päästä tämä joulu.
Oton arvaus Iinasta: Uskoisin että samoilla linjoilla mennään.
Iinan oikea vastaus: Viime joulu. Samoista syistä joita arvailin Otollekin, viime joulu oli niin ihana ja lämmintunnelmainen ja jotenkin meillä oli niin onnesta räjähtävä fiilis kun odotettiin kuopuksen syntymää ja kaikki oli sellaista vaaleanpunaista kuplaa. Toivottavasti tästä joulusta tulee sitäkin ihanampi, tai edes yhtä ihana.

JOULUPERINNE JOTA RAKASTAA:
Iinan arvaus Otosta: Kinkku-sinappi-savuporoterriinileipävuori illalla lasten mentyä nukkumaan. Joulusauna, lasten kanssa uusilla Legoilla rakentelu.
Oton oikea vastaus: Aika fifty-fifty, joko joulusauna, tai sitten sen rauhallinen ja seesteinen hetki kun ruoat on syöty, lahjat avattu, lapset touhuavat uusien lelujen parissa ja itse harkitsee vielä muutamaa kinkkuvoileipää, savuporoterriinillä.
Oton arvaus Iinasta: Se jokavuotinen telkkarista tuleva animaatio siitä lumiukosta josta tulee aina paha mieli.
Iinan oikea vastaus: Joulukuusen koristelu, joulusauna ja jouluruokien kokkailu yhdessä Oton kanssa.

JOULUPERINNE JOKA EI OIKEIN UPPOA:
Iinan arvaus Otosta: Joulupukki, erityisesti viimevuotinen laulava pukki joka laittoi meidät tanssimaan piirissä vessan oven edessä.
Oton oikea vastaus: Joulupukki. En edelleenkään välitä maskoteista, kuten Itiksen Leikkiaseman Riehulista, ja pukit menee aikalailla samaan kategoriaan. Kierrän ne mielelläni kaukaa. Viime vuonna meni tunteisiin kun Iinan tilaama LAULAVA pukki pakotti mukaan piirilauluun. Tottakai menin mukaan reippaasti lasten takia, mutta herranjestas että ahdisti.
Oton arvaus Iinasta: Suomen Turku julistaa joulurauhan Ylen ykkösellä klo. 11:55. On kuulemma tylsä, ja menee pari minuuttia päällekäin sen lumiukon kanssa.
Iinan oikea vastaus: Joulurauhan julistus, ei oo koskaan kuulunut mun suvun jouluun, enkä osaa sitä vieläkään tuijottaa.

HUVITTAVIN JOULUMUISTO:
Iinan arvaus Otosta: Varmaan sillon kun meille tuli eka kertaa joulupukki, ja esikoinen oli aivan haljeta innosta. Silmät lautasen kokoisena hän tuijotti pukkia ihan hiljaa.
Oton oikea vastaus: Oisko ollut se kerta kun edellisessä asunnossa, Tiaran vielä ollessa pienempi, pamahti sekä pukki että muori kylään. Oli aika näkemisen arvoinen tuo meidän esikoinen.
Oton arvaus Iinasta: Jälleen kerran veikkaan samaa, lähinnä siksi että meillä on jouluisin aina mukavaa ja hauskaa, tuosta kun vain sattuu olemaan valokuva niin varmaan siksi jäänyt mieleen.
Iinan oikea vastaus: Mustakin se on kyllä hauskin se kun esikoinen näki eka kertaa pukin. Aina meillä on hauskaa mutta en osaa nimetä mitään muuta yksittäistä huvittavaa muistoa yli muiden.

PARAS JOULUINEN TEKEMINEN ENNEN JOULUAATTOA:
Iinan arvaus Otosta: Glögi, piparit & juustot ja vähän Netflixiä
Oton oikea vastaus: Glögin, valkohomejuuston ja piparien ahmiminen heti marraskuun alusta.
Oton arvaus Iinasta: Kuusen koristelu Itsenäisyyspäivänä.
Iinan oikea vastaus: Joulukuusen koristelu lasten kanssa.

Mua alkoi vähän naurattaa kun nyt luin nämä meidän vastaukset yhdessä, ja Otto totesi että tästähän tuli niin tylsä että ihmisiä haukotuttaa lukea, en kestä. Kai me tunnetaan vaan toisemme niin läpikotaisin jo että ollaan vähän tylsiä. Mutta toivottavasti tästä oli hupia edes joillekin! Ja jos haluatte tsekata meidän vanhat vastaukset, ne lukevat TÄÄLLÄ.

Ihanaa sunnuntaita ja kolmatta adventtia kaikille <3


18 Responses to “Luukku 17: Joulun Tuttujuttu-show Oton kanssa”

 1. Mertsi sanoo:

  Musta on vaan ihanaa, kun teillä on jo ihan omat jouluperinteet perheenä ja tunnette toisenne niin hyvin. Teidän joulut kuulostaa täydellisiltä mun makuun, tulee ihan omat lapsuusjoulut aina mieleen! Me ollaan nyt eka joulu oman miehen kanssa kaksin kotona ja päästään ensimmäistä kertaa luomaan joulusta meidän näköinen – ne omat tulevat perinteet. Tietenkin ne sitten vielä muuttuvat, kun joskus lapsia toivottavasti saadaan. :)

 2. Hilde sanoo:

  Hmph. Maksalaatikko KUULUU jouluun. Mie oon Karjalasta kotosin, ja siellä tehtiin aina jouluksi maksalaatikkoa. Sitä vaan täytyy olla. Ja siis itsetehtyä. Kaupanlaatikko on arkipikaruokaa… Ei sillä, ei täällä Kymenlaaksossakaan mua ymmärretä! Ihanaa Joulua teille, savuporoterriini kuulostaa tosi hyvältä, ehkä teen meillekin.

 3. Maija sanoo:

  Hei apua, mitä toi savuporoterriini on? Mistä saa/ miten tehdään/mitä se on…? Kuulostaa superhyvältä!

 4. hah sanoo:

  Toi Lumiukko vs Joulurauha -asettelu, niiiin ärsyttävästi aikataulutettu :D
  Mä oon pienestä asti rakastanut lumiukkoa, joulu pilalla ilma sitä. Sitten vanhempien eron myötä kuvioihin tuli uusien puolisoiden mukana joulurauha(mitä ei meillä koskaan katsottu ennen). Ja edelleen aikuisena aattoa varjostaa lievät katastrofin ainekset, kun yritän kellottaa kahden telkkarin välillä, että saan katsoa lumiukon rauhassa, mutta ehdin juosta joulurauha-ruudulle ettei kukaan hermostu… :D

 5. Nede sanoo:

  Musta tämä oli niin ihana et itku kurkussa (hormonihuuruissa kai) luin miten ihanan samanlailla vastasitte <3 Tässä sitä ihanaa joulumieltä vasta olikin! Tuli ihan mieleen mun ja mieheni vastaukset mun polttareissa kun tuttujuttuvisailussa saatiin melkein kaikki oikein ja tytöt vaan ihmetteli että miten voi tuntea toisen noin hyvin <3 Ihanaa (miten niin käytän tätä sanaa paljon ) joulunodotusta ja jouluviikkoa teidän perheelle <3 Meillä tämä joulu on kolmekuisen esikoisemme ensimmäinen <3

 6. Nede sanoo:

  Niin piti vielä sanoa että tykkään sun joulukalenterista tosi paljon ja odotan tätä aina innolla! Niin monella blogilla on nykyään arvontakalenteri johon kaikki osallistuvat joka luukkuun ”mulle kaikki ihan mitä vaan ilmaseks voi saada” -asenteella. Itsekin toki osallistun kyllä joihinkin arvontoihin jos mieleinen sattuu kohdalle, en sitä lainkaan jätä myöntämättä. Kuitenkin sinun versiosi huokuu sitä joulua eikä materiaa <3

 7. Nimk sanoo:

  Mahtava postaus, eikä haittaa, että on ”tylsät” vastaukset, siitä huokuu teidän rakkaus :)

  Tästä tuli vaan mieleeni asia, jota en koskaan ole sen syvemmin ajatellut tai myöntänyt ääneen. Mä vihaan joulupukkia. Lapsena en halunnut istua sylissä tai laulaa, koska se ahdisti niin kovasti, mutta se oli jotenkin vaatimus, että pukista ollaan innoissaan. Ajattelin sen olevan normaalia ja menevän iän myötä ohi, mutta en voi vieläkään sietää joulupukkia. Parhaiten se tuli mieleen, kun mun äiti kävi puhumaan, että kohta pitää alkaa taas joulupukkia tilaamaan, kun meidän esikoistyttö kasvaa. Mun mielestä se oli kauhea ajatus, että mun tytär joutuu olemaan aina jouluna ahdistunut joulupukista, kuten minä olin. Mutta ei saisi ajatella näin, koska monet lapset on (kai) oikeasti innoissaan, eikä saisi siirtää omia pelkojaan jälkikasvulle.

 8. TarjaL sanoo:

  Hei Iina!
  Mitä jos kokeilisit sitä joulurauhan julistusta silleen, että istut ja rauhoitut kuuntelemaan sen..? Minusta siinä on kuitenkin ihana sanoma. Itse rauhoitun sen joulukokkausten keskeltä aina kuuntelemaan ja miettimään sitä samaa.
  Ihanaa joulun aikaa teidän perheelle!

 9. Elli sanoo:

  Te ootte IHKUJA! ❤

 10. Marianne sanoo:

  Olipa ihana postaus! Teidän joulu kuulostaa kyllä todella lämminhenkiseltä :) Mä ihan ajattelin, että sä kyllä jouluihmisenä katot joulurauhan julistuksen :D meidän perheessä se on aina ollut tapana ja musta siinä on jopa jotain liikuttavaa kun toivotetaan virallisesti ihmisille rauhallista joulua :)

 11. elina sanoo:

  Ihania nuo teidän vastaukset! :D
  Meille ei lapsena ollut televisiota, joten kuuntelimme joulurauhan julistuksen radiosta. Se kuului taustalla, kun tyypit touhusi omiaan, laittoivat jouluruokia ja isä lämmitti leivinuunia. Ei sitä kukaan sinällään kuunnellut sanasta sanaan, mutta siitä tuli tärkeä juttu ja on nyt siirtynyt meillekin kotiin perinteeksi. Äiti vaan aina tokaisi, että nyt loppuu tappelu, joulurauhan julistus tulee. Ja siitä se rauha sitten tulikin siihen saakka kun lahjat aikaisiin :)
  Joten jos ei joulurauhan julistuksen katsominen kiinnosta, voi sen ”kuunnella” radiosta ja näin siitä voi tulla myös mukava perinne jouluun :)

 12. Noora sanoo:

  Miettikää, mut pakotetaan tuoreena turkulaisena katsomaan sitä julistusta ihan paikanpäälle. Voi itku, kiinnostaa ihan hirveesti kun en jaksa katsoa sitä minuuttiakaan edes kotisohvalta.

 13. emzi sanoo:

  voi että ku ihana postaus :D ja todella hyvin kyllä tunnette toisenne :D

 14. Susanne sanoo:

  Aivan ihania vastauksia, ja hyvähän se vain on että toisen tuntee ja tulee siksi ehkä vähän ”tylsiä” vastauksia. Repesin bussissa ääneen Oton kommentille lipeäkalasta. Olen aivan samaa mieltä, ettei sitä kalaksi oikein voi sanoa. :D

 15. Heidi sanoo:

  Tää joulukalenterin on ihan huippu, joka päivä sitä odottaa innolla kun tietää että täällä on taas uusi postaus! Miehelle luin yks päivä tuon joulumenu postauksen ja päätettiin tänä jouluna kokeilla meidän joulupöytään tuota savuporoterriiniä, kuulostaa niin hyvälle ja voisin melkein jo sanoa että varmasti on meidän mieleen ! Onkohan se parasta tehdä aatonaattona valmiiksi? Ihanaa joulunaikaa teidän perheelle

 16. Anni sanoo:

  Just ihanaa vaan että on melkeen identtiset noi teiän vastaukset. Hahaa. : )

 17. Juulia sanoo:

  Tätä lukiessa nousi hymy korviin saakka! Ootte niin ihania <3

 18. Riina sanoo:

  Mitä tuo savuporoterriini on? :D Voikko kirjottaa postauksen miten sen teette?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.