Vuoden 2018 hajusteettomat kosmetiikkasuosikit x10

29.12.2018

*Postaus sisältää PR-näytteenä ja/tai yhteistyökampanjoiden yhteydessä saatuja tuotteita Cutrinilta, Acolta, CeraVelta & Lifesta

Mä päätin listata mun tämän vuoden 2018 100% tuoksuttomia kosmetiikkalemppareita, koska ainakin itsestä tuntuu, että niitä loistavia tuoksuttomia tuotteita on joskus vaikea löytää. Tuoksuttomien tuotteiden valikoimahan on paljon pienempi, kuin tuoksullisten, mutta onneksi uusia hienoja tuotteita kehitetään koko ajan. Mulla on aitiopaikka päästä testaamaan tuotteita vaikuttajana, ja aina kun vierailen pressitoimistoilla, niin kyselen suunnilleen ekana, että onko teille tullut mitään hajusteettomia uutuuksia, koska haluan löytää ne.

Tänä vuonna on onneksi tullut montakin, ja tässä listassa on mukana mun kymmenen lempparia hiuksille, kasvoille ja vartalolle kaikista niistä, joita olen testannut. Haluan vielä erikseen korostaa sitä, että tämä postaus on tehty mun rehellisten mielipiteiden ja kokemuksien pohjalta, vaikka osa tuotteista on saatu. Näiden postauksessa mainittujen tuotteiden lisäksi olen testannut ison kasan muutakin kosmetiikkaa, mutta päätin nostaa tähän juuri nämä tuotteet omien hyvien kokemuksieni vuoksi.

1. Cutrin Vieno Sensitive Dry Shampoo -kuivashampoo (saatu PR-näytteenä Cutrinilta)

Kuivashampoot on just niitä hiustuotteita, joissa on yleensä mukana joku tosi voimakas tuoksu. Koostumus on vielä sellainen, että nopeasti täyttää silmät, nenän ja suun vaikka yrittäisi vaan nopeasti suihkia tukkaan ja juosta karkuun hengitystä pidätellen. Siksi ihastuin heti tähän kuivashampooseen, joka on täysin tuoksuton, oikeasti tehokas ja toimiva. Se antaa ainakin mulle yhden päivän lisää hiustenpesujen välissä, eikä tuoksu yhtään miltään.

2. Aco hiuspohjaa kosteuttava shampoo & hoitoaine (saatu PR-näytteenä Acolta)

Mulla alkoi kutisemaan hiuspohja ekaa kertaa elämässäni kun ilmat viilenivät tänä talvena. Tämä sattui tietysti ihanasti samaan aikaan, kun päiväkodissa oli ovessa Täi-lappu. Meillä kammattiin kaikki tukat läpi moneen kertaan, eikä onneksi keneltäkään löytynyt yhtään mitään. Itse totesin, että mulla taitaa olla kuiva päänahka. Olin onneksi jo aiemmin saanut Acolta nämä mahtavat hiuspohjaa kosteuttavat tuotteet testiin (en ollut vaan ehtinyt testaamaan). Kutinaa helpottaakseni päätin kokeilla, ja pian mun hiuspohja voi taas paremmin! Toki varmasti sekin auttoi, että se täi-lappu katosi päiväkodin ovesta ja mun psykosomaattinen kutinakin lakkasi, heh.

3. Cutrin Vieno Sensitive Volumizing Mousse hiuksille (saatu PR-näytteenä Cutrinilta)

Mousse on kehitetty hennoille hiuksille jollaiset itsellänikin on, ja se antaa volyymia ihan kunnolla. Mun mielestä se tuo tukea tukkaan, että kun föönaan sen kuivaksi, se ei lätisty heti seuraavan tunnin aikana, vaan pitää muotonsa.

4. Puhdas+ risiiniöljy

Levitän tätä mun ripsiin joka ilta, ja se on pitänyt ripset tosi hyvässä kunnossa. Aloitin risiiniöljyn käyttämisen ripsissä Yumi-lashes -käsittelyn jälkeen, ja ihastuin siihen, miten ripset tuntuvat taipuisammilta ja ehkä jopa pidemmiltä. Levitän risiiniöljyä ripsille pumpulipuikolla aina illalla meikin puhdistuksen jälkeen. Käsittely on kulunut pois mun ripsistä jo aikaa sitten, mutta ne tuntuvat silti pidemmiltä ja hyvinvoivemmilta, kuin ennen käsittelyä.

5. CeraVe kosteusvoide kasvoille SPF25 (saatu yhteistyökampanjan yhteydessä CeraVelta)

Mun lemppari kosteusvoide, koska imeytyy super nopeasti eikä jätä kasvoja tahmaisen tuntuiseksi. Inhoan sellaista tahmatunnetta kasvoilla, sillä eihän sen päälle voi edes levittää meikkiä. Tämän päälle pystyy meikkaamaan suunnilleen heti.

6. Lumene LÄHDE Pure Arctic Miracle 3-in-1 Micellar Cleansing Water -misellivesi

Lumenen Lähde-sarjan misellivesi on tehokas ja putsaa tosi hyvin meikin, mutta ei jätä kiristävää tunnetta iholle. Mulla tulee monesta misellivedestä esim. silmänympärysiholle sellainen kiristävä tunne, mutta tästä ei, tämä on tosi hellävarainen.

7. CeraVe sekaihon puhdistusgeeli (saatu yhteistyökampanjan yhteydessä CeraVelta)

Tämä on täydellinen tuote mun osittain rasvoittuvalle sekaiholle, sillä se ei kuivata mutta ei myöskään rasvoita. Meikit puhdistuu hyvin ja kasvot jäävät ihanan pehmeiksi tämän jälkeen. Tuote ei ole liian ”raju” vaan pesee juuri sopivasti.

8. Aco suihkuöljy (saatu PR-näytteenä Acolta)

Jättää ihon ihanan kosteaksi suihkun jälkeen ja tuntuu hyvältä rutikuivalla iholla. Tämä sopii hyvin myös taaperon ihonhoitoon, sillä hänelläkin on atooppista ihottumaa näin talvella.

9. Life Body & Soul Sensitive hajusteeton kosteusvoide (saatu yhteistyökampanjan yhteydessä Lifesta)

Vartalon kosteusvoiteessa on ihana koostumus, eikä mitään hajua. Ehdoton plussa siitä, että se on luonnonkosmetiikkaa. Haluaisin edelleen lisätä luonnonkosmetiikan osuutta huomattavasti mun kosmetiikkarepertuaarissa, mutta tällä hetkellä tuoksuttomuus on kriteeri nro 1, koska en vaan kertakaikkiaan halua migreenejä yhtään enempää kuin on pakko.

10. LV Roll-On Antiperspirant

Mun lemppari hajusteeton dödö! Tämä pitää hienhajun poissa ilman, että sitä joutuu peittämään jollain tuoksulla. Olen kokeillut muitakin tuoksuttomia dödöjä mutta tämä on ehdoton lemppari.

Onko teillä tuoksuttomia kosmetiikkalemppareita, joita ei tässä ollut mainittu? Jakakaa ihmeessä omat vinkit, sillä tuoksuttomista tuotteista niitä ei vaan voi olla liikaa!


9 Responses to “Vuoden 2018 hajusteettomat kosmetiikkasuosikit x10”

 1. Reetta sanoo:

  Haluan vinkata sellasesta tosi hyvästä ja toimivasta dödöstä joka on helppo tehä ite, ei tuu muovijätettä ja on luonnonkosmetiikkaa.
  Sekotetaan saman verran kookosöljyä, perunajauhoja ja ruokasoodaa, tai voi laittaa vähä enemmän perunajauhoja jos haluaa vähä paksumpaa. Ja voi lisätä tuoksuksi vaikka eteeristä öljyä jos haluaa. Ja toimii sellasillaki jotka hikoilee tosi paljon.
  Linkki ohjeeseen ja ohjevideoon:

  https://kotiliesi.fi/ihmiset-ja-ilmiot/muoti-kauneus/itse-tehty-deodorantti/

  https://youtu.be/AiK6palJha0

 2. Shuwi sanoo:

  Ite tulin tosi tuoksuherkäksi raskauden aikana ja se on jäänyt päälle sen jälkeenkin.. lemppareita on ainakin Bioderman misellivesi ja Erisanin suihkugeeli!

 3. Nimetön sanoo:

  Olen pyristellyt itseni eroon shamppoista kokonaan. Taas voi päänahka hyvin, ei kutise, ei hilseile, ei nouse rakkoja ja paukamia. Hiusket ovat kauniit ja kiiltävät kuin mainoksissa ikään
  – siis huolimatta siitä, etten enää pese ja pileeraa niitä shamppoolla ja hoitoaineella.
  Hiukset pesen Mainebasella. Samalla aineella mm. pesen ja kuorin kasvoni. Yöksi kun jättää kasvoille, niin häviävät finnit ja muut kuin itsestään.
  Ilman tuoksua ja muovia. Ja säästyy tilaakin kylppärin kaapeista, kun yhdellä purkilla pärjää.

  Hajut ja kosmetiikka on pahimmillaan nyt, kun lapset kasvavat teini-ikään ja alkavat käyttää omia lemppareitaan. Siinä saa välillä asetella sanansa hyvin tarkkaan, kun ei kuitenkaan itse kestä kovin kummoisia tuoksuja ympäristössään.

 4. Epa sanoo:

  Miten tuo itsetehty dödö, eikö kookosöljy jää rasvaiseksi?

  Sitä tulin kommentoimaan, että toi LV:n dödö on munkin ehdoton lemppari! Toimii niin hyvin <3 iIseäni tuoksut todella häiritsevät (vaikkeivät mitään oireita aiheuta), joten siksi käytän monessa tuoksuttonia

  • Reetta sanoo:

   On se aika rasvaisen tuntuista käsissä kun sormin levittää, mutta ei se kainalossa mitään haittaa. Voi tietysti levittää myös jollain lastalla tms.

   Ei ole myöskään vaatteita tahrannut

 5. Kiitos kuivashampoosuosituksesta! Olen jo miettinyt, pitäisikö siirtyä sellaiseen vanhanaikaiseen siroteltavaan jauhemalliin, kun saan nyt raskaana ollessa tutusta suihkutettavasta versiosta päänsäryn. Tuntuu, että ainetta menee juuri kuvaamaasi tyyliin nenä, suu ja hengityselimet täyteen. Kuivashampoo on mulle kuitenkin vakiotuote, joten pitää varmaan ensin testata tuo Cutrin, jos sillä ongelma ratkeaisi.

 6. emzi sanoo:

  Ihan mahtavaa että tulee enemmän ja enemmän hajusteettomia tuotteita 😀 Ja hyvän listan oot tehny 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.