Täällä on vaan niin parasta

29.06.2019

Ollaan oltu jo yli viikko täällä Oulussa, eikä mulla ole vielä yhtään koti-ikävä. Oikeastaan on jo valmiiksi ikävä tänne, vaikka ollaan täällä vielä muutama päivä. Tiedän, että olen sitten ihan fiiliksissä kesä-Helsingistä kaikkine mahdollisuuksineen kunhan sinne päästään, mutta just nyt on vaan niin hyvä olla täällä.

Sitten kun me ollaan kotona, mulla tulee ikävä saunailtoja mun tädin kanssa, sitä miten voidaan vaan lähteä Oton kanssa käymään kaupassa tai valokuvaamassa vaikka joka päivä kahdestaan, sitä miten paljon pihalla on tilaa pelata jalkapalloa ja sitä miten helppo on mennä piipahtamaan vaikka mun äidillä tai mun papalla. Kesä ja lämpö ja mun tädin piha on taas saaneet miettimään sitä, miten hitsin paljon me nautitaan siitä, kun ympärillä on tilaa ja iso piha. En kestä miten meidän toiveet ja tarpeet oman kodin suhteen vaihtelee niin täydellisesti vuodenajankin mukaan. Talvella tuntuu, että mehän pärjätään vaikka ilman parveketta ja kesällä tuntuu, että asutaan pihalla. Niin ristiriitaista.

Joka tapauksessa, me ollaan nautittu hirveästi täällä olosta. En osaisi kyllä kuvitella kesää lasten kanssa ilman kunnon lomaa Oulussa. Koko meidän perhe rakastaa täällä hengailua. Vaikka meillä ei ole omaa mökkiä, niin tänne tuleminen on meille vähän kuin se mökkiloma. Toki ollaan keskellä kaupunkia, eikä täällä ole mitään venettä tai järven rantaa, mutta täällä on rento meininki, paljon tilaa ja ne rakkaat ihmiset. Helppo irtautua Helsingin hälinästä ja antaa aivojen levätä. Kesällä parasta on se, kun on aikaa olla täällä rauhassa. Talviaikaan reissut on niin paljon lyhyempiä, että on aina kiire tavata mahdollisimman paljon ihmisiä lyhyen ajan sisällä. Kesällä voi hyvällä omallatunnolla viettää täällä päivän ilman yksiäkään treffejä.

Tällä viikolla ollaan mun ja Oton treffien lisäksi käyty mun äidillä siivoamassa, ulkoiltu paljon ja saunottu kahdesti. Lapset kävivät leffassa mun serkun kanssa ja olivat yhden yön yökylässä mun äidllä. Mä oon nähnyt paria mun oululaista ystävää ja käynyt lenkillä mun tädin kanssa. Ollaan laitettu ruokaa porukalla ja katsottu leffaa. Tänä viikonloppuna on mun serkun rippijuhlat ja täällä on kunnon hulinat, mä autan tänään koristelemalla voileipäkakut ja huomenna siivoilemalla. Yhdessä tekeminen on ihanaa.

Ollaan vietetty pitkä kesäloma täällä Oton kanssa siitä asti kun ollaan alettu seurustelemaan. Kerran pidettiin välivuosi, silloin kun keskimmäinen oli ihan pikkuvauva vuonna 2013. Mutta sitä ennen ja sen jälkeen Oulun lomat on kuuluneet meidän kesiin ihan samalla tavalla kuin ne kuuluivat myös mun lapsuuden kesiin. Eilen kun meidän keskimmäinen pötkötteli riippumatolla, mä nappasin hänestä pari kuvaa.

Hän sitten muisti itse, että ”äiti muistatko ne riippumattokuvat, joita otettiin musta Oulussa kun mulla oli delfiinimekko päällä.” Ja todellakin muistin, oli pakko kaivella ne täältä blogista esiin (ihanaa kun olivat tallessa) ja verrata. Miten hurjasti hän on kasvanut, kuvat on napattu 4 vuotta sitten kesällä vuonna 2015. Sama 3€ Flying Tiger Copenhagenista ostettu hattu tosin käytössä hänellä (ja pikkusiskolla) edelleen.

Mä uskon, että näistä lomapäivistä Oulussa syntyy lapsille ihania ja rakkaita kesämuistoja sekä tiivis suhde mun puolen sukuun. Se on aina ollut mulle tärkeää, että pitkästä välimatkasta huolimatta on läheiset välit. Aion pitää siitä kiinni ja toivon, että mun lapsetkin pitävät siitä kiinni sitten joskus, kun kasvavat itse aikuiseksi ja päättävät itse lomistaan.

Loppuun vielä kuva, jonka meidän esikoinen nappasi mun kameralla eilen. Mä en kestä miten iso tyyppi hänestäkin on jo tullut, että osaa ottaa niin hyvin rajattuja ja tarkkoja kuvia! Olen miettinyt, että annan mun varakameran hänelle käyttöön, kun hän kovasti tykkää kuvaamisesta. Valokuvaus voisi olla kiva harrastus liikunta- ja musiikkiharrastusten lisäksi ja se on kiva siitä, kun sitä voi harrastaa just silloin kun itsestä siltä tuntuu.

Meillä on täällä kaikki hyvin ja kesäiset juhlat (eli paljon kakkua) huomenna edessä! Ihanaa kesäistä viikonloppua kaikille <3


7 Responses to “Täällä on vaan niin parasta”

 1. ida ihana sanoo:

  Ihania lomakuvia!<3 Nuo riippumattokuvatkin <3<3
  Nauttikaa vain olostanne ja yhdessäolostanne nyt siellä, kyllä sitten taas täälläkin siihen arkeen totutte, ja sekin tuntuu omalla tavallaan hyvältä!:)
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 2. Anna-Maria K sanoo:

  Sä olet kyllä aikamoinen! Niin kiva hyvänmielen postaus taas :D Ja ihana tuo teidän pieni, muisti delffiinimekonkin! :D

 3. Sanni sanoo:

  Kadehdin kyllä läheisiä välejäsi sukulaisiin. Itse en pysty vierailemaan äitini luona paria yötä kauempaa, kun tulee jo riitaa. Jollain tapaa taannun teinin tasolle kotonani, vaikka minulla on omia lapsia ja välimatkaa lapsuudenkotiin viitisen sataa kilometriä.

  Ja esim. täteihini välit ovat liian etäiset, jotta voisi siellä yöpyä. Kahvilla voimme käydä.

  Nauttikaa! :)

  • Anna-Maria K sanoo:

   Anteeksi Sanni että puutun vaikka asia ei kuulu mulle, mutta en voi olla kysymättä, että jos olet harmissasi tilanteesta, voisiko sille tehdä jotain? Totesit itse että koet taantuvasi teinin tasolle. Tälle voi varmasti tehdä jotain, ja kannattaa JOS tilanteen muutos toisi iloa <3

 4. Nimetön sanoo:

  Katsoin että noissa delfiinimekkokuvissa on teidän kuopus ja mietin pitkään miten tää teksti ja kuvat nyt sopii yhteen. Oli pakko kaivaa myös noista arkistoista ja katsoa, että kyllä se olikin teidän keskimmäinen tässäkin postauksessa noissa kuvissa :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.