Sugar skull makeup tutorial lapselle

25.10.2019
Sugar skull makeup tutorial lapselle

Rakastan tehdä jänniä kasvomaalauksia ja meikkejä, joten halloween on ihan mun kulta-aikaa. Mä en ole niin kärsivällinen tai taitava tekemään niitä itselleni, mutta tykkään hirveästi tehdä niitä meidän lapsille. Onneksi myös meidän lapset tykkäävät kovasti kasvomaaleista, hurjista hahmoista ja halloweenista, niin saan aina kokeilla kaikkea jännää.

Meidän esikoisella oli tänään koulun halloween-disko, jonne tietysti piti pukeutua. Hän suunnitteli omaa asuaan jo pari viikkoa sitten ja päätyi lopulta siihen, että haluaa sugar skull kasvomaalauksen, vähän Coco-elokuvan hengessä. Mä olen tehnyt niitä joskus aiemminkin, joten oli sellainen käsitys, että mitä tarvitaan ja mitä lähden tekemään. Katseltiin yhdessä esikoisen kanssa Pinterestistä kuvia hakusanoilla Sugar skull makeup ja dia de los muertos makeup ja sieltä löytyi toinen toistaan upeampia.

Hän toivoi kasvomaaliin violettia väriä ja lisäksi tarrakiinnitteisiä strasseja (jotka ovat uudelleenkäytettäviä). Kävin ostamassa niitä Cyber Shopista, maksoivat muutaman euron. Lisäksi meillä oli Grimasin valkoinen vesiliukoinen kasvomaali (5,90), sekä Tigerin parin euron vesiliukoiset kasvomaalit. Käytin maalaamiseen vanhasta eyelinerista talteen ottamaani ohutta sivellintä, meikkivoidesivellintä sekä Tigerin kasvomaalipakkauksen kahta sivellintä. Lisäksi oli vielä vesikuppi. Tuossa alla olevassa kuvassa näkyy myös Glitternistin eco-glitterit ja vanhat Nyxin glitterit, mutta niitä en tarvinnutkaan mihinkään. 

Tarvikkeet:

Valkoinen kasvomaali 

Musta kasvomaali

Violetti, pinkki, turkoosi, vihreä tai punainen kasvomaali

4 sivellintä: leveä sivellin, super ohut ja teräväkärkinen sivellin, pieni pyöreäpäinen sivellin, pieni tylppäpäinen sivellin

Pieniä ympyrän muotoisia strassitarroja (ei pakollisia)

Iso strassitarra otsaan (tämän tilalle voi myös esim maalata hämähäkinseitin mustalla, katso ohjeet Pinterestistä)

Kukkapanta

1.Maalasin ensimmäiseksi kasvot valkoiseksi leveällä meikkivoidesiveltimellä, mutta jätin silmien ympäriltä maalaamatta. 

2. Maalasin nenään mustan nenänpään ohuella eyeliner-siveltimellä ja mustalla kasvomaalilla. 

3. Piirsin mustan viivan alahuuleen, sekä suupielistä vielä kohti poskia ohuella eyeliner-siveltimellä. 

4. Piirsin “hampaat” eli mustia pystyviivoja vaakaviivan ylä- ja alapuolelle ohuella eyeliner-siveltimellä.

5. Maalasin silmien ympärykset mustiksi ympyröiksi. Käytin tässä kasvomaalipakkauksen omaa sivellintä. 

6. Sekoitin pinkkiä ja sinistä ja maalasin violetteja palluroita mustien ympyröiden ympäri Tigerin kasvomaalipakkauksen pyöreäpäisellä siveltimellä.

 

7. Tein harmaat varjot poskiin sekoittamalla mustaa ja valkoista. Käytin tässä samaa leveää meikkivoidesivellintä kuin koko kasvojen maalaamisessa. Vedin vaan yhdet viivat ja sitten häivytin sekä ylä- että alapuolelta valkoisella maalilla. 

8. Kiinnitin strassitarroja violetteihin palluroihin.

9. Kiinnitin lopuksi ison strassitarran otsaan. 

10. Kiharrettiin hiukset loiville laineille. 

Asuksi esikoinen valitsi mustan paidan ja tummansinisen tyllihameen sekä sukkahousut. Sugar skull -meikin kanssa nyt voi pukea lähes mitä vaan mistä itse tykkää, mutta oletus on, että sen kanssa olisi kukkapanta päässä. Meillä oli jo entuudestaan tuollainen punamusta kukkapanta, jonka hän puki myös asun kanssa. 

Meidän 8v oli ihan älyttömän tyytyväinen tähän asuun ja mäkin olin kyllä iloinen lopputuloksesta. Joka vuosi tästä kasvojen maalauksesta tulee helpompaa kun lapset kasvavat ja pysyvät paremmin paikallaan, meidän taaperolle nyt ei saa vielä edes kissanviiksiä tehtyä, haha. 6v pukeutui upeaksi Queen of Heartsiksi, eli Ruuturouvaksi ja hänkin tykkäsi omasta kasvomaalauksestaan. Siitä en vaan saanut enää otettua tutoriaali-kelpoisia kuvia, kun maalaamisessa kesti kauan ja myrskyn takia oli niin älyttömän pimeää. Mutta sen näkee ainakin mun IG-storysta jos haluaa. Onnistuu samoilla kasvomaaleilla tosi simppelisti. Mun mielestä kasvomaalit on ihan paras naamiaisjuttu, kun ne on edullisia ja niillä saa luotua niin paljon erilaisia lookeja. 

En ollut tehnyt kasvomaaleja viime halloweenin jälkeen niin vähän jännitti, että onko taidot ruosteessa, mutta onneksi ainakin lapsi itse tykkäsi. Näitä on niin hauska väkerrellä aina välillä ja olen tosi iloinen, että ensi viikolla on vielä toiset juhlat joihin pääsen taiteilemaan koko perheelle maskit. Tosin niistä tulee ihan erilaiset! Mun mielestä halloween on hauska juhla, joka piristää tätä vuodenaikaa ja on kiva leikitellä erilaisilla hurjilla asuilla. 


14 Responses to “Sugar skull makeup tutorial lapselle”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Miten nuo ”timantit” pysyvät kiinni käytössä? Maalin päälle liimattu kuitenkin…

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No ainakin meillä pysyi tosi hyvin, vain pari irtosi, vaikka oli hirveä myrsky diskoon mennessä ja sieltä tullessa ja sielläkin hikinen tunnelma. :D Ehkä 1-2 oli irronnut noista pienistä, iso otsatarra ei irronnut ollenkaan. Mut sit lähti tosi hyvin irti kaikki kun aloin irroittamaan.

 2. Avatar Ellu sanoo:

  Queen of Hearts = Herttarouva, Queen of Diamonds = Ruuturouva.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Meillä lapset on aina kutsuneet Queen of heartsia ruuturouvaksi suomeksi ja mä oon luullut, että on vaan epäjohdonmukaisesti suomennettu siinä elokuvassa :D Mut joo, sehän on Herttarouva myös suomeksi, en tiedä mistä toi Ruuturouva -nimitys on tullut meille! :D En oo itse koskaan katsonut Liisa ihmemaassa -elokuvaa niin en ollut perillä. :D

 3. Avatar XY sanoo:

  Moi! Meikki on tosi kaunis, mutta jäin miettimään oletko tutustunut sugar skullien alkuperään tai meksikolaiseen Dia de los Muertos-kulttuuriin sen enempää? En pidä yhtään nykyisestä ”loukkaannutaan kaikesta”-kulttuurista, mutta näin Meksikossa jo pidempään asuneena ja kulttuuriin tottuneena olisi ollut kiva, jos esim. tällaisessa postauksessa olisi mainittu edes ohimennen se, mitä tällaiset meikit ja asut edustavat ja miksi niitä täällä Meksikossa näkee niin paljon tähän aikaan vuodesta. Kerron myös tosi mielelläni aiheesta lisää jos kiinnostaa, vaikka en tietenkään mikään virallinen asiantuntija olekaan :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka, olen tutustunut ja lukenut kyllä. Ei tullut vaan mieleen liittää tähän, kun ajattelin, että ”kaikki varmaan tietää jo”. Mutta hyvä pointti, olisihan sitä hyvin voinut kertoa enemmänkin. :) Kiitos paljon ja terkkuja Meksikoon!

 4. Avatar Sari sanoo:

  Hei ei nyt liity postaukseen, mutta koitin tuloksetta löytää sitä sun postausta siitä, miten lapsiperhearjesta maalataan kauheeta kuvaa, tai jotain tän tyyppistä aihepiiriä käsittelit! En muista tarkemmin millon kirjotit sen, mutta uskaltaisin väittää että ehkä tässä muutaman kuukauden aikana? Jos hiffaat mitä postausta ajan takaa niin jaksaisitko linkata sen tähän? Kiitos! :-)

 5. Avatar UuPuu sanoo:

  Hei, pakko kysyä, oliko tuollainen kasvomaalaus koululle ihan ok? Mua itteänikin pelottaa katsoa, niin ajattelin vain, että eikö ole vähän liian hurja lasten discoon? Hyvin onnistunut joka tapauksessa!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Oli niin ok, että koulun aikuiset valitsivat pukukilpailun voittajaksi! :D Kiitos <3

 6. Avatar Äiti sanoo:

  En kyllä ikinä aluaisi maalata omaa lastani kuolleen näköiseksi. Koko halloween on minusta jotenkin niin inhottava kun lapset pukeutuvat luurangoiksi ja verta valuviksi.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiinsä, eihän halloweenia tietenkään tarvitse juhlia, jos ei siitä pidä. :)

 7. […] esikoinen oli koulun halloween-diskossa ja mä tein hänelle hurjan meikin. Loppukuusta käytiin Oton enon mökillä sienestämässä lasten kanssa ja saatiin ihan älytön […]

Kommentoi