Poikkeuskesän 2020 bucketlist

14.05.2020

Tänä kesänä kaikki ei välttämättä ole toisin, se jää nähtäväksi vielä, millaiseksi arki seuraavien kuukausien aikana muodostuu. Kuinka paljon rajoituksia höllätään ja joudutaanko niitä jossain vaiheessa kiristämään jälleen. Se ei kuitenkaan estä haaveilemasta kesästä ja on paljon asioita, joita voi tehdä vaikka olisi yhtä tiukat rajoitukset kuin nyt kevään ajan on ollut. Vaikka mua stressaa tämä maailman tilanne ja epävarmuus, haluan varmistaa, että muistetaan nauttia niistä pienistä kivoista jutuista kesällä siitä huolimatta.

Siksi halusin tehdä poikkeustilaystävällisen bucketlistin meidän kesään. Bucketlist, ämpärilista, on siis lista asioista, joita haluaisin tehdä ennen kuin kesä on ohi. Sitä ei tarvitse noudattaa orjallisesti, enkä ole pettynyt, vaikka ei kaikki asiat toteutuisikaan. Sen ainoa tarkoitus on muistuttaa kaikista ihanista jutuista, joita kesässä rakastan ja joita VOI tehdä, jos haluaa. Olen tehnyt näitä bucketlisteja ennenkin ja ne ovat aina onnistuneet siinä omassa tehtävässään: inspiroimaan tekemään kivoja pieniä juttuja, joiden avulla kesästä saa vielä enemmän irti.

Mulle kaikkein ihanin asia koko kesässä olisi, jos jossain vaiheessa olisi sallittua ja turvallista matkustaa Ouluun ja nähdä meidän rakkaita läheisiä. En toivo mitään muuta tältä kesältä niin paljon kuin sitä, että saisin nähdä mun äidin, mun tädin perheen, mun papan ja mun serkut perheineen ja kaikki muut rakkaat Oulussa. Mutta sitä ei vielä tiedä miten tämä kesä menee, joten tässä listassa jokainen asia on sellainen, mitä voi tehdä vaikka ei saisi nähdä ketään muuta kuin omaa perhettä. 

Kesän bucketlist 2020

Syödä ainakin 30 jäätelöä. 

Maistella itse omalla pihalla kasvatettuja vihanneksia ja marjoja (edes jotain niistä!).

Pulikoida omalla pihalla puhallettavassa uima-altaassa.

Grillata paljon ja usein.

Kuvata auringonkukkapellolla ilta-auringossa.

Käydä piknikillä.

Uida meressä tai järvessä, onneksi on auto niin voidaan ajaa jonnekin missä ei ole paljon ihmisiä.

Pitää leffamaratonin Oton kanssa.

Pitää pyjamabileet ja leffamaratonin lasten kanssa.

Valvoa auringonnousuun asti.

Juosta pitkän lenkin helteisenä kesäpäivänä.

Juosta pitkän lenkin lämpimässä kaatosateessa.

Leikkiä vesisotaa.

Syödä kirsikoita ja omenoita oman pihan puista.

Pomppia trampoliinilla mahdollisimman paljon.

Tehdä itse smoothiejätskejä.

Syödä ihan liikaa mansikoita.

Tehdä kukkaseppeleet juhannuksena koko perheelle.

Lukea kirjaa aurinkotuolissa.

Pitää lapset päättää -päivän.

Juhlia Oton 30-vuotissynttäreitä grillibileillä, vaikka ei voitaisi kutsua yhtään vierasta.

Olla ihan koko päivän ulkona aamusta iltaan.

Rakentaa valtavan hiekkalinnan ja/tai tehdä hiekasta merenneidon pyrstöt.

Käydä metsäretkellä jossain kauempana.

Pitää ainakin kaksi viikkoa lomaa, jolloin en tee töitä ja laitan sähköpostiin automaattisen lomaviestin. 

Sellainen bucketlist. Näyttää aika houkuttelevalta ainakin mun silmään. Mähän en malta odottaa kesää! Nämä kuvituksena käyttämäni kuvat aiemmilta kesiltä eivät myöskään ollenkaan helpottaneet tätä kesän kaipuuta. 

Vaikka ajoittain ikävä läheisiä kohtaan ja epävarmuus tulevasta saavat mut kyyneliin asti (etenkin kun oli PMS yhtä aikaa), niin kyllä se kesä sieltä tulee. Tämä ei kestä ikuisesti ja mä haluan uskoa, että edessä on hyvää ja tästä selvitään kyllä. 

Mitä teidän kesän bucketlistilla on? Mitä odotatte eniten kesältä 2020?


6 Responses to “Poikkeuskesän 2020 bucketlist”

 1. Satu sanoo:

  Hei mistä tuo ihana ruskea huppupyyhe?

 2. jenni sanoo:

  Mulla on eka kesä mun koiran kanssa, joten odotan että saan sen innostumaan uimisesta ja ollaan paljon rannalla ja luonnossa ja käydään piknikillä 🙂

 3. Nimetön sanoo:

  Teltassa haluaisin yhden yön nukkua. Ainakin.

 4. Maarit sanoo:

  Mieleeni tuli, että periaatteessa teidän olisi mahdollista nähdä äitiäsi ja muita sukulaisia sillä, että asetatte itsenne kahden viikon karanteeniin. Sen jälkeen ajatte Ouluun pysähtymättä huoltiksilla tms ja ajatte suoraan tapaamaan äitiäsi.

  Jos yövytte tädilläsi, eivätkä he ole eläneet karanteenissa, ette toki täysin riskittömästi enää sen jälkeen voi tavata äitiäsi.

  Mutta tässä tällainen ajatus, jota aloin omalle kohdalle pohtia, sillä läheisten ikävä alkaa välillä olla niin suuri.

 5. Jenna sanoo:

  Yhdyn ylempään kommenttiin, tottakai voitte matkustaa jos haluatte. Kukaan ei loppupeleissä voi kieltää meitä 🤷🏼‍♀️ Itsekin pohjoisesta kotoisin ja todellakin aion mennä katsomaan sukulaisia. Kaikki riippuu niin omasta käytöksestä tänä aikana, en näe syytä miksei voisi lähteä jos ei ole muutenkaan liikkunut paljon kodin ulkopuolella ja nimenomaan ei pysähtyisi matkalla ja määränpäässä pysyy enimmäkseen yöpaikassa. Ajatelkaa mitä ajattelette, mutta tässäkin asiassa päästään pitkälle kun ajatellaan järjen kanssa. Onhan rajatkin nyt auki ja periaatteessa saat lähteä vaikka maapallon toiselle puolelle jos haluat ja sinut päästetään maahan.. 😂

Kommentoi