Paras rintapumppu, jolle maitoa oikeasti heruu

12.09.2021

Kaupallinen yhteistyö: Ainu

Vauvalla on ikää viisi viikkoa ja imetys on lähtenyt meillä hyvin käyntiin. Vauva on kasvanut mun rintamaidolla alusta asti todella hyvin ennenaikaisuudesta huolimatta. Olen tosi kiitollinen siitä, että se imetys lähti sujumaan, koska mulla on taustalla myös aivan toisenlainen kokemus imetyksestä ja ennenaikaisuudesta. Vuodet ja kokemus ovat tuoneet varmuutta ja helpottaneet hommaa. Yksi asia on silti tälläkin kertaa ihan samalla tavalla kuin esikoisen kanssa kymmenen vuotta sitten: sairaalan rintapumpulle multa ei herunut maitoa ollenkaan, kun mua painostettiin sitä kokeilemaan. Silloin 10 vuotta sitten luulin, että multa ei vaan tule ollenkaan maitoa (koska sille kovalle, epämukavalle ja meluisalle pumpulle ei tullut).

Nykyään tiedän, että se sairaalan pumppu ei kerro mitään siitä kuinka paljon maitoa tulee vauvalle. Pitkään luulin, että en heruisi millekään pumpulle ja olin hyväksynyt sen, että jos haluan imettää, niin meillä ei sitten pullo onnistu ollenkaan. Kuinka kauaskantoisia vaikutuksia yhdellä huonolla kokemuksella voikaan olla? Mutta onneksi ympärillä on viisaita äitejä, joilla on kokemusta ja jotka kannustavat ja rohkaisevat.

Neljännen kanssa halusin rohkeasti kokeilla jos kuitenkin onnistuisin pumppaamaan edes satunnaisia maitoja pakkaseen varalle, koska nimenomaan Otto jää kotiin vauvan kanssa pidemmäksi aikaa marraskuussa, ja minä olen se, joka tekee töitä. Pääosin olemme kaikki yhdessä kotona ja syötän vauvaa suoraan rinnasta. Mutta jos joskus tulee sellainen tilanne, että minulla on vaikka lyhyt työtapaaminen, tai Otto menee vaikka yksin vauvan kanssa pidemmälle lenkille tai asioille, niin olisi kiva, jos sitä mun maitoa olisi varalta saatavilla myös pullosta.

Sain testiin uuden laadukkaan ja helppokäyttöisen Ainu MAM 2in1 Single rintapumpun, jota voi käyttää sekä elektronisena että käsikäyttöisenä. Pumpussa on ladattava akku, eli paristoja ei tarvita, eikä myöskään tarvitse olla kahlittuna pistokkeeseen kun pumppaa. Tai jos akku sattuisi loppumaan kesken pumppauksen, eikä latausmahdollisuutta olisi juuri silloin (esim. kaupungilla), vaihto elektronisesta käsikäyttöiseen pumppuun onnistuu muutamassa sekunnissa helposti pumppuyksiköitä vaihtamalla.

Maidon voi halutessaan pumpata suoraan pulloon, josta se on helppoa tarjoilla vauvalle hygieenisesti ja ilman ekstratiskiä, tai sitten voi käyttää Ainu MAM säilytysratkaisua ja säästää maidon myöhempää käyttöä varten pakastimessa tai jääkaapissa. Säilytysratkaisun voi myös kiinnittää suoraan pumppuun, ja maidon pumpata suoraan sinne. Ja näin me  ollaan toimittu. Nyt maitoa on pakkasessa tulevaisuuden varalle jo hyvä määrä. Ainu MAM Single 2in1 pumpun pakkauksessa tulee mukana kaksi eri kokoista MAM Anti-colic -tuttipulloa, sekä kaksi MAM säilytysratkaisua.

Säilytysratkaisuun voi kätevästi merkitä lyijykynällä pumppausajankohdan, niin tietää mihin asti maitoa voi käyttää. Merkintä poistuu pestessä. Purkit ovat mikroaaltouunin, astianpesukoneen ja pakastuksen kestäviä, ja sitten kun niitä ei tarvita enää maidolle, niitä voi hyvin käyttää esimerkiksi sose- tai sormiruuan säilytyspurkkeina tai välipalojen säilytykseen vielä isommankin lapsen kanssa. Purkit voi steriloida keittämällä viisi minuuttia. Säilytysratkaisuja voi ostaa myös erillisen 5kpl pakkauksen, jossa on viisi purkkia kansineen.

Äidinmaito säilyy Imetyksen tuen mukaan:
  • 6 tuntia huoneenlämmössä (lämpötila noin 20 astetta)
  • 2 vrk jääkaapin takaosassa (lämpötila alle 6 astetta)
  • 6 kk pakastimessa
  • 1-2 viikkoa pakastelokerossa
  • 1 vrk sulatettuna jääkaapissa

Eli nämä nyt pumpatut maidot säilyvät hyvinkin pakastimessa sinne asti, kun vauva on isompi ja sormiruokailee jo. Silloin hän voi harjoitella maidon juontia vaikka myös ihan suoraan MAM säilytyspurkista tai nokkamukista. Ajattelin hiljalleen ilman stressiä ja rauhallisessa tahdissa pumppailla maitoa pakkaseen vaikka pari kertaa viikossa talteen.

Ainu MAM Single 2in1 pumpussa on kaksivaiheinen pumppaus, joka jäljittelee vauvan luonnollista imurytmiä ja helpottaa siksi maidon herumista rinnasta. Elektronisessa pumpussa pumppaus alkaa ensin automaattisella stimulaatiovaiheella ja vasta sitten kun maitoa alkaa herua, siirrytään varsinaiseen pumppaukseen. Elektronisessa 2in1 rintapumpussa on 9 eri tehoa ja ajastin, josta näkee pumppauksen keston. Pumpussa on myös pehmeä silikoninen rintakuppi, joka tekee pumppauksesta paljon miellyttävämpää kuin sellainen kova, ikävän tuntuinen kuppi, joista mulla oli aiempaa kokemusta.

Olen ollut kyllä tosi tyytyväinen siihen, että sain itselleni näin monen vuoden jälkeen viimein positiivisen kokemuksen pumppauksesta. Siitä tulee niin voimaantunut fiilis, että mä pystyn siihen, eikä se ollutkaan yhtään hankalaa kun löytyi oikeat välineet. Kannattaa tutustua Ainu MAM-tuotteisiin lisää Ainun sivuilla. Ainulta löytyy apua moneen erilaiseen tilanteeseen vauvan kanssa. Esimerkiksi rintakumit imetystä helpottamaan, jos sellaisille on tarvetta. Sekä myös ainoat tutit, jotka meidän vauva kelpuuttaa!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.