Viime aikojen kirppislöytöjä & mun lemppari lastenvaatekirppikset Helsingissä

23.11.2021

Olen tehnyt tänä syksynä mielestäni melko paljon hyviä kirppislöytöjä ja yrittänyt omaksua sellaista toimintatapaa, että esim. lapsille kierrän ensin kirppikset ja tsekkaan niiden tarjonnan ennen kuin ostan uutta sisä- tai ulkovaatetta. Kirppiksissä pätee myös se vanha kunnon viisaus, että mitä useammin siellä käy, sitä parempia löytöjä tekee. Toisaalta, itse pyrin myös kirppisostoksissa välttämään turhia ostoksia ja sellaisia juttuja, joita en oikeasti tarvitse. Pyrin pitämään lasten vaatekaapit melko kompaktina, koska silloin ei a) tule liikaa pyykkiä, b) lasten on itsekin helppo yhdistellä vaatteita ja c) kaapit pysyvät siistimpänä, jolloin tulee oikeasti käytettyä koko kaapin sisältöä, eikä vain niitä etummaisena olevia vaatteita.

Kaikkein useimmin käyn itse Helsingin Herttoniemessä sijaitsevalla Kidia-kirppiksellä. Kidiaan mua houkuttelee heidän aktiivinen Instagram-tili, jonka kautta tuotteita voi varata ja jossa he jakavat aktiivisesti teasereita päivän sisällöstä.  Yleensä siis ei tarvitse lähteä arvailemaan, että onko siellä mitään kiinnostavaa. Menen vierailemaan niinä päivinä kun bongaan Instasta, että siellä voisi mahdollisesti olla meille sopivia juttuja.  Lisäksi se sijaitsee helposti saavutettavassa kauppakeskus Hertsissä (metroaseman vieressä ja myös ilmainen pysäköinti sisällä hallissa) niin tulee helposti lähdettyä huonollakin säällä.

Muita kirppiksiä pk-seudulla, joista olen tehnyt lapsille löytöjä, on ainakin Nella & Nuttu  (Espoossa) ja lisäksi Kumpulan Helmi. Kumpulan helmestä en ole vielä ostanut mitään, mutta kun olen käynyt siellä, olen nähnyt vaikka mitä ihanuuksia myynnissä (ovat vain sattuneet olemaan aivan väärää kokoa meille).

Mun mielestä helpointa kirppikseltä on löytää kaikkea vauvalle, koska vauvan vaatteet säilyvät lähes poikkeuksetta todella hyväkuntoisina ja suuri osa ihmisistä myös pesee vauvan vaatteet hajusteettomasti (kuten me pestään kaikkien vaatteet). Siksi erityisesti vauvalle yritän löytää paljon kirppiksiltä, koska se on niin helppoa. Hajusteettomuus on mulle migreenin vuoksi tosi tärkeää ja siksi en useinkaan uskalla ostaa nettikirppiksiltä, koska en pääse itse nuuhkimaan, että kuinka voimakas tuoksu vaatteessa on. Toki niitä hajuja saa poiskin etikkaliotuksella ja usealla hajusteettomalla pesulla, mutta kun huoltaa kuusihenkisen perheen vaatteita muutenkin, niin ei yleensä kiinnosta vielä liotella ja tehdä ekstrahommaa yhdelle vaatteelle, ellei kyseessä ole joku tosi herkku.

Viimeksi olen löytänyt kirppikseltä vauvalle:

Lindexin kaksi ribbihaalaria, punaiset ribbihousut (näkyivät ylemmässä kuvassa), sekä ihana lussebulle-yökkäri joulun aikaan sopivasti. Nämä löydöt tein Kidiasta.

Polarn O. Pyretin toppahaalari vauvalle koossa 62. Tämänkin löydön tein Kidiasta.

Mini Rodinin joulukuosinen collegejumppis vuodelta 2017, se löytyi Instagramin kautta seuraajalta käytettynä.

Viimeksi ole löytänyt kirppikseltä isommille:

Mini Rodinin musta Alaska-toppatakki aivan priimakunnossa, sen löysin Nella & Nuttusta.

Adidaksen laventelin värinen huppari esikoiselle, se löytyi Kidiasta. (on valitettavasti pesussa juuri nyt).

Olen yrittänyt nyt viime aikoina pitää itsellä sellaista nyrkkisääntöä, että lasten vaatekaapissa vähintään puolet olisi (ainakin muilla kuin esikoisella) käytettyä, eli kirppikseltä tai sisarusten vanhoja. Se on toiminut aika hyvin ja luulen, että meillä on juurikin näin tällä hetkellä sekä vauvan, 4-vuotiaan että 8-vuotiaan kaapissa. Meidän lapset ovat melko armeliaita vaatteiden käyttäjiä ja itse olen sinnikäs tahran poistaja, niin esimerkiksi meidän 4-vuotiaallakin on paaaaljon vaatteita, jotka ovat olleet käytössä jo meidän esikoisella ja edelleen ovat tosi hyväkuntoisia.

Se on ihanaa! Ja kun on ostanut sellaisia klassisia  ja ajattomia laadukkaita vaatteita aikanaan, ne näyttävät edelleen hyvältä myös viisi tai seitsemän vuotta myöhemminkin. Samaa mietin myös kirppisostoksissa, esimerkiksi tuo Mini Rodinin musta takki on mahtava, koska se menee hyvin sitten seuraavaksi meidän 4-vuotiaalle ja myöhemmin ehkä vielä vauvalle. Tosin siihen on vielä ainakin kahdeksan vuotta, että katsotaan jaksaako sitä jemmailla niin kauan.

Olen iloinen hyvistä kirppislöydöistä, niistä tulee aina niin hyvä mieli. Ja lapset rakastavat käydä kirppiksellä myös ja tehdä hyviä löytöjä!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.