Luukku 18: Päärynä-granaattiomena-sinihomejuustosalaatti joulupöytään

18.12.2021

Joulupöydässä on ihanaa olla jotain raikasta salaattia tuhdimpien ruokien lisäksi ja salaatti-osasto on yleensä se, missä meillä on tapana vähän irrotella ja kokeilla uutta. Tänä vuonna kehittelin meidän aiemmin testaamien reseptien, sekä pari viikkoa tehdyn pizzan (kyllä, luit ihan oikein!) pohjalta tällaisen salaattireseptin. Testattiin sitä jo, ja se oli kyllä niin hyvää, että tätä tulee taatusti meidän joulupöytään. Resepti on helppo ja nopea  ja se sopii myös kaltaiselleni raa’alle päärynälle allergiselle, sillä päärynät paahdetaan nopeasti uunissa yhdessä pähkinöiden kanssa.

Olen vasta nyt aikuisiällä löytänyt päärynän! Rakastan päärynää, se on kertakaikkisen herkullista ja sopii niin moneen ruokaan, niin alkuruokiin, pääruokiin kuin jälkkäriksikin. Toinen ihana päärynäohje, jota ollaan testattu jouluksi, on tämä keikautettava päärynäpiirakka (kaupallisesta yhteistyöstä vuodelta 2018).

Päärynä-granaattiomena-sinihomejuustosalaatti

1 Ruukku tammenlehtisalaattia

3 keskikokoista päärynää

80g pekaanipähkinöitä

300g St. Agur sinihomejuustoa

1 granaattiomenan siemenet

Pilko päärynät ohuiksi siivuiksi. Paahda päärynäviipaleita ja pähkinöitä uunissa 250 asteessa halutessasi n. 4-5 minuutin ajan. Voit myös jättää tämän vaiheen pois, mikäli haluat päästä helpommalla etkä ole raa’alle päärynälle allerginen, kuten minä. Halkaise granaattiomenat ja irrota niistä siemenet. Pilko sinihomejuusto sopivan kokoisiksi paloiksi. Huuhdo tammenlehtisalaatti. Laita salaattia pohjalle ja asettele päälle kerroksittain päärynää, granaattiomenan siemeniä, pähkinöitä ja juustoviipaleita. Tarjoile yhdessä balsamicon kanssa. Kaverksi voisi hyvin sopia myös sinappinen vinegretti esimerkiksi oliiviöljystä, omenaviinietikasta ja dijon-sinapista.

Pähkinä ja sinihomejuusto ovat ihanan täyteläisiä makuja, jotka sopivat yhteen raikkaan päärynän ja makean granaattiomenan kanssa. Tämä on ihanan helppo toteutettava, jonka ehtii pyöräyttää käden käänteessä vielä jouluaattona, eikä ole vaaraa epäonnistumisesta, kun ohje on niin yksinkertainen.

Me rakastetaan Oton kanssa molemmat St. Agur -sinihomejuustoa, mutta tähän sopii hyvin myös joku muu sinihomejuusto, jos joku toinen on teidän suosikki. Itse en tykännyt ennen ollenkaan sinihomejuustosta, tai niin luulin, koska olin maistanut vain aurajuustoa. Sitten joskus uskaltauduin maistamaan St. Aguria Oton isän luona ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Se on jotenkin paljon pehmeämpi ja helposti lähestyttävämpi kuin Aurajuusto. Jos siis et pidä Aurajuustosta, kannattaa kokeilla St. Aguria!


One Response to “Luukku 18: Päärynä-granaattiomena-sinihomejuustosalaatti joulupöytään”

  1. […] Päärynä-granaattiomena-sinihomejuustosalaatti (ohje edellisessä luukussa) […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.