Luukku 21: Aineettomat viime hetken lahjavinkit x15

21.12.2021

Kolme yötä jouluun! Sen kunniaksi nyt otetaan pieni katsaus aineettomiin viime hetken lahjavinkkeihin, joista osa on ilmaisia, osa on ostettavia ja osa on DIY, eivätkä maksa tässä hetkessä mitään, mutta sitten myöhemmin lahjakortin lunastushetkellä saattavat maksaa jotain. Kaikissa kategorioissa on viisi vinkkiä. Nämä vinkit perustuvat meidän omiin kokemuksiin erilaisista puuhista, meidän antamiin aineettomiin lahjoihin sekä meidän saamiin aineettomiin lahjoihin (joten kiitos myös meidän ihanille läheisille kekseliäistä ja huipuista aineettomista lahjoista, joita olette vuosien varrella antaneet).

Olen kirjoittanutkin aiemmin siitä, miten me suositaan paljon aineettomia lahjoja puolin ja toisin. Monet niistä kaikkein lemppareista joululahjoista vuosien varrella ovat tulleet juuri itse tehtyinä lahjakortteina. Viime joulunakin saimme monta aineetonta lahjaa ja esimerkiksi Oton veljen ja hänen avovaimonsa antama sushi-ilta-lahjakortti oli aivan paras. Lunastimme sen syksyllä vauvan synnyttyä, kun ennen sitä en olisi itse voinut nauttia sushista. Meillä oli ihan huippu ilta yhdessä!

Täysin ilmaiset aineettomat lahjat:

1. Lastenhoitolahjakortti. Monen vanhemman toivelahja, niin myös minun. Silloin kun on tämä lahjakortti olemassa, ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa tai ajatella, että olisi vaivaksi pyytäessään läheiseltä apua lastenhoitoon (ja tiedän, että meidän läheiset ei esim. ikinä ajattele, että vaivaisimme pyytäessämme vaikka lastenhoitoapua, mutta olen itse sellainen kursailija, että lahjakortti helpottaa avun pyytämistä huomattavasti :D).

2. Siivouslahjakortti. Ottaisin ainakin itse erittäin mielellään vastaan siivouslahjakortin, jossa joku tulisi vaikka pesemään ikkunoita (apua meidän 5m ikkunat olkkarissa), imuroimaan tai auttamaan pyykkikorin tyhjennyksessä.

3. Oma pitkä ja rakkaudella koottu Spotify-soittolista ystävälle, sisarukselle tai jollekin muulle tärkeälle henkilölle, johon on koottu kaikki teidän tärkeät yhteiset biisit! 

4. Ajatuksella kirjotiettu joulukirje rakkaalle ihmiselle, jossa kerrot mitä hän merkitsee sinulle. Kuulostaa ehkä lamelta näin kirjoitettuna, mutta kerran tämän lahjan antaneena aion todellakin antaa sen myös useammin. Niin ihanaa oli katsoa kun lahjan saaja lukee kirjettä, ja nähdä ja kuulla mitä se hänelle merkitsi.

5. Hemmottelulahjakortti. Tämä voi sisältää mitä vaan, mutta esim. lahjan antaja voi antaa hieronnan tai kynsien lakkauksen tai mikä vaan tuntuu itselle sopivalta).

Antaessa ilmaiset aineettomat lahjat (maksavat vasta sitten, kun lahjakortin lunastaa):

1. Leffailtalahjakortti sis. leffaherkut. Tämän voi toteuttaa joko antajan tai saajan kotona ja katsoa suoratoistopalvelusta leffaa ja ostatte tai valmistatte herkkuja, tai sitten ihan leffateatterissa toki myös. Silloin voi myös ostaa valmiin leffalahjakortin. Mutta tää toimii hyvin myös niin, että vaikka menisikin leffateatteriin, niin jouluksi askartelee sen lahjakortin itse ja ostaa ne liput vasta sitten sinä päivänä kun menee, niin ei tarvitse välittää esim. lippujen voimassaoloajasta.

2. Sushi-ilta -lahjakortti tai muu illallislahjakortti. Tämä me siis saatiin viime jouluna ja se oli ihan paras! Lahjan antaja ostaa tarvikkeet ja tuo ne mukanaan lahjan saajan kotiin, tai sitten lahjan saaja tulee lahjan antajan kotiin. Voi toteuttaa yhteisenä hauskana kokkailuna ja tehdä jotain vähän spesiaalimpaa, tai sitten voi kutsua lahjan saajan vaikka kolmen ruokalajin illalliselle, jonka on itse tehnyt valmiiksi.

3. Luistelu-lahjakortti. Yhteinen tekeminen on aina kivaa! Tämän voi toteuttaa esim. niin, että lahjan antaja vie luistelemaan (joko ilmaiselle kentälle tai tekojäälle) ja tuo mukana vaikka termarikaakaot tai vie luistelun jälkeen lämmittelemään kaakaolle ja pullalle vaikka kahvilaan.

4. Ravintola-lahjakortti. Tämänkin voi toteuttaa itse askarreltuna niin, että lahjakortti sisältää ravintolaillan yhdessä lahjakortin antajan kanssa joko jossain tietyssä ravintolassa, tai myöhemmin yhdessä tai lahjan saajan päättämässä ravintolassa.

5. Lautapeli-ilta-lahjakortti sis. herkut. Yhteinen peli-ilta ja herkut lahjan antajan tai saajan kotona, mikäs sen hauskempaa! Tämänkin voi toteuttaa tosi edullisesti, peli-illan herkuiksi voi vaikka leipoa jotain ja tehdä popcorneja, tai sitten voi mennä all in ja tarjota ihan älyttömän herkkupöydän, ihan miten itse haluaa.

Ostettavat aineettomat lahjat:

1. Museokortti. Klassikko, jota moni kulttuurin ja taiteen ystävä varmasti arvostaa.

2. Hieronta/kasvohoito/kampaamo yms. lahjakortti on varmasti aina mieluisa. Aina parempi jos on tiedossa lahjan saajan toive paikasta, jossa hän tykkää käydä.

3. Suoratoistopalvelun lahjakortti, esim. Netflix, Cmore, Disney+, HBOMax, Spotify, BookBeat yms.

4. Pelaamiseen liittyvät lahjakortit, esim Roblox-lahjakortti

5. Lahjakortti johonkin aktiviteettiin tai elämykseen: kylpylään, sisäleikkipuistoon, sisähuvipuistoon, kelluntaan, Heurekaan, eläinpuistoon, puuhapuistoon, vesipuistoon tai vaikka Sea Lifeen.

Tässä listalla on monta sellaista, jotka tulen itse antamaan myös tänä jouluna, mutta en paljasta vielä, että kenelle!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.