Vegaaninen puolukka-kinuskijuustokakku

24.11.2022

Vietettiin pari kuukautta myöhässä esikoisen synttäreitä viime viikolla ja leivoin juhliin vegaanista puolukka-kinuskijuustokakkua. Idean kakkuun sain ihanan @iidanmatkassa -Iidan instatililtä, missä hän oli juuri jakanut ohjeen puolukkakinuskijuustokakkuun. Ohje kuulosti niin herkulliselta, että alkoi suunnilleen kuola valua. Meille oli tulossa kuitenkin myös vegaanivieraita, joten halusin kokeilla onnistuisinko tekemään kakun täysin vegaanisena. Ja onnistuihan se, ja kakku sai vielä runsaasti kehujakin!

Eniten mua jännitti kinuskin tekeminen, koska en ollut varma sopisiko käyttämäni tuote kuumennettavaksi (sopi se) ja millainen lopputuloksesta tulisi. Kaikki meni kuitenkin mainiosti ja kakusta oli mahtava! Kyseessä ei tietty ole juustokakku, koska siinä ei vegaanisena ole juustoa. Oikea nimi olisi varmaankin hyydykekakku, mutta ainakaan itse en kyllä ikinä etsi googlesta hyydykekakkua silloin kun ajattelen juustokakkua, niin laitoin sen nyt tuohon nimeenkin ihan googlaussyistä. Tein alkuperäisen ohjeen 1,5-kertaisena, jotta riitti meidän isolle juhlaporukalle.

Vegaaninen puolukka-kinuskijuustokakku (n. 15-20 hlölle)

POHJA
300 g kaura- tai digestive-keksejä
150 g vegaanista leivontamargariinia

TÄYTE
300 g maustamatonta vegaanista tuore”juustoa” esim Oatly
300 g Oddlygood Bake & Dessert Vanilla -”rahkaa”
3/4 dl sokeria
200g jäisiä puolukoita
3 dl Oddlygood Baking Vispiä 
4 dl puolukkamehua
2 pussia Dr. Oetker Vegegel-jauhetta

KINUSKI

3 dl Oddlygood Baking Vispiä
2,5 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
2 pussia Dr. Oetker Vegegel-jauhetta

1. Murskaa keksit esim. minigrip-pussissa ja sulata margariini. Sekoita. 

2. Laita leivinpaperi noin 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksiseos siihen tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin. 

3. Vatkaa Oddlygood Vispi. Sekoita tuorejuusto ja bake & dessert siihen vatkaimella. 

4. Lisää Vegegel-jauheet kylmään puolukkamehuun ja kuumenna, kunnes seos on kiiltävää ja paksua. 

5. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla vatkaten.

6. Kääntele täytteen joukkoon jäiset puolukat. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita kakku jääkaappiin hyytymään (2-3h).

7. Laita Oddlygood Vispi, vegegel ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin kaksi minuuttia. Lusikoi kuumana hyytyneen juustokakun päälle kiilteeksi ja hyydytä vielä 1-2h jääkaapissa.  Koristele jäisillä puolukoilla. 

Kakku oli kyllä niin herkullista! Ja juteltiin yhden juhlavieraan kanssa siitä, miten yllättäen juuri juustokakut/hyydykekakut on niitä, jotka on tosi helppoa toteuttaa vegaanisena, vaikka toisin voisi luulla, koska niissä on yleensä paljon maitotuotteita. Puolukan maku peitti hyvin vegaanisten maitotuotteiden korvikkeiden makua, ja kinuski oli ihan taivaallista!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.