Luukku 4: Jouluelokuvat 2022 lempparit

04.12.2022

Rakastan tätä suoratoistopalveluiden aikakautta, kun uusia jouluelokuvia tulee joka vuosi melkeinpä enemmän kuin edes ehdin katsomaan! Joululeffat on parhaita, kuten muistaakseni viime vuonna YLE:n haastattelussakin kerroin. Ne ovat ihanaa, kevyttä hömppää, joka vie ajatukset lempeisiin asioihin ja rentouttaa joulun tunnelmaan. Niillä ei tarvitsekaan olla mitään sen suurempaa sanomaa, kun tärkeintä on vaan rentoutua ja nautiskella. Me vietettiin juuri jouluelokuvailta koululaisten kanssa ja tässä postauksessa jaankin meidän suosikit tämän vuoden uusista joululeffoista. Tsekkaa viime vuoden joululeffat TÄSTÄ ja 2020 joululeffat TÄSTÄ, koko perheen joululeffalempparit löytyvät TÄSTÄ postauksesta.

1. Unohtumaton joulu (Falling for Christmas)

Eka joululeffa, joka tänä vuonna katsottiin! Lindsay Lohan näyttelee pitkästä aikaa pääroolia tässä leffassa ja tämä oli juuri sellainen hömppäleffa, kuin kuvitella saattaa. Lindsay Lohan on elokuvan hemmoteltu perijätär, joka menettää täysin muistinsa urpossa lasketteluonnettomuudessa itsekkään poikaystävänsä takia ja päätyy kotikutoiseen bed & breakfastiin toipumaan ja etsimään itseään. Siellä hän huomaakin tykkäävänsä muiden auttamisesta ja olevansa oikeasti ihan kiva tyyppi. Kestääkö muutos ja palaako muisti? Se selviää katsomalla! Löytyy Netflixistä.

2. Joulu sinun kanssasi (Christmas with You)

Burnoutin saanut poptähti (Aimee Garcia) etsii inspiraatiota uuteen jouluhittiin ja pakenee popmaailmaa pikkukaupunkiin. Hän päättää toteuttaa nuoren faninsa haaveen yhteisestä tapaamisesta. Pikkukaupungista löytyy hittipotentiaalin lisäksi myös mahdollisuus tosirakkauteen. Hauska, perinteinen jouluelokuva. Löytyy Netflixistä.

3. A Christmas Story Christmas

Tämä joululeffa löytyy HBO:n puolelta ja on jatkoa vanhalle Christmas Story -elokuvalle, joka julkaistiin jo 40 vuotta sitten. En ole alkuperäistä leffaa nähnyt, mutta tästä ainakin pidin! Ralphie (Peter Billingsley) joka ekassa leffassa oli vasta pieni lapsi ja nyt on jo aikuinen perheenisä, haluaa järjestää lapsillensa yhtä maagisen joulun kuin hän itse koki lapsuudessaan. Ralphie perheineen vanhaan lapsuudenkotiinsa, mutta löytyykö sieltä maagista joulutunnelmaa?

4. Farmijoulu (Christmas on Mistletoe Farm)

Tänä vuonna ei tullut niin montaa koko perheen joululeffaa, tämä taitaa olla ainoa? Farmijoulu kertoo leskimiehestä, joka perii maatilan pikkukylästä. Lapset haluaisivat jäädä maalle pysyvästi, mutta perheenisä ei ole oikein vakuuttunut ja maalaiselämä vaatii häneltä sopeutumista. Saavatko lapset tahtonsa läpi? Löytyy Netflixistä.

5. The Noel Diary

Leffan pääroolia menestyskirjailija Jacob Turneria näyttelee This is us -sarjastakin tuttu ihana Justin Hartley. Jacobin äiti kuolee ja hän palaa lapsuudenkotiinsa käymään läpi äidin tavaroita. Jacob löytää päiväkirjan, joka sisältää salaisuuksia hänen  menneisyydestään. Samalla hän tutustuu naiseen, joka etsii omaa biologista äitiään. Löytyvätkö vastaukset molempien menneisyyden kysymysmerkkeihin vanhan päiväkirjan sivuilta? Leffa löytyy Netflixistä.

6. Spirited

Tämä joulumusikaaliversio vanhasta Charles Dickensin novellista A Christmas Carol vuodelta 1843 on huikea! Huikean siitä tekee mm. se, että päärooleissa on kaksi mun lempparia: Ryan Reynolds ja Will Ferrell. Will Ferrellistä ja hänen leffoistaan ollaan montaa mieltä, mutta mun mielestä hän on ihan mahtava. Jos rakastit parin vuoden takaista euroviisuelokuvaa tai olet Ryan Reynoldsin fani, rakastat myös tätä! Elokuva kertoo jouluaaveesta, joka valitsee aina jouluaattona yhden pimeän sielun kolmen hengen pelastettavaksi. Tänä vuonna jouluaave valitsee kuitenkin vahingossa väärän henkilön. Otettiin tämän takia Apple TV Plus kokeiluun, ja se kannatti!

Siinäpä kuusi uutta joululeffaa tälle vuodelle! Mä haluaisin nähdä vielä ainakin nyt leffoissa pyörivän kotimaisen Kulkuset, kulkuset -joululeffan, saa huikata Instassa jos ootte nähneet, että oliko hyvä? 


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.