Luukku 14: Meidän piparkakkutalo 2022

14.12.2022

Niinhän siinä kävi, että tänä vuonna me päätettiin tehdä sittenkin viime vuoden kasvihuone uudelleen. Mietittiin myös jouluista autoa, mutta se tuntui juuri nyt liian haastavalta ja aikaa vievältä, tämä joulukuu on ollut jotenkin vielä tavallistakin täydempi. Juuri eilen sanoin ystäville illallisella, että tänä vuonna sen on vasta huomannut kunnolla, että meillä oikeasti on neljä lasta! Tai ehkä vaan korona päättyi ja siksi kaikki viikonloput ja illat ovat taas täynnä. Mutta noh, anyway, halusin päästä nyt piparkakkutalon kanssa helpolla ja tehdä jotain tuttua. Piparkakkukasvihuone on kuitenkin suurista ”lasipinnoistaan” huolimatta melko simppeli tehdä. Tai niin mä muistelin ainakin.

Käytin talon seinien muottina Fazerin suklaarasiaa (hah, en löytänyt viivotinta enkä jaksanut etsiä) ja sen avulla summanmutikassa piirsin myös kaikki ikkunat. Halusin toiseen päätyyn tupla-lasiovet, koska näin sellaiset Pinterestissä ja ne näyttivät kauniilta. Kiinnitin ikkunoiksi jälleen liivatelehdet, jotka päästävät ihanasti valoa läpi. Koristelin talon valkoisella kuorrutteella. Tällä kertaa jäi kyllä koristelut melko minimiin ja olisin voinut onnistua hieman paremminkin osien kiinnittämisessä, mutta taiteilin taloa todella lyhyillä yöunilla ja muutenkin ehkä ei-niin-hyvänä päivänä, joten se on aivan hyvä kyllä siihen nähden!

Lisäsin vielä talon sisälle paristokäyttöiset led-valot, joista tulee ihanan kirkas valo.  Piparkakkutaikinaa ei tällä kertaa kulunut kuin yksi kokonainen kilo, mikä on ehkä vähemmän kuin koskaan aiemmin. Ja jouduin vielä tekemään yhden osan uusiksi, kun epähuomiossa yksi seinistä kerkesi olla uunissa pari minuuttia liian kauan ja meni liian tummaksi ja haperoksi. Eli yhden kilon paketilla saa hyvin tehtyä kasvihuoneen, melko isonkin. Tosin olen varma, että jos mulla ei olisi ollut toista kiloa jemmassa pakkasessa, olisin sössinyt enemmänkin kuin vain yhden osan ja sitten ei olisi riittänyt taikinaa tarpeeksi, hah. Eli ehkä se toinen varapaketti kannattaa kuitenkin olla varmuuden vuoksi myös, ainakin jos on samanlainen huithapeli kuin minä.

Piparkakkutalon tekeminen on kyllä aina niin kivaa ja rentouttavaa, kun saa vaan keskittyä koristelemaan ja yhdistelemään osia. Mutta käsi siinä tulee aina vähän kipeäksi, kun puristaa kuorrutetta niin täysillä. Olisipa mahtavaa nähdä teidän piparkakkutaloja! Mulle saa lähettää IG:ssä kuvan omasta piparkakkutalosta ja jaan niitä storyssa!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.