Luukku 18: Aineettomat lahjaideat 2022

18.12.2022

Jouluaatto lähestyy ja monilla on vielä lahjoja keksimättä, tekemättä ja/tai ostamatta – niin myös meillä. Siksi halusinkin tehdä tämän postauksen taas, jossa jaan aineettomia lahjaideoita. Osa näistä on sellaisia, jotka olen vinkannut jo aiempina vuosina ja osa taas on ihan uusia ja saatavilla vain tänä jouluna. Toivottavasti täältä löytyy persoonallinen aineeton lahjaidea.

 

1. Lahjakortti pulkkamäkireissulle tai luistelemaan (itsetehty, sisältäen vaikka kaakaot termarissa). Nyt on niin upeat talvisäät, että pystyy tehdä vaikka mitä kivaa talvipuuhaa yhdessä!

2. Leffalahjakortti, jossa luvataan esim. leffailta & leffaherkut (kotona tai leffateatterissa, miten vain haluaa).

3. Lastenhoitolahjakortti (joko itsetehty tai johonkin lastenhoitoa tarjoavaan yritykseen). Tää on mun suuri lahjatoive!

4. Illallislahjakortti tai lounaslahjakortti (esim. kotona itse kokattu illallinen ystäville, itsetehty lahjakortti määrittelemättömälle ravintolalounaalle tai illalliselle, tai lahjakortti johonkin ravintolaan tai vaikka ravintola.fi-lahjakortti, joka käy moniin eri ravintoloihin).

5. Liput Särkänniemeen, Puuha Parkiin tai muihin puistoihin, joihin voi ostaa jo nyt ensi kesäksi lippuja. Tai sitten vaikka johonkin kivaan eläinpuistoon. Me käytiin viime talvena Nuuksion poropuistossa ja se oli maailman ihanin paikka!

6. Lahjakortti peli-iltaan snackseineen & juomineen. Voi olla konsolipelejä tai lautapelejä tai vaikka korttipelejä (tai kaikkia!)

7. Staycation-lahjakortti (joko itsetehty, joka mahdollistaa lahjan saajan valitsevan itse hotellin jossa haluaa yöpyä tai valmis lahjakortti johonkin tiettyyn hotelliin tai hotelliketjuun).

8. Spotify-soittolista ystävälle, sisarukselle tai jollekin muulle tärkeälle henkilölle, johon on koottu kaikki teidän tärkeät yhteiset biisit!

9.  Museokortti (tai yksittäiset museoliput) ja lupaus lähteä yhdessä museoreissu(i)lle mukaan! Voi olla myös itsetehty lahjakortti esim. ilmaiseen Ratikkamuseoon tai Helsingin kaupunginmuseoon, jossa on myös Lasten kaupunki.

10. Kotisiivouslahjakortti (joko itsetehty vaikkapa ikkunanpesuun/mattojenpesuun/yleissiivoukseen tai johonkin paikalliseen siivousalan yritykseen ostettu lahjakortti)

11. Joulukirje ystävälle tai rakkaalle, jossa kerrot miten paljon tämä merkitsee sinulle ja muistelet vaikka yhteisiä ihania hetkiä vuoden tai vuosien varrelta. Voi toteuttaa myös sähköisesti vaikka PDF:nä tai slideshowna ja yhdistää siihen kuvia ja videoita.

12. Kauneudenhoito-lahjakortti (esim. hiusten leikkaus, jalkahoito, kasvohoito, kynsien geelilakkaus, miksei näitäkin voisi antaa myös itse tehtynä jos osaamista löytyy, tai ostaa paikalliselta yritykseltä).

13. Roblox-, PlayStation, Xbox, Steam, Nintendo yms. lahjakortit, joilla lahjan saaja voi ostaa digitaalisia pelejä tai muita oheisjuttuja.

14. Suoratoisto- tai äänikirjapalvelun lahjakortti esim. BookBeat, Netflix, Disney+, C More, Apple TV +, Amazon Prime.

15. Harrastuslahjakortti (joko itsetehty lupaus halutulla summalla minkä tahansa harrastuksen tukemisesta tai lahjakortti johonkin paikalliseen firmaan/lahjansaajan harrastuskohteeseen). Voi olla myös lahjakortti yhteen kokeilukertaan.

16. Konsertti-, musikaali-, teatteri-, keikka- tai festariliput. Ensi vuonna on vaikka mitä upeita tapahtumia, kuten Pieni Merenneito Helsingin kaupunginteatterissa, Grease-musikaali messukeskuksessa ja Disney ON ICE jäähallissa.

 

17. Elämyslahjakortti johonkin tiettyyn elämykseen, vaikka Pakohuonepeliin tms.

18. Lumityö-lahjakortti tai nurmikon leikkaus -lahjakortti (eikö olisikin hyvä lahja esim. naapurille, että lupaa tehdä lumityöt tämän puolesta kerran tai useammin ihan oman jaksamisen mukaan!) Kylkeen voi lisätä halutessaan vaikka suklaarasian. Etenkin näillä lumimäärillä varmasti älyttömän arvostettu lahja!

Ihanaa päivää kaikille!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.