Välikausi ja viikonlopun kuulumiset

15.03.2015

Moikka! Me aloitellaan tätä päiväkotiuraa nyt oikein kunnolla sairastellen, sopii siis toivoa että jos nää nyt kaikki tulis tähän heti alkuun niin päästäis jatkossa vähemmällä? Kerettiin eilen vielä aamulla ulkoilemaan ja nauttimaan auringosta, ja testaamaan se Puky-pyöräkin josta tulossa ensi viikolla juttua. Mutta sitten ihanan ulkoiluaamun jälkeen kuopuksen maha oli eilen sekaisin kuin seinäkello, ja tänään aamulla mullekin iski aivan järkyttävän paha olo ja tärinä ja huimaus. Kuopuksella ei vointi mennyt missään vaiheessa hirveän huonoksi vaan hän oli aika touhukkaana ja on edelleen, multa itseltä sen sijaan on ollut aaaaivan veto pois, makasin vaan peiton alla pimeässä siihen asti että arska ei enää paistanut.

Muutama teistä ehkä saattaa muistaa mun emetofobian, josta kirjoitin jo reilu vuosi sitten joulukalenterissa. No vielä olen onnistunut välttämään pelkoni kohtaamisen, mutta selkeästi tämä tauti oireilee meillä eri perheenjäsenillä eri tavalla, saa nähdä mitä tapahtuu jos loputkin sairastuvat. Mulla on aika super etova olo edelleen, mutta jos se ei sen pahemmaksi mene niin olisin hurjan onnellinen.

IMG_3437x IMG_3444x

Perjantain välikausivaateostokset olivat ensitestissä eilen, ja kyllä tykätään kaikki hurjasti! Ostokset muuttuivat vähän matkan varrella, tarkoituksena kun oli ostaa molemmille Polarn O. Pyretin kuorivaatteita. No kuopukselle ostettiinkin juuri se haalari joka aiottiin, mutta matkalla PO.Piin esikoinen bongasi Kampissa vastapäisen Skidi-liikkeen, ja sieltä mulle entuudestaan tuntemattoman Villervalla-merkin tähtikuvioisen takin. Hän halusi sen ehdottomasti itselleen, pinkki kun oli, ja mitäs mä siihen sanomaan. Vesipilari oli Villervallan kuorivaatteissa jopa korkeampi kuin Molo kidsin vastaavissa, ja vaatteet olivat ihan kivat munkin silmään. Housuista lähti mukaan isompi koko kuin takista, kun tuntui että lahkeissa ei riitä pituus vaikka takista olisi voinut ottaa vielä vaikka kokoa pienemmän.  Taitaa neidillä olla mun pitkät jalat ja lyhyt selkä, haha.

IMG_3440x IMG_3447x IMG_3512x

Sattui muuten hauskasti, että Vikingin välikausikengät jotka ostettiin olivat tismalleen saman sävyiset kuin Tiaran uusi takki. Pinkki on kova juttu tällä hetkellä, ja nyt on sitten pinkkiä kengissä ja takissa ja pipossa ja hanskoissa, ainiin ja sadetakissa. Pinkki Jonathan -merkkinen sadetakki ostettiin Jesper Juniorista, Zeldalle ostettiin keltainen punaisin palloin koristeltuna. Molemmat sopii ihan kivasti jo aiemmin ostettuihin keltaisiin kurahousuihin. Meillä taitaa nyt olla välikausikamppeet purkissa tälle keväälle ellei sitten satu kaupasta löytymään jotain extrakivaa. Mutta mitään ei tarvita ainakaan enää.

IMG_3625x IMG_3635x

Tiaralle 2 takkia, Villervalla & Polarn O. Pyret, Zeldalle kaksi takkia, Reima & Kappahl, Tiaralle housut Villervalla, Zeldalle housut Polarn O. Pyret, Zeldalle kaksi haalaria, Mini Rodini & Polarn O. Pyret, Molemmille kaksi eri fleecetakkia, Reima, Reima, Stadium & H&M sekä fleecehousut Jonathanilta. Sadetakit ja sadehousut Jonathanilta. Kummallekin gore-tex välikausikengät Vikingiltä, ja lisäksi löytyy tennaria ja muuta jos joka lähtöön ja Nokian Jalkineiden muumikumpparit molemmille. Pipoja ja hanskoja on eri paksuisia ja huiveja myös.

Zelda tykkää kovasti haalaristaan, ja osaa pukea sen osittain itse päällekin. Tiara saa kaikki ulkovaatteet itse päälle kenkiä myöten ja vetskarinkin laitettua jo kiinni takista, ihanaa kun pukemisrumba alkaa olla jo vähän iisimpää! Toivottavasti sitä luvattua takatalvea ei enää tulisi ensi viikolla, mä ainakin alan olla jo ihan valmis keräämään toppakamppeet varastoon kesäksi ja keventämään naulakon takki- ja kenkäkaaosta.

IMG_3441x IMG_3520x IMG_3608x

Näin alkaisi olla tämä viikko purkissa, ja ensi viikolla uudet kujeet sekä toivottavasti parempi olo eikä tälläinen ällöfiilis. Juttuja on tulossa ainakin mm. Puky -potkupyörästä, hiustenhoidosta, mun viime perjantain ostoksista itselleni, sekä vähän pohdiskelevampiakin juttuja. Keskiviikkona myös tuttuun tapaan viikon arkiruokapostaus!

Oikein aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille <3


32 Responses to “Välikausi ja viikonlopun kuulumiset”

 1. Juulia sanoo:

  Itsekin katoin tuota villervallan takkia, että tosi kiva ja 3v varmaan tykkäisi. Mutta onko se täysin vedenpitävä? Oon halunnu ostaa ihan vedenpitäviä, mutta en nyt tiedä haittaisiko takissa vaikka olisi pelkästään hylkivä :)
  Merkin ulkovaatteista ei vielä ole kokemusta, mutta sisävaatteet on ollut käytössä ja suosittelen ehdottomasti! Ei nukkaannu ja värit pysyy tosi hyvin, eikä ole menettäneet vaatteet muotoaan. Meillä jää villervallat laatikkoon odottamaan kuopuksen kasvua :) Niistä en luovu! :D Pitää varmaan käydä metsolassa haalimassa ko merkkiä esikoiselle kaappiin kun nyt on melkein kaikki jäänyt pieneksi ;)
  Pikaista tokenemista sinne! Toivottavasti ei mahatautia ole tulossa. Sitä on liikkeellä… Meilläkin oli muutama viikko sitten :/

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Se on tosiaan ihan täysin vedenpitävä, vesipilari 8000mm eli parempi kuin esim perus kuravaatteissa joissa se on vain 5000mm :D! Mutta mahtia kuulla että Villervalla on hyvä myös sisävaatteissa, kivoja juttuja näytti olevan :) Kiitoksia paljon, kyllä tää taitaa mahatauti olla kun sitä on päiväkodissakin ollut, mut jos nyt selvittäis tämmösellä puolisairastamisella niin olisin ihan super helpottunut :D

 2. pilvi sanoo:

  Moi! Täällä ilmottautuu kans yks oksennusfobinen.. Saapa nähä sit joskus jos saan lapsia, ehkä sitä sit tottuu :D oliko sulla raskausaikana pahoinvointia vai vältyitkö siltä? Ja osaatko sanoo millon ja miks sun fobia alko? Ja aaaaaaivan ihana tuo Zeldan haalari!! <3

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mä sitten illalla päädyin vielä halailemaan pyttyä :S Inhottavaa tosiaan! Raskausaikana mulla oli sellasta etovaa oloa, mutta en oksentanut raskauden takia kertaakaan. Ekana raskausaikana tosin sairastin varmaan rajuimman vatsataudin ikinä :S Mulla on ollu tää fobia ihan pienestä asti ja mä muistan jokaisen purjotaudin joka mulla on ollut ja suunnilleen päivämäärät ja kaikki yksityiskohdat niistä ihan mun varhaislapsuudesta asti, en ymmärrä miksi tai mistä se on tullut enkä tiedä miten siitä pääsisin eroon :/

 3. Joku sanoo:

  ostitteko kaikki vk-vaatteet uusina? Nehän maksaa ihan älyttömästi

  • Noora sanoo:

   Niinpä! Mun aina tekisi mieli shoppailla niitä ihan älyttömästi, mutta ei ole varaa niin kirppikset ja alet kutsuu :D Mutta jos OISI varaa, niin ostaisin uutena! Ehkä joillakin katsos on töitä, toisin kuin toisilla… ;)

   • Nimetön sanoo:

    Tottakai jos molemmat äiti ja isi on töissä niin varaa on enempi mutta eikö se ole hiukan turhaa ostaa molemmille satasen puvut, viidenkympin kengät, parit ylimääräiset takit….. Plus muitakin vielä. Oishan se ihana ostella mutta omasta mielestä ei fiksua, päiväkodissa sitäpaitsi kaikilla on kurahousut suojaamassa jolloin menee ns. Tavis ja halvempi haalarikin. Itse löysin kirpparilta ihan sattumalta lassien ihanan värisen ja hyväkuntoisen vk-haalarin 4,5€:lla joka menee jo toisella lapsella! Sen jälkeen olen ensimmäiseksi aina kattonun käytettynä ennen kuin suuntaan uusia ostamaan.

    • henna sanoo:

     Mulla ei itselläni ole lapsia, mutta olen päiväkodissa töissä. Lapsen vaatetukseen panostaminen ei ole mielestäni turhaa, en näe uusien, varsinkaan ulkovaatteiden ostamisessa mitään turhaa. Oman kokemukseni mukaan ulkovaatteissa vedenpitävyys huononee ajanmyötä, joten miksei ostaisi uutta jos siihen on mahdollisuus? Uskon että jokainen vanhempi haluaa panostaa itselle tärkeeksi kokemiin asioihin :) On ne käytetytkin vaatteet olleet joskus jollekin uusia :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Siis osa noista esillä olevista on tietenkin vanhoja (siis tuossa pöydällä) mutta kaikki nuo päällä esitellyt oli uusia :) Mun mielestä jokainen vanhempi toimikoon niinkuin parhaaksi näkee, toiset ostaa kirpparilta ja toiset uutena, eikös se ole pääasia että lapsella on lämmin ja mukava olla, oli vaatteet mistä hyvänsä :).

   • Noora sanoo:

    No näinpä! Itse ostan kirpparilta (tai sieltä alesta: löysin kerran 169 e puvun 50 eurolla!), mutta joskus ja kunnes valmistun JA menen töihin (?) niin oikeatkin vaateliikkeet kutsuvat ;)

 4. Suvi sanoo:

  Meillä on Villervallaa ollut molemmilla sekä ulko että sisävaatteissa. Kahdesta haalarista kulunut punttien sisäsaumoista teippien reunat rikki mutta takit ja sisävaatteet olleet hyviä :) kivan näköisiä vaatteita olette hommanneet!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Okei, no hyvä että meillä ei sitten ole haalaria sieltä vaan takki ja housut, jos niissä vaikka teipit kestäis! Kiitos paljon, ja kiitos kun jaoit kokemuksen <3

 5. noora sanoo:

  Hienoja vaatteita tytöillä! :) Niin ja oksennuskammoisena ymmärrän tuskasi.. Avomies sai alkuvuodesta oksennustaudin keskellä yötä ja oli varsin karmivaa herätä kesken unien oksentamisen ääniin. Hyi. :( Ajattelin lähes paniikin vallassa, että en voi mitenkään välttyä tartunnalta. Kävi kuitenkin tuuri ja en sairastunut lainkaan. :D Tosin oli mulla vähän etova seuraavan päivänä, mutta laitan sen luulotaudin piikkiin. Riittää, että joku edes mainitsee oksennustaudin ja mulle tulee heti ällö olo, hah.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon<3 Ja voiei, toi on ihan pahinta, mullekin on käynyt noin! Ja mulla on ihan sama että alkaa heti ällöttää kun joku edes ottaa oksutaudin puheeksi. Toivottavasti tämä ois nyt taas hetkeksi tässä ja sais olla muutaman vuoden vaikka rauhassa tältä taudilta :S

 6. Jessica sanoo:

  Onko mielestäsi popin tuo haalari reiulu vai normaali vai pienikokoinen kooltaan? Mietin vaan vähän minkäkokoinenolisi sopiva meidän tytölle joka on noin 89 cm pitkä..onko 98 ihan liian iso, mutta käykö tuo 92 vain tämän kevään..hmm..kun kuitenkin niin kalliita ovat
  Paranemisia teille..ja odotan innola puky postausta..käyttääkö myös zelda jo potkupyörää?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mun mielestä se on aika normaali, koska Zelda ei ole vielä lähellekään 90cm mutta tuo 92 on silti aika hyvän kokoinen :) Mutta tietty kokeilemalla (jos vaan on mahdollisuus) selviää parhaiten! Kiitos paljon<3 Zeldakin testaili jo potkupyörää, mutta hän on vielä turhan lyhyt tuohon Tiaran potkupyörään, ei yllä kunnolla jalat maahan. Pitääkin kirjoitella siitä mahdollisimman pian! :)

 7. Äiti sanoo:

  hei!
  Halususin kysyä mitä aijot tehdä Zeldan talvihaalarilla, olisitko mahdollisesti halukas myymään sen?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! :) Mä en oo miettinyt vielä noin pitkälle että joudun luopumaan ihanasta pandahaalarista, voi nyyhky!! :D kyllä mä ehkä voisin sen myydä, mut toi on sitä toissa vuoden mallia jota en oo uskaltanut pestä koska oon lukenut että se valkonen etuläntti imee kaiken mustan värin itseensä ja tummuu vaikka pesis täysin ohjeen mukaan :S Laita ihmeessä viestiä niin jutellaan lisää jos haluat!

 8. Ap sanoo:

  Ihanat vaatteet tytöillä! :) Täällä myös yksi emetofobiasta kärsivä :/

 9. anonyymi sanoo:

  Eihän se mulle mitenkään kuulu, mutta mietin vaan, että miks ostitte Zeldalle uuden haalarin jos Tiaran entinen (ilmeisesti) oli ihan sopiva ?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Tuo Rodinin Jaguar Pico on siis vaan vettä hylkivä, ja muutenkin enemmän sellainen höpöhöpöhaalari kaupungille tai kuivalle kävelylenkille, päiväkotiin en sitä laittaisi ikinä :) Niin siksi ostettiin haalari jossa saa remuta sydämensä kyllyydestä.

 10. st.brigitten sanoo:

  Ihanat vaatteet tytöillä! Meiän kuopuksella on kans oottelemassa tuo popin haalari, peruspinkkinä. Ihan huippu :) ja hälle aion kans ostaa tuon jonathanin keltapunaisen kuratakin, jos en bongaa halvemmalla jotain yhtä kivaa ennen sitä kun pääsen jonkun koneella naputtaan tilauksen :) Harmi kun ootte taas kipeenä, toivottavasti ei tartutettu kommenttilankoja pitkin :D syökää mustapippuria kokonaisina, nopeuttaa paranemista mahataudista :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitoksia paljon<3 Ihana pinkki haalari oi! Tuo kuratakki oli tosi edullinen viikonloppuna kun täällä oli Forumissa hintasirkus, ei jääny hintaa kuin 23 euroa tuolle! :D Ja joo siis musta tuntuu että jokapuolella on nyt oksennustautia ja mitä enemmän sitä välttelee sitä enemmän se vaan tulee kohti, no nyt on kärsitty, jos tää nyt taas riittäis tällä vähäksi aikaa. Ja kiitos hei mustapippurivinkistä, enpä oo ennen kuullutkaan!! :) Onneksi te voitte jo paremmin<3

 11. Ade sanoo:

  Moikka! Minkä kokoiset vikingit teidän neideillä on? Meillä on Zeldan ikäinen tyttö, ja pohdin hänelle Vikingejä :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Tiaralla on 27 ja Zeldalla 25 :) Tiaralla on aina ollut aika pieni jalka ja Zeldalla taas kasvanut vähän nopeammin!

 12. Giassi sanoo:

  Tosi kivan näköisiä vaatteita! Mun lapsuuden koti oli 1800-luvun pitsihuvila, jonka nimi oli Villa Villervalla!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos <3 Ja eikä, aivan ihana nimi ja varmasti ihana huvilakin :)!

 13. jepa sanoo:

  miks noitten sun vanhempien postauksien kuvat ei näy? :( (mm. 2013 kesä)

 14. titti sanoo:

  Meilläkin luotetaan po.pin ulkovaatteisiin. Tähän välikauteen on ihan liikaa vaatteita isommalle, mutta onpahan vaihtelua ja ei tarvii jatkuvasti olla pesemässä. Pienemmälle tulossa fleecevuorellinen po.pin vk-haalari. Jos olisi tyttö niin ihan nämä samat setit olisi meille lähtenyt :) Pojalle nimittäin katsoin juuri tuota Villervallan turkoosia takkia ja Po.pin tummansinistä haalaria.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   PO.P on kyllä hyvä ja luotettava merkki :)! Ja se on kiva kun on vaihtelua, ei kerkeä tylsistyä ;) Se turkoosi takki oli myös aivan ihana!

Kommentoi