Jee! perjantai!

18.11.2011

Eilen siivottiin koko kämppä lattiasta kattoon illalla joten siitä syystä en kauheesti ehtiny postaileen illalla. Äiti ja mummu tulee tänään Oulusta meille ja tuo sen ruokapöydän ja kuulemma niil on muutenkin pakettiauto täynnä tavaraa et mihinköhän me ne kaikki oikein ängetään… Mut mieluummin liikaa tavaraa ku liian vähän, se on mun mielipide! Meille on tulossa ainakin iso kasa joulukoristeita, joulukuusi, uus telkkari (äiti  ottaa meidän pienemmän telkkarin ku sen oma ei oikeen mahdu kunnolla kun on paljon pienempi kämppä ku meillä ja me otetaan se äidin telkkari) ja mun vanhoja leluja. Loput nään sitten kun ne muutaman tunnin päästä on täällä. Pitäis varmaan tän viikonlopun jälkeen tehdä sit se uus asuntopostaus jota multa on pyydelty ku täällä menee kaikki ihan uuteen uskoon.
Nona, yksi pikkuneidin tulevista kummitädeistä oli eilen meillä käymässä. Käytiin ulkona vaunulenkillä Nonan kanssa ja sit mentiin Ottoa vastaan ja käytiin kaupassa. Hengailtiin meillä vaan ja tein ruokaa ja sit illalla Nona lähti kotiin ja me alotettiin Oton kanssa siivousoperaatio. Mä rakastan siivota mut inhoon järjestellä. Mun mielestä vaik pöydän pyyhkiminen tai jonku lieden peseminen on nii nautinnollista ku siinä saa samantien näkyviä tuloksia kun pyyhkäsee sitä likaa pois ku samantien kaikki leivänmurut ja tahrat häviää. Sit taas joku pyykkien lajittelu tai astianpesukoneen tyhjennys on ihan kamalaa. Mut onneksi on Otto nii ei tarvi yksin järjestellä, kun on musiikkia ja siivouskaveri niin kaikki sujuu paljon kivemmin ja helpommin! Tässä vähän kuvia eiliseltä:

 

 

 

 

Päivän asu:
Takki, leggingsit, maiharit – H&M
Leopardineuletakki – Ellos
Ruskea paksu neuletakki – Zara
Shortsit – One Way
Tuubihuivi – Seppälä

 

 

Ihana Nonainen♥ Taustalla myös ihana kaulin edelleen ja kauppakassit. Nyt ei oo kaulin enää lattialla vaan pestynä laatikossa odottamassa piparien leivontaa! Äiti tuo mulle myös mun ihanan jättipossupiparimuotin (kyl se on sana ;D) nii pääsen leipomaan ihania isoja possupipareita ja kaikkia muitakin. Haluaisin kans tehdä piparitalon kun ne on niin kivoja mut saa nähdä jaksanko alkaa värkkäämään. Oon kerran tehny semmosen muumitalon muotosen piparitalon mut siitä on kyl monta vuotta, osaisinkohan mä enää..

”I did 9 months inside” Haha, mun mielest toi on aika hauska toi body, tollane vankilajuttu :DD Ja sit tos käsivarres on viel sellanen ”mom” -sydäntatuointi muka. Toi on oikeesti poikien puolelta mut ihan yhtä hyvin sopii kyllä tytöllekki!

 

Kauheeta miten toi neiti on taas kasvanu, toi body on nimittäin kokoa 62 ja monet muutki 62-kokoset on jo melko sopivia, hihoista ihan vähän liian pitkiä mut muuten ihan jees.

 

Pikkuneiti on alkanu kattoo suoraan kameraan heti ku se kuulee sen äänen et ottaa kuvaa 😀 Meiän linssilude♥

 

Meidän pikkuhömppä♥ ja mulla hiukset aivan miten sattuu 😀

 

Isin ja äitin rakas♥

 

Onpa taas muuten jännä kun me ei nähtävästi osata Oton kanssa näitä pesuhommia anonyymien mielestä ollenkaan. Vauvaa kun pestään liian usein ja pupua ei herranjumala pesty ollenkaan! Mä siis tosiaan olen sekä lukenut erilaisista vauvanhoito-oppaista, sekä varmistanut neuvolasta että jokailtainen kylpyrutiini on täysin ok jos vauvan iho sen kestää. Ja meidän neidillä ei kyllä oo kertaakaan ollu kuiva iho tai mitään muitakaan ongelmia. Kylpy kuuluu meidän iltapuuhiin kuten iltamaitokin ja yökkärin pukeminen ja niistä neiti jo tietää et nyt ollaan menossa nukkumaan. Me ei myöskään läträtä millään pesuaineilla tai muilla vaan ihan pelkällä vedellä yleensä kylvetetään. 
                        Ja sitten toi pupu-asia. Vaikka meidän lapsi on tottakai maailman fiksuin ja filmaattisin ja ihanin niin se ei kyl oo vielä niin fiksu että se osais laittaa pupua suuhun tai edes tarttua siihen kunnolla, enemmänkin tyytyi ihmettelemään ja kattelemaan sitä. Ja kyllä, aion pestä sen pupun tässä kunhan tulee muitakin pyykkikavereita pupulle mut en mä nyt todellakaan ala stressaamaan et voi kamala nyt meidän neiti on maannu samassa sitterissä paketissa tulleen pupun kanssa jota ei oo vielä pesty. Jos joku näin toimii nii ihan vapaasti mut ei kuulu mun tapoihin.
Mä oon tässä kirjotellu sellasta äitiyteen liittyvää mielipidetekstiä mut en oo ihan varma vielä uskallanko julkasta sitä kun siitä varmaan tulis aika iso kakkaryöppy niskaan joiltakin, mut katsellaan. Ois kyl toisaalta niin kiva kun vois vaan miettimättä julkasta just sellasia asioita mitä itse haluaa ja olla mitä mieltä tahansa ilman et tarvii pelätä kommenttisotaa mut se ei valitettavasti oo mahdollista julkisessa blogissa. Joko mä otan riskin ja julkasen tai sit pidän mölyt mahassa, katotaan kumpaan vaihtoehtoon päädyn. Mitä mieltä te ootte, kannattaako mun ottaa riski? 😀
Nyt alan vastailemaan kommentteihin vihdoinkin jos kerkeän ennen kun neiti herää päikkäreiltä, oon tosi pahoillani et mulla nykysin kestää niin kauan saada niihin vastattua. Mä yritän vastata nopeemmin jatkossa, ei todellakaan oo varmaan kiva ees kommentoida enää mulle kun vastaan niin hitaasti. Mut yritän parantaa tätä tahtia! Ihanaa viikonloppua kaikille♥♥

38 Responses to “Jee! perjantai!”

 1. BUUHANNA sanoo:

  Oot kyl hyvännäkönen noissa kuvissa 🙂 Ja julkase ihmeessä, jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, myös niillä törkykommentoijilla, sehän on vaan niiden mielipide ellei sit tuu ihan jotain överiä tai henkilökohtasta 🙂

 2. Soffie sanoo:

  Hei onko toi sun takki tää: http://www.hm.com/fi/product/93504?article=93504-C#article=93504-Cja onks se tarpeeks lämmin talvella? 🙂 ku ajattelin ostaa samanlaisen ku toi on niin ihana ♥http://myliberte.blogspot.com/

 3. jensku sanoo:

  Mä oon Hannan kanssa samaa mieltä, kaikilla on oikeus mielipiteeseen 🙂 jotkut vaan ei osaa sanoa edes vähän hienovaraisesti mielipiteitään. Eli julkaise vaan!

 4. Sara sanoo:

  Ota vaan riski. 😀 Voi olla, että joiltain tulee paskaa niskaan, mutta kannattaa vaan muistaa, että kaikkia ei joka tapauksessa voi miellyttää. 🙂

 5. Ansku sanoo:

  😀 mullakin kaveri justiin kauhisteli että käykö Iida joka päivä tosiaan suihkussa 😀 Niin sanoin että kyllä käy, kun se siitä niin tykkää niin miksei ja kun sen iho on ainakin kestänyt ihan hyvin 🙂 Ja mua jotenkin inhottais laittaa lapsi likasena nukkumaan! 😀 Ihan muutaman päivän ikäsestä asti Iida on aivan joka päivä käyny kylvyssä/suihkussa :>Ja ollaan käytetty välillä natusanin semmosta rauhottavaa saippuaakin 🙂 se on ihan vauvoille tarkotettua ja tuoksuu sika hyvältä.

 6. Anonymous sanoo:

  kyl mulla ainaki kiinnostais mitä oot kirjotellu ja tosiaanki kaikkia ei voi miellyttää ja toisaalta iha sama mitä muut ajattelee :–) eli todellaki julkaset !

 7. Sandra sanoo:

  tokavika kuva ja viimenen kuva! ihania! :)<3

 8. jansky sanoo:

  Meillä kans kylvetään melkein joka ilta. Osittain sen takia, että poika rakastaa kylpemistä ja myös sen takia että pulauttelee paljon. Mä sain neuvolasta vinkin, että kannattaa laittaa kylpyveteen pari tippaa hoitoöljyä! 🙂 Meillä on myös käytössä tämmönen http://www.baby1.fi/kylpytuki-p-94.html ja toi on ihan älyttömän kätevä!

 9. Anonymous sanoo:

  julkase ihmeessä! toki teidän pikkuneiti on vielä hurjan pikkuinen, mutta mun mielestä sellanen ylihygieenisyys ja sairaalameininki, hirvee kliinisyys yms pitkällä tähtäimellä altistaa lapsen sit päiväkoti-iässä kaikille bakteereille paljon helpommin! jos lapsi elää ennen päiväkotia niin, ettei vanhemmat koko ajan oo niitä bakteereja pelkäämässä, niin paljon vähemmillä taudeilla selvitään jatkossa. oot ihana!terkuin, päiväkodin ”täti”

 10. Anonymous sanoo:

  julkase ihmeessä 🙂 rakastan sun blogia <3

 11. Anonymous sanoo:

  noi 2 viimestä kuvaa on maailman ihanimpii, tulin tosi hyvälle tuulelle 🙂 oot myös tosi kaunis!ja mä ainaki haluisin lukee tommosen postauksen!

 12. Minna sanoo:

  tuskin mistään pupusta saa mitään tappajabakteeria…-.- ja ilman mitään altistumista bakteereille tai pöpöille, ei vastustuskyky pääse kehittymään niin hyvin!:)samaa tais sanookkin jo edellinen tossa kommentissaan.=)

 13. anna sanoo:

  Julkase ihmeessä sellanen kirjotus! Samaa sanon kun muutkin että jokaisella on oikeus omaan mielipiteensä, toki kun tää on SUN blogi niin muut voi sitten vähän miettiä että millä tyylillä niitä kommentteja siihen kirjottaa. Oman mielipiteensä mun mielestä saa sanoo (varsinkin jos kyseessä on joku asia mistä on varmasti monia eri mielipiteitä), kunhan sen osaa muotoilla oikein, eikä sillain että ”mää oon tätä mieltä ja sää oot ihan väärässä”.

 14. Anonymous sanoo:

  ihanat noi pari vikaa kuvaa!:) tietty voit julkasta oman mielipiteen mut varmasti siitäki tulee negatiivista kommenttia, jos pelkäät sitä ni julkase se jonnekkin vauva.fi keskustelupalstalle vaikka nimettömänä ni ei tarvi pelätä nii paljoo:) ihan miten ite haluat!

 15. titti sanoo:

  Mä oon kans varmaan tyhmä ja kamala äiti. En pese uusia leluja, no sen verran et purulelut pesin ku ne meille uutena tuli. En myöskään välttämättä pese uusia vaatteita ennen käyttöä. Meillä kylvetään vain 2krt viikossa, mutta ihan hyvin voi kylpeä vaikka joka ilta jos iho sen tosiaan kestää 🙂 Ja monesti vauva nukahtaakin paremmin kylvyn jälkeen!

 16. Aino sanoo:

  Tietenki voit julkaista mielipitees mun puolesta,mut jos et haluu et siit tulee negatiivista kommaa,ni ei sit varmaa kannata♥(: Söpöjä kuvia taas pikkusesta!! ♥Ja toi vika kuva teistä on söpö! 🙂

 17. Veronika sanoo:

  Julkaise ihmeessä! Moni näköjään toivoo samaa! Uskon, että olette parhaita mahdollisia vanhempia ihanalle prinsessallenne ja osaatte varmasti huolehtia vauvastanne parhaiten. Sä oot oikeasti tosi kaunis ja sulla on ihania vaatteita. 🙂 Ja pikkuneidillä myös. Kaikkea hyvää teille aina!

 18. Sirkku sanoo:

  Mää ainaki haluan nähdä semmosen mielipidetekstin! Eli liputan ehdottomasti julkaisemisen puolesta :). Voi kuinka lutunen tuo teiän pikkunen on! Te on jo katvanu niiin paljon 🙂 Ihanat palloposket! <3

 19. sanskud44 sanoo:

  Vähä ihana toi vankila-body!:) sit oon kans miettiny sellasta, et olikko jossain töissä kun tulit raskaaks? vai opiskelitko jotain? ja sit kans sitä et mihin meet sit kun äitiysloma loppuu?:)ps. julkase vaan! niin ja jotkut bloggaajat ei vastaa kommentteihin ollenkaan, et ei haittaa vaikka vähä kestäis!

 20. Anonymous sanoo:

  voi että kun anonyymit keksii sitte kaikesta valitettavaa ! vaikka ite en kyllä asiasta tiedä mutta en kyllä osaa kuvitella että kylvettämisestä voisi mitää haittaakaan olla:o Ja mun mielestä olis tosi kiva jos julkaisisit sen mielipide tekstin. 🙂 luultavastihan siitäki joku anonyymi jotain valitettavaa keksii mutta turha niistä on välittää! oot hyvä äiti ja sen näkee että teidän pikkuprinsessalla on kaikki hyvin ja parhaat vanhemmat mitä vois koskaan toivoa :)! kaikkee hyvää teille, ootte ihania ♥

 21. Anonymous sanoo:

  voi luoja nuita ihmeanoja!! siis eihäs se vauva vois ees tulla immuuniks tai jotai jos kaikki ois suurinpiirtein desinfioituja! ja oot oikeesti tosi hyvä äiti ja voit julkasta sen jutun! 🙂 ja ihania kuvia taas kerran! <3 -Milla

 22. Olivia sanoo:

  Tee ihmeessä tollanen ajatuksia ja tunteita herättävä postaus ! se on ihan sama mitä ne anonyymit laittaa, niistä ei pitäs todellakaan välittää. kuhan tulevat haukkumaan joka ikistä blogia pönkittääkseen omaa itsetuntoonsa. kateelliset ne paskaa puhuu vai mitä ? joten tee ihmeessä postaus. ihme ininää kyllä tulee usein mut ei se oo sen arvosta et sen takia sun pitäis alkaa miettii mitä uskallat postata ja mitä et, jos oikeesti jostain postata haluat 🙂

 23. Jonna sanoo:

  Tollaset anonyymit on kyllä niin rasittavia ja ennenkaikkea lapsellisia ! Itellä myös muutamia kokemuksia esim. mun kissasta ja sen hoidosta ja kuljetuskopassa kulettamisesta on tullu valitusta… sekä mun ulkonäkö asioista, kuten kulmakarvoista ? Ja mikä hauskinta.. siitä, että aikovat kuulemma mennä ilmiantaan ne henkilöt, jotka on hakenu alkoholi-juomia mulle ja mun kavereille. : ) Ei kannata vaan välittää, täällä netissä liikkuu niin paljon tommosia säälittäviä ihmisiä, joilla ei vaan oikeesti oo muuta elämää, ku haukkua ja valittaa mistä tahansa asiasta.. joten tee vain se postaus ! : )

 24. Neea sanoo:

  Ihana tuo viimenen kuva <3 ja tottakai voit julkistaa! 🙂 mää myönnän, en ikinä pese noita vauvojen uniriepuja muuta ku jos ne on likasia. Herranjestas, jos kokoajan pesee kaikkia ja varoo niin mistäs se vastustuskyky hankitaan? Ja mitä sitte vaikka pupun laittaski suuhun? Tottakai ei mistää lattialta mutta hei.. Ja tuo kylypyhommaki on OK 🙂 Mun vanhempi poika (Otto) oli vauvana vaikiasti atooppinen (atooppinen ekseema) ja sillä on muitaki allergioita ym niin meijän täyty hoitaa sitä ihoa parhaimmillaan pesemällä sitä KOLOMESTI päiväsä! + Rasvaukset joka kylvyn jälkeen! Mutta mun mielestä ei rasvojakaa ton ikäsellä ku teillä, tarvi käyttää ellei sitä tarvi 🙂 Että kyllä, yks pesu päiväsä ton ikäsellä ihan hyvä ja normaali vaikkei se sitä tarviskaa.. 😀 Kivempi mennä nukkumaanki ku hiki ei kutita jne..

 25. Ella sanoo:

  vitut jostain anonyymeistä julkase vaan se juttu 🙂 Sitäpaitsi ne on sun omia mielipiteitä ja niistä ei voi kiistellä 🙂

 26. Nora sanoo:

  Jep, vitut ilkeistä anonyymeistä, mä haluun kans kuulla sun tekstin!

 27. minna sanoo:

  VOI LUOJA! onko joku alkanu kitisemään sulle iltapesuista :DD tiedätkin että meilläkin alusta asti on ollut tapana iltakylpy, yökkäreiden vaihto ja iltamaito ja sitten nukkumaan. ei kukaan koskaan oo tullu mitään siitä sanomaan ja todellaki saa kylvettää jos lapsen iho kestää sen, ja meidän pojalla myös kestää eikä sitä lasta pestä millään aikuisten saippuoilla vaan ihan pelkällä vedellä tai sitten vauvoille tarkoitetuilla pesuainella. Miten oikeesti jotku alkaa tollasesta valittaa 😀 oisko lapsen parempi sitte olla paskasena 😀 huoh, joo eikös se niin mee että lapsettomien suusta ne parhaat neuvot tulee! tiiät iina että oon sun kanssa samoilla linjoilla aika monessaki asioissa kasvatuksen suhteen 🙂 ja julkase ihmeessä, älä niistä välitä ja täältä yks puolustaja kyllä löytyy <3 ihania postauksia taas tullut 🙂 jaksamisia sinne ja hyvää viikonloppua <3 me mennää miehen kanssa tänää leffaan 🙂

 28. Jonna sanoo:

  Komppaan aika montaa edellistä kommentoijaa, julkaise vain rohkeasti kirjoituksesi 🙂 Anonyymit ovat hyvin todennäköisesti niitä lapsettomia nillittäjiä..tai jokapaikassa päteviä superäitejä (jotka salaa kuitenkin tekee niinkuin muutkin :D)Meillä on myös vauvana käyty iltakylvyssä melkein päivittäin, ihan vedellä läträämässä tai sit pari tippaa vauvakylpyöljyä, kun haluttiin hemmotella pienen ihoa. Ja aina on neuvolan täti ihastellut pehmoista ja hyväkuntoista vauvaihoa 😀 Mukavampi lapsen mennä nukkumaan kun on tuttu ja turvallinen iltarutiini jokaiselle päivälle.

 29. Anonymous sanoo:

  Oon sitä mieltä, että tää on sun blogi ja jos jollain on valittamisen varaa niin ei tarvi lukea. Ei sun tartte miettii mitä kirjottelet tänne, jätät ne kommentit omaan arvoon vaan! Innolla odotellen seuraavaa postausta 😉 ps. teidän pikkuneiti on kyllä niiiin söpö! 🙂 tsemppiä vauva-arkeen ja kirjottelehan juuri sitä mitä haluat! 🙂

 30. Anonymous sanoo:

  Oon lukennut sun blogia vasta vähän aikaa, ja tykkään kovasti! Sun tyttö on tosi söpö! Itselläni kans tyttö, 2v. Me ollaan kans vauvasti asti käyty joka ilta kylvyssä ja käydään edelleen, tyttö rakastaa kylpyä yli kaiken ja meillä se kuuluu iltarutiineihin 🙂 Tää on sun blogi ja sä voit kirjottaa ihan mitä haluat, älä välitä idiooteista kommenteista! Tsemppiä vauva-arkeen! Jään ehdottomasti lueskelee sun blogia 😉

 31. Maryanneh sanoo:

  rakastaisimpa mäki yhtä paljon siivoomista kun sinä, argh en ikinä saa otettuu itteeni niskast kiinni et saisin kämpän siistiks :Dihana pikkuneiti sillä on niin kauniit silmät, ihan kun niillä näkis tulevaisuuteen <3

 32. Anonymous sanoo:

  MÄ VIHAAANNN SUAAAA mitkä noi kuvat on XDDD mun naama heiluu ja näytän taas nii vitun pelästyneelt peuralt ettei taas mitää rajaa.. ens kerral MÄ valitsen kuvat etten näytä nii retardilt aina 😀 puspus silti ;D-noonuliinu

 33. Anonymous sanoo:

  Oon lukenu sun blogii vasta vähän aikaa mut jäin tähän aivan koukkuun 🙂 sä kirjotat niin hyvin ja ihanasti et mulla tuli itku <3 en yleensä lue vauvablogeja mutta teidän elämää on kiva seurata ja jaksamista vauva arkeen <3

 34. Anonymous sanoo:

  no siis voi kyynel mullaki tuli itku ihan :DDDDDDD no läppä oli tsillaa mut joo näytät sika nätilt ja ihan erillaiselta ku esim jossai edellisis postauksis ! (((: ja söpö vauveliiniki on ! ja siis todellaki laitat sitä videopostausta teijjä asunnost !! :DD ja muistaki <3333333333

 35. Fani sanoo:

  voi miten kauniita ootte 🙂 heii ku ootte saanu tavarat paikoilleen niin voisit laitella teijän asunnosta vähän kuvia (: hyvää viikonloppu sinne teille 🙂

 36. Seela sanoo:

  Siis voi hyvä luoja, onko joku oikeesti viitsinyt puuttua siihen, että miten usein kylvetätte TEIDÄN lastanne tai oletteko pesseet sen lelupupun?! 😀 Oikeesti mua niin naurattaa ja samalla ärsyttää tollaset ihmiset, joiden oma elämä on vissiin niin köyhää, että jaksavat ja viitsivät puuttua toisten tekemisiin! Kyllähän tuollaisenkin sitten ymmärtää, jos on oikeasti jotain syytä siihen mutta kun ei todellakaan ole niin ei niinku voi muuta kuin ihmetellä. Joku pätemisen tarve ja kateus varmaankin on niitä syitä, jotka myös tuollaiseen ihmiset ajaa.. No, niistä älkää todellakaan välittäkö 🙂 Musta tämä on ihana blogi, luen joka ilta puhelimella nukkumaan käydessäni uusimman postauksen. Teksteistäsi oikein huokuu sellainen onnellisuus ja huomaa kyllä miten hyvin ja raukkaudella hoidatte pientä tytärtänne! Innolla odotan, että saan lukea täältä pikkuisen nimen 😀 <3

 37. Tosi kiva toi sun parka takki!

 38. […] Meillä oli esikoisen kanssa kylpyrutiini joka ilta, eli hän kävi (pelkkä vesi) kylvyssä aina illalla ennen nukkumaanmenoa ja se oli osa iltarutiinia samalla tavalla kuin vaikkapa iltasatukin. Oltiin saatu blogin kommenteissa palautetta, että kylvetämme esikoista liian usein. Joku oli myös ollut huolissaan, kun en ollut pessyt alle 2kk ikäiselle vauvalle lahjaksi annettua pehmolelupupua ennen kuin asetin pupun vauvan viereen babysitteriin. En kestä! Siis tätähän se on ollut jo vuonna 2011, että aina on jollain jotain sanottavaa. Onneksi näin yhdeksän vuotta myöhemmin voin huojentuneena todeta, että ihan hyvä siitä lapsesta tuli vaikka raukka joutui joka ilta kylpemään ja vielä hengailemaan pesemättömän pupun vieressä hetken! Alkuperäiseen postaukseen TÄSTÄ. […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.