Toivepostaus: Lastenhuoneunelmia

19.07.2012
Noniin, jos vaikka nyt saisin tämän vihdoinkin tehtyä! Mä jo viime viikolla pyörin tuntikausia iltaisin kuolaamassa ihania lastenhuoneen kalusteita eri nettisivuilla ja nyt ajattelin jakaa teillekin sen millainen tyyli mua viehättää. Kuten vaatteissa ja noh – kaikessa yleensäkin, mä tykkään tosi erilaisista jutuista sisustuksessa. Tai siis tarkoitan sitä, että mua viehättävät täysin ääripäistä olevat tyylit, romanttinen ja hempeä sekä modernin värikäs tyyli. Mä luulen että modernia ja värikästä meille sitten lopulta tulee, mutta esittelenpä kumminkin myös näitä hempeän vaaleanpunaisia unelmiakin. Lastenhuoneessa tärkeintä on mun mielestä se että se on lapselle viihtyisä ja siellä on mukava olla. Värikästä, iloista ja toimivaa tyyliä mä tavoittelen Tiaran tulevassa huoneessa, en mitään hifistely prinsessa-tylliunelmapylvässänkyjä.
Kuvat  1 2 3
Mä rakastan itse ruuanlaittoa ja Tiarakin viihtyy keittiössä mun kanssa kun teen ruokaa joten se on ainakin varmaa että hommaan Tirriskälle ihka oman keittiön! Toi Pottery Barn Kidsin punainen retrokeittiö on ihan järkyttävän makee, mutta se ei sovi muuten niihin sisustusväreihin joita Tiaran huoneeseen haluan. Sitä tarkoitusta palvelisi paremmin toi suloisen vaaleanpunainen leikkikeittiö. Hintaa noilla ihanuuksilla oli sellaiset 350 dollaria, eli luulen että tyydytään tuohon Ikean vaihtoehtoon joka myöskin on oikein tyylikäs ainakin jos vertaa niihin nykypäivänä joka esitteessä vilkkuviin Tefal- tai OBH Nordica -leikkikeittiöihin jotka on täynnä kyseisten merkkien logoja. Voisikohan tuota Iken keittiötä maalata, vaikka limenvihreäksi nuo puunväriset osat?
Kuvat 1 2 3
Ikean Mammut -jakkaroita ja pöytiä oon ihastellut pienestä asti ja niihin me luultavasti päädytään, ne on kevyitä ja kestäviä sekä helppo pitää puhtaana, ja niitä löytyy juuri niissä väreissä joita Tirriskän huoneeseen haluan! Kertakaikkisen söpöjä ja toimivia!

Kuvat 1 2 3

Lekmerin sivuja selaillessani törmäsin tuohon ihanaan Micki:n siilikuvioituun pöytään ja nyt en olekaan varma että haluanko sen Mammutin vaiko tuon, molemmat on niin söpöjä! Micki-pöydän kanssa samaan sarjaan kuuluu myös tollaisia ihania pehmustettuja jakkaroita, pinkin ja limen sävyissä nekin ja mä tykkään kyllä niistäkin ihan kauheasti. Koita nyt sitten tässä päättää kun on liikaa ihania juttuja! Ja tuossa on myöskin kuva neidin limenvihreästä Somnat -pinnasängystä joka on maailman söpöin!

Kuvat 1 2 3

Tuo mieletön isossa kuvassa oleva kirjahylly on myös Pottery Barn Kidsin ja se on ihan super suloinen! Mä tosin luulen että meidän neiti ainakin toistaiseksi pärjää vähän vähemmälläkin säilytystilalla ja siihen noi Ikean Trofastit soveltuisi täydellisesti. Ne vaikuttaa oikein toimivilta ja mikä parasta, myös niitä on saatavilla kivoissa väreissä ja monessa eri koossa.

Kuvat 1 2
Tuohon simpukkavalaisimeen mä oon aivan rakastunut, mutta kaikkein eniten mä tykkään ihan perinteisistä kristallikruunuista. Tuollainen ikean kruunu meillä on jo makuuhuoneen valaisimena ja se saa myös jäädä Tirriskän omaan huoneeseen.
Kuvat 1 2 3

Tuo Färg & Formin sammakkovalaisin on ehkä sulosinta mitä oon nähny ja mun on pakko saada Tirriskälle sellainen! Ikean Smila blomma -seinälamppu neidiltä ja löytyykin ja sen kaveriksi tekisi vielä mieli hommata toi ötökkä. Lamppujahan ei koskaan voi olla liikaa!

Kuvat 1 2 3 4
Färg & Formilla on ihanan sammakkolampun lisäksi paljon kaikkea muutakin ihanaa kuten esimerkiksi tuo sammakkotyyny ja pilvikuvioinen ihana rullaverho! Mä haluaisin Tiaralle myös jotkut ihanan suloiset normaalit sivuverhot kivalla kuvioinnilla, mutta ankarasta etsinnästä huolimatta en onnistunut sellaisia ainakaan netin ihmemaasta löytämään. Olen myös surkea ompelija, enkä omista ompelukonettakaan joten kiva kangaskaan ei oikein auta ellei sitten vie ompelijalle. Mutta toivottavasti me löydetään jotain kivaa! Mä tiedän että valkoinen nukkamatto on ehk tyhmintä mitä voi lastenhuoneen matoksi ajatella, mutta silti haaveilen siitä. Ikean Hampenit on ainakin niin halpoja että se ei paljoa tilipussia ravistele jos joutuu maton pariin kertaan uusimaan, mutta oishan se kiva löytää joku pehmeä ja kivannäköinen, kestävä mattokin. Mä vaan inhoan niitä perinteisiä lastenhuoneen Bucklee-mattoja, ne on inhottavan tuntuisia ja halvan näköisiä mun mielestä (ei tietenkään kaikki, mutta mihinkään kovin silmiä hivelevään kyseisen mattotyypin edustajaan en ole vielä törmännyt. Ludde-lampaantalja on ehdoton, mulla oli itselläkin aina pienenä sellainen kunnes Mörkö pentuna pissi ne pilalle (kyllä, ostettiin sellainen mulle ainakin kahdesti uudestaan koska Mörkö). Mihin muualle olisi mukavampaa upottaa varpaansa heti herättyään kun ihanaan lampaantaljaan!
Kuvat 1 2 3
Leikkikeittöön tarvitaan tietysti Ikean Duktig -sarjan ihana leikkiastiasto sekä paljon noita maailman suloisimpia pehmeitä leikkiruokia! Jostain pitäisi myös löytää joku kiva leivänpaahdin- ja kahvinkeitinlelu vaikka, sitten kunhan Tirriskä niistä enemmän ymmärtää.

Kuvat 1 2 3

 H&M Homen lastenmallistoa olen kuolannut siitä saakka kun tiesin sen nyt heinäkuussa saapuvan ja Tiaralle todellakin tulee noi leopardilakanat ja toi -pyyhe. Vauvoille ei koskaan löydy mitään söpöjä lakanoita mut noi on maailman sulosimmat! Ja kyllä pinkin, limen ja valkoisen sekään vähän leopardikuviota mahtuu sekä tietysti tollanen supersuloinen tekoturkispeitto.

Kuvat 1 2
Noi pallokuosiset rasiat on väriltään täydellisiä Tiaran tulevaan huoneeseen ja ihan hirmuisen ihania muutenkin ja lattialle pari tuollaista tähtikuvioista koria niin sinne saa kerätä vaikka pehmolelut pyörimästä ympäriinsä.
Lapsena kaikkein ärsyttävintä oli oman huoneen siivoaminen! Senpä takia mä haluankin Tiaran huoneeseen paljon säilytystilaa ja sellaisia ratkaisuja jotka lapsenkin on helppo käsittää. Jokaiselle pikkulelullekin pitää olla oma paikkansa jotta jo pienen lapsenkin on sitten helppoa ja mukavaa kerätä lelut takaisin paikoilleen ihan itse. Tietenkään Tiara ei varmaan vielä pariin vuoteen osaa siivota kauheasti (vaikka ajattelin kyllä antaa Tiaran ”auttaa” mua siivoilussa  heti kun sitä vain kiinnostaa), mutta helpottaahan se äidinkin siivousurakkaa kun jokaiselle tavaralle on oma selkeä paikkansa ja ne saa helposti ja nopeasti kerättyä.

Mitäs tykkäsitte? Onko jollain kokemusta noista Mammut -pöydistä ja -jakkaroista, ovatko kestäneet hyvin käytössä? Entäpä se mattoasia, millaisia mattoja teillä on lastenhuoneessa? Onko edes mahdollista löytää lastenhuoneeseen helppohoitoista mutta tyylikästä mattoa?
Mä lisäsin  hei muuten tuonne oikeaan sivupalkkiin nyt taas päivitettynä teidän toiveiden mukaan tuon ”Tulevat postaukset” -kohdan ja toteuttelen niitä sieltä aina kun sattuu sopiva hetki. Niitä onkin aika lista, mikä on vain hyvä juttu, eipähän ainakaan tule ideapulaa kirjoittamisessa! Ihanaa päivää teille kaikille<3 Huomenna tulenkin tekemään Tirriskän 10kk -postauksen, miten mun prinsessa voikin olla noin iso jo?!

52 Responses to “Toivepostaus: Lastenhuoneunelmia”

 1. Juulia sanoo:

  Tosi kivalta näyttää! Mukavat värit ja ihania juttuja 🙂

  Noista verhoista voisin vinkata, että kangaskaupoissa on useesti tarjous, että saa verhojen ompelun kaupan päälle kun ostaa kankaan 🙂 En sitte tiiä kuinka paljon maksaa normaalisti, mutta juurikin noista kangaskaupoista varmasti saa palvelun, että saa valmiit verhot haluamastaan kankaasta 😉

 2. Essi sanoo:

  Meillä ois myynnissä mun vanha iskän itsetekemä v.vihr./valk. lasten puolipyöreä pöytä ja kolme jakkaraa siihen. Myös semmoinen nallenaulakko ois myynnissä. Niitten voisin kuvitella olevan sun mieleen ja sopivan Tiaran tulevaan huoneeseen. Jos oot kiinnostunu, niin voin laittaa kuvia s-postiin sulle:) Ainut miinus on, että asutaan aika kaunana hesasta (n.400km). Mun s-posti on essi.partanen@meili.fi. Ota yhteyttä siis jos kiinnostaa:)

 3. Anonymous sanoo:

  Ihanat noi leopardi kuvioiset jutut ja tuo turkis! <3

 4. sonjis sanoo:

  Aivan ihania ideoita! Muutenkin yksi mun lemppari blogeista on tää teidän, joten jatkakaa samaan malliin vaan (:

 5. Anonymous sanoo:

  Todella ihania sisustusjuttuja olet kyllä bongannut! Ja ihanan raikkaissa väreissä kaiken lisäksi! Meillä on myös lastenhuoneessa näitä kyseisiä mammut- tuoleja eri väreissä ja noi on kyllä todella mahtavia! Ne kestävät mainiosti myös aikuisen ihmisen painon ja lapsilla on hyvin kestäneet kovassakin käytössä. Mattona meillä on lastenhuoneessa automatto, poika kun siellä asustaa, mutta luulenpa että Tirriskälle sopii mainiosti tuommoinen ihana karvamatto tai lampaantalja! 🙂

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia paljon :)! Hei ja hyvä kuulla että noi mammutit on kestäviä! Automatot on just hienoja, niissä on vähän sellasta ysäriretrofiilistä :D! Ja toivotaan että karvamatto sitten kestää käytössä meillä koska semmosen mä kumminkin haluaisin 🙂

 6. ac sanoo:

  Oot varmaan nähnykin mun postauksen måndelssonin huoneesta, mutta sanon silti 😀 eli meillä on siis noita anttilasta ostettuja pallomattoja (niitähän on ainakin pinkkinä ja limenvirheänä 😉 ) ja niistä tulee kyllä tosi ”lapsellinen” tunnelma 🙂 Mammuttiakin löytyy ja hyvin on kestäneet munkin painon 🙂 ja ne on siitäkin hyvät, kun niissä on pyöreät kulmat, eli pelkoa pään auki kopsauttamisesta!

  • ac sanoo:

   hmhh ”eli EI pelkoa pään auki kopsauttamisesta” 😀 ….

  • Iina sanoo:

   Ne oli kyllä tosi kivan näköisiä, näin juu sen postauksen! Onko teillä jotain liukuesteitä niihin vai pysyykö ne ihan hyvin paikallaan ihan itsekseen? Tiara ainakin koheltaa niin paljon että jos matto ei pysy paikallaan niin se on heti naamallaan :DD Ja joo mammutit on kyl hyvii ku ei tarvi niihin kopsia sitä päätä :D!

 7. Anonymous sanoo:

  Söpöjä sisustusjuttuja olet Tiaran huoneeseen löytänyt! Omalla 2-vuotiaalla on valkoinen pörrökarvamatto kestänyt jo vuoden ilman pienintäkään tahraa. Olen itsekin törmännyt useasti siihen kehotukseen että lastenhuoneeseen mikä tahansa muu on vaihtoehto on parempi kuin nukkamatto, mutta minä päätin ottaa riskin ja se kannatti. Mun tyttö rakastaa kelliä siinä! Lisäksi suosittelen pehmeiden leikkiruokien sijaan kovia, niistä meillä ainakin tykätään huomattavasti enemmän.

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia :)! Hei ja hyvä kuulla että teillä on ainakin se nukkamatto toiminut – ja vielä valkoisena, ehkä mäkin uskallan hankkia sellaisen! Tiarakin rakastaa tota meidän olkkarin karvamattoo ku siinä on kiva köllötellä 🙂 Ja kyllä mä aion koviakin lastenruokia hankkia, noi pehmeet oli lähinnä vaan sellanen söpö ”sisustuselementti”, lelujahan mä en tässä esitellytkään silleen 🙂 Kyllä varmasti ne kovat on lapsista kivempia kun vaikuttaa aidommilta 🙂

 8. Caisha sanoo:

  Aivan ihana postaus! Meillä neiti 1,5-v nukkuu edelleen samassa huoneessa ja lelut on kaikki olohuoneessa. Tulevaisuudessa tulee varmasti hetki jolloin muutetaan isompaan asuntoon ja lastenhuone on ollut mielessäni jo pitkään. Paljon valkoista, keltaista, punaista, raikasta 🙂 maton haluan itse virkata trikookuteesta neidin tulevaan huoneeseen, silloin sään juuri niin ison ja värikkään kuin haluan 🙂 nuo h&m homen lasten tavarat veivät myös sydämeni ja syksyn aikana varmasti kotiutan niistä jotain jo valmiiksi omaa huonetta varten neidille 🙂

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia :)! Hei aivan ihana idea toi että virkkaat maton, voikun mäkin osaisin! Sais juuri sellaisen kun itse haluaa 🙂 H&M Home Kids on kyllä parasta mitä lastenhuoneiden sisustuksen saralla on pitkään aikaan tapahtunut 🙂 Ihanaa kesänjatkoa teille!

 9. Anonymous sanoo:

  Yks kiva idea on, että maalaa pöydän pinnan (meillä esimerkiks ikean lack) liitutaulumaalilla. Voi sitten kivasti piirrellä pöytään ihan luvan kanssa.

 10. plipp sanoo:

  Itsekkin olen kuolannut noita H&M Homen lastenmallistoja, ihania! Tuolla saattas olla myös jotain teidän neidille sopivaa, kun olen pannut merkille, että tykkäätte tuosta muffinsi-kuosista.. tuolla näyttäs sellastakin vähän olevan
  http://www.ellos.fi/c/Lastentekstiilit/_/N-1z141pmZ1z13yl8Z1z141o7

  • Iina sanoo:

   Hei joo oon katellutkin noita jotexin juttuja, mut miten musta tuntuu vaan et ne verhot on hirveen sellaset ”lipareet”, tai niinkun tosi ohuet ja kapeat ym.. Toi kangas on kyllä aivan ihana, mä vaan haluaisin sellaset normaalit leveät ja pitkät verhot Tirriskälle ja niitä ei löydy mistään kun kaikki lastenverhot on tollasia 🙁

 11. plipp sanoo:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 12. Anonymous sanoo:

  siis mistä noi pallo rasiat on? mist saa ostettuu

 13. Nea sanoo:

  oiii toi sammakkolamppu ja tyyny, meidän poika on pienestä asti ollu sammakkoprinssi asennostaan nimen saanut, noi on kyllä pakko saada meillekin :)) ja toi vihreäpallorasio on kanssa tosi ihana.

 14. Tytti sanoo:

  En tiedä olenko aiemmin kirjoittanut mutta tajusin äsken, että Tiaralla ja mun koiralla on ilmeisesti muutama päivä ikäeroa! 😀 Tuo karvakorva on syntynyt 22.09.-11

  Ja aivan mahtava blogi, näitä postauksia jaksaa aina odottaa koska tietää että ne on loistavia! 🙂

 15. Anonymous sanoo:

  Ihanii noi pehmohedelmät! Ja innolla oottelen noita tulevia postauksia. 🙂

 16. Sini sanoo:

  Tykkään itse noista mammut-jakkaroista! :–D kestää isommatkin ihmiset! Ja niiden leikit.. ^^

 17. Anonymous sanoo:

  Ihania ideoita! 🙂

 18. Anonymous sanoo:

  Voii kun ihania ideoita! Saa sit vähän isompana Tiara ylpeenä esitellä muilla lapsille omaa huonettaan! 🙂

  -Nina

 19. Myyttinen sanoo:

  Kivoja juttuja olet bongannut:) Meillä myös käytössä Mammut jakkarat, jotka kestävät hyvin myös aikuisen ihmisen painon.

 20. Katja sanoo:

  Meillä oli töissä noita Mammut-jakkaroita. En uskaltaisi itse laittaa niihin Tiaraa ainakaan vielä istumaan, kun keikkaavat TODELLA helposti. Monta lasta saivat kuhmut takaraivoonsa, kun eivät osanneet itse istuutua tarpeeksi keskelle jakkaraa istumaan.

  Totta on, että niitä on helppo pitää puhtaina. Eivätkä oikeastaan rikkikään mene ihan helposti. Voi olla, että itse olen vielä hieman skeptinen näissä jutuissa, kun ei ole sitä omaa pienokaista vielä tullut, mutta olkaa tarkkana, ettei pikkuneiti kopsauta päätä!

  Ihana postaus muuten! =)

  • Iina sanoo:

   Aijaa :O No onpas ikävää! Mä oon kuullut noista ennen vain positiivista palautetta! Ja Tirriskä kyllä kopsauttelee päätä kokoajan vaikka kuinka on tarkkana, se kuuluu tähän ikään kun ei vielä lapsi osaa kaikkea varoa mutta tekemällä sitä onneksi oppii ja ei nyt mitään isompia vahinkoja oo onneksi sattunut *koputtaa puuta*, ei edes kuhmuja oo tullut! Kyllä me ollaan tarkkana sitten, mutta kiva että varoitit 🙂

   Kiitoksia!

 21. Anonymous sanoo:

  Hauska juttu tuo siilipöytä ja tuolit, meillä on nimittäin nukkekodissa sellaiset, enkä ole tiennyt, että niitä saa oikeassaki koossa 🙂

  Ja 4 mammut-tuolia löytyy. Hyvin ovat lapsilla kestäneet, mutta minä olen vahoingossa hajottanut yhden sellaisen.. Siihen kyllä tarvittiin melkoinen rymähdys, että lapsi ei sitä saa aikaiseksi. Keveitä toki ovat ja saattaa keikata jos pieni lapsi nousee niitä vasten seisomaan.

  • Iina sanoo:

   Aijaa! Vähänkös hauskaa että niitä saa myös nukkekoossa!

   Hyvä kuulla että mammutit on kestäneet teilläkin :)! Ja varmasti ne saattaa joo keikata, mutta ehkä Tiara sitten oppii varomaan (toivottavasti)! 😀

 22. Anonymous sanoo:

  Tiara 10kk! Voi että on jo iso prinsessa!

 23. Sini sanoo:

  Siis mä en tiiä miks, mut jotenki ajattelin et suunnittelisit Tiaran huoneesta jotenki ”överin” ja kauheen tiiätkö, ”hienon” lapsen huoneeks… älä kysy miks sain tollasen vision kun luin ton otsikon, mut sit yllätyin ihan super positiivisesti! Törkeen upee ja ihanan lapselle sopiva huone sieltä on joku päivä tulossa! 😉 hyvältä kuulosti!!

 24. Anonymous sanoo:

  meil on toi ikean lelulaatikosto…just toi”porrastettu” malli ja tosi hyvä siitä on helppo lapsen ite ottaa nuo laatikot

 25. Anonymous sanoo:

  Meillä on kans karvamatto leikkihuoneessa (sekä olkkarissa), molemmat valkoisia. Lapsia on kaksi, pian 3v ja ½v ja molemmat matot täysin puhtaita. Ei me kuitenkaan koskaan syödä muualla kuin ruokapöydän ääressä, joten mikseivät pysyisi puhtaina 😉

  Tuolien keikkaamisesta puhuttiin täällä, samoja kokemuksia meilläkin. Esikoinen Tiaran ikäisenä nousi sellaista vastaan seisomaan ja sehän keikkas samantein. Meillä leikkihuoneen tuolit on Iskusta, mutta mallia en nyt muista tähän hätään… :/

  Tiara varmaan tykkäis sellaisesta minipallomerestä, meillä se oli ihan must puolentoistavuoden ikään asti. Niitä myydään ihan Anttilassakin muistaakseni:)

 26. Tyyne sanoo:

  Minä tykkään ainakin, että mammut tuolit on kovin kiikkanoita =ei kovin soveliaita ihan pienille… Dröna laatikoille sopivat hyllyt on ainakin meille olleet oikein hyvät. Kun niistä ajan myötä pehmolaatikot ottaa pois, niin hylly on pitkäikäinen. Pehmomatot (=pitkänukkaset matot) on lastenhuoneeseen minusta ihan parhaat, jos leikkiällä ei oo legoja (koska sillon ne on ihan per…stä):D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.