Vastauspostaus osa 1

16.03.2013

Facebookissa kyselinkin teiltä jo että missä muodossa haluatte vastaukset! Päädyin teidän toivedenne pohjalta toteuttamaan vastauspostaukset nyt sillä tyylillä, että tässä postauksessa on vähän vajaa puolet kysymyksistä ja loput toteutan sitten tulevan viikon aikana (osan tekstinä, osan videolla). Kysymyksiä tuli siis yhteensä kaikenkaikkiaan 240 kappaletta!! Ihan hurja määrä, kiitoksia kaikille kysyneille! Mä olen jonkinverran yhdistellyt samoja kysymyksiä ja muutamaan olen yksityisyyden vuoksi jättänyt vastaamatta, mutta eiköhän näistäkin ihan kattava paketti tule. Vastaukset on jaettu kategorioihin ja tässä postauksessa keskityn perheeseen, lapsiin ja parisuhteeseen.

Otto ja parisuhde

Miten teidän parisuhde voi? Meidän parisuhde voi hyvin ja onnellisesti, ehkä paremmin kuin koskaan vaikka ei meillä kyllä huonosti ole mennytkään ikinä. Edelleen ollaan samanlaisia ällösöpöilijöitä kuin pari vuotta sitten ja tullaan varmaan aina olemaankin. Vaikka tietysti parisuhde onkin kehittynyt tässä yhteisen taipaleen myötä ja saanut ihan uusia ulottuvuuksia niin se kuherruskuukausi ei ole tainnut mennä vieläkään ohitse, päinvastoin: pahenee vaan!

Riitelettekö koskaan Oton kanssa? Vaikutatte niin ihanan onnellisilta jatkuvasti näin ruudun välityksellä. Se on todella kadehdittavaa. No kyllä me joskus kinastellaan, mutta ei me suoranaisesti riidellä yleensä ikinä. Lähinnä silloin jos molemmat on nälkäisiä niin sitten saatetaan olla vähän ärripurreja, mutta hyvä ruoka –> parempi mieli!

Ostetteletteko Oton kaa toisillenne aina jotai ylläreit niiku esim. jotai suklaat tai sellast? No ostellaan me, mä ostelin ennen enemmän ylläreitä mutta sitten Otto tajusi miten onnelliseksi mä tuun vaikka pikkuisesta suklaapatukasta tai kortista jossa on söpö lause ja ehkä viimeisen vuoden(?) ajan sekin on keksinyt enemmän ihania ylläreitä! Joskus isompia ja joskus pienempiä.

Oton unelma-ammatti? Koitin tiedustella herralta yksiselitteistä vastausta mutta enhän mä tietenkään sellaista saanut! Kuulemma Oton tavoitteena on päästä nykyisessä työssään etenemään mahdollisimman pitkälle, mikä kuulostaa ainakin mun korvaan tosi hyvältä!

Mitä mieltä olet pettämisestä? No aika helppo kysymys, se on väärin ja ihan naurettavaa touhua.

Onko sinua ikinä petetty/ oletko itse koskaan pettänyt? Kaikenlaista sitä on tullut nuorempana koettua, mutta en toisaalta kutsuisi aiempia ”parisuhteitani” parisuhteiksi sanan varsinaisessa merkityksessä ja näinollen pettäminenkin on vähän kaksipiippuinen juttu.

Voiko parisuhde toimia ilman seksiä? Mä en tiedä, ei ole kokemusta. Varmaan se jotenkin voi?

Missä Otto on töissä? Otto on töissä tietotekniikka-alalla, sen tarkemmin en kerro.

Parasta ja huonointa Otossa? Parasta on se miten rakastava, hellä, huolehtiva ja hauska heppuli se on. Ja se että se on mun! Ja se että Ottoa parempaa isää en voisi lapsilleni toivoa. Huonointa Otossa on se että se laittaa juuston päällimmäiseksi leivänpäällä, ihan naurettavaa!!

Jakautuuko teillä kotityöt tasaisesti? lempi- ja inhokki kotityö? Normaaliolosuhteissa mä teen enemmän mikä on mun mielestä ihan loogista koska olenhan päivät kotona. Mutta kyllä Ottokin usein imuroi työpäivän päätteeksi, laittaa pyykit kuivamaan tai siivoaa vaikka keittiön ihan pyytämättäkin ja ruokaa me laitetaan aina yhdessä. Nyt tietysti mun ollessa levossa on mun osuus kotitöistä aika pieni, mikä turhauttaa mua koska tykkään siivota! Mun lempi kotityö on vessanpesu, se jos mikä on terapeuttista puuhaa. Kamalinta on astianpesukoneen täyttäminen!

Minkä ikäisenä ihastuit ensimmäistä kertaa ihan kunnolla? No mä olin hurjan rakastunut ekaa kertaa jo eskarissa yhteen poikaan! Mutta hmm ehkä ensimmäinen kunnon ihastus tuli siinä lukion aikana, vuotta en kerro!

Minkä ikäisenä pussasit poikaa suulle ekaa kertaa? Ala-asteella venäläisessä postissa, tosi romanttista!

Kuinka Oton kanssa hoidatte parisuhdettanne keskellä kiireistä arkea, onko teillä esim. hemmottelupäiviä vai molemminpuolisia pieniä romanttisia juttuja arjen keskellä? Meillä on molempia sopivassa suhteessa. Pyritään huomioimaan (ja huomioidaankin) toisiamme ihan normaalissa arjessa osoittamalla hellyyttä esimerkiksi söpöillä viesteillä ja kuvilla pitkin päivää, tuomalla toisen lempparisuklaata tai -limua kaupasta pyytämättä ja joskus myös pienillä lahjoilla. Me myös osoitetaan hellyyttä paljon sanoin ja teoin ja aina iltaisin Tiaran mentyä nukkumaan  vietetään aikaa kahdestaankin toisen kainalossa kyhnäten. Välillä sitten käydään kahdenkesken syömässä/leffassa ja merkkipäivinä kuten vuosipäivänä helmikuussa tai esim. isänpäivänä keksitään jotain ekstrakivaa kuten toisen kovasti toivoma lahja, kahdenkeskinen luksusillallinen tai jotain muuta. Ihanaa on myös jos Otto vaikka yllättää mut tekemällä jotain hifistelyherkkuja iltapalaksi!

Oletteko ajatelleet naimisiin menemistä? Milloin aiotte mennä naimisiin ja pidittekö kihlajaisia ollenkaan? Naimisiin ollaan menossa, johan tässä on oltu kihloissakin 1,5 vuotta mutta meillä tuli tämä vauva numero kaksi tähän väliin ja lykkäsi hääsuunnitelmia. Mä lupaan kyllä informoida tulevista häistä joko täällä blogissa tai sitten ihan omassa hääblogissaan heti kun asia on tarpeeksi ajankohtainen. Malttakaahan hetki vielä!

Minkälainen suhde Tiaralla/Sulla/Otolla on Oton vanhempiin? Tai siis millä tavalla olette tekemisissä. 🙂 Kiinnostaa tietää kun asiasta ei oo lainkaan puhuttu. :DJos niin, puhuvatko he Tiaralle ruotsia? Tämä asia tuntuu kovasti kiinnostavan kun sitä oli aika paljon kyselty, mutta jatkossakaan Oton perhesuhteet eivät tule olemaan millään tavalla esillä mun blogissa ja that’s it.

Mikä Otossa ärsyttää eniten sua ja toistepäin? Otossa ärsyttää eniten se että se ei tykkää suklaasta ja mä olen kateellinen (siis kuinka helppoa olisi naisen elämä jos inhoaisi suklaata!). Ottoa ärsyttää mussa kuulemma eniten se että mä tykkään sienistä ja haluaisin että sekin tykkäisi niistä ja yritän totuttaa sitä niihin piilottamalla niitä ruokiin. Ai mitenniin me ollaan ruokakeskeisiä?

Mua jäi huvittamaan ihan hirmusesti oton kertomus siitä miten teidän juttu sai alkunsa ja pakko kysyä että mistä sait moisen päähänpiston vai värittikö otto tapahtunutta? 😀 Hmm.. sanotaanko vaikka näin että kyllä Otto sitä ehkä sen verran väritti että en mä kyllä mihinkään kurkkuun asti kieltäni työntänyt (väitän kivenkovaa että ensipusussa ei ollut kieltä edes mukana!) mutta se on totta että kyllä mä Ottoa pussasin. Meillä oli mun kaverin kanssa leikkimielinen ”Kumpi saa tuon söpön keesipäisen pojan iskettyä” -kilpailu meneillään ja päätin pistää kaveriani paremmaksi. Nykyisin tämä kaveri on Tiaran rakas kummitäti!

Kuinka pitkä Otto on ja paljonko teillä on pituuseroa? Otto on n. 180cm pitkä eli meillä on n. 13cm pituuseroa.

Raskaus, synnytys, imetys

Imetitkö Tiaraa? Imetin aluksi.

Luovutitko äidinmaitoa sairaalaan? En luovuttanut.

Aiotko imettää tulevaa pikkusiskoa? Aion imettää ja toivon kovasti että se onnistuu!

Oletko ajatellut synnyttäväsi pikkukakkosen alateitse? Olen ajatellut ja voin vain toivoa lujasti että saan sen tehdä, sillä koskaanhan ei voi tietää mitä tuleman pitää.

Tuntuiko se synnytys kipu ihan kuolettavalta ja hirveeltä?:D Ei se tuntunut kuolettavalta, hirveältä ja todella kivuliaalta kylläkin. Avautumisvaiheessa en voinut mistään positiivisesta kivusta puhua mutta ponnistusvaiheessa sen todella tunsi kuinka jokainen ponnistuis toi vauvaa lähemmäs syliä ja se antoi voimaa. Mun synnytys tosin oli todella nopea, ja varmaan siksikin avautumisvaihe oli niin raju etten siitä pahemmin muista edes mitään.

Kerrothan synnytyskertomuksen täällä,niin kuin tiaran synnytyksestä? 🙂 Kyllä mä ajattelin synnytyskertomuksen kirjoittaa!

Jos pikkuinen syntyisi kehitysvammaisena, pitäisittekö hänet? Pidettäisiin me, meidän lapsi se olisi ja ihan yhtä rakas silti. Rankkaa varmasti tulisi olemaan, mutta mä en kykenisi antamaan omaa lastani pois.

Jos lääkäri sanoisi raskausaikana, että on suuri mahdollisuus, että lapsesta ei tulisi ollenkaan elinkelpoinen eli jotenkin hyvin vakavasti sairas, niin olisitko valmis kaikkiin testeihin mitä lääkärit suosittelee, vaikka km-riski niissä olisikin? Ja jos tällainen tilanne tulisi ja lääkäri suosittelisi keskeytystä, niin olisitko valmis keskeyttämään raskauden vai haluaisitko synnyttää? Olisin valmis testeihin, ne on kuitenkin aika turvallisia ne testit loppupeleissä ja km-riski on aika pieni. Kyllä mä haluaisin tietää jotta ehtisin varautua parhaalla mahdollisella tavalla tulevaan. Jälkimmäiseen kysymykseen en osaa vastata, se riippuisi niin monesta tekijästä.

Aiotteko pitää tulevalle vauvalle baby showerit? Ei me aiota, mutta en kyllä pistäisi ollenkaan pahakseni jos joku pitäisi mulle baby showerit.

Onko annettu 100% varmuudella, että tulee tyttö? Kun noin varmalla otteella ostatte kaikkea ns. tytölle. 🙂 No kolmessa ultrassa on sanottu että tyttö on, mutta tietenkään eihän mikään voi koskaan olla 100% varmaa. Mun mielestäni me ollaan osteltu todella vähän tyttömäisiä juttuja, enimmäkseen neutraaleja värejä ja iloisia kuoseja ja vain mausteeksi muutama mekko/vaaleanpunainen vaate.

Miten palauduit niin hyvin raskauden jälkeen ? Mä en ihan rehellisesti sanottuna tiedä, en voi vedota liikuntaan enkä terveelliseen ruokavalioon koska oikeasti en tehnyt palautumisen eteen juurikaan mitään.

Oliko toinen raskautesi suunniteltu? Jos oli niin kuinka kauan yrititte että tulos oli positiivinen? Sitä en ymmärrä että miksi tämä ihmisiä kiinnostaa, eikai sillä ole mitään väliä että onko lapsi suunniteltu vai ei kunhan on rakastettu ja toivottu! Mutta vastauksena kysymykseen: Kyllä oli suunniteltu ja ensimmäisestä kierrosta tärppäsi.

Milloin sulla on laskettu aika? 5.5.2013

Onko neuvolatäti joskus ultrassa sanonut sulle jotain vauvaan liittyen, mikä on saanut sinut huolestumaan? Neuvolatäti ei ole mua ultrannut kertaakaan, meidän neuvolassa on ainoastaan yksi ultralaite ja se on neuvolalääkärin huoneessa. Mutta ei ole lääkärikään koskaan sanonut mitään huolestuttavaa ultratessaan! Äitiyspolilla mä huolestuin ultrassa kun sain tietää silloin aikoinaan että Tiara on perätilassa, mutta onneksi kaikki kuitenkin sujui todella hyvin siitä huolimatta.

Mitä kaikkia eroja ja yhtäläisyyksiä on ollut raskauksilla? Molemmissa on ollut aikalailla samat raskausoireet, tässä toisessa raskaudessa kaikki oireet ovat vain olleet voimakkaampia. Mielialat heittelivät paljon enemmän ensimmäisessä raskaudessa, nyt olen ollut seesteisempi, mutta ensimmäisen raskauden aikaan voin fyysisesti paremmin. Masut on ihan eri muotoisia! Ja mikä tärkeintä, typy on kiinnittynyt pää alaspäin toisinkuin jääräpäinen isosiskonsa aikoinaan ;)!

Kuinka pian sun maha alkoi näkyä (omaan silmään) ekassa raskaudessa? entä milloin muut sen huomas? Omaan silmäänhän maha näkyi heti kun viivat ilmestyivät tikkuun mutta kaverit alkoivat huomauttelemaan joskus rv 9 tienoilla muistaakseni.

Tuleva vauva,Tiara ja perhe-elämä

Ootteko heittäneet oton kanssa mitään veikkauksia siitä koska tää toinen syntyisi? Esim. meillä mä taisin veikata 7.6. ja toi isi veikkasi kai 2.6. 🙂 Ei olla veikattu, en ainakaan uskalla veikata ainakaan mitään kovin aikaista kun sitten se menee mun tuurilla kolme viikkoa yliajalle!!

Toivoitko Tiaralle pikkusiskoa -vai veljeä? Toivoin tervettä tulokasta, sukupuolesta ei väliä.

Mikä tulevan tylleröisen nimeks ois tullu, jos hän oiski ollu poika? En kerro, koskaan ei tiedä vaikka nimelle tulisikin joskus vielä käyttöä vaikken sitä uskokaan. Kerron sitten kun olen 60v tai jos aiemmin annetaan se nimi vaikkapa koiralle tai fretille!

Mitä muita nimivaihtoehtoja mietitte nimetessänne Tiaraa? Mä en enää edes muista muita kuin että Freja oli yks mun lemppareista!

Onko Tiaran valtavan hienosti kehittyneestä puheenlahjasta mainittu erityiskehuina esim. neuvolassa? Me ollaan käyty Tiaran omalla neuvolakäynnillä viimeksi syyskuussa ja silloin Tiara osasi vasta muutaman sanan, mutta joskus ennen joulua Tiara oli mukana mun äitiysneuvolakäynnillä ja silloin neuvolatäti kehui kun Tiara höpötteli niin paljon. Saapa nähdä mitä tulevassa 1,5v. -neuvolassa sanotaan!

Onko teidän perheellä jotain yhteistä lempiruokaa, mitä syötte usein? Ainakin riistakäristys, kukkakaali-perunamuusi ja puolukkahillo on lempparilistalla, samoten kun kaikki erilaiset salaatit. Mutta me myös kyllästytään aika äkkiä ja mä koitan aina keksiä kaikkia uusia ruokia.

Onko Tiara enemmän äitin vai isin tyttö? Isin tyttö ihan selvästi, mut äidin tyttö siinä että tykkää meikeistä, koruista, vaatteista, kengistä ja kaikesta kiiltävästä.

Ennen kuin tiesitte vauvan sukupuolen, oliko teillä toiveita sukupuolen suhteen? Mulla ei ollut, Otto kuulemma varovasti toivoi tyttöä (mutta olisi ollut onnellinen pojastakin) koska Tiarakin oli tyttö ja tytöstä oli kokemusta jo entuudestaan.

Pelottaako elämä kahden lapsen kanssa? Eipä oikeastaan, rankkaa saattaa olla välillä tai sitten ei, kyllä mua peloteltiin yhdestäkin lapsesta jatkuvasti ja hienosti ollaan pärjätty.

Oletko koskaan katunut että päätit pitää Tiaran ? En ikinä, sekuntiakaan.

Meneekö teillä oikeasti elämässä kaikki niin hyvin ja ihanasti mitä annat ymmärtää postauksissa? No en mä koskaan valehtele postauksissa, eli kaikki mitä kirjoitan on totta. Mutta sitten taas esimerkiksi saatan jättää postauksessa kertomatta sen että mua närästi aamulla kaksi tuntia, kaadoin kaakaot vahingossa pitkin keittiön lattiaa, luulin saavani migreenin ja että mua vähän harmitti kun Otto vahingossa osti vain yhden paketin maissia kahden sijasta. Jos keskittyisin jatkuvasti valittamaan pikkuasioista, ei mun blogini olisi se hyvänmielen blogi jollaisena sen haluan pysyvän.

Mietittekö pitkään Tiaran nimeä, vai oliko se ns. itsestäänselvyys? Heti kun Tiara -nimi löytyi oli se itsestäänselvyys, mutta ensin pohdittiin muitakin nimiä kun ei ollut Tiara-nimeä vielä löydetty.

Mikä on parasta äitiydessä? Entä huonointa? Parasta on saada seurata oman lapsen kasvua ja kehitystä ja saada ihania märkiä pusuja ja halauksia. On maailman ihaninta kun Tiara aamulla herää ja huutelee ”äitiiii, rakaaaas, herätyyyyys!” omasta sängystään. Huonointa äitiydessä on jatkuva pelko siitä että lapsille kävisi jotain ikävää mitä ei itse voisi estää mitenkään.

Muistatko mikä oli Tiaran ensimmäinen kunnon sana, jos ”höyäääöaaa” tms. ei lasketa? Se oli äiti<3

Oliko vaikea keksiä nimi tulevalle vauvalle ja oliko teillä erimielisyyksiä sen suhteen? Ei ollut vaikeuksia, me keksittiin nimi samana päivänä kun tyypin sukupuoli varmistui ja edelleen ollaan molemmat varmoja siitä että meidän keksimämme nimi on aivan loistava.

Mietitkö koskaan, että millainen sun elämäs olis ja missä olisit nyt, jos et olis tavannut miestäsi, etkä tullut raskaaksi? Enpä juurikaan, mutta teitä lukijoita se tuntuu todella usein mietityttävän!

Syöttekö ikinä roskaruokaa? Joskus, mutta harvemmin. Jos subit lasketaan roskaruuaksi niin sitten ehkä kerran-pari kuukaudessa, mutta hampurilaisia ym. ehkä kerran puolessa vuodessa.

Tuleeko Tiara hyvin toimeen Mörkö koiran kanssa? Tulee, ne on hyviä kavereita ja Tiara osaa kohdella Mörköä tosi hienosti ja hellästi.

Kasvatus ja arvot

Luitko paljon raskaudesta ja kasvatuksesta kertovia kirjoja ennen Tiaran syntymää, vai luetko niitä kenties edelleen? Vai kasvatatko kenties Tiaraa ihan oman kokemuksen kautta? Kyllä mä aika paljon luin ja edelleenkin luen jonkinverran, mutta eniten toimin kuitenkin ihan oman kokemuksen kautta.

Puhutko Tiaralle suomea vai ruotsia, kun olette kahdestaan? Suomea puhun aina ettei Tiara mene sekaisin, ruotsin kieli on isin juttu ja suomen kieli äidin.

Minkälaisia haasteita kohtaat arkena? (esim. Tiaraan/Ottoon liittyen) Miten niistä selviät? Tämä on vaikea kysymys, koska en koe Tiaraa tai Ottoa mitenkään haasteellisina enkä tiedä ymmärsinkö kysymystä! Mutta suurin arjen ”haaste” tällä hetkellä mulle on se että en saisi ottaa Tiaraa syliin koska olen edelleen nostokiellossa, mutta en useinkaan voi vastustaa kiusausta ja silti kaappaan Tipan mun sylkkyyn  jos neiti sitä itse pyytää.

Kaipaatko elämää ilman lapsia? En ollenkaan!

Millainen on arvomaailmasi? Tämä on niin laaja kysymys että vaatisi ihan oman postauksen (tai kirjan) saada vastattua siihen. Tärkeintä mulle on rakkaus ja toisista välittäminen.

Tiaran ilta ja aamurutiinit? Aamurutiineihin kuuluu sängyssä köllöttelyä, aamupala, aamupesut ja päivävaatteiden pukeminen päälle. Iltarutiinit ovat iltapala, kylpy + hammaspesu, yökkärit päälle ja iltasatu sekä hyvänyöntoivotukset.

Rajoja vai rakkautta? Että jos jommasta kummasta pitäisi luopua, niin kummasta luopuisit? Rajoista luopuisin, rakkaudesta en koskaan.

Tuntuuko susta että sun olisi helppo tulevaisuudessa hyväksyä kaikki lastesi valinnat, jos vaikka Tiara haluais isona ryhtyä gootiksi tai jotain vastaavaa? 😀 Niin kauan kuin meidän lapset eivät vahingoita itseään tai muita ihmisiä mä voin hyväksyä aika paljon.

Kui usei annatte Tipalle karkkia? Ei anneta! Tiara ei verbaalisista taidoistaan huolimatta toistaiseksi ainakaan osaa sanaa karkki ja tähän asti kaikista naminamijutuista (esim xylitol-pastillit, muumikeksit ja maissinaksut) on käytetty sanaa ”herkku”. Me pyritään pitämään Tiara ja karkit erossa toisistaan mahdollisimman pitkään, sillä sitä mitä ei koskaan ole saanut ei osaa myöskään kaivata.

Ootko uskonnollinen? Jos olet, niin haluatko ”opettaa” lapsesikin uskonnollisiksi? En koe olevani kovinkaan uskonnollinen, mutten myöskään ateisti.

Opetatko tiaralle uskomaan jumalaan? Oletko kertonut sille jumalan olemassaolosta jne…? Tiaralle Jumala varmaan on vielä vähän turhan absurdi asia käsiteltäväksi tässä iässä. Mä en aio opettaa Tiaralle mitään vaan Tiara itse saa päättää mihin haluaa tai ei halua uskoa kunhan kasvaa.

Ootko miettinyt että laitatko Tiaraa ja pikkusiskoa kokeilemaan jotain harrastuksia? En ole miettinyt mitään tiettyä, sen näkee sitten mikä neitejä alkaa itseään kiinnostaa ja mitä he itse haluavat harrastaa mutta jokin liikunnallinen harrastus olisi ainakin hyvä olla.

Oletko miettinyt millaiseen päiväkotiin laitat tyttösi, siis jos he ovat menossa päiväkotiin ennen koulua? Esim. ihan tavallinen kunnallinen päivähoito, vai jokin erityistä kasvatusideologiaa toteuttava (montessori, steiner, reggio-emilia) tai taide- tai musiikkipainotteinen pk? Mä olen miettinyt jonkinverran erilaisia kasvatusideologioita toteuttavia päiväkoteja, mutta en ole päättänyt vielä mitään tiettyä. Luulen kuitenkin että lapset menevät ihan normaaliin kunnalliseen päivähoitoon.

Aijotteko laittaa Tiaran ja tulevan prinsessan suomen vai ruotsinkieliseen kouluun/päiväkotiin? Ruotsinkieliseen päiväkotiin ja kouluun olisi tarkoitus tytöt laittaa.

Päätittekö Tiaran kanssa, että juuri tämän ikäisenä haluan äidiksi, vai jos saisi olisitko tullut äidiksi myöhemmällä iällä? Mä aina halusin nuorena äidiksi ja Tiara oli mun unelmieni täyttymys.

Osaisitko kuvitella itsesi 5 (tai enemmän) lapsen äitinä? En osaisi, kaksi on juuri sopiva määrä meille.

Mikä perhe-elämässä on sinulle antoisinta? Yhdessäolo ja Tiaran ihanat jutut. Se että tuntee olevansa tärkeä ja rakastettu ja saa seurata maailman rakkaim(pien)man pikkuisen kasvua ja kehitystä.

Kaipaatko esim. ulkona Tiaran kanssa leikkimisiä tai sitä kun pääsee ulkoilemaan? Kaipaan, ihan järkyttävän paljon! Voi miten odotankaan että päästään puistoon ja lenkille ja leikkimään hiekkaleluilla!

Mitä muita nimiä mietitte tiaran kohdalla, ja tuliko joku niistä nimistä pikku kakkoselle nimeksi (nimeä ei tietenkään tarvitse kertoa) ? Tuolla ylempänä jo mainitsin sen Freja-nimen koska muita en nyt muista! Mutta tulevalle vauvalle tulee ihan omat nimet joita ei mietitty Tiaralle ollenkaan.

Onko sulla ja Tiaralla sun vai oton sukunimi? Mulla on omani (koska ei olla naimisissa vielä) ja Tiaralla on Oton.

Ymmärtääkseni raskaus Tiarasta tuli sulle yllätyksenä, (iloisena sellaisena!) Ennen kuin aloit odottaa Tiaraa olitko suunnitellut valmiiksi minkä ikäisenä haluaisit ensimmäisen lapsesi? 🙂 Olin toivonut että saisin lapsia nuorena ja uhmakkaasti päättänyt tulla äidiksi ennen kuin täytän 25!

Kuinka paljon annatte Tiaran syödä herkkuja? Oikeita herkkuja ei juurikaan, mutta Tiaran ”herkuiksi” mieltämiä asioita kuten niitä yllämainittuja xylitol-pastilleja ja maissinaksuja aina välillä. Ja kyllä Tiarakin siis saa maistaa jos mä vaikka leivon jotain!

Voisitko kuvitella elämääsi ilman lapsiasi? En voisi, ei elämä olisi mitään ilman Tiaraa ja tulevaa pikkutyyppiä (ja Ottoa)!

Toivottavasti tykkäsitte vastauksista, mä alan nyt nukkumaan kun silmät eivät pysy enää auki! Hyvää yötä ihanat <3


46 Responses to “Vastauspostaus osa 1”

 1. Jenna sanoo:

  Pakko ihan heti tähän alkuun sanoa, että täällä olis yks tyttö joka suklaata ei voi sietää, ei sitten ollenkaan!! :-DD
  Mutta niin. Mä harvoin mitään pitkiä kysymyspostauksia jaksan lukea, mutta sun tekstit on aina niin mukavaa luettavaa! Vastaat niin kattavasti ja hyvin ja mielenkiintoisesti jajajaa.. 😀 Oli se sitten normipostaus tai kysymyspostaus, niin aina on yhtä hyvää tekstiä 🙂

  • Nimetön sanoo:

   Täällä on toinen suklaan ”vihaaja” en tykkää yhtään suklaasta. 🙂

   • Iina sanoo:

    Hahaa voi kun mäkin inhoaisin suklaata :DD!

    Kiitoksia ihan hurjan paljon, ihanaa kuulla että vastauksia jaksoi lukea vaikka niitä pitkästi tulikin :)! Ootte te lukijat kyllä ihan parhaita<3

 2. Janina sanoo:

  Iina oot niin ihana ja positiivinen ja äidillinen ja ja ja en kestä! Kaikkea hyvää teille kolmelle ja kesävauvalle 🙂

  • Iina sanoo:

   Voi mikä ihana kommentti, kiitoksia<3 ja kaikkea hyvää myös sulle :)!

 3. JonnaKoo sanoo:

  Ihanasti ja asiallisesti oot vastannu kaikkiin kysymyksiin : ) Kyllä tuo teidän onni on kadehdittavaa <3 .. niin ja Tipa on ihana, kuin myös varmasti toinen tuleva prinsessanne !
  Minäki näin jälkeenpäin toivon, että lapsena olisin saanut vähemmän herkkuja, sillä nyt niistä on vaikeampia päästää irti, kun koittaa pitää vähän terveellisempää elämää.. Etenkin sipsit on se mun pahe.. Joten mun mielestä tosi hyvä juttu, miten koitatte pitää Tiaraa mahd. pitkään erossa paljosita herkuista : )

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos<3 🙂 Kiva että tykkäsit vastauksista! Ja täytyy kyllä sanoa että on noi maailman ihanimpia ipanoita ;D!

   Mulla on vähän sama että oon aikamoinen herkuttelija ja oon saanut tosisaan opetella itsekuria että terveellinen/terveellisempi elämäntapa onnistuu.. Toivottavasti Tiara ei itsekään niin kovin innostuisi karkeista sitten isompana! 🙂

 4. Toive sanoo:

  Yksi toive olisi! Nyt oli vaikea huomata missä kysymys loppui ja vastaus alkoi. Jos ensikerralla kysymys vaikka boldilla tai eri värillä?

  • riina sanoo:

   kysymyksethän on tummennettuina ?

   • Iina sanoo:

    Mä kyllä laitoin heti alusta asti kysymykset boldilla just siksi että ne erottuu, ehkä sulla ei sivu ladannut kunnolla tai jotain ;O!

 5. Jarno sanoo:

  Hyvin oot vastannut. 🙂
  Tää on kyllä yksi niin hyvän mielen blogi. Kiitos siitä. Niin, ja mulla on vauvakuume. Siis sellainen perhekuume.
  Onkohan mulla kuumetta. Noh ei ole, mutta mä oon harkinnut ihan vakavasti, että jonain päivänä mustakin voisi tulla isä. Aika sen näyttää. 🙂

  • Iina sanoo:

   Kiitos pupsu<3 Hahaa voi Jarno tuut tänne sit hoitamaan sun tulevaa kiljuvaa kummityttöä nii helpottaa vauvakuume ;DD Ja susta tulis ihana ihana isi<3

 6. herkkuja sanoo:

  Hei, ei se aina mene niin että sitä mitä ei saa ei kaipaa 🙂 keskusteltiin tästä just töissä ja moni kertoi että kun ei lapsena saanut koskaan karkkia he mättivät sitä aikuistuessaan ihan holtittomasti.. kohtuus kaikessa 🙂

  • E sanoo:

   Eiköhän ne lapset jossain vaiheessa sen karkin hoksaa, en usko että tässä nyt välttämättä mistään koko lapsuus- ja nuoruusiän täyskiellosta on kyse. 🙂 Mutta en kyllä käsitä miks ihmeessä 1-vuotiaalle pitäis antaa ollenkaan karkkia tai mehuja?

   • mirzu sanoo:

    samaa mieltä 2. anon kanssa! ei oikeasti oo mitään järkeä tuon ikäiselle antaa jo kaikenmaailman karkkeja kun vasta opetelllaan syömään normaaleja ruokia! kyllä niitä sitten ehtii syödä..

    • Iina sanoo:

     Joo mä oon nimenomaan kans sitä mieltä että Tiaran iässä ei karkkien todellakaan pidä kuulua ruokavalioon 🙂 Kyllähän Tiara ja toinenkin neiti sitten isompana esim. kaverisynttäreillä tms varmasti törmäävät karkkeihin ja oppivat niitä itse pyytämäänkin, enkä mä mitään täyskieltoa ole ajatellutkaan, mutta niin kauan kuin on mahdollista niin mä kyllä pidän karkin erossa mun muksuista :).

 7. ida sanoo:

  meilläkin mies laittaa juuston viimesenä leivän päälle, en voi tajuta!! 😀 mua rupes mietityttämään toi et onko pienen lapsen hampaat hankala pestä ja miten se käytännössä toimii? 🙂 hassu kysymys mut en osaa ajatella!

  • iines sanoo:

   Ei pienen lapsen hampaita hinkata samallalailla kun aikuisen hampaita ja ei yhtä kauaa, tai näin mulle sanottiin neuvolasta ku kysyi. neuvolatäti sanoi että silleen kevyesti ja vähän, ja sitte antaa lapsen itse vähän ”harjata”, mutta meillä se menee siihen että pureskellaan harjaa 😀

   • Iina sanoo:

    Hahah miehet on hassuja! 😀

    Ja siis ei hampaiden harjaus ole vaikeaa ainakaan meillä, riippuu tietysti siitä tykkääko lapsi siitä vai ei 😀 Tiara rakastaa hampaidenpesua ja jos äiti meinaa unohtaa niin neiti kyllä menee itse peilikaapin eteen pomppimaan ja kiljuu että ”hampaat! hampaat!!” ja se toimii käytännössä juuri niinkuin Iines sanoi! 🙂

 8. iines sanoo:

  Ihana lueskella näitä vastauksia, ja mää en jaksa oottaa että pikkunen syntyy 😀 mulla itellä on kauhea vauvva kuume, nii halluisin vaa nähä kokoajan kaikki pikkusia vauvoja! <3

  • Iina sanoo:

   Kiva että vastaukset miellyttivät! 🙂 Ja vauvat on kyllä ihania terveisin toinen erittäin vauvakuumeinen ;D!

 9. vera sanoo:

  Saako kysyy vielä, ootko kuinka kipuherkkä?:D

  • Iina sanoo:

   No en usko että kamalan kipuherkkä oon kun kuitenkin olin jo 8cm auki kun vasta mentiin sairaalaan 😀

 10. Minka sanoo:

  Täälläkin on yks joka ei pidä suklaasta! 😀 Sanon sen aina kaikille, mutta viimeksi naistenpäivänä eräs kylän äiti antoi levyn suklaata, jonka Henri söi lasten kanssa. Siis Henri yli puolet ja lapset rippeet..
  On tosi ihailtavaa, kun olette saaneet karkit pidettyä pois ja ymmärtääkseni todella sokeriset mehut.. Meillä on tosi harvoin mitään herkkuja, ellei Henri niitä rahtaa itselleen kotiin, siksi tämän vuoden puolella meille tuli se karkkipäivä eli kummatkin saavat ruoan jälkeen tikkarin ja pienet karkkirasiat ja mehua harvoin ja silloinkin mamman tekemää kotimehua.
  Ihanasti olette välttyneet suuremmilta riidoilta! Muistan meidän suhteesta, että ensimmäinen vuosi oli ihanaa ja seuraava sitten aivan kamala! Melkein erottiin, mutta keskenmeno sai Henrin luultavasti huomaamaan mikä on tärkeintä. En sano, ettei minussa olisi vikaa, mutta mies on meidän suhteessa se räjähdys herkkä ja ikävän avioeron kokenut lapsi..
  Mutta nyt meilläkin menee hyvin eli ei ne lapset aina sitä parisuhdetta pilaa, niinku moni amerikkalainen ohjelma antaa ymmärtää..
  Hieman saisi Oton huomaavaista muistamista olla meidänkin isännässä, mutta iloinen olen, kun saan edes vuosipäivinä jotain, koska tällä kylällä on niitä miehiä, jotka eivät muista vaimojaan juuri koskaan…
  Hauskaa, että taas kerroit jotain lisää, vaikka huomasin, että moni kysyy samoja asioita uudestaan, mutta he taitavatkin olla uusia lukijoita 🙂

  • Iina sanoo:

   Voi hitsit, mäkin niin haluaisin inhota suklaata :D!!

   Mä luulen että joskus meillekin vielä tulee karkkipäivä (sitten isompana), eihän niitä karkkeja voi kokonaan vältellä varsinkaan jos lasten kaverit syövät ym. Mutta tuo kuulostaa hyvältä määrältä että tikkari ja karkkirasia! 🙂 Sokerisia mehuja Tiara ei ole koskaan maistanutkaan, meillä ei oikeastaan koskaan olekaan mehua paitsi tuorepuristettua appelsiinimehua mun rautatablettien syöntiä varten :D!

   Ihanaa että teidän parisuhde voi hyvin ja olette selvinneet vaikeuksista hienosti :)! Ja sekin on ihanaa että edes vuosipäivinä saa ylläreitä, piristää sekin jo kummasti arkea koska ihan niinkuin sanoit niin on niitäkin miehiä jotka eivät koskaan muista! 🙂

   Mukavaa alkavaa viikkoa teille ja kiitos<3

 11. Laura sanoo:

  Voi Iina kun tämä sun blogi piristää aina! Kirjoitat taitavasti ja mielenkiintoisesti, ja oot oikeasti yks harvoista bloggaajista joka kirjoittaa aina myös asiallisesti. Näitä sun postauksia on niin ilo lukea, ja mää melkein oon kateellinen tolle teidän perhe-elämälle 🙂 Toivon itelleni samankaltaista elämää joskus tulevaisuudessa.
  Nauttikaa keväästä, olette superihana perhe <3

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos ihana<3 🙂 Mahtavaa saada noin upeaa palautetta omista kirjoitustaidoista :)! Aurinkoista kevättä sinnekin ja kaikkea hyvää, mä oon varma että sua odottaa ihana tulevaisuus :)!<3

 12. Inga sanoo:

  Oli kyllä mukavaa lukee noita kysymyksiä ja vastauksia, kiitos! 🙂 Aikamoinen homma vastata kaikkii. 😀

  • Iina sanoo:

   On tässä iso homma vielä edessä, tuossa oli alle puolet ;D! Mutta musta on kivaa vastailla 🙂 Kiitos, kiva että tykkäsit!

 13. Amanda sanoo:

  Mun ensimmäinen sana oli ”makkara”. Toinen sana taisi olla ”kakka”. En oo ollut yhtä liikkis napero kuin muut (niin monella tuntuu olevan äiti ensimmäinen sana). 🙁

 14. Laura sanoo:

  Voi vitsi mä kyllä tykkään tästä sun blogista aina postaus postaukselta vaan enemmän ja enemmän, vaikka pitkään oonkin tässä jo mukana seuraillut. Kiitos sulle huippuihanasta blogista ja ihailtavan positiivisesta asenteesta!! 🙂 Sun blogia on aina kiva tulla lukemaan.

  • Iina sanoo:

   Voi apua, ihana kommentti<3 Kiitoksia tosi paljon!! Mahtavaa kuulla että tykkäät :)! Kaikkea hyvää sulle<3

 15. Helena sanoo:

  Silloin, kun tekee kysymyspostauksen, tulee ottaa huomioon, että lukijoilla on se mahdollisuus kysyä kaikkea maan ja taivaan välillä eikä vastauksissa sitten ihmetellä, kuinka tietyt asiat voivat muka niin paljon lukijoita kiinnostaa. Bloggaajan ei tarvitse kaikkea elämästään paljastaa lukijoille ja jos kyseinen kysymys ihmetyttää bloggaajassa ”kuinka tämä asia voi kiinnostaa niin monia ihmisiä” ja kysymykseen ei huvita vastata, voi kysymyksen silloin jättää pois ja vastata muihin kysymyksiin, niihin, jotka bloggaaja itse kokee asiallisemmiksi.

  • Nimetön sanoo:

   Ai että Iinalta saa kysyä ihan mitä tahansa asiatonta tai henkilökohtaista mutta Iina ei saa vastakysymykseksi asiallisesti ihmetellä että miksi jokin asia kiinnostaa?

   • Iina sanoo:

    Helena, olen kyllä ikävä kyllä anonyymin kanssa samaa mieltä siitä että vaikka mä bloggaajana asetankin itseni alttiiksi kaikenlaisille kysymyksille niin on mullakin oikeus kysyä vastakysymys (kunhan esitän sen asialliseen sävyyn kuten ainakin omasta mielestäni tein ja ilmeisesti muidenkin). Ja vastasin kuitenkin myös esitettyyn kysymykseen, ja siihenkin asiallisesti. Mitä pahaa siinä on jos ihmettelee että miksi jokin asia kiinnostaa monia? 🙂

    • Tiia sanoo:

     Moikka Iina, Olen samaa mieltä, että sinä saat ihmetellä miksi ne asiat kiiinnosttaa, mutta itse en lainkaan ihmettele, että ihmisiä kiinnostaa esim. juuri se, että oliko toinen lapsi suunniteltu. Koska harva sinun ikäisesi haluaa vielä ensimmäistäkään lasta, niin tottakai monia kiinnostaa, että mitenkä vielä noin ”nopeasti” toinen, moni ehkä kolmekymppisenä äidiksi tulevakin saattaa ihmetellä lyhyttä ikäeroa.

     Ja itse en ihmettele yhtään, olen itse tullut suunnitellusti raskaaksi 18 vuotiaana, ja nyt olen 1 v tyttären onnelline äiti, ja toivon jo kovasti toista lasta, mutta mies haluaa vielä vuoden tai ainakin puoli odotella. Minultakin on monesti kysytty, tai harvoin on edes kysytty vaan on vain oletettu, ettei lapsi ollut suunniteltu. Ja kyllä, kyllä se ärsyttää, mutta toisaalta ymmärrän, huomaan itsekin nimittäin pohtivani monesti, jos joku minua vanhempikin ilmoittaa raskaudestaan, että olikoha tuo suunniteltu.

     Tämä aihe jostain syystä ihmisiä kiinnostaa. Vaikka minunkaan mielestäni siinä ei ole mitään vikaa vaikka rakaus olisikin vahinko, kunhan lapsi oikeasti halutaan pitää oikein perustein ja hoidetaan kunnolla. Niin kuin te juuri olette tehneet. =)

 16. sane sanoo:

  Mikä on km-riski?
  Ja voi, että mää oon onnellinen teidän kaikkien puolesta ja toivottavasti menee hyvin uuden tulokkaankin kanssa 🙂

  • Iina sanoo:

   Se tarkoittaa keskenmenoriskiä, vähemmän pahan kuuloinen sana ikävälle asialle :/ Kiitoksia paljon ja kaikkea hyvää sullekin :))<3

 17. Laura sanoo:

  Vau! Oot jaksanut vastaa tosi kattavasti ja kokonaisin lausein jokaiseen kysymykseen, etkä vain yhdellä sanalla, johon törmää usein blogeissa. Propsit siitä(kin)! Oon aivan koukussa sun blogiin, kuten itsekin vastauksissa sanoit että tää on hyvänmielenblogi niin tää tosissaan on! (Eikä kaikkea lukijoille tarvitsekaan kertoa, ja musta kerrot kyllä tosi paljon, niin en ymmärrä miksi joku^ jaksaa nipottaa siitä, että ihmettelet jotain..)
  Odotan aina innolla ihania uusia postauksia! Ja jopa kun huomaan jonkun postauksen kommenttimäärien nousseen niin pakko tsekata sun vastaukset kommentteihinkin, kun oot niin ihailtavan asiallinen, iloinen ja ennenkaikkea koukuttava. Yritän kai selittää jotenkin, että sun tekstiä, oli se sitten vastauksia kysymyksiin tai postaus ni tahtoo aina lisää!
  Sun tosiaan pitäis kirjoittaa kir(jo)ja tms! Tulipas pitkä kommentti.. hahah 😀
  Ihanaa kevättä<3

 18. mukkelismakkelis sanoo:

  Aina kun mulla on ikävä kesää, niin mä klikkaan itseni sun kesäpostauksiin, niin tsadam mulle tulee niin iloinen ja ihana kesäinen olo. Sun postaukset on aina niiin piristäviä ja ihania jajajaja vaikka mitä ihania positiivisia adjektiivejä vielä keksisin…. 🙂
  Sun elämäntyyli on ihailtavaa ja ajattelet kaiken positiivisesti.

  Tiedät kai sen sanonnan että, jos joku sanoo tämän sinulle on sulla kaikki paremmin kuin hyvin. Ja mä sanon nyt tämän sulle: Mä haluisin olla isompana samanlainen kuin sä, niin ihmisenä kuin äitinä. Mä haluisin lentää tediän katossa kärpäsenä ja oij että ku mulle varmaankin tulis ihana olo, kun siellä on varmasti yhtä positiivinen ilmapiiri kuin täällä blogissa.

  Voi ei, tästä kommentista tulee aika pitkä…

  Mutta vielä on sanottava, että välillä kaupassa ollessani jos huomaan jonkun ihanan jutun (niin kuin viimeiseni vauvakokoiset vaaleanpunaiset reinot) mietin, että oij ett jos tietäisin osoitteesi, haluasin ostaa ne ja lähettää ne teille.

  Te ootte niin mahtavia! 🙂 <3

 19. Roosa sanoo:

  Sun vastauksia oli kyl kiva lukea! Joskus sitä miettii aina, että kuinka paljon ihmiset on valmiita urkkimaan toisten asioita ja pohtimaan miksi jollakin nyt on näin. Lisäksi se mua aina mietityttää, että luulevatko ihmiset ihan oikeasti että blogi antaa suoran käsityksen siitä ihmisestä ja sen elämästä? Blogi kuitenkin on vain pintaraapaisu ihmisen elämää. Ihminen joka kirjoittaa ihanaa blogia voi oikeasti olla se joka tiuskii mummuille bussissa.

  Mutta ihana sun blogi ja kaikkea hyvää! Toista vastauspostausta odotellessa;)

 20. Mami sanoo:

  Tiara on ilmeisesti kastettu ja varmaan aiotte pitää ristiäiset tulevallekin lapselle? Joku kysyi sinulta tuolla,että aiotko opettaa Tiaraa uskomaan Jumalaan ja vastasit ”Mä en aio opettaa Tiaralle mitään vaan Tiara itse saa päättää mihin haluaa tai ei halua uskoa kunhan kasvaa.” Aiot kuitenkin liittää hänet seurakuntaan vastoin hänen omaa tahtoaan. Minusta on vaan outoa miten moni kastaa lapsensa vain tavan vuoksi. Itse pidin nimijuhlat lapselleni koska annan hänelle itselleen mahdollisuuden päättää kuuluakko kirkkoon vai ei.

 21. iggiig sanoo:

  Milloin vastaat näihin kommentteihin? Js milloin tulee kysymyspostaus osa 3?

 22. Mami sanoo:

  Niin siis millon vastaat näihin kommenteihin? Sanoit että pyrit vastaamaan kaikkiin kommenteihin, muttei mun kysymykseen ainakaan oo vastausta tullut..

Kommentoi