Ensimmäinen katsaus lastenvaatesyksyyn

12.08.2013

Postaus toteutettu yhdessä MiniMintin kanssa. Ensimmäisen osan Mini Rodinin uutuuksista esittelinkin jo viikko takaperin ja nyt helteiden laannuttua saatiin kuvattua myös nuo vähän lämpimämmät vaatteet neitien kanssa. Zeldaa on puettu viimeksi haalariin tämän ollessa alle kuukauden ikäinen joten pelkäsin vähän että hän ei hirveästi innostuisi kuumista ulkovaatteista ja niiden pukemisesta, mutta pieleen meni arvaukseni. Zelda loisti kun naantalin aurinko eikä vastustellut yhtään pukemista, toivottavasti kaikki syksyn ja talven pukemiset menevät samalla kaavalla.

IMG_9560x IMG_9561x IMG_9594x IMG_9600x IMG_9613xZeldalle saimme MiniMintistä tuon ihanan camo-kuosisen Mini Rodinin Pico-haalarin, pandakääntöpipon jonka tummansinisen puolen esittelin edellisessä rodini-postauksessani ja nuo aivan ihanat keltaiset panda-tumput. Haalarin otin koossa 68/74 ja sen pitäisi olla sopiva ainakin koko syyskauden Zeldalle. Nytkin haalari oli jo käyttökelpoinen mutta hienosti oli myös kasvunvaraaa vielä. Nämä Mini Rodinin camo-kuosivaatteet on tehty ”Wear and tear” -periaatteella, eli niissä suositellaan vähintään yhtä tai mieluummin useampaa konepesua jotta camo-kangas saavuttaa toivotun vintage-lookin. Aivan loistavaa mun mielestä, lastenvaate joka paranee vanhetessa ja jonka pesua ei todellakaan pelätä vaan suositellaan!

Mini Rodinin vaatteet ovat ainakin meillä kestäneet pesua todella hyvin jokaikinen. Esimerkiksi Zeldan oranssit basic-leggingsit ja budgie-body ovat kaksoiskokonsa 56/62 ansiosta olleet hänellä käytössä n. kuukauden iästä ja mahtuvat edelleen, tai no bodyssa alkaa niska-haara-mitta loppua kesken koska neidillä on niin pitkä selkä mutta leggarit ovat vielä erittäin sopivat. Lukuisista pesuista, Vanishilla tahrojen hinkkauksesta ja kaikesta huolimatta vaatteissa ei ole edes pesunukkaa.

Ja kuinka monen muun merkin vaatteet kestävät näin pienellä vauvalla käytössä yli kolme kuukautta? Meillä ainakin esimerkiksi H&M-bodyt ovat jääneet suunnilleen kuukaudessa pieneksi ensikuukausina, sittemmin toki kestäneet sen 3-4kk. Eli te jotka kauhistelette Mini Rodinin hintaa, kyllä niistä H&M:n kolmesta erikokoisesta bodysta kertyisi se sama 25-30 euroa kolmen kuukauden aikana, kuin yhdestä Mini Rodinista joka kestää sen koko ajan ja siinä samalla säilyttää jälleenmyyntiarvonsa, toisin kuin ne H&M-bodyt.

IMG_9613x IMG_9621IMG_9704xTiaralle saimme MiniMintistä tuon ihanan kuvissa vielä vilahtelevan Mini Rodinin pingviinimekon ja knittexin sukkisten lisäksi samanlaisen vaaleanvihreä-tummansinisen pandapipon kuin Zeldallakin ja sitten nuo mielettömät Bisgaardin keltaiset nahkanilkkurit. MiniMintissä todella tunnetaan mun maku, noi keltaiset nilkkurit on niin meidän juttu! Bisgaardista mulla ei ole aiempaa kokemusta, mutta ainakin kaikkien kyseistä merkkiä kokeilleiden äitiystävieni mukaan merkki on kaikkien kehujensa arvoinen ja laadukas. Todella monen olen kuullut kehuvan myös Bisgaardin ensiaskelkenkiä, täytyy pitää merkki mielessä sitten kun Zelda tulee kävelyikään.

IMG_9646 IMG_9650 IMG_9655 IMG_9657 IMG_9685 IMG_9690 IMG_9692Tiara meidän pikku-malli poseerasi innoissaan kameralle, taitavat ulkovaatteet olla tytön itsensäkin mieleen tosi paljon kun harvemmin hän malttaa paikoillaan olla kameran edessä ja nytkin olin varautunut ottamaan tilannekuvia kivien heittelystä kanavaan. Mutta taaperot osaavat yllättää! Hurjan söpö pieni poseeraaja, vai mitä! Takki on vielä aika reilu, kokona on 92/98 mutta en viitsinyt tilata yhtään pienempää kokoa koska se olisi sitten ollut luultavasti joko nafti tai sitten liian pieni. Onneksi tuo Pico-takki on kuitenkin kevyttoppatakki eli käytössä kunnolla vasta alkutalvesta tai loppusyksystä niin Tiarallakin on tässä vielä muutama kuukausi aikaa kasvaa. Ja meneepähän myös loistavasti keväällä sitten!

Mä tulen tekemään kokonaisen välikausivaatetuspostauksen sitten kun meillä on kaikki välikausivaatteet ja -asusteet molemmille tytöille hommattuna, mutta tässäpä nämä ensimaistiaiset. Tykkään, tykkään, tykkään ihan hirmuisesti! Pssst! MiniMintissä edelleen ilmaiset postikulut Mini Rodinille.

Joko te olette pohdiskelleet syksyn välikausivaatetusta? Mikä on teidän luottomerkki? Mitä teidän mielestä lapsi tarvitsee välikausivarusteiksi?


No Responses to “Ensimmäinen katsaus lastenvaatesyksyyn”

 1. Nimetön sanoo:

  Voi miten suloinen hymy zeldalla on ja tiarakin osaa poseerata niin hyvin kameralle! Hyvännäköiset vaatteet :)

 2. mirkku sanoo:

  Ihana Tiara, poseeraus niin hyvin hallussa! Tainnu ottaa äitiltä mallia ;)

 3. Karo sanoo:

  ihanat tytöt <3 terkkuja!

 4. hmk sanoo:

  Jokainenhan saa ostaa sen hintaisia lastenvaatteita,kun itse haluaa :) Itse en ostaisi noita Mini Rodinin vaatteita, koska eivät miellytä mun silmää. Teidän tytöille sopii kuitenkin todella hyvin! :) Ja ovathan noi tietty kalliita, mutta jos oikeasti haluaisin vaikka ton haalarin, niin sen ostaisin ja muualta pihistäisin ;)
  Sen oon kyllä huomannut, että aina toi hyvä merkki ei takaa laatua. Mulla on muutama Molon body, ja heti ekojen pesukertojen jälkeen ne on nukkaantuneet. Toisin kuin superkestävät Lindexin ota 3 maksa 2-bodyt, jotka kestää mitä vaan :D
  Ja vielä tuosta lastenvaatteiden käyttöiästä: meidän vauva kasvoi 62-koon ohi, mulla oli jumalattoman paljon ton kokosia vaatteita mutta vain muutamia niistä kerkesi käyttää, kun piti jo siirtyä 68-kokosiin..
  Tossa haalarissa on kyllä hyvä tuo idea että mitä enemmän peset niin sitä paremmalta näyttää. Sais olla muissakin vaatteissa tuommoinen.

  Tulipa pitkä kommentti! Niin ja vielä se että meidän vauvalle (5kk) välikausivaatteina tulee olemaan fleecehaalari (semmoinen lämmin). Mun mielestä pieni ei vielä tarvitse esim. vedenkestävää pukua, kun lähinnä vaunuissa vielä ulkoilee :)

  • Iina sanoo:

   Meillä ei Molo kidsin bodyista ole kokemusta mutta haalarit on ainakin superkestäviä, näyttävät koko talven rymyämisen jälkeen edelleen ihan kuin uudelta :)! Mutta tottahan tuo on että aina ei hyvä merkkikään takaa laatua, Lindexin bodyja meilläkin on ja osa niistä on kestänyt tosi hyvin ja osassa taas on enemmän pesunukkaa. :)

   Toi on mustakin todella kätevää että mitä enemmän pesee sen paremmalta näyttää, harmi vaan kun ei kovin moniin kuoseihin se kuluminen sovi :D Kiva että jaksoit kirjoittaa pitkästi! Mukava lukea enemmänkin ajatuksia :)!

 5. henskuu sanoo:

  voi että kun on molemmat tytöt niin söpöinä!! :)

 6. henskuu sanoo:

  voi että kun molemmat tytöt niin söpöinä!! :)

 7. noora sanoo:

  Voi miten suloinen Zelda on tuossa haalarissa!<3

 8. Nora sanoo:

  Ihanat tytöt! :D<3 niin hienosti poseeraa!

 9. Brita sanoo:

  Miten kävi ajatukselle että et pue lapsia samalaisiin vaateisiin :)? muisteöin vain kuinka painotit jossain kohtaa että et halua pukea samalaiseen kuosiin tai vaateisiin :) Mielestäni vaattet pukevat kumpaakin tosi hyvin eikä.yhtään haittaa että ovat samalaisia ”) joten tarkoitan että suinkaa piikiteleväasä mielessä kysy vaab kiinnostukswn vuoksi :)

  • Brita sanoo:

   Huhuh:) ei kannatta puhelimella kirjoittaa kun menee kirjaimet miten sattuu, Hups ;)

  • Iina sanoo:

   Mä alunperinkin tarkoitin siis sitä että en pue tismalleen samanlaisiin vaatteisiin, eli että sama kuosi ei haittaa tms mutta kauttaaltaan samanlaisiin vaatteisiin en halua pukea tyyliin pinkki t-paita valkoisella pupukuvalla ja oranssit leggingssit ja violetit sukat molemmilla :D Näin mä ainakin yritin sanoa, että samantyylisyys on ok mutta haluan tuoda myös lasten omaa persoonaa ja tietysti erilaisia vaatetarpeitakin esille! :)

 10. Jmami sanoo:

  Ihanat tytöt :) ja ihanan syksyset värit :) näyttää niin hyviltä pikku söpisten päällä

 11. Tykkään tuosta camokuosista visuaalisesti ja myös camokuosisesta haalarista…

  Mutta kun olen niin pasifistinen että tekee pahaa ajatella omaa lasta jossain maastovaatteissa ryömimässä, pyssyn kanssa tappamassa ihmisiä…

  Ihan tyhmää tiedän, mutta noiden sotaisten mielikuvien vuoksi camokuosi loistaa poissaolollaan omassakin vaatekaapissani. :S

  • Et ole tosissas?? sanoo:

   Ei herranjumala.. koska kuviohan tarkottaa sitä että pikkulapset ryömii ja ampuu ihmisiä.. maanantai pilalla kiitos.

   • No jossain vaiheessahan suurin osa lapsista joka tapauksessa ryömii varvikossa ja leikkii sotaleikkejä. Ihan sama, mitä tekisi. ;)

    Ja valitettavan monessa maailman kolkassa on myös lapsisotilaita mutta se ei nyt ollut jutun pointti.

    Kuten sanoin, mielikuvalla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, mutta kuosi herättää itsessäni sen verran kielteisiä tunteita, että suosin o-man lapsen kohdalla muuta. Vaikka esim. Iinan tytöt noissa ovatkin supersöpöjä!

  • Iina sanoo:

   Haha, kyllä mä ymmärrän tuonkin ajattelutavan vaikka itse en osaa ajatella camoa muuten kuin kuosina muiden joukossa, harvinaisen kivana ja freshinä kuosina jota haluan just nyt omaankin kaappiini ;D! Mutta joo, lapsisotilaat tai sotajutut ylipäätään eivät kyllä kuulu niihin maailman mukavimpiin asioihin joten ymmärrän täysin ettei halua pukeutua niitä edustavaan kuosiin :)

 12. Hilma sanoo:

  Ihanat nuo Tiaran poseeraukset! Ja Zelda-vauva suloinen, niin kuin vauvat aina. :) Nuo panda-kuosit ovat hauskoja ja voisin harkita itsekin niitä tilaavani. Camo-kuosia vähän vierastan vauvoilla/lapsilla, mutta se ehkä johtuu siitä, että me asutaan varuskunnan vieressä; oon tottunut näkemään vastaavaa kuosia toisessa yhteydessä! :D
  Ps. Kuinka pitkä Tiara on? Mietin vaan, kun meidän vajaa kolmevuotias tyttö käyttää nyt 92-kokoa. On kyllä vauvasta asti ollut pienikokoinen.

  • Iina sanoo:

   Eikös olekin, Tiara pikku poseeraaja :D! Mä tykkään kans Rodinin pandoista, voisin ottaa meille vaikka mitä kaikkia ihania pandajuttuja :)! Ja joo voin kuvitella että pienet vauvat eivät ole eka juttu jonka kanssa camokuosia keksisi yhdistää jos asuu varuskunnan vieressä :D

   Tiaran pituus on mitattu viimeksi niin kauan sitten että en tiedä yhtään, mutta isohan tuo takki selkeästi vielä on :) mä tykkään ostaa nämä ulkovaatteet reilulla kasvunvaralla :)!

 13. Mirka sanoo:

  Mä en ole oikein lämmennyt tolle camo-kuosille, mutta pakko sanoa että noi ekat kuvat sulatti mun sydämen. Aivan ihania pieniä, joita camo-kuosi kyllä pukee :) Odotan innolla jatkoa!

  Meillä on tänä syksynä Po.Pin punainen kuorihaalari (reilu 86) ja Mini Rodinin Pico-takki keltaisena (80/86 ja edelleen hiukan kasvuvaraakin!). Tosin molemmat on jo keväästä. Kantajana siis Lucas 1v8kk :)

 14. Voi miten suloiset kuvat! :) tuo camo-kuosi on kyllä kiva!

 15. lillalove sanoo:

  Mistähän saisin itelleni ton saman takin kun Tiaralla? :D

 16. sanna sanoo:

  Meillä on vuoden ikäiselle mini rodinin haalarit, Keltainen kokoa 80/86, ja safari 92/98. Olis toi isompikin jo ihan käytettävä, Sitten takki+housut remuleikkeihin. Sekä popin windstopperfleece, joka on niin käytännöllinen. Tuli tälläkin kertaa hommattua liikaa välikausivaatetusta joten laitoin eteenpäin ihan uusina, ku huomasin et jemmassa oli jo samankokoisia ;)

  Joo laaduissa on eroja. Mini rodininin sekä popin vaatteet meidän lemppareita. Ulkovaatteista molo kids

  SANNA S.

 17. pettynyt sanoo:

  Ihanku varustelekasta oisitte käyny hommaamassa noi takit… kunnon whitetrash tyylit tytöillä! Pieleen meni Iina sun makus tällä kerta… :/

 18. Ihana tuo Zeldan haalari! Mä tahdon mun pojalle samanlaisen! :)

  Ja voi Tiara miten suloinen posettaja! :)

  Meillä välikausivaatetukseen kuuluu PO.Pin windfleece haalari + kuorihaalari, asusteita en ole vielä ehtinyt miettiä mutta vihreän haalarin kanssa sopisi paremmin kuin hyvin keltaiset asuseteet, niitä täytyy vielä metsästää :)

 19. josefina sanoo:

  Voi ei miten ihanat poseeraukset kummallakin tytöllä! :)

 20. Nimetön sanoo:

  Ihanat tytöt ja hyvin sopii kysyiset vaatteet heille :) . Ehditkös muuten pian vastailla edellisten postausten onnettomat suomalaiset ja parisuhde 2 mukulaa postausten kommentteihin? aina tulee kommentitkin innokkaasti luettua :D

 21. diudiu sanoo:

  nyt ei parane ottaa tyttöjä mukaan metsään mustikoita poimimaan… :) söpöt asut

 22. z sanoo:

  Voi kuinka suloinen Zelda on noissa haalarikuvissa! :) Ja Tiarakin poseeraa kuin ammattilainen!

 23. Inga sanoo:

  Noi keltaset nahkanilkkurit on kyllä mitä suloisimmat, niin ihanat! ;) Ois kyllä mahtavaa nähdä ne myös tulevaisuudessa Zeldan jalassa. :) Aiotko kierrättää ehjät ja siistit vaatteet (ja kengät) Tiaralta Zeldalle?

 24. odottaja sanoo:

  voi että ihana haalari! en oo mikään maastokuosin suurkannattaja mutta kyllä sitä on tullu omaankin vaatekaappiin ostettua maastokuosia paitana ja legginssinä :D oon kyllä muutenkin sellanen mielenmuuttaja, että ensin haukun jotain tietyn tyylisiä/värisiä vaatteita ja myöhemmin niitä alkaa löytyyn mun kaapista.. :D toi haalari olis niin kevääks tulevalle poitsulle (jonka laskettuun on enää kuukausia, hui!), mutta en taida uskaltaa tilata, jos tilaankin väärän koon… vai mikähän vois olla syyskuussa (toivottavasti) syntyvälle pojalle sopiva keväällä? :)

 25. Essi sanoo:

  Oi kun molemmat tytöt näyttää niin söpöiltä!:) Eka ajattelin, että tuo kuosi ois aika poikamainen, mutta näyttää oikein hyvältä!

 26. Tessa sanoo:

  Kivalta näyttää:) Sisulla on tuo takki, mutta Sirpalle päädyin tällä kertaa mustaan haalariin ja tuohon takkiin.

 27. Annina sanoo:

  Ihania kuvia! :) Meillä on 7kk ikäiselle syksyksi Mini Rodinin keltainen Pico-haalari ja Ticketin ihana pinkki Raspberry flower-kuosinen haalari. Isommalle neidille 6v on viime kevään mallistosta Molon softshell-takki, ticketin housut ja Po.pin kuoritakki. :)

 28. Nina S sanoo:

  Teillä on niin mielettömän kaunis perhe! Aina kun luen sun blogia, välittyy siitä ihan super lämmin fiilis! Kaiken kaikkia oot upea ja selvästi äärettömän rakastava äiti. Tää blogi on aina varma piristys päivään, jopa tässä masentavan syksyn alussa! Inhoan syksyä yli kaiken ja heti kun kesä loppuu, toivon että tulisi vaan suoraan joulu, muistan kun viime talvella mainitsit joulun olevan myös sun lemppari juhla ja odotan nyt jo kaikkia ihania joulufiilis postauksia, hah!:)

 29. Bushu sanoo:

  Voi miten ihanan veikeän näköinen Zelda on noissa kahessa ekassa kuvassa! :D Jotenkin alkaa se oma persoona tulla yhä enemmän esiin!

 30. Sini sanoo:

  Wou! Tiara näyttää ihan Otolta!!! Ihana pikku malli ;)

 31. louna sanoo:

  Juu oishan nuo maastokuosi haalarit aivan ihanat mutta herranjestas ne maksaa 75 euroa! sillä saa 75-90 kpl vaatetta lapselle kirpparilta (uutena)

 32. Heidi sanoo:

  Eikä!! Kuinka suloisia! :)
  Sitten, kun mullakin toivottavasti tulevaisuudessa on omat vaavit, niin haluan heille kyllä ehdottomasti noin söpsöjä vaatteita :)

 33. K.H sanoo:

  Hei sattuisio sulla olemaan vielä tallessa tota mini rodinin camo pico haalaria? Jos on niin haluisin ehdottomasti ostaa sen, jos vaan haluut luopua siitä! Ne on nimittäin loppuun myyty kaikkialta ja lisää ei mini rodinin mukaan ole tulossa.

 34. Hanna sanoo:

  Nyt olen kehitellyt itelleni pakkomielteen tuohon Camo takkiin! Pakko saada se pojalle syksyksi! Myythän meille, mikäli raaskin luopua? ;)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.