Mustasta vaaleaksi

10.10.2013

Multa on jo pidempään toivottu postausta siitä miten sain hiukseni mustista vaaleiksi niiden (ainakaan kovasti) kärsimättä. Värjäsin juuri eilen hiukseni, joten ajattelin nyt olevan oikein sopiva ajankohta tämän postauksen toteuttamiseen. Lähtötilannehan oli siis keväällä 2012 pikimusta tukka, jota oli jo todella monta kertaa värjätty mustaksi. Siitä lähdin vaalentamaan raidoittamalla, ensin raidoitin vaaleaksi itse kaksi kertaa jonka jälkeen kampaajaystäväni Neea vaalensi hiukseni raidoittaen ja laittoi kylmän ruskean sävytteen.

brunettesssYlärivin kuvat on otettu viime vuonna, eli siitä tilanteesta mihin hiukseni jäivät värjäyksen suhteen ennen kun aloin odottaa Zeldaa. Neean tekemän raidoituksen + sävytteen jälkeen hiuksiini laitettiin vielä kerran vaaleat raidat ja sävyte – mutta tilanne pysyi oikeastaan tismalleen samana kuin tuossa yläoikealla olevassa kuvassa. Raskausaikanahan mä en värjännyt hiuksia ollenkaan vaan annoin niiden kasvaa ja haalistua ihan vapaasti. Alarivin kuvissa näkyy mikä hiustilanne oli raskauden aikana.

blondesRaskauden jälkeen 9 kuukautta peilistä paistanut maantienharmaa/ruskea/kilometrijuurikasvun omaava tukka alkoi kyllästyttää aika nopeasti ja ostin ensimmäisen ihan puhtaasti vaalean värin sitten teinivuosien. Tavoitteena oli hieman kirkastaa vaaleanruskeaa sävyä – ei suinkaan blondata, tästä syystä ostin vaalean värin enkä vaalennusainetta. Värillä hiukset eivät koskaan vaalene yhtä paljon kuin vaalentamalla – joten en olettanutkaan mitään rajua muutosta. Kaksi kertaa värjäsin Garnier Olian 10.0 -sävyllä eli kaikista vaaleimmalla värillä mitä Olia-sarjassa on. Yläoikealla on tilanne kahden värin jälkeen – mikä on aika sama kuin yhdenkin värin jälkeen. Siitä huomaa että värillä ei kauhean paljoa ollut vaikutusta!

Kesällä intouduin myös ostamaan pitkän tauon jälkeen Clip On-pidennykset aitohiuksesta koska mulla tuli niin ikävä pitkiä hiuksia. Mä tilasin pidennykset ihan huvin vuoksi kokeillakseni Ebaysta ja olen ollut tosi tyytyväinen. Pidennykset ovat aitoa hiusta ja ovat kestäneet käytössä jo kuukausia. Silloin kun mulla oli vielä mustat hiukset niin tilasin hiukset aina Rapunzel of Swedeniltä, mutta täytyy sanoa että eipä niillä laadun puolesta ollut juurikaan näihin halvempiin mitään eroa.

Nälkä kasvaa syödessä ja alkoi tekemään mieli vaaleampaa tukkaa. Mä päätin sitten ostaa Schwarzkopfin Blonde-sarjan 101 -värin eli todella hopeaisen/platinaisen vaalennusvärin ja vaalentaa hiuksia ihan kunnolla. Ero näkyy alarivin vasemmasta kuvasta, eli hiukset vaalenivat todella hyvin ja väri taittoi keltaisuuden mun mielestä tosi hyvin pois. Platinablondia en missään nimessä halunnutkaan, vaan luonnollisen, hiekkaisen vaalean lookin. Alarivin oikealla näkyy hiusten väri parin kuukauden värjäystauon jälkeen – kellertävä, samea ja järkky juurikasvu jolle oli pakko tehdä jotain!

Ostin Schwarzkopfin uuden Million Colors -sarjan vaaleimman värin – koska en halunnut enää vaalentaa hiuksiani yhtään vaan ainoastaan kirkastaa ja värjätä juurikasvun piiloon. Mä tykkäsin tästä uudesta väristä tosi paljon, sitä oli helppo käyttää mutta miinusta siitä että se ei ollut kovin riittoisaa. Väri riitti juurikin siihen juurikasvun piilotukseen ja muun värin kirkastamiseen, mutta koko pään värjäykseen olisin tarvinnut kaksi pakettia – vaikka mulla ei kovin paksut tai pitkät hiukset olekaan. Schwarzkopfin värit eivät mun mielestäni ole kovin riittoisia, vaan väriainetta on aika vähän per paketti.

nääääääYllä näkyy miltä hiukset näyttävät tänään! Mä oon tosi tyytyväinen, väri on juuri oikeanlainen. Sopivan vaalea, ei yhtään keltainen ja juuri niin kirkas kun toivoinkin. Vihdoinkin mun hiukset on tismalleen sellaiset kuin toivoin! Nyt täytyy vaan ylläpitää väriä  ja vaalentaa aina tasaisin väliajoin juurikasvu piiloon. Mä ajattelin vielä värien lisäksi esitellä tuotteet joita käytän mun hiuksiin. Kellertävyyttä koitan ehkäistä kaikin keinoin ja siihen multa löytyy kaksi erilaista hopeashampoota, toinen Lorealin ja toinen Bonacuren.

Bonacure sinertää enemmän ja taittaa paremmin keltaisuutta pois, mutta Loreal on hiuksille hellävaraisempaa eikä kuluta niin paljoa. Näiden shampoiden lisäksi käytän Tresemmen rakennepaikkaavaa hoitoainetta, joka jättää hiukset ihanan pehmeiksi ja hyväntuoksuisiksi ja on tosi riittoisaa. Tätä ei saa käyttää pidennyksiin rakennepaikkaavuuden vuoksi joten pidennyksille mulla on ihan perus kosteuttava hoitoaine jonka unohdin kuvata!

IMG_4798 IMG_4800Four reasonsin silver mist on mun lemppari, rakennepaikkaava hiuksiin jätettävä hoitoaine joka myös taittaa keltaisuutta pois sinisellä sävyllään. Sen lisäksi käytän Bed Headin Totally Baked -hiusmarenkia tuomaan tuuheutta raskaudenjälkeiseen hiirenhäntätukkaani ja Garnier Fructisin Split Ends Bandagea pehmentämään hapsottavat latvat ojennukseen.

Mä oon tyytyväinen siihen että etenin tosi rauhallisessa tahdissa tällä kertaa tässä hiusten vaalennuksessa, aiemmasta viisastuneena. 18-vuotiaanahan mä pilasin hiukseni kokonaan niitä liian nopeasti vaalentaessani  ja mulla katkesi hiuksista todella paljon pituutta. Päätin silloin että en koskaan enää blondaa kun jäi niin kauheat traumat, mutta kyllä nyt olen todistanut itselleni että voi vaalentaa myös onnistuneesti kunhan jaksaa olla kärsivällinen ja armollinen hiuksilleen. Mä en oo raskauden jälkeenkään kertaakaan vaalentanu alle kuukauden väliajalla  ja nyt kesän jälkeen tosiaan ensimmäistä kertaa värjäsin eilen eli oli aika pitkäkin tauko.

Ainahan hiukset kärsivät vaalentaessa, mutta nyt eivät läheskään niin paljon kuin pelkäsin. Yksi ikävä juttu mun hiuksia kuitenkin kiusaa nyt taas raskauden jälkeen: eli tämä järkyttävä karvakato. Ohimot pilkottavat taas ja hiuksia tippuu aivan jatkuvasti niin että saisi imuroida aamuin illoin joka päivä jos haluaisi karvattoman kämpän. Onneksi tämä on jo tuttua ensimmäisen raskauden jälkeiseltä ajalta niin ei pelota hiusten kohtalo kun tietää että ne palautuvat kyllä. Mutta onhan tämä ärsyttävää, varsinkin kun meidän häihin on alle 4 kuukautta ja joudun jännäämään alkaako mun hiusraja takaraivolta hääpäivänä, sinne ollaan ainakin kovaa vauhtia matkalla! Toivottavasti hiukset ehtivät alkaa kasvaa kunnolla takaisin ennen häitä, pitäisi varmaan ostaa jotain Priorinia vai mitä näitä hiustenkasvatusvitamiineja (valistakaa tyhmää en tiedä oikeaa nimeä) onkaan.

En tiedä oliko tästä mitään apua kenellekään, mutta tässä  oli mun hiustenvaalennusprojekti kaikessa kirjavuudessaan!


No Responses to “Mustasta vaaleaksi”

 1. lotta sanoo:

  mustat sopi sulle PAAAALJO paremmin!!

 2. Karo sanoo:

  Mun mielestä noi blondit hiukset on just ihanan raikkaat ja sopii parhaiten Iinalle! ♥ Musta on niin synkkä ja ”tunkkainen” väri.

 3. Linkku sanoo:

  Hyvät blondit oot kyllä saanu! Itekin tummanruskeasta blondanneena voin sanoa että ei ole ihan helppoa :D Sääliks on käyny monia kavereita jotka ovat tehneet värinpoistoja sun muita ja yrittäneet vain äkkiä saada platinan vaaleat hiukset ja siten pilanneet ne… Itse aloin kanssa raidoittamaan pikkuhiljaa ja olivathan ne hiukset sitten aina välillä vähän epämääräisen väriset, mutta lopputulos on hyvä näin, enkä vahingoittanut hiuksiani niin paljoa :) Tummasta vaalentamisessa kyllä kärsivällisyys on valttia :D

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos :)! Raidoittaminen on kyllä just oikea keino ja kuten sanoit niin kärsivällisyys on valttia! Itsekin olen kokenut sen että tukka kärsii ja pahasti, ei ollut kivaa :D

 4. Alisa sanoo:

  Minun suosikki on tuo hiusväri jossa Tiara on sinun sylissä ja sulla on tuo keltainen paita, se väri on vaan jotenkin niin ihana.. :)

 5. Petra sanoo:

  Mulla on ihan sama karvan lähtö ongelma, vaikka raskaudesta ja synnytyksestä on yli vuosi!
  Minäkin aikoinaan pilasin hiukset kun eestaas värjäsin mustaa-blondii-ruskeaa-mustaa-blondii jne. Sitten rauhotin värjäilyn ja aloin syömää säännöllisesti juurikin tuota Brioriniä. Hiukseni tuuheni jälleen ja alkoi kolmen vuoden tauon jälkeen kasvamaan jopa pituuttakin!
  Nyt olen pitänyt yli vuoden tämän punasen värin, joka on aika lempeä hiuksille, en syö kapseleita enään, hiukset kasvaa, vaikkakin myös hurjasti lähtee!

  Sulle muuten sopii hurjan hyvin nuo vaaleat hiukset! :)

 6. Enni sanoo:

  Noi vaaleanruskeat kiharat (Zeldan ristiäisistä) on mun mielestä ihanat! Mikä sun oma väri on? Ite olen joskus aikanani lähes mustan luonnonkiharan kuivan hiuspehkoni vaalentanut värinpoistoilla niin itse kuin kampaajallakin ja sen jälkeen saikin odotella hiusten kasvua, kun kaikki vaalennettu katkes ennen kun ehti kovinkaan pitkälle. Ja tätä tukkaa sai olla kahden viikon välein blondaamassa, koska se tumma juurikasvu oli jäätävä :D

  • Hamnam sanoo:

   Eikös se oma väri nyt noissa kuvissa näy aika hyvin, kun Iinakin sanoi ettei hiuksiaan raskausaikana värjannyt.

  • Iina sanoo:

   Ne on kyllä kivat, sitä väriä oli vaan todella hankala ylläpitää! :) Se on mun omaa väriä lähinnä, kyllähän se tosiaan näkyi ihan hyvin noissa raskausajan kuvissa :). Voiei, mä en mitenkään jaksaisi kahden viikon välein blondata! :D

 7. Olivia sanoo:

  Tosi kiva kyllä tuo vaalea tukka ! Mullakin oli kiire vaalentaessa omaa päätäni viimeksi kirkkaan punaisesta platinablondiin. Niimpä jouduin saksimaan itelle polkkatukan josta kuitenki tykkäsin paljon :D Alussa värjäilin tosi usein mut sit kun hiukset oli sen näköiset et niillä kehtaa kulkea, hidastin tahtia. Mullahan oli se keltanen tipupää jossain vaiheessa. :D Ja keltaisuutta oli punaisen jäljiltä erittäin vaikea saada pois. Nyt on tosi vaalea tukka. Mun mielestä tuo sunkin tuhkan värinen on tosi ihana, itelle haen vaan aina sitä kaikista vaaleinta lopputulosta koska värjäilen myös shokkiväreillä, ja ne toimii parhaiten mahdollisimman vaaleassa tukassa :D

  • Iina sanoo:

   Kiitos paljon!No mut se on hyvä että tiedostit realiteetit ja olit valmis siihen polkkatukkaan saadaksesi blondit nopeasti :D! Mäkin ennen vaan hain sitä kaikista vaaleinta lopputulosta, koska ihailin sitä muilla mutta sitten tajusin että mulle itselleni se ei sovi :D! Se on varmasti kyllä totta että ne shokkivärit toimivat ihan vaaleassa kaikkein parhaiten :)!

 8. Eve sanoo:

  Olet kyllä nätti nuori nainen ja sulle sopii väri kuin väri. :) Oma suosikkini oli noista ylläolevista tollainen toffeen vaaleanruskea sävy, kuva jossa sulla on Tiara sylissä. Lämmin ja kiva sävy. :)

 9. Tintu sanoo:

  Osta biotiinia, halvimmalla saa ihan eläinkaupasta/apteekista vaikka hassulta kuulostaakin. Eläinten biotiini forte on samaa kamaa kuin ihmisten mutta vähän isompi biotiinipitoisuus ja halvemmalla:) Biotiini vahvistaa hiusta ja kiihdyttää karvankasvua!

 10. Nimetön sanoo:

  Tosi kiva ja perusteellinen hiuspostaus :) Mä tykkään eniten sun hiuksista tossa tokan kollaasin ylärivillä, mutta ei toi nykyinenkään oo huono :)

 11. Noi vaaleat hiukset on kyllä makeat!
  Itsehän tympiinnyin ihan vastikään mustaan tukkaan ja toissapäivänä iskin värinpoiston ja värin siihen päälle. Ei niistä kovin pahat tulleet, vaikka itse sanonkin:
  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/10/09/norppalan-kotivarjaamo/

 12. mamma sanoo:

  Hei Iina. Suosittelen lämpimästi Solgarin e- vitamiinia sinulle tuohon joka auttaa nopeasti hiusten kasvuun ja tuuheuttaa hyvin hiuksiasi.

 13. Jenni sanoo:

  En voi muuta ku lämpimästi suositella kaikille vaaleahiuksisille joko Blonde Spray- tai Beach Babe-vaalentavaa suihketta. Tosi kätevä tuote juurikasvun värjäämiseen, raidoittamiseen ja värin kirkastamiseen.

 14. tanja sanoo:

  Osta biotiinia. Itselläni sama tilanne, hiukset tippuu. Vauva on nyt 6kk vanha ja hiuksia on tippunut jo pari kuukautta. Sais kohta loppua tää sulkasato, oon kohta kalju jos tää ei lakkaa… Mä oon itse syönyt biotiinia (tätä: http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/BIOTIINI-STRONG-HAIRNAIL-60-tablettia) kohta tuon 60 tablettia ja just tänään kävin ostamassa uuden pakkauksen. Vähän on alkanut jo uutta hiusta kasvamaan, Olen monilta kuullut että biotiinista on todellakin ollut apua, että hiukset kasvaisivat nopeammin!

  • sini sanoo:

   Tätä samaa biotiiniä minäkin suosittelen :-) Tuossa on oikeasti tarpeeksi biotiiniä niin että auttaa. Itse syön 2 kuukauden kuureina, sitten aina kuukauden tauko. Just tuolloin tauon aikana hiukset yleensä kasvaa eniten. Oon suositellu tätä monille kavereille, mutta ne jaksaa syödä just ja just kuukauden ja valittaa kun ei toimi :-D Ite olin syöny varmaan 3 kk ja sitten aloin huomata kasvua. Kasvaa nyt noin 3 cm kuukaudessa. Ja myös valitettavasti muutkin karvat kasvaa nopsaa, myös ripset ;-)

 15. Nimetön sanoo:

  Kannattaa kokeilla apteekista saatavaa biotiiniä (tarkoitettu kylläkin eläimille) mutta sopii myös hyvin ihmisille. Itse olen syönyt sitä vuoden ja huomaa kyllä hiuksista, kasvaa paremmin ja näyttää terveiltä! Sinkki auttaa myös :)

 16. laura sanoo:

  Mun mielestä sulle sopii parhaiten nuo hiukset mitkä on tossa kuvassa missä on puhekuplassa vauva :)

 17. Lumia sanoo:

  Mun mielestä sulle sopi parhaiten ruskeat hiukset. Vaikka on toi blondikin nätti :)

 18. kotitonttu sanoo:

  Sulle käy kyllä nuo kaikki sävyt! :) Oma suosikkini on kuitekin ihka ensimmäisessä kuvassa oleva tummanruskea/musta. Lyhkäisempiin käy hyvin tuo tummempi, mutta ehdottomasti vaalean sävyt keventävät kivasti pidemmässä tukassa!
  Ei näistä kuvista loppujen lopuksi osaa sanoa mikä kävisi parhaiten, koska näytät kaikissa tyyleissä ja väreissä yhtä hyvältä.
  Onko sulla muuten koskaan ollut hiuksissa mitään shokkiväriä, esim turkoosia tai pinkkiä? :D

 19. rimppa sanoo:

  Mielestäni sulle käy kaikkein parhaiten tuo ihana beige/ hiekan värinen, tuossa kuvassa, missä sulla on keltainen paita päällä. Tosi kaunis väri ja antaa jotenkin sun kasvoillekin ihan erilailla hehkua! Ja tämä nyt ei liity aiheeseen, mut huomasin, et sulla on tossa tokan kollaasin, ylärivin oikean puoleisessa kuvassa tosi nätit, vähän kapeammat ja ei niin piirretyn näköiset kulmakarvat. Kauniit. Käy mun mielestä paremmin sun kasvojen muotoon, kuin nuo viimeisessä kuvassa olevat paksummat kulmakarvat! Ne näyttävät liian raskailta kasvoihisi. Ja en pahalla sano!

 20. Minka sanoo:

  Mä vaan ihastuin tohon ristiäislookiin! Se sävy ja kiharat ym. oliovat mahtava kokonaisuus :)
  Miten teet kiharat? Ja onko ne yhtä kauniit takaa? Hassu kysymys, mutta ihan oikeasti mulla, jolla on tikkusuorat hiukset ja haaveena kauniit kiharat, on aina vaikeuksia saada koko pää kauniille kiharoille ilman kamalia lakkamääriä ja lopulta en edes katso miltä takaa näyttää, kun suututtaa. Olen siis vieläkin ihan ulalla vähä kaikesta hiuksiin liittyvistä asioista, kun asun maaseudulla ja hyvä kampaajaystäväni näkyy vain kerran vuodessa eli ihanan helpot ja kätevät vinkit kotiäidille olisivat tarpeen :D
  Henri muuten tykkää ihan sikana uudesta hiustyylistäsi :D Itse hieman vieroksun blondia vähä kaikilla, mutta eihän hiusväri ketään rumaksi saa :)

 21. Ina sanoo:

  Mä oon syönyt yhteensä kolme kertaa 6kk priorinin kuurit eri elämän vaiheissa ja voin lämpimästi suositella, vaikka tyyristä leikkiä onkin.
  Tytön syntymän jälkeen hiuksia lähti eniten ja vaikutus oli huomattavasti pienempi, mutta uskon sen johtuvan muutenkin vaikeasta elämäntilanteesta silloin, joka ilmeni rajulla hiusten lähdöllä, aknen puhkeamisena ja kynsien haurastumisella. Silloin kuuri hillitsi hiusten irtoamista, mutta ei kasvattanut uutta juurikaan takaisin. Aikaisemmilla kerroilla hiukset ovat myös kasvaneet nopeasti takaisin ja vahvistuneet.
  Nyt en saa syödä priorinia tai muita ”lisäravinteita” kuurin takia mitä syön iho-ongelmiin, mutta aloitan heti priorinit kun tämä on ohi.
  Muista varmistaa saako sitä syödä imetyksen ainana jos ostat sitä! En muista enää.

  Ihanaa viikonloppua teille! <3

 22. Weirdo-De-Wahoo sanoo:

  Toi on kyllä jännä miten toisten hiukset kestää sitä vaaleaa väriä ja toisten ei. Mä en oo enää vuosiin värjänny kotona hiuksia, ja mulla vaalennettiin myös hitaasti mutta varmasti raidoittamalla kampaajalla. Väri oli ihana ja tykkäsin olla blondi, mutta kun aikaa kulu ja sitä tyveä kävin värjäämässä niin hiukset päättivät että ei tykätäkään tästä vaaleasta väristä enää: Tukka kuivui ikävästi ja omasta mielestäni ohenikin jonkun verran. Päätin siis pitkin hampain värjäyttää hiukset ruskeaksi, ja nyt ne on taas terveemmän näköiset. Toivottavasti sun hiukset kestää paremmin kun mun koska sulle kyllä sopii erittäin hyvin toi vaalea väri :) Toisaalta sulle vois sopia myös joku oikein lämmin ja intensiivinen ruskeakin, jotkut suklaan sävyt osaisin kuvitella hyvin sulle :)

 23. sanni sanoo:

  Iina! Tohon hiustenlähtöön liittyen, niin kipaseppa Sokokselle tai Stockalle ja osta Cutrinin Bio Energen + seerumia! ja sarjaan kuuluu myös shampoo ja hoitoaine, mut mulle on riittäny seerumi :) Se on siis nimenomaan hiustenlähtöön tarkoitettu, mutta ite oon käyttänyt sitä hiusten kasvatukseen ja toimii muuten tosi hyvin! Sitä kun käytät 4kk ni varmasti on häissä hiukset palannut takaisin normaaleiksi, ellei jopa tuuheammiksi. Mulla ainakin hiukset paksuuntuneet tosi paljon ton seerumin ansiosta. Aina suihkun jälkeen päänahkaan ja tadaa! Oli pakko vinkata heh, toivottavasti siitä ois apua! Hintakaan ei mun mielestä kauheasti kirpase, oisko joku 12e puteli

 24. Saara sanoo:

  Moikka,

  Ensinnäkin ihana blogi, oon jo jonkin aikaa lukenut tätä! :)
  Oon tässä miettinyt, että uskallanko blondata tukkaa jos imetän? Ehkä oon vaan yli hysteerinen haha :D

 25. Roosa sanoo:

  Mä tykkään ihan hirveesti värin puolesta noista sun hiuksista millaiset sul oli Zeldan ristiäisissä. Luonnollisen ja ihanan raikkaan väriset. Mustat kylmentävät kasvoja hirveästi. Näkisin sulle silti ehkä jotain vähän lämpösemmän sävyistä vaaleeta kuin mikä sulla on nyt.

  Mutta toisaalta sun oma tyytyväisyys on tärkein ja jokaisella meillä kommentoijalla on eri mielipide :D

 26. Jonna sanoo:

  Oli pakko tulla kurkkimaan tätä postausta vaikka siulta oon kerran jo ihan kysynyt ja lukenut myös tän hiusten vaalentamisesta. Nyt eilen itse laitoin ensimmäisen vaalennus värin päähän pitkästä aikaa ja tarkoitus olisi saada myös luonnon vaalean väriset hiukset. Taidankin kokeilla omiin latvoihini tuota toista kophin väriä kun latvat jäi tietysti tummemmaksi vaikka olin saanut vaalennettua väriä jo vaalean ruskeaksi. No nyt pitää vain kestää tää pään kirjo, ehkä se siitä :)

 27. Siisi sanoo:

  Googletin hakusanalla MILLION COLOR, ja pääsin sivuillesi.
  Hienosti olet saanut monien vaiheiden jälkeen hiuksesi vaalennettua mustasta vaaleeseen , eli 1-10 asteikolla.

  Jos saan minäkin mielipiteeni sanoa, niin kauneimmat ja sulle parhaiten ihoon sopivat ovat kiharat hiukset tyttäresi ristiäisaikaan:), JUST PERFECT. Sen värin ylläpito vaan jotenkin tuntuu hankalalta, tiedän itse kokemuksesta.

  Vaaleakin on kiva sulla, mutta kun värin vaihto tulee eteen——-palaathan ihanaan kikkuraväriisi:)

  Yst. Siisi

  hyvää ja ihanaa joulun odotusta <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.