Joulukalenteri luukku 15

15.12.2013

luukkukuva15Moni on kaipaillut multa aina tasaisin väliajoin helppoja arkiruokavinkkejä, joten ajattelin jakaa teidän kanssa kaksi mun tämän hetken nopeaa suosikkireseptiä jotka ovat olleet kovassa käytössä ja nauttivat myös Tiaran suosiota!

Savuporokinkkupasta (4 annosta)

savuporopasta1 pussi Kotasavu savupororouhetta 1/2 osa pussia Pouttu savukinkkusuikaleita
1 sipuli
1 pkt Silva savuporosulatejuustoa
2dl ruokakermaa
250 grammaa tagliatellea
mustapippuria

Keitä pasta. Pilko sipuli ja kuullota pannulla, lisää porot ja kinkut, sekä kerma, sulatejuusto ja mustapippuri. Nauti pasta ja kastike yhdessä parmesanmurun kanssa.

Hedelmäinen kanasalaatti

kanapersimonsalaatti600g hunajachilimarinoitua kanaa (esim. Kariniemen natriumglutamaatittomia suikaleita) 1 sipuli
3/4 kurkkua
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 paprika
1 ruukku jääsalaattia
2 persimonia
1 paketti halloumia
100g naturel cashewpähkinöitä

Pilko kaikki vihannekset ja hedelmät. Paista ensin kanasuikaleet ja sitten viipaloitu halloumi pannulla. Paahda cashew-pähkinöitä hetki pannulla hunajassa, öljyssä ja pippurissa ja sen jälkeen sekoita kaikki ainekset valmiiksi salaatiksi.

Mä oon ihan ihastunut persimoniin! Maistoin sitä ekan kerran vasta tänä syksynä ja olin heti aivan myyty. Mä oon todella monille raa’oille hedelmille ja vihanneksille allerginen ja aina kun löydän uuden hedelmän repertuaariini jota voin syödä, on oikeasti juhlan paikka. Persimon on ihanan makea ja pehmeä, ehkä eniten mulla tulee siitä mieleen hunajameloni. Mä oon nyt syönyt niitä ihan hulluna ja todennut että sopivat tosi hyvin esimerkiksi salaatteihin, välipalaksi, smoothieen tai vaikka myslin kanssa. Joulukalenterissa on luvassa myös meidän joulumenua, mutta mä en ole vielä itsekään 100% varma kaikista ruokalajeista ja siksi halusin jakaa ensin jotain vähän erilaista ruokaa!

Mikä on teidän lempiarkiruokanne, entä lasten? Mitä ruokaa kokkaatte usein?


14 Responses to “Joulukalenteri luukku 15”

  1. Noora sanoo:

    Toi pasta menee ehdottomasti kokeiluun! Pastat on ihania! Ja persimonit kans, poikakin tykkäsi kun annoin sen kerran maistaa. 🙂 Nämä sun ruokapostaukset on aina hyviä ja saa paljon uusia vinkkejä.

    Tuli muuten pastasta mieleen, että kannattaa joskus tehdä kerralla iso kattilallinen superhyvää tomaattikastiketta ja pakastaa annospusseihin! Meillä on aina pakkasessa ja sitä käytetään lämpimiin voileipiin, pizzaan, jauhelihakastikkeeseen, pelkiltään pastan ja parmesanin kanssa ja ihan kaikkeen mahdolliseen. Nopeuttaa huomattavasti ruuanlaittoa ja on ihan törkeen hyvää kunhan vaan jaksaa kerran haudutella sen pari tuntia.

    • Maarit sanoo:

      Noora, loistava vinkki! Haluatko jakaa hyvän reseptin?

      • Noora sanoo:

        Mä en osaa mitään tarkkoja määriä laittaa, koska oon vähän fiilispohjainen kokkaaja, mutta täältä pesee se ohje jolla yleensä teen:

        0,5 dl oliiviöljyä
        2 sipulia
        3-6 valkosipulinkynttä maun mukaan
        1 puska tuoretta basilikaa hienonnettuna
        2 prk paseerattua tomaattia
        1 prk kirsikkatomaatteja
        kuivattua tai tuoretta chiliä maun mukaan
        ripaus sokeria
        suolaa ja mustapippuria maun mukaan

        Kuullotetaan pieniksi hakatut sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä, lisätään paloitellut kirsikkatomaatit ja paistetaan vielä hetki. Jos teen ison kattilallisen, niin siirrän ne tässä kohtaa kattilaan mutta iso kannellinen kasari on kans hyvä. Lisätään muut aineet ja annetaan hautua 2h, varo roiskumista! Jos on liian löysää, niin kiehuta hetki ilman kantta ja jos on liian paksua, niin vähän lisää vettä. 🙂 Ei siinä sen kummempaa, hyvää on ja valmistuu aikalailla itsekseen.

    • Iina sanoo:

      Noora olipa muuten huippu vinkki oikeesti, kiitos tää menee ehdottomasti kokeiluun!! :)♥ Kiitos paljon, mukavaa kuulla että näistä saa kivoja vinkkejä!

  2. Hilma sanoo:

    Meidän tytön (3v) lempiruokaa on katkarapuwokki. Tai oikeastaan ihan mikä vaan, kunhan siinä on katkarapuja… 😀 Tänään kyllä ahtoi itsensä täytyy makaronia ja jauhelihakastiketta, kun oli kuulemma niin hyvää, ettei voinut lopettaa syömistä.

    P.s. kannattaa muuten testata vuohenjuustoa ja persimonia yhdessä. Aivan taivaallista! Joko ihan ”kylmänä” tai sitten esim. kana-vuohenjuustopastassa.

  3. ac sanoo:

    Mä oon vallan ihastunut kikhernepihveihin minttukastikkeella (tehty turkkilaiseen jugurttiin) 🙂 Kesti vähän aikaa, että niistä sai kivan meheviä, mutta nyt niitä on pakko tehdä aina tasasin väliajoin! Mä oon laiska ja nakkaan ne uuniin, vaikka pannulla tulis 100-varmasti parempia, mutta mä tarvitsen kyllä ne kädet muualla, niin noi uuniversiot saa nyt kelvata 😀 Hyviä nekin on!

  4. M sanoo:

    Moi! Oon maailman huonoin kommentoimaan, mut nyt otin itseäni niskasta kiinni..:D Halusin vaan kiittää sua tästä joulukalenterista, joka on mun mielestä aivan ihana! Itse en tykkää blogiarvonnoista, joten useimmissa joulukalenteripostauksissa ei oo mulle mitään luettavaa. Tosi hyvä idea sulta tällainen paljon monipuolisempi joulukalenteri, jota on ollut tosi kiva seurata. Ihanaa joulua teille koko perheelle!:)<3

    • Iina sanoo:

      Moikka! MÄ oon maailman huonoin kommentoimaan kun vastauksia on joutunut odottelemaan kaksi viikkoa, hyi mua. Anteeksi kovasti! Mutta ihan hurjan paljon kiitoksia ja ihanaa kuulla että mun joulukalenteri oli kiva :)! Joulu meni jo mutta mä toivotan aivan loistavaa uutta vuotta sinne! :)♥

  5. Olivia sanoo:

    Hei ! Ei kyllä nyt aiheeseen liity mut tuli tässä tänään mieleen, et onko ne ihanat joulukuusen koristeet, muffinsit sun muut söpöt Stockmannilta? 🙂 Sellasia näin Oulussa ja olis kiva ruveta niitä hamstraamaan, ne vaan oli aikamoisen kalliita. Musta tuntuu et ne on jotain hienompia merkkikoristeita (????:D) niin tuleekohan niitä joulun jälkeen alennuksiin? Ei vihtis täyshintasena maksaa kymmentä euroa jostain koristeesta. 😀

    • Iina sanoo:

      Moikka! Stockalta ne on juu, mä en yhtään tiedä mut voisin kuvitella että tulevat alennukseen joulun jälkeen, tai siis ovat tullee jo :)! Kannattaa varmaan käydä kurkkimassa, ne on tosiaan vähän suolaisen hintaisia ainakin jos kerralla ostaa paljon! 😀

  6. hiphei sanoo:

    Mistä tuota savupororouhetta saa? ihan uusi tuote minulle!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.