Tuhannesti apua ja hyvää mieltä

04.04.2014

Usein viittaan blogiini hyvän mielen paikkana, jonka toivon  inspiroivan ja piristävän lukijoiden päivää. Sain hienon mahdollisuuden osallistua kampanjaan, jonka tarkoituksena on jotain paljon suurempaa, kuin vain piristää jonkun päivää, vaikka toki se varmasti sitäkin tekee mitä suurimmassa määrin. Plan on ottanut hienon tavoitteen, kerätä 1000 kummia kolmessa kuukaudessa kehitysmaiden lapsille.

Mitä Plan -kummius tarjoaa lapsille? Kummien tuella lapset saavat mahdollisuuden tulevaisuuteen, jota heillä ei muuten välttämättä olisi. Meille tavalliset asiat kuten koulutus, terveys, hygienia ja taloudellinen turva ovat näille lapsille ja heidän perheilleen tavoittamattomissa ilman Plan-kummien tukea. Tuki ei auta vain yhtä lasta, vaan koko yhteisöä elämään turvatumpaa elämää. Ajatus omasta kummilapsesta tekee kuitenkin ainakin itselleni ajatuksen avusta paljon konkreettisemmaksi, vaikka se onkin hienoa että samalla saa auttaa kokonaista yhteisöä.

plankuvaAvulla pyritään vastaamaan suoraan yhteisön tarpeisiin neuvottelemalla sen jäsenten kanssa siitä, mitkä asiat heidän elinoloissaan kaipaavat eniten parannusta. Myös lapset saavat osallistua avun suunnitteluun ja päätöksentekoon. Viime vuonna kummien tuella Plan koulutti 528 000 ihmistä, rakensi tai korjasi 1700 koulua, paransi sanitaatiota 128 000:ssa perheessä ja rakensi melkein 6000 vesipistettä. Työ lasten kanssa on pitkäkestoista ja kansainvälinen Plan valvoo, että apu menee sinne missä sitä eniten tarvitaan ja kummien tuki käytetään kohdemaassa tehokkaasti ja oikeudenmukaisesti.

Ryhtymällä kummiksi pääset seuraamaan täysin erilaisen kulttuurin arkielämää, ja näkemään konkreettisesti kuinka apusi saa aikaan pysyviä positiivisia muutoksia kummilapsesi ja hänen yhteisönsä arjessa. Kummina saat myös säännöllisesti tietoa työn etenemisestä sähköisten raporttien ja uutiskirjeiden kautta. Oma plan -verkkopalvelussa pääset tarkastelemaan kummilapsesi tietoja. Lapsen kummiksi ryhtyessäsi voit olla henkilökohtaisesti kirjeenvaihdossa kummilapsesi kanssa, mikä on varmasti palkitsevaa teille molemmille.

Kuinka kummius toimii graffa 2012 webNiinkin pienellä summalla kuin 27 euroa kuukaudessa, voit vaikuttaa pysyvästi lapsen ja hänen yhteisönsä elämään. Minulle henkilökohtaisesti tuo summa tarkoittaisi luopumista muutamasta erikoiskahvista ja naistenlehden irtonumerosta kuukausittain, ei todellakaan mikään mahdottomuus siis. Kun vertaan miten paljon enemmän tuolla summalla saa aikaan jossain muualla, missä apua tarvitaan, on melkeinpä mahdotonta olla ryhtymättä kummiksi.

Kaikille ei välttämättä yksinkertaisesti ole rahallisesti mahdollista osallistua kampanjaan, mutta auttaa voi muutenkin. Tutustumalla kampanjasivuun KLICK! ja jakamalla sitä eteenpäin tai tykkäämällä Plan-kummien Facebook -sivusta voit levittää kampanjatietoutta  muillekin ja innostaa ystäviäsi tai tuttujasi liittymään kummiksi. Myös koululuokka, harrastusporukka tai vaikka työpaikkasi voi liittyä kummiksi.

Minä ainakin haluan olla mukana rakentamassa oikeudenmukaisempaa ja turvallisempaa maailmaa kaikille maailman lapsille, toivottavasti myös te!


No Responses to “Tuhannesti apua ja hyvää mieltä”

 1. Avatar Jenna sanoo:

  Kyllä musta vielä joku päivä kummi tulee, se jos joku on varmaa! Mutta esimerkiks mulla on nyt tällä hetkellä semmonen rahatilanne, että en pysty tota summaa joka kk maksamaan, työtön kun on ja omassa kämpässä asuu, ja olis opiskelut viel tarkoitus aloittaa niin valitettavasti rahat ei riitä, kun ei muutenkaan mitään turhuuksia ostele.. :-/ Mutta koulun jälkeen toivottavasti olisi vakipaikka jostain, niin ehdottomasti heti sillon sitten musta tulee kummi jollekin ihanalle lapselle <3 Ja aina jos on rahaa vähän enemmän käytettävissä, tulee kyllä pienikin summa sillon tällön lahjotettua apua tarvitseville :-) Tää on kyllä hieno juttu!

 2. Avatar Roosa sanoo:

  Mä oon ollut nyt 2 vuotta kummina. En oo päivääkaan katunut. Tosiaan oon opiskellut, muuttanut omaan kämppään jne ja raha on ollut todella tiukilla, mutta sen voin sanoa, että oon aina saanut ruokaa, maksettua vuokrat jne tuilla ja töpalkoilla.

  Olen kummina siis Suomen lähetysseuran kautta. Kaikista mahtavinta oli kun viime elokuussa pääsin Suomen lähetysseuran OLK-matkalle (Operaatio lähetyskoulutus) Etiopiaan. Tutustuttiin lähetystyön tekemiseen sekä myös kummilapsi ohjelmaan, joka kuuluu tärkeänä osana lähetystyötä. Etiopiassahan koulutustilanne on todella hyvä juuri kummilapsi ohjelmien takia ja 80% etiopialaisista lapsista käy koulua! Koulutus auttaa saamaan työpaikan ja saamaan näin paremman tulevaisuuden itselleen ja lapsilleen.

  Lisäksi pääsin näkemään kummilapseni sekä vierailemaan hänen kodissaan! Toimintakeskuksella ollessa oli ihana leikkiä kummilapseni kanssa, vaikkei yhteistä kieltä löytynytkään. (7-vuotias kun ei englantia puhunut, toisin kuin 10-vuotiaat) Olin vielä juuri sopivasti siinä välissä kun kuukausirahat tuli ja näin kun tyttö oli käynyt ostamassa uudet vaatteet äidin kanssa :)

  Asia tuli niin konkreettiseksi ja henkilökohtaiseksi, että huhhuh. En mä voi enään ikinä kyllä lopettaa kummina olemista.

  Suosittelen kaikille kummiksi ryhtymistä! Se on antoisampaa kuin luulisi.

  • Iina Iina sanoo:

   Ihana kuulla että olet päässyt jopa tapaamaan kummilastasi, wau, aivan mahtavaa!! :) EN voi edes kuvitella miten antoisa ja pysäyttävä reissu sinulla on varmasti ollut, ja miten antoisaa varmasti on olla kummina kun on ihan konkreettisesti itse nähnyt mitä apu saa aikaan :)! Olet upea tyyppi, kaikkea hyvää sinulle ja kummilapsellesi!♥

 3. Avatar siruunasooda sanoo:

  Palasin nyt viel tähän postaukseen kertomaan että muistin tästä postauksesta suunnitelmani alkaa kummiksi ja tänään laitettiinkiin parhaan ystävän kanssa lomake menemään! Ollaan molemmat opiskelijoita, mutta 13,5e kuussa per lärvi on niin mitätön summa että lähes kellä vaan on siihen varaa jos vaan haluaa! Oon omilla matkoillani nähnyt Aasian köyhiä lapsia ja vähintä mitä voin antaa vastalahjaksi siitä mitä olen niiltä reissuilta saanut on se että voin auttaa jotain pikkuista paremman elämän alkuun! Kiitos Iina muistutuksesta, ainakin yks sun lukija otti postauksesta vaarin, ottaispa muutkin!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.