Joulukadun avajaiset 2014

24.11.2014

Joulun aika on mulle nyt virallisesti alkanut, kun eilen vietettiin joulukauden avajaisia Helsingin keskustassa! Toki olen jo vähän koristellut aiemminkin, leiponut torttuja ja pipareita ja nautiskellut joulufiiliksestä, malttamaton kun olen, mutta nyt sen näkee jo jokapuolella kävellessäkin, että pian on joulu, tasan kuukauden päästä. Mulle joulukadun avajaiset ovat ihana perinne, josta nautin lapsuudessa ajoittain, ja josta olen pitänyt kiinni joka vuosi siitä asti kun Tiara on ollut vuoden vanha.

P1010332x P1010347x P1010356xLasten innostus oli käsinkosketeltavaa, kun suunnattiin ennen varsinaista kulkuetta Stockalle joulupukkia moikkaamaan. Tontut jututtivat jo jonossa meidän tyttöjä, ja varsinainen pukki oli meidän palleroille vielä aika jännittävä. Tiara ei meinannut saada sanaa suustaan, mutta sai sitten pienellä äänellä kuiskattua että ne sellaiset Littlest Petshopit olisivat tosi kivoja joululahjoja. Pukki lupasi laittaa toiveen muistiin. Nuorempi ei meinannut haluta edes pukin kanssa samaan kuvaan kun oli niin jännittävää, mutta onneksi sai pitää äitiä kädestä kiinni.

P1010359x P1010362xVarsinainen joulukadun avaus on aina vähän sekava, kun tuhannet ihmiset pakkautuvat yhden kadun varteen. Vaikka kuinka menet siihen ajoissa seisomaan, ihan tien reunaan, että lapset saavat hyvän paikan josta kulkueen näkevät, löytyy aina niitä aikuisia ihmisiä joiden mielestä heidän näköalansa on se kaikkein tärkein, ja polvenkorkuisilla ei ole mitään tarvetta nähdä toivomaansa joulupukkia.

P1010364xjoulukadunavajaisetMun mielestä se on vähän surullista, että aikuiset kehtaavat tunkea viime tipassa tai kulkueen jo alettua suoraan lasten eteen, ja vielä tuhahtaa loukkaantuneena kun nätisti pyytää siirtymään hieman sivummalle että lapsetkin näkisivät jotain. Itse olin kyykyssä lasten tasolla, että en ollut kenenkään tiellä, ja tosiaan oltiin seisty siinä jo puoli tuntia ennenkuin kulkue alkoi, että saataisiin hyvä spotti.

P1010390x P1010427 P1010431xKävin nappaamassa muutaman kuvan ennen kulkueen alkua, ja vartin kestäneen, hitaasti edenneen kulkueen aikana otin kolme nopeaa kuvaa seisten, mutta muuten pysyttelin pois tieltä kokoajan, vaikka sillä ei ehkä väliä ollutkaan kun niin moni muu seisoi lasten edessä kuitenkin. Onneksi meidän lapset eivät harmistuneet tästä ja näkivät pukinkin edes vilaukselta. Tuntuu ikävältä valittaa mistään jouluun edes etäisesti jouluun liittyvästä, mutta se on vaan niin noloa että aikuiset ihmiset voivat olla niin omaan napaan tuijottelevia ja ajattelemattomia. Missä on heidän joulumielensä?

No, tärkeintä on että lapset saivat kuitenkin kivan kokemuksen eivätkä kiinnittäneet tähän liiaksi huomiota. Toivottavasti muillekin lapsille jäi tapahtumasta mukava muisto kaikesta huolimatta. Vielä on kuukausi edessä pukin malttamatonta odottelua, ja joulupukista onkin puhuttu lakkaamatta eilisen jälkeen!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille <3

Olitteko katsomassa joulukadun avajaisia Helsingissä tai jossain muualla?


32 Responses to “Joulukadun avajaiset 2014”

 1. Me oltiin kanssa eilen. Oli ensimmäinen kerta ja kuten sanoit, aika kaaottinen tunnelma!
  http://www.lempiblogi.fi/perhe/joulufiilis-heratetty/

  Itseasiassa bongasinkin teidät Stockan edessä, mutten kehdannut tulla häiriköimään siinä kaiken häslingin keskellä. :)

 2. Laura sanoo:

  Siis mikään ei voi olla inhottavampaa kun tollaset aikuiset, kellojen pitäs hälyttää et ’hetkinen, oon tota nappulaa kolme päätä pidempi että väistympä tästä ni ne näkee jotain muutakin ku mun vaatteet’ mut ei ku se oma napa on tärkein. Mulle vaan päinvastoin tulee parempi fiilis jos päästän jonkun lapsen mun eteen ja tiedän että nyt se näkeeki jotain.

 3. maria sanoo:

  mä unohdin ihan täysin ton koko homman! poikaystävä oli vielä aamuvuorossa, niin oltas loistavasti päästy käymään tuolla :-( voi hitsiläinen, tosin voi olla että se ihmismäärä olis mulle ollu liikaa..:-D

 4. Amanda sanoo:

  Oon niin samaa mieltä, joidenkin aikuisten itsekkyys on pöyristyttävää! Oon nyt muutamaan otteeseen ollut töissä Robinin & Isac Elliotin keikoilla ja ainakin ensimmäisessä käy tosi usein niin, että ne aikuiset menee tosta noin vain seisomaan jonnekin eteen, vaikka eivät välttämättä olisi edes oman lapsensa kanssa – ja he eivät vilkaisekaan taakseen, että sattuuko joku metrin korkuinen fani seistä takana. Monta kertaa näillä keikoilla mun eteen on tultu ja siinä on mennyt se näköala (olen 158cm), niin entäs sitten ne lapset, jotka oikeasti tahtovat keikan nähdä…

  Samoin olin kesällä Kivenlahtirockissa ja siellä soitti Cheek. Todella moni teinityttö ja moni lapsikin oli tullut festivaalille Cheekiä katsomaan. Ja sitten juuri ennen kuin Cheek aloittaa soittamaan, aikuiset ihmiset humalassa tunkevat eteen eivätkä yhtään välitä, kun kyynerpäillään tuuppivat pienempänsä pois alta. Ihan kuin eivät itse näkisi taaempaa, kun edessä oleva yleisö on kuitenkin sitä alle 150 senttistä. :/

  • Iina sanoo:

   Se on niin inhottavaa kun ei voida ajatella toisia, minäminä-ajattelu on valloillaan ihan liikaa! Kumpihan siitä keikasta muutenkin saisi enemmän irti eturivissä, humalassa hoiperteleva aikuinen vai keikkaa ikuisuuden odottanut pikkutyttö? :/

 5. Ann sanoo:

  On kyllä harvinaisen törkeätä mennä pikkulapsien eteen. Kai se on sanomattakin selvää, että pukki on ehkä pikkasen tärkeämpi juttu lapsille kuin aikuisille, ja sieltä lasten takaakin näkee vallan hyvin.

 6. Olivia sanoo:

  Muakin ärsyttää aikuisten ihmisten käytös. Hirveää tekopyhyyttä kun viljellään sitä että pitää ajatella muitakin kuin itseään ja aikuiset opettavat lapsille myös näin. Sitten itse käyttäytyvät ihan paskasti. Ei voi käsittää. :( Miten voi mennä pienten lasten eteen jonkun joulupukin takia joka merkitsee niille lapsille ihan varmasti paljon enemmän??

 7. Sanna sanoo:

  Ihana Tipa noissa alemmissa kuvissa! Itse olin siellä kuorossa laulamassa kulkueessakin, harmi etten teitä nähnyt! Taisitte olla väärällä puolella tietä :D oma postaukseni täällä:

  http://imagination-thechips.blogspot.fi/2014/11/kun-aleksi-valaistui.html

 8. Jarno sanoo:

  Ihanaaaa, kun joulu tulee!!!! ♥ Mäki oon niin jouluihminen, ja sut tuntien sä oot kyllä kans :DDD
  Zeldakin on jo niin iso! :)

 9. Anna sanoo:

  Voi pöh miten ajattelemattomia aikuisia :( Surullista ettei kaikki aikuiset selvästikkään osaa ajatella, miten tärkeää joulupukin näkeminen voi olla pienelle lapselle! Teidän tytöt muuttuvat vain suloisemmaksi päivä päivältä, mitä kaunokaisia :)! Olen kovasti miettinyt miten saisin tulevaisuudessa täällä espanjassa järjestettyä joulupukin vierailut jouluna, olisi kivaa jos tyttäremme saisi nauttia joulupukin odotuksesta niin kuin minä pienenä <3 Onneksi tänä vuonna asia ei ole vielä ajankohtainen ja minulla on koko ensi vuosi aikaa opettaa mieheni sanomaan Suomeksi: "onkos täällä kilttejä lapsia?" Haha. Piparin tuoksuista ja lämmintä joulun odotusta koko perheelle ja erityisterveiset kahdelle söpölãiselle. Täällä yritetään virittäytyä joulutunnelmaan t-paidoissa…

  • Iina sanoo:

   No kyllä, aikuiset osaavat olla todella itsekeskeisiä ja ajattelemattomia :/ Ja kiitoksia paljon<3 Ihanaa joulunodotusta sinne Espanjaan, teille tulee varmasti ihana joulu! Eiköhän sun miehesi opi sanomaan noin kun on hyvin aikaa opetellakin! ;D Kelpaisi kyllä tuo t-paidassa odottelu tännekin edes muutamaksi päiväksi, alkaa tihkusade ja loskakakka tulla korvista ulos :DDd

 10. Mymmyryy sanoo:

  Zelda on aivan Oton näköinen tuossa ylimmässä kuvassa missä hän on itsekseen :D Kehtaako kuvaa kehua söpöksi tällaisen lauseen jälkeen? :D

  Ihanaa että joulu tulee, mä tykkään joulusta niiiiiiin paljon. Melkein jo surettaa että kohta joulua pitää odottaa taas vuosi ;)

  Aikuiset on usein hyvin itsekeskeisiä. Onhan se toki tärkeämpää että usein joulupukin nähnyt aikuinen näkee pukin jälleen, ku että joku napero näkisi tyypin ekaa kertaa..

  • Iina sanoo:

   Hahahahhahaha :DD Kehtaa kehua söpöksi, onhan toi meidän isikin aika söpö ;D Joulu on ihan paras, muakin melkein surettaa jo valmiiksi, koska joulun aika on vaan niin ihanaa! Mutta onneksi saadaan vielä melkein kuukausi nauttia joulusta<3 Ja kyllä, aikuiset on valitettavan itsekeskeisiä, pistää kyllä niin suututtamaan..

 11. sanna sanoo:

  Tuo on kyllä kummallista käytöstä aikuisilta ihmisiltä! Oon kyllä ihmetelly sitäki kun cheekkiä ollaan käyty kattoon ja sama pyörätuolissa oleva tyttö on ollu siellä myös… ihmiset vaa kattoo että jaa. Ite sitte oon ärsyyntyneenä ”raivannu” sille tilaa sinne eteen ja saanu nii pahoja katseita ja tuhahduksia osakseni että ei voi ees ymmärtää miten ihmiset kehtaa! No onneksi itellä on sitte ollu hyvä mieli kun tyttökin aina nii kovasti on kiitelly (pienellä äänellä, varmasti hyvin ujo ihminen) :)

 12. Linda sanoo:

  Mä kyllä ymmärrän niitä aikuisia, jotka tunkevat eturiviin vaikkei se kovin kohteliasta ole.. Ja jos on oikein lyhyt aikuinen niin ei sieltä taaempaa kauheasti näe mitään. Tosin sitä en hyväksy, että jos joku on oikeasti odottanut kauan ja siihen tungetaan viime minuutilla eteen. Tämä tosin koskee molempia osapuolia; ei lapsillakaan ole oikeutta tunkea toisten eteen, jos tullaan myöhemmin paikalle. Tätä näkee valitettavan paljon yleisötapahtumissa.

  Mutta voin sanoa, että esimerkiksi välillä ruokakaupassa käyminen on helvetillistä juurikin lapsiperheiden vuoksi, joiden lapset säntäilevät edestakaisin käytäviä pitkin blokaten kaikkien muiden tien eivätkä vanhemmat tee mitään asialle.. Huudetaan ja kiljutaan kovaan ääneen. Eikö olisi kohteliasta joko jättää lapset kotiin tai koittaa pitää ne hiljasina? Jos joskus itse saan lapsia niin koitan kyllä hoitaa kauppareissut mahdollisimman paljon yksin ja sitten kun lapsi on vanhempi niin voi ottaa kauppareissuille mukaan. Tämä siis lähinnä perspektiivinä sille, että miksei aikuiset anna tilaa pienemmille. Jos annetaan tilaa joulukulkueen näkemiseen niin eikö sitten aikuisilla olisi oikeus käydä ruokakaupassa rauhassa?? Vai pitääkö ne ruuat tilata kotiinkuljetuksella, jos ei siedä hälinää? Sittenhän voi olla menemättä katsomaan joulukulkuetta, jos ei siedä muiden ihmisten läsnäoloa.

  (Ps. en ole mikään ruokakauppa-avautuja; halusin vain tuoda esimerkillä tähän ilmi, että ei aikuisia voi syytellä loputtomiin ja pitää omia kullannuppujaan ykkösinä)

  Olen osittain kanssasi samaa mieltä, mutta eikös tuo nyt ole aika marttyyrimäistä sanoa ”kun niin moni kuitenkin seisoi lasten edessä”?? Yleisötapahtumissa on tunkua ja ruuhkaa niin eiköhän se oo päivänselvää jo sinne lähtiessä, että näkymät eivät saata olla koko ajan hyvät. Aika sinisilmäistä touhua ajatella, että lapset menevät kaiken edelle ja ”meidän perhe on ainoa täällä, kukaan muu ei saa tulla, jotta me saadaan olla eturivissä yksin”.

  A) Kaikki eivät pidä lapsista B) Kaikki eivät huomaa lapsia yleisön seassa C) Yleisötapahtumissa on aina tällaista sekopäämeininkiä

  • Els sanoo:

   Ai sun mielestä on ihan ok, että aikuiset tulee lasten eteen? Jos jonkun lapsi huutaa ruokakaupassa niin se antaa oikeuden ohitella pieniä lapsia? Ihan varmasti nämä aikuiset jotka Iinan lasten eteen tuli, olis nähnyt ihan yhtähyvin Tiaran ja Zeldan takaa vaikka olisivat kuinka lyhyitä…

  • Mymmyryy sanoo:

   Mun mielestä on kohteliasta että pidemmät seisoo takana koska näkevät sieltäkin, oli siellä edessä sitten lapsi tai lyhyempi aikuinen.

   Ja tämä kuuluu mun mielestäni ihan peruskäytöstapoihin.

  • Iina sanoo:

   ”Tosin sitä en hyväksy, että jos joku on oikeasti odottanut kauan ja siihen tungetaan viime minuutilla eteen. ” tästä mun tekstissäni oli kysymys, ei siitä, että aikuiset olisivat odottaneet siinä puoli tuntia ja me oltaisiin tungettu heidän eteensä.

   ”Olen osittain kanssasi samaa mieltä, mutta eikös tuo nyt ole aika marttyyrimäistä sanoa ”kun niin moni kuitenkin seisoi lasten edessä”?? Yleisötapahtumissa on tunkua ja ruuhkaa niin eiköhän se oo päivänselvää jo sinne lähtiessä, että näkymät eivät saata olla koko ajan hyvät. Aika sinisilmäistä touhua ajatella, että lapset menevät kaiken edelle ja ”meidän perhe on ainoa täällä, kukaan muu ei saa tulla, jotta me saadaan olla eturivissä yksin”. ” Ei, se ei ole marttyyrimäistä. Kaikki lapsiperheet tulivat sinne ajoissa seisomaan, ja viime minuutilla aikuiset tunkivat siihen eteen, se meni näin lähes poikkeuksetta. Kyllä, on päivänselvää että on ruuhkaa, mutta sen pitäisi myös olla selvää, että se on lasten tapahtuma ensisijaisesti, lapsille se pukki on tärkeä, eikä aikuisille.

   Mun mielestä sulla on tosi ikävä ja inhottava asenne, ja lisäksi yleistät. Suurin osa lapsista osaa käyttäytyä oikein nätisti kaupassa. Joskus lapsillakin on huono hetki, ja silloin voi mennä hermo, kaupassa tai ihan missä vaan. Silloin suurin osa vanhemmista pyrkii rauhoittamaan lapsen mahdollisimman nopeasti, jotta ei häiritsisi muita. Toki löytyy myös niitä joita ei kiinnosta, ja antavat lapsen tehdä ihan mitä vaan, sellainen on mustakin väärin. Mutta et voi yleistää kyllä noin. Mitenkäs esimerkiksi yksinhuoltajat sitten kävisivät kaupassa? Ja miten ne lapset oppivat käyttäytymään siellä kaupassa tai muilla julkisilla paikoilla, jos eivät koskaan pääse mukaan ja harjoittelemaan kun pitää suojella sinun korviasi huudolta?

   Kaikki eivät pidä lapsista, se on ihan okei, ei tarvitse. Mutta eri elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa pitää tulla toimeen, vaikka ei itse tykkäisikään lapsista tai koirista tai mummoista. Ei sulla, eikä kenelläkään muullakaan ole oikeutta sanoa että ei saisi liikkua jonnekin siksi että se ärsyttää sinua. Toivottavasti pysähdyt nyt vähän miettimään omia asenteitasi.

 13. anna sanoo:

  voi argh, mitä ”aikuisia” ihmisiä! :/ itsekkyydellä ei välillä ole rajaa.. Mutta ihanaa, kun joulu tulee. Meillä on vasta parit jouluvalot ulkona ja yksi joulukukka. Tällä viikolla on tarkoitus laittaa sisällekin lisää koristeita, mm. Pieni valkoinen joulukuusi.

 14. Elisabet sanoo:

  Onpa inhottavaa käytöstä aikuisilta ihmisiltä.. Ei edes uskoisi, että joku osaa olla edes noin törkeä. Mutta niiin ihanaa kun joulu tulee, jee! Ihanan totinen Zelda noissa kuvissa. :D Huomaa, että vähän jänskättää. Meidän neiti on aina innoissaan ’pupista’ kun jossain sellaisen näkee. Lähelle hän ei ole päässyt, mutta kauempaa kylläkin ja kuvissa pukki on aina yhtä kiva. ;) Äh, oon niin huono ollut kommentoimaan nyt, että ihan harmittaa..

  • Iina sanoo:

   No eikö olekin :( Hahaa ihana puppi :D Kyllä se joulupukki vaan on niin hurjan jännittävä ja tärkeä noille pienille! <3 Molemmat olivat ihan jännityksestä kankeina kun pääsivät pukkia tapaamaan :D Ei haittaa että et ole kommentoinut, aina ei voi ehtiä/jaksaa/muistaa!<3 Kiitos että nyt kommentoit ja ihanaa viikonloppua teille<3

 15. Taru sanoo:

  Me käytiin avaamassa joulu täällä Tampereella pari viikkoa sitten ja etelä-pohjanmaalla mistä olen kotoisin niin viime vloppuna. Itse olen usein törmännyt juuri tuohon kyseiseen aikuisten ajattelemattomaan käytökseen lasten festareilla kuten viime joulun alla idea parkissa järjestetyssä Hevisauruskonsertissa kun toiset aikuiset eivät monista kehoituksista ja sanomisista huolimatta voineet istua niin että lapset näkisivät. Toki tähän kyseiseen törmää myös usein festareilla että aikuiset (40-50v) tallovat teinit jalkoihinsa änkemällä eteen kuin eivät ennen olisi bändiä nähneet.

  • Iina sanoo:

   Ai onko Tampereella joulun avaus jo niin aikaisin! Tamperelaiset on selvästi jouluihmisiä, mäkin haluan sinne :D!!! Mutta joo, siis tuota näkee ihan kaikkialla, itsekeskeisyys on vähän turhan yleinen ominaisuus aikuisissa ihmisissä. Surullista!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.