Joulukalenteri 2014 luukku 22

22.12.2014

joulukalenteriluukku22Mä olen luukuttanut täällä jo marraskuun puolivälistä joululauluja melkein joka päivä, ja nyt aion jakaa teille mun joululaululempparit, ja sen miksi tykkään juuri niistä lauluista!

1. Raskasta Joulua – Tulkoon Joulu

Mä en enää juuri kuuntele mitään kovin raskasta musiikkia, mutta ei tämä biisi olekaan mikään heviversio. Olen aina tykännyt tästä joululaulusta, mutta erityisesti tämä versio saa nonstop kylmät väreet aikaiseksi, siinä vaan on sitä jotain. Ihanan mahtipontinen ja tunteita herättävä biisi.

2. Katri Helena – Joulumaa

Me tehtiin ala-asteella joskus jokin jouluesitys luokan kanssa tähän biisiin, ja siitä asti se on ollut mulle yksi niistä suosikeista, jonka osaan ulkoa ja jota kuuntelen paljon. Kaunis sanoma ja ihanan jouluinen tunnelma.

3. Laura Voutilainen – Kun joulupukki suukon sai

Muistan että mulla kesti aika kauan tajuta, että se joulupukki olikin se isä, hahhaa! Yhtä kaikki, olen tykännyt tästä joululaulusta jo ihan pikkunaperosta asti, äidin kanssa sitä kuunneltiin aina joulukasetilta samalla kun leivottiin pipareita.

4. Cascada – Last Christmas

Whamin alkuperäinen versio on toki myös ihana, mutta tätä biisiä kuunneltiin mun nuoruuden pikkujouluissa, ja vieläkin se saa tanssijalan vipattamaan samalla kun tekee joulusiivousta tai pilkkoo juureksia joululaatikkoihin.

5. Irwin Goodman – Ai ai ai ai ja voi voi voi voi

Aivan mahtavan hauska biisi, joka löytyy aina mun joulusoittolistalta. Ei ehkä se perinteisin joululaulu, mutta tykkäänkin juuri siksi. Vähän jotain muuta niiden perinteisten rinnalle.

joululaulutPienenä mä tykkäsin kovasti Petteri Punakuonosta, Kulkusista ja Joulupukista, ja kyllähän ne vieläkin kolahtavat. Vähän yllättäen meidän esikoisen suosikiksi ovat nousseet Jingle Bells ja juuri tuo Cascadan Last Christmas. Hän ei muista yhdenkään suomenkielisen joululaulun sanoja, mutta noita kahta hän laulelee jatkuvasti samalla kun leikkii tai touhuaa muuten. En kyllä tiedä mistä johtuu, että juuri nuo ovat jääneet hänelle mieleen, koska eihän Tipa edes tiedä mistä niissä lauletaan. Mutta söpöä se silti on kun pieni kolmevuotias laulaa ”laaast chismas, ai geiv juu mai haat!”

Kuunnellaanko teillä joululauluja? Mitkä joululaulut löytyvät teidän joulusoittolistalta? Mitkä ovat lasten lemppareita?


12 Responses to “Joulukalenteri 2014 luukku 22”

  1. Qino sanoo:

    Mä taas pienempänä inhosin kaikkia enkun ja muiden vieraiden kielten lauluja kun en tajunnut niistä mitään 😀

  2. Debus sanoo:

    John Lennon – War is over <3
    Mun ehdoton joulu biisi, isäni aina soitti sitä meille kun oltiin pieniä! 🙂
    Hyviä kappaleita sinunkin listallasi, jouluna on toinen oma suosikkini.
    Ihanaa joulua koko teidän perheelle! <3

  3. Amanda sanoo:

    Jos mä kuuntelen joululauluja, kuuntelen ne aina joko Tarja Turusen tai itseni laulamana. 😀 Mulla on neljä ultimate lempparia.

    1. You would have loved this
    Joka joulu ollut rakas, mutta tänä jouluna on sattuneista syistä vieläkin rakkaampi. Kertoo pois nukkuneista rakkaista ja kuinka heitä kaivataan. Suosittelen! https://www.youtube.com/watch?v=i9cojFLkPsA
    2. Varpunen jouluaamuna
    Rakastan tarinan liikuttavuutta ja tämä myös tietyllä tapaa itselle henkilökohtainen.
    3. Ave Maria
    Ei oikein muuta syytä kuin että yksinkertaisesti tykkään 😀 Erityisesti tästä versiosta: https://www.youtube.com/watch?v=MSCbecgieVY
    4. Walking in the Air
    Lapsesta asti. Nostalgia.

  4. Jenna sanoo:

    Raskasta Joulua – Tulkoon Joulu on kyllä ihan paras! Jotenki niin kaunista (jos näin voi sanoa..) kun tommoset hevimiehet laulaa yhdessä ihanan joululaulun! Ja Jarkko Ahola <3

    Mutta Joulumaa on kyllä ollut mun suosikki jo ihan lapsesta asti, ihana laulu 🙂

  5. Suvi sanoo:

    Omia lemppareita ovat Sylvian joululaulu ja Varpunen jouluaamuna 🙂 näihin lauluihin kiteytyy ihania muistoja lapsuudenkodista ja joulusta, sillä äiti lauloi näitä mulle ja sisaruksilleni unilauluiksi joulun aikaan 🙂 <3
    "Pieni sai sun veljesi enkeleitten maasta."❤️

  6. st.brigitten sanoo:

    Meiän esikoisen lemppari on the cheetah girlsin joulualbumi :’D keskimmäisen perinteiset ja tietty robinin laulamat. mun oma varmaan mariah careyn 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.