Kun isosisko stailaa

16.01.2015

Meidän tytöt ovat tainneet tulla vähän äitiinsä siinä, että rakastavat pukeutumisleikkejä ja erilaisten asujen kokeilua. He tosin tykkäävät kovasti myös pestä ja laittaa kuivumaan pyykkiä, mikä ei kuulu äidin suosikkipuuhiin, haha. Saa nähdä kauanko pyykki-into kestää, toistaiseksi nautin siitä täydellä sydämellä. Pienempi ei vielä ole tarkka siitä mitä päällä on, mutta tykkää silti kokeilla vaatteita ja kenkiä, ja vaihtaa niitä usein. Isompi sen sijaan tykkää jo koota erilaisia asukokonaisuuksia, ja saakin usein valita itselleen aina parista eri vaihtoehdosta mieluisimman paidan/hameen/housut ja muut, tai joskus pyytää jotain ihan tiettyä vaatettakin päälleen, ja sen myös saa jos se on tilanteeseen sopiva.

Tällä viikolla pidettiin jälleen kerran pukeutumisleikkipäivä, ja Tiara sai valita vaatteet itselleen ja siskolleen. Pukeutumisleikissä parasta on se, että ei tarvitse valittaa säätilasta tai mistään muustakaan, kun vaatteet ovat vain leikkiä varten. Millaiset asut tulee, kun kolmevuotias saa päättää? Aika yllättävät, sanoisin! Ei tyllihameita, äidin korkokenkiä eikä pinkkiä, mitä tämä on?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiaran asu / Mekko Gant* / Kaulakoru Gina Tricot / Leggingssit H&M / Kengät Nike /Hiuspanta Zara / Laukku Longchamp / *saatu blogin kautta.

Zeldan asu/ Paita H&M / Hame Zara / Leggingssit H&M / Kengät Zara

Tiaran suuri aarre on mun vanha Longchampin laukku, jonka olen itse ostanut Tukholmasta joskus seiskaluokalla, yli kymmenen vuotta vanha laukku siis, ja edelleen tosi hyvässä kunnossa. Nuo likuvärjätyt raidat ei ehkä ihan sovi mun tyyliin enää, mutta kolmevuotiaalle pienelle tytölle toi on musta aika passeli eka oma laukku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pienempi halusi tuon hiuspannan itselleen sittenkin, sai vähän väriä isosiskon stailaamaan tummasävyiseen asuun! Tiaran asu olikin aikamoinen väriläiskä kun kaulakorun jäätelöt loistivat kaikissa maailman sävyissä tummaa Gantin mekkoa vasten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä tykkään kyllä molemmista asuista, ja oli hauskaa katsoa mitä pieni kolmevuotias valitsee päälleen kun saa itse päättää. Leikitäänkö teillä pukeutumisleikkejä? Oletteko säästäneet omille lapsille laukkuja/vaatteita omasta lapsuudestanne? Kumpi asu on teidän lemppari?


35 Responses to “Kun isosisko stailaa”

  1. emmianniina sanoo:

    En kyllä osaa päättä kumpi ois söpömpi (enkä edes halua 😛 ) Mutta juku kuinka (SYÖTÄVÄN) SÖPÖ toi jäde-koru on!! Apua!! 🙂 <3 <3 😀 😀

  2. Ida sanoo:

    Voi ihanat tytöt! Ihanku sisaruskuvassa seisois Otto ja Iina vierekkäin 🙂 Tytöt muistuttavat niin paljon siskoni tyttöjä (reilu 4v ja reilu 1v) ja nuoremmalla on alkanut prinsessakausi äskettäin. Hän aina haluaa pukeutua balettitossuihin ja balettihameeseen sekä saada kaulaan helmet, kun isosiskollakin on 🙂 Ihanaa viikonloppua myös teille! <3

  3. CURIOUSNOORA sanoo:

    Voi kuinka hurmaavia tyylitaitureita teillä onkaan! <3

  4. Jelena sanoo:

    Voi juma, oon kyl kade teidän tytöille 😀 Tai no Tiaralle, joka toimi stylistina siskollekin… Osaa valita paremmat vaatteet päälleen kuin minä 20-vuotiaana! Musta toi laukku on just passeli pikkutytölle.

    Mä tein itse kans teini-iässä superlöydön oman äitini kaapista, kun bongasin mustan pienen nahkalaukun. Sain myöhemmin tietää, että oma äitini oli kaivanut laukun oman äitinsä (eli mun mummin) kaapista. Saa nähä, että jos tyttölapsen joskus tulevaisuudessa saan, kaivaako hän ko. laukun mun kaapista sitten 😀 Olis hauska, jos yksi laukku miellyttäisi vielä tulevaisuudessa useamman sukupolven makua!

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Hahaa Tiara on kyllä hyvä stylisti ;)<3 Ja voi vitsi, ihana että teillä on kiertänyt sama laukku noin pitkään! Se on selkeästi sellainen laukku joka kestää aikaa :)!

  5. Voi kun tytöt poseeraa kauniisti. Tiara ottanut äidistään ihan selvästi mallia! 😀

  6. ppurkka sanoo:

    Vähä ihania tenavia! Varmaan noin pieni osaa poseerata noin antaumuksella :DD Näitä lisää! Olisiki kiva nähdä muitakin asuja. 🙂

  7. Kukka sanoo:

    Voi, mitkä poseeraudelkeet Tiaralla tuossa toisessa kuvassa! Ja sisaruskuva on hauska myös. Tytöt näyttävät jotenkin niin isoilta.

    Meillä annan oman tyttösen valita vaatteet aika vapaasti. Huolehdin, että kerroksia on tarpeeksi lämmöntunteen kannalta, mutta monesti kysyn ”Minkä paidan laitat?” ja tyttö saa itse valita. Havahduin vasta nyt siihen, että eihän näin välttämättä menetellä joka perheessä. Äidithän (ja isätkin) saattavat yksinvaltaisesti päättää, mitä lapset pukevat. Hmm.. ollaankohan meillä liian lepsuja. Luulen tämän kyllä johtuvan enemmän siitä, etten ylipäätään ole kovin tarkka vaatteiden suhteen. Pidän kyllä huolen siitä, että juhliin ja kirkkoon lähdettäessä tytöllä on hienommat vaatteet päällä, mutta normipäiviin saatetaan lähteä aika erikoisissakin yhdistelmissä. Ei se aina oo niin justiinsa – kunhan on vaatteet päällä.

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Hahaa, isoja tyttöjä ne jo onkin<3 Vaikka silti mun vauvoja 😀

      Meillä tytöt eivät välillä ole ollenkaan kiinnostuneita siitä mitä päälle laitetaan, ja silloin mä valitsen, mutta jos he osoittavat kiinnostusta vaatevalintaa kohtaan, niin sitten annan yleensä pari säähän ja tilaisuuteen sopivaa vaihtoehtoa joista he saavat itse valita :)! Mut tietenkin nämä pukeutumisleikit on asia erikseen, silloin saa laittaa päälle ihan mitä ikinä haluaa 😀

  8. Emilia sanoo:

    En kestä tota Tiaran poseerausta!! 😀 On taidettu pikkasen katsoa äidistä mallia 😉 Ihania ovat kyllä molemmat tyttöset! <3

  9. Minnis sanoo:

    Hei aww kuinka suloisia nuo poseeraukset<3 En kestä kuinka suloiset tytöt<3

  10. Riikka sanoo:

    Hah, eikä, ihania! Alko naurattamaan kun Tiara nähtävästi omistaa hyvän silmän vaatteille ja poseerauksille, samalla kun minä, 20 v nainen oon ihan käsi kummassakin 😀 Sitten kun tyttö on vanhempi niin näistä kuvista on varmasti paljon iloa 😀 molemmat on kyllä syötävän söpöjä 🙂 allthetastesoflife.blogspot.fi

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Hahaa 😀 Välillä mustakin tuntuu että lapsella on parempi maku kuin itsellä :DD Ja joo ihan varmasti on, voidaan hihitellä näille yhdessä :D<3 Käyn kurkkaamassa sun blogia :)!

  11. Kaisla sanoo:

    Tiara näyttää niin ihanan isosiskolta tossa ekassa kuvassa XD <3 puspus ihanat <3

  12. st.brigitten sanoo:

    Eikä, mitkä söpöliinit tytöt 🙂 Mulla ei ole omasta lapsuudesta tallessa mitään :/ Itse aion säilyttää lasten tavaroita heille just sen takia, kun itseä harmittaa ettei oo.

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Ne on<3 😀 Mullakaan ei kauheasti ole ihan pikkulapsuudesta, mutta teiniajoilta on sitten enemmänkin, kun rupesin hamstraamaan just siksi että olis ees jotain 😀 Mäkin aion säilyttää lapsille niitä kaikkein lemppareimpia juttuja<3

  13. Nimetön sanoo:

    Monta vuotta oon sun blogias seurannu, ensimmäistä kertaa kommentoin. Aina tulee hyvälle tuulelle, kun lukee sun postauksia! Ihanat tytöt teillä! T: toinen kahden pikku tytön äiti

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Voi kiitos paljon, kiva että kommentoit<3 🙂 Ihana kuulla että täältä tulee hyvä fiilis, ja terveisiä sinne pienille tytöille meidän tytsyiltä :)!

  14. A sanoo:

    Mä hyvin harvoin kommentoin postauksiin, oon enemänkin semmonen hiljanen lukija.. Mutta nyt tuli tilanne, että mun on pakko kommentoida. Mä en suoraan sanottuna oo kauheen tyytyväinen että siirryit indiedaysille. En oo kuullut tästä portaalista mitään muuta kuin huonoa ja nyt jotenkin harmittaa että ”hyppäsit heidän kelkkaansa”. Toisekseen mä oon ihminen joka tykkää lukea blogien postauksen knännykällä bussimatkalla töistä kotiin ja nyt kun siirryit indiedaysille en voi lukea blogipostausta normaalisti bloglovinin kautta vaan se on avattava aina siitä ”lue koko postaus” kohdasta ja hitailla yhteyksillä tuo on melko rasittavaa joten useasti koko postaus jää lukematta.. Toivottavasti et nyt ota tätä minään purkauksena vaan ihan vaan ajattelin kerrankin laittaa kommentia koska oon ollut sun blogis lukija alusta saakka mutta nyt tän indiedaysille siirtymisen jälkeen en oo saanut ihan sitä samaa otetta blogistasi enää.. :/

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Sä olet ehkä kuullut huonoa, mutta mä olen kokenut vain hyvää täällä. Itse perustan oman mielipiteeni omaan kokemukseen, en kuulopuheisiin. Mä olen ollut täällä nyt viisi päivää, ikävää jos koet että blogista ei saa enää samaa otetta, mutta itse en ehkä tuomitsisi noin nopeasti. Bloglovinissa lukeminen ei ole mun käsissä, esto suorassa bloglovin-näkymässä lukemiselle on siksi, että lukukerrasta kirjautuisi kävijä niinkuin pitää. Asioilla on aina kaksi puolta, mulle se on vain hyvä juttu että postauksia ei siellä pysty enää lukemaan kokonaan, mutta ymmärrän että siihen tottuneita muutos harmittaa. Kiva että olet lukenut alusta asti, toivoisin että annat rauhassa tälle uudellekin osoitteelle mahdollisuuden! 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  15. Nimetön sanoo:

    Voi miten ihanat pikkumallit! <3 Ihana postaus, varsinkin Tiaran pose! 😀

  16. Sande sanoo:

    Oi vitsi ku ihanat kuvat! Tiara osaa valita paremmin asun kuin minä 26-vuotiaana… 😀

  17. K sanoo:

    Kun mä olin pieni, äiti järjesti mulle ja kavereille aina ohjelmaa. Yksi niistä oli vaateleikki. Äiti oli koko mun lapsuuden ajan ompelimossa töissä, meillä oli jos jonkimmoista vaatetta kaapeissa, millä ei sitten kuitenkaan mitään tehty.

    Meillä oli sillon vielä olohuoneessa matto, johon oli kirjailtu neliöitä. Neliöihin laitettiin aina yksi äidin vanhoista vaatteista – seassa oli kuitenkin tyhjiäkin ruutuja. Sitten päätettiin mistä ruudusta aloitetaan ja sen jälkeen heitettiin noppaa. Aloitusruudusta sai hyppiä mihin suuntaan tahansa, tavoitteena kerätä päälleen mahdollisimman monta vaatetta. Äiti oli mukana heittämässä noppaa, ettei meidän tarvinnut liikkua sen hetkisestä neliöstä mihinkään. Voittajaa ei tässä pelissä ollut, tavoitteena ainoastaan saada kaikki vaatteet päälle mahdollisimman pian. Meillä olis varmaan yks kansiollinen kuvia meistä nämä vaatteet päällä, jos kaikki kuvat keräisi yhteen paikkaan. Ehdottomasti yksi mieleenpainuvimmista lapsuusmuistoista, kun aina oli hauskaa tätä leikkiä leikkiessä.

    Pääsiäisenä saatiin myös kavereiden kanssa valita kaikista kamalimmat kuteet päälle ja stailata itsemme noidiksi. Vaikka oltiinkin joka vuosi ihan kamalan näköisiä, äiti jaksoi aina kehua kuinka hienoiksi noidiksi oltiin ittemme saatu. Näistäkin on (valitettavasti) kuvia. 😀

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Eikää, ihan mieletön tuo teidän vaateleikki! Pakko kokeilla tyttöjenkin kanssa, aivan huippu keksintö :)! Ihana teidän äiti<3 Voi mä niin kovasti toivon, että meidän tytöille jää yhtä ihania ja rakkaudentäyteisiä muistoja omasta lapsuudesta kuin sulle 🙂 Kiitos paljon kun kommentoit, ja kaikkea hyvää sinulle<3

  18. Vivian sanoo:

    Voi miten ihanat asut molemmilla, ehdottomasti tälläisia postauksia enemmänkin! <3 Meillä kans alkaa poika olla tyylitietoinen, hän haluaa valita vaatteet ja kengät itselleen, mutta mielellään myös vanhemmilleen. ^^ Yhdistelee aika rohkeasti omia vaatteitaan, saattaa olla violettia punaisen taikka keltaisen paidan kanssa!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.