Naistenpäivän brunssi

08.03.2015

Meillä naistenpäivä ei ole mikään megaluokan juhlapäivä synttäreiden tapaan, mutta aina kun on pienikin syy keksiä jotain ekstrakivaa, niin miksipä ei keksisi? Naistenpäivänä mä en odota mitään sen kummempaa lahjaa tai vapaata kotitöistä, mutta nautin siitä että saan tehdä perheen kanssa yhdessä jotain kivaa. Siksi me tänään laitettiin pitkästä aikaa pöytä koreaksi jo heti aamusta, ja herkuteltiin brunssin merkeissä. Myöhäinen aamupalalounas on kivaa vaihtelua sille arjen perus aamupalaksi puuro ja lounaaksi jämiä -meiningille, ja lapsetkin tykkäävät.

IMG_2849x IMG_2860x

IMG_2863x

Meillä ei ole vielä mitään brunssiperinnettä, sen verran harvinaista herkkua se on jostain syystä, joten kokeillaan yleensä joka kerta vähän erilaisia herkkuja. Tänään tehtiin itse näkkileipää kurpitsansiemenillä, sekä sille kaveriksi hummusta. Näiden herkkujen lisäksi tarjolla oli karjalanpiirakoita, vihanneksia ja leivänpäällisiä, juuressipsejä ja hedelmäsalaattia. Hyvään brunssiin kuuluu mun mielestä myös tummapaahdettu kahvi, johon olen ihan koukussa oli kellonaika mikä hyvänsä, ja herkullinen mehu. Lapset halusivat mustaherukkateetä hunajalla kyytipojaksi ruuille. Musta on hauskaa että meidän lapset tykkäävät niin kovasti teestä kun itse opin juomaan sitä vasta aikuisena!

Hummus oli helppo tehdä tahinista, kik-herneistä, öjystä ja sitruunamehusta. Mausteiksi käytin suolaa, pippuria, chiliä ja valkosipulia. Ohjeena käytin vähän soveltaen K-Ruoka Hummus Libanonin tapaan -reseptiä. Myös näkkärin valmistin K-Ruoka -ohjeella, ja sekin oli helppo ohje, näkkäri valmistui puolessa tunnissa. Meillä tosin ei ollut seesaminsiemeniä eikä niitä löytynyt edes lähikaupasta, joten laitoin niiden tilalle kurpitsansiemeniä joita kaapista löytyi valmiina. Tuli kivasti makua ja lisää rakennetta niistä!

IMG_2839x IMG_2841x

Ostettiin naistenpäivän kunniaksi kevään ensimmäinen tulppaanikimppu ja ai että miten ihanasti tuoreet kukat piristävät tämän harmauden keskellä. Niin pieni juttu jolla on niin iso merkitys! Tälle päivälle luvattiin huikeita lämpötiloja, ainakin nollakeleihin verrattuna, ja kaunista auringonpaistetta joten tuo harmaa pistävän kylmä tihkusade tuuleen yhdistettynä ei aamulla ikkunasta katsoessa saanut ainakaan kiljumaan riemusta. Suunnitelmissa oli potkupyörän ja uuden kypärän testausta kauniissa auringonpaisteessa meren rannassa. Siitä nyt ei ihan tullut mitään, mutta kyllä näitä päiviä vielä tulee. Kevät on jo silti lähempänä kuin sitä uskoisikaan, tai niin ajattelemalla mä ainakin lohdutan itseäni näinä harmaina päivinä.

IMG_2843x IMG_2844x IMG_2852x

Pyöräretki auringonpaisteessa vaihtui kotidiscoiluun lasten kanssa. Isi toimi DJ:nä ja me bailattiin Popsi popsi porkkanan tahtiin tyttöjen kanssa. Aika ihanaa! Kerrassaan erittäin mukava naistenpäivä, rento ja vapaa. Halusin vielä lisätä meidän videon tähän postauksen loppuun, koska se on helpompi katsoa upotettuna postaukseen suoraan kuin klikkailla itse sivulta toiselle sen nähdäkseen, ja haluan että mahdollisimman moni teistä pääsee sen helposti katsomaan niin halutessaan. Myös tällä videolla näkyy meidän villiä bailausta, haha!

Teidän kommenttien perusteella videot ovat erittäin kaivattuja, joten jatkossa tulen niitä tekemäänkin, samaan tyyliin kuin tässä Aussie Academy -videossa. Tosin opettelen ensin vielä paremmin käyttämään videonmuokkausohjelmaa, jotta osaan esimerkiksi hiljentää musiikin voimakkuutta puheen kohdalla, mitä en lukuisista yrityksistä huolimatta osannut tehdä vielä tämän videon kohdalla.

Huomenna alkaa uusi arkiviikko, ja puuhaa riittää. Lapsilla olisi huomenna edessä ensimmäinen päiväkotipäivä ilman mua siellä mukana, ja kieltämättä vähän jänskättää. Mutta eiköhän se hyvin mene, niin mä ainakin luulen! Ihanaa naistenpäivän iltaa ja aurinkoisempaa alkavaa viikkoa kaikille!


25 Responses to “Naistenpäivän brunssi”

 1. Marianna sanoo:

  Herkullisen näköinen brunssi, itse tehty näkkäri on niiin hyvää!
  Ja tytöt on niin suloisia tuossa videossa etten kestä, varsinkin siinä kun söivät yhdessä pöydän ääressä jätskiä! :D

 2. timotei sanoo:

  Lasten ei suositella juovan teetä. Mustassa teessä on kofeinia ja muissa teissä (roibos, vihreä..) yhdisteitä jotka voivat olla haitallisia lasten aivojen kehitykselle.

 3. Emma sanoo:

  Ihana Zelda sen jäätelön kanssa. Niin nauroin sille kohdalle, niin supersöpö! :)

 4. Nora sanoo:

  Ihana video. Nauroin vedet silmissä Zeldan yritykselle syödä mehujäätä.

 5. Emilia sanoo:

  Voi että toi jätskinsyönti kohta oli ihana!! <3 ja muutenkin, tosi kiva video, tykkäsin!! :)

 6. lillamy sanoo:

  Voi että, teidän elämä vaikuttaa niin ihailtavalta. Ootte ihanan tasapainoselta vaikuttava perhe ja jo pelkästään toi, kuinka jaksatte eläytyä lasten maailmaan ja juttuihin mukaan :’) Ja voi Zeldaa, onnistuuhan se ampparin syönti jollain tavalla noinkin :D

 7. Ansku sanoo:

  Hihi! Jädensyöntikohtaus oli paras :D

  http://www.peaceandstyle.fi

 8. st.brigitten sanoo:

  Nam! Tuli nälkä näitä kuvia katsellessa :) ihanaa vaihtelua kyllä, vaikka Inhoankin brunssia sanana, haha.

 9. Kuulostaa ihan parhaalle naistenpäivälle ja taas niin kauniita kuvia! :)

 10. Riikka sanoo:

  Oon kurkistellut teidän meininkiä sekä sun että Oton blogeista satunnaisesti ja nyt vihdoin klikkailin itseni seuraamaan. Sä oot jotenkin niin inspiroiva nainen ja päivän piristäjä, vaikka itsellä on ihan eri elämäntilanne menossa. Ihanaa kevättä teidän poppoolle!

 11. Katriina sanoo:

  Aivan ihanan näköinen brunssi!! :) Jostain syystä vanhojen (v.2013) postausten kuvat eivät näy. Onkohan vika omissa laitteissa, (tai siinä, etten osaa käyttää niitä :D) vai onko joku muu huomannut samaa? :)

 12. laura sanoo:

  Mielestäni ”huono” sää ei ole syy ulkoilun skippaamiselle, eiköhän se lienee ole vain pukeutumiskysymys :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mielestäni pyöräilyä ei ole välttämättä kiva opetella ensimmäistä kertaa nollakelin tihkusateessa ja kovassa tuulessa, mutta ihan miten vain :).

 13. Elli sanoo:

  Voi ei Zeldaa kun yrittää jäden sijasta syödä tota tikkua :D että osaa olla nöpöt söpöjä<3

 14. Juulia sanoo:

  Tosi ihana video! <3 Ehdottomasti lisää :)

 15. Julia sanoo:

  Ihana video ja en kestä miten söpö Zelda on ku syö tota jätskii! :DDD <3

 16. piwwi sanoo:

  voi että söpö video :3 söpöt tytöt ja kiva nähä kuinka vanhemmat jaksaa touhuta lastensa kanssa!

 17. heidi sanoo:

  Voi eii ihan pakko kommentoida<3 toi videon jätskiensyöntikohtaus sai mut nauramaan vedet silmissä, on noi teidän typykät niin sulosia! Olen itse 18 vuotias ja oon hurjan ylpeä teistä vanhempina. Oon lukenu sun ja sun miehen blogit nyt melkotarkasti kaikkine postauksine läpi ja täytyy sanoa että lemppareiksi nousitte! Tekstit, kuvat, videot ja kaikki on niin hurjan aitoa ja monipuolista mut kuitenkin niin tavallista arkea. Toivon et voin tarjota tulevaisuudessa omille lapilleniki jotain tälläistä niinkuin te :) <3

 18. e sanoo:

  Haha nauroin vedet silmissä jätskiosiolle :DD ihania tyttöjä ! <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.