Viikon arkiruoka #9

11.03.2015

Jatketaan periaatteessa pastalinjalla, mutta tällä kertaa pastan korvaakin kesäkurpitsa. Kokeiltiin nimittäin tehdä itse kesäkurpitsalasagnea viime viikolla. Mä olen tosi kyllästynyt perinteiseen jauhelihalasagneen kun ollaan syöty sitä vuosien mittaan niin hullun paljon. Se oli lihapullien lisäksi ensimmäisiä ruokia jotka opin tekemään hyvin ja helposti, ulkomuistista ja siksi sitä on tullut niin usein laitettua. Lisäksi lasagne on yksi lasten suurimpia ruokasuosikkeja, joten siksikin me ollaan sitä syöty paljon.

Kesäkurpitsan lisäksi tässä reseptissä vaihdettiin liha toiseen, eli jauhelihan sijaan laitettiinkin broilerin sisäfileetä. Broileri sopii tosi hyvin mun mielestä yhteen kesäkurpitsan ja tomaatin kanssa, ja ne muodostivatkin oivan makuyhdistelmän tähän herkkuun. Lasagne oli helppo tehdä ja maistui oikein hyvin meille kaikille. Perinteiselle lasagnelle erittäin kova haastaja, johon ei varmasti kovin äkkiä kyllästytä. Mä olen myös iloinen siitä että tämän viikon arkiruoka -postaussarjan ansiosta olen haastanut itseni keksimään useammin vaihtoehtoja meidän ikisuosikille eli pastalle. Vähemmän vaaleaa pastaa ja enemmän vihanneksia ja juureksia, se on hyvä linja!

IMG_2874x

Kesäkurpitsa-broilerilasagne (5 annosta)

3 kesäkurpitsaa

600g broilerin sisäfileitä

1 rs tomaattituorejuustoa

1prk tomaattimurskaa

sipulia

2 valkosipulin kynttä

50g grana padanoa

1rkl maissitärkkelystä

200g mozzarellaraastetta

suolaa

mustapippuria

välimeren yrttimaustetta

Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Voit itkettää kesäkurpitsat halutessasi suolan ja talouspaperin avulla kuten aiemmissa arkiruokapostauksissa olen kuvaillut, tai lisätä lasagneen ihan sellaisenaa. Pilko sipuli ja valkospuli pieneksi. Paista broilerin sisäfileet pannulla ja leikkaa pieniksi suikaleiksi. Paista pannulla sipuli ja valkosipuli, lisää tomaattimurska, grana padano ja tuorejuusto, sekä mausteet. Hauduta pari minuuttia, nosta pois liedeltä ja lisää sekaan maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi. Mausta kesäkurpitsaviipaleet mustapippurilla (ja lisää suolaa jos et itkettänyt niitä). Lado vuokaan kerroksittain suikaloitua kanaa, tomaatti-tuorejuustokastiketta, mozzarellaraastetta ja kesäkurpitsaviipaleita. Ripottele lopuksi pinnalle vielä juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia, anna vetäytyä paiston jälkeen vielä 10min ennen tarjoilua. Tarjoile tuoresalatin kanssa.

IMG_2879x

Mukavaa keskiviikkopäivää kaikille <3

Millainen on teidän lempparilasagne?


15 Responses to “Viikon arkiruoka #9”

 1. Sini sanoo:

  Oo täytyykin kokeilla tätä , kuulostaa hyvältä ! :p ite oon tehny nyt usein peruslasagnen tilalle kaalilasagnee !

 2. lillamy sanoo:

  Vaikuttaa hyvältä ohjeelta, itse en oikein tykkää jauhelihasta ja pastan syömistäkin olisi varmaan hyvä vähentää, joten kokeiluun menee kyllä jossain vaiheessa 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä tykkään kyllä jauhelihasta mutta välillä siihenkin kyllästyy 😀 Ja sama täällä, pastan syöntiä pitäis vähentää aika reippaasti 😀 Kiitos<3

 3. sitruuna sanoo:

  Mun lempilasagne on soijarouhelasagne, jonka päälle laitan tomaattia, basilikaa ja paljon parmesania – NAMMMMM!

 4. Hyvältä näyttää!

  Minulla iskee lasagnen kanssa aina suuruudenhulluus, tai en tiedä mikä olisi sille sopiva nimitys, kun tuntuu, että haluan tehdä kaiken lasagnessa itse alusta alkaen. On siis käytettävä tuoreita tomaatteja ja kaulittava lasagnelevyt itsetehdystä taikinasta. Lehmää en sentään ole lähtenyt itse teurastamaan. Näiden itselle asettamieni vaatimusten jälkeen lasagne ei enää ole mikään helppo ruoka, eikä sitä siksi tarjotakaan meillä kovin usein. Mitenköhän oppisin vähän löysäämään?

  Tämä kesäkurpitsalasagneresepti täytyy säilyttää ensi kesää varten. Mummillani on usein runsaudenpula kesäkurpitsojen kanssa, kun kompostiin istutettu pensas tuottaa käsivarren paksuisia kurpitsoita harva se päivä. Heillä on silloin kesäkurpitsaresepteille tarvetta. Monesti meillekin eksyy kurpitsa tai pari.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon 🙂 Itse tehtyä tomaattikastiketta ei voita kyllä mikään, eikä siinä sinällään edes ole niin kova homma, tomaattien kalttaus ja soseutus käy aika sutjakkaan, mutta jotenkin lasagne on niin isotöinen ruoka että sen kanssa en ole tuohon lähtenyt (tai arkena muutenkaan) 😀 Mutta oi, viikonloppuisin alusta loppuun itse tehty tomaattikastike on muy bien (Y)!

   Ymmärrän sun fiilikset, mäkin olisin noin kunnianhimoinen jos voisin priorisoida ruuanlaiton korkeammalle mun listalla :D! Mut pakko löysätä arjessa, viikonloppuna sitten herkutellaan aina kunnolla!

   Ja oi että, ihana kun saatte kesäkurpitsoja! Se on kyllä yks mun ihan suurin suosikkivihannes! Niin maukasta ja monipuolista 🙂

 5. Kurt sanoo:

  Yhyy mua itkettää nää sun herkkureseptit, kun tekis mieli kokeilla jokaikistä, mut oon tehny päätöksen, että kotiin en osta lihaa, vaikka en käytännössä kasvissyöjä ookkaan ._. Aina katon näitä sillai tää testiin huomenna ja sit huomaan että ei perhana. Yleensä oon ihan luova soveltaa ja korvaamaan lihaa, mut nyt lyö taas pää tyhjää, ehkä kesäkurpitsa-halloum lasagne?

  • Hyvä päätös 🙂
   Eräs tuttuni tekee lasagnen linsseillä. Oisko siinä kokeilun arvoinen idea?

   Iina, laitahan kasvisruokareseptiä seuraavaksi! 😉

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah 😀 no mut toi kesäkurpitsa-halloumilasagne kuulostaa ihan törkeen hyvältä!! 🙂 Mä oon ajatellut tehdä myös pari kasvisruokareseptiä kun muutkin on niitä toivonut, ja haluaisin löytää sellasia arkiruokalemppareita jotka eivät vaadi lihaa! Yleensä musta vaan tuntuu että kasvisruoka josta ei tuut unnetta että liha puuttuis, vie enemmän aikaa valmistukseen ja siksi en sitä yleensä arkena edes tee 😀 mutta haluan korjata tämän vääryyden!

 6. Meiju sanoo:

  Hei kiitos näistä! Meidän arkiruoat on alkanut tulla jo korvistakin ulos ja nyt kokeilen innolla näitä sun reseptejä! Tää kuulostaa niin hyvältä, että pääsee testiin jo tällä viikolla, mutta oletteko käyttänyt maustamatonta sisäfilettä vai esim. pintamaustettua? Olen vähän huono maustamaan ja mietin, et pilaan hyvänkuuloisen ruuan, jollen osaa maustaa kanaa 😀

 7. HeidiA sanoo:

  Lihan tilalta voi käyttää soijarouhetta (saa monesta pikkukaupastakin) proteenin määrä on huikea verrattuna oikeaan lihaan ja on paljon halvempaa. Itse kokkaan paljon soijasta itselleni kun en syö punaistalihaa ja miesväelle monesti jatkan jauhelihan lisäksi tai (juksaan) syömään samaa kun minäkin. Soija on mauton aines, mut maustamalla sen kasvisfoundilla, sipulilla, tacomausteella, jauhelihamausteella tai vaikka tuoreilla yrteillä saa ruuasta erittäin maistuvan. Suosittelen! Kiitos tästä ohjeesta, tää oli erittäin hyvä sovellettunakin. 🙂

 8. Nicole sanoo:

  Ehdoton uus lemppari! Kiitos vinkistä! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.