Muodonmuutos

05.04.2015

Olen mukana Indiedaysin ja L’Oréal Parisin uuden Prodigy -hiusvärin kampanjassa, jonka myötä pääsin reilu viikko sitten viettämään huippua muodonmuutos- ja kuvauspäivää Mintun ja Sofin kanssa. Meidän hiukset värjättiin ja leikattiin, ja saatiin kasvoillemme ihanat meikkitaitelijan tekemät meikit, ja päästiin sekä valokuvattavaksi että videokuvattavaksi.

Uudet L’Oréal Paris Prodigy -kestovärit eivät sisällä ollenkaan ammoniakkia. Värit sisältävät mikroöljyjä, jotka auttavat levittämään värin miljoonat pigmentit hiuskuituihin tasaisesti ja tuovat esiin äärettömästi sävyvivahteita, niinkuin luonnollisessakin hiusvärissä on. Mä ensin vähän epäröin, että mitähän mun kilometri-tuplajuurikasvuisista ikuisuus sitten vaalennetuista ja puoli ikuisuutta sitten sävytetyistä hiuksista oikein tulee, kun iskee päähän vain yhden vaalean markettivärin.

Kuva lainattu Mintulta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA ennenjälkeen

Suoraan sanottuna valmistauduin siihen että hiukset menevät ainakin juurista ihan pissan väriseksi, kuten vaalentaessa yleensäkin, ja että muutenkin lopputulos voisi olla sellainen etten tykkää. Olin kuitenkin niin kyllästynyt hiuksiini joihin ei oltu tehty lokakuun jälkeen mitään, että ajattelin etten häviäisi kokeilemalla mitään, ja ainakin vaalennetun päälle tarttuisi sitten paremmin joku toinen sävy. Mun hiukset värjättiin 10.0 -sävyllä, joka on sarjan 17:stä eri sävystä kaikkein vaalein.

Värin sekoitus oli helppoa, kun purkki oli suunniteltu sellaiseksi että mukana tulleella sekoitustikulla sai hyvin sekoiteltua. Mä olen aina tähän asti laittanut kotona markettivärit johonkin kulhoon, ja sekoitellut sudilla, mutta nyt ensimmäistä kertaa purkki oli valmiiksi sellainen ettei tarvinnut mitään ylimääräisiä välineitä vaan kaikki löytyi paketista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvat lainattu Mintulta.

Lopputulos yllätti mut sillä, että se ei ollut ollenkaan keltainen tai oranssi. Hiuksissa on näkyvissä useita eri sävyjä, mutta kuitenkin tasaisesti, eikä sillä tavalla kirjavasti niinkuin vielä ennen-kuvassa. Mä tykkään siitä että latvat ovat raikkaan vaaleat, ja tyvi on sitten enemmän sellainen toffeen sävyinen. Mulla oli pari vuotta sitten hetken aikaa toffeen sävyiset hiukset ennen kuin vedin yli vaalennuksen kanssa, ja olen haikaillut niiden perään aika usein, koska se sävy tuntui sopivan mun ihon sävyyn nätisti. Tämä uusi toffeetukan sävy on uskomattoman ihana ja luonnollinen. Jos en tietäisi, niin en uskoisi että tämä väri on saatu aikaan kaupan värillä, etenkään kun itse en ole aiemmin saanut vivahteikkaita ja luonnollisia hiuksia markettiväreillä aikaiseksi.

Sävy oli tarpeeksi lähellä mun omien hiusten sävyä, ja onnistui siksi niin hyvin. Hiuksia itse värjätessä kun ei missään nimessä kannata lähteä kikkailemaan, ja valitsemaan purkin kyljen malleilta kauneinta sävyä, vaan verrata niitä tupsuja omaan kuontaloon ja valita sävy joka ei poikkea omasta sävystä liikaa. Yhdestä kahteen sävyä tummempaan tai vaaleampaan on kotivärjäyksessä turvallinen muutos, jolloin lopputuloksesta voi olettaa tulevan halutunlainen. Mun hiuksia ei värjätty kokonaan, vaan väri levitettiin ensin tyveen, ja ihan lopuksi muutaman minuutin ajaksi jo entuudestaan vaaleisiin latvoihin, mikä on hyvä taktiikka värjättyihin hiuksiin joissa on selkeä juurikasvu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvat lainattu Mintulta.

Mä olen hurjan tyytyväinen tähän kampaukseen, ja iloinen että osallistuin tähän kampanjaan. Kaikkein siisteintä musta oli nähdä kuvat ja video, joka meistä päivän aikana kuvattiin. Siinä oikein kiteytyy se miten iso muutos tapahtui, ja en tiedä teistä mutta ainakin itse huomaan kun näin jälkikäteen katson, miten paljon helpompi mulla oli olla kameran edessä videon loppupuolella, kun fiilis omasta ulkonäöstä oli itsevarma ja tunsin näyttäväni siltä miltä haluankin. Päivä oli ihan mahtava, ja mulle jäi tosi hyvät fiilikset!

Kaksi ylintä kuvaa lainattu Mintulta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_2076

Behind the scenes -video löytyy tuosta alta, tai TÄÄLTÄ jos upotus ei jostain syystä näy sinun laitteellasi.

Teillä lukijoilla on mahdollisuus päästä testaamaan uusia Prodigy -värejä, sillä kampanjasivulla on mahdollisuus hakea L’Oréal Paris Prodigy -testiryhmään johon otetaan 250 onnekasta mukaan kokeilemaan itse valitsemaansa Prodigy-sävyä. Mahdollisuudet päästä testaamaan ovat siis aika hyvät, kun noin moni pääsee mukaan! Hakuohjeet löytyvät samaiselta sivulta, kuten myös Mintun ja Sofin upeat lookit ja lisää behind the scenes -kuvia.

Käykää ihmeessä hakemassa mukaan jos hiusten värjäys tuntuu ajankohtaiselta! Mitäs pidätte muuten lopputuloksesta? Muistan ainakin muutaman teistäkin haikailleen sen toffeesävyn perään, miltäs tämä näyttää teistä? 😀

Kiitos L’Oréal Paris, Indiedays ja ihanat bloggaajakollegat huipusta päivästä ja tästä uudesta lookista, se oli heittämällä kevään mukavin maanantai!

Ihanaa sunnuntaipäivää kaikille, illalla luvassa lisää videomateriaalia, mutta kylläkin aivan eri jutusta!


37 Responses to “Muodonmuutos”

 1. Laurs sanoo:

  Upeet noi sun hiukset! <3 ja toi video oli ihana 🙂

 2. Ronja sanoo:

  Jos ois valittavissa vihreä, niin heti värjäisin 😀 no nyt on postissa tulossa neon vihreä, ja sillä mennään 🙂

 3. Mira sanoo:

  Tosi kiva tuo video ja ihanat hiukset 🙂

 4. Annina sanoo:

  Ihanan luonnollinen vaalea sävy sulle tuli! 🙂

 5. jellu sanoo:

  ai että nainen sä oot kaunis!! 😀 <3

 6. Ella sanoo:

  Vitsi tosta jälkeen-kuvasta tulee jotenki mieleen ihan Taylor Swift! Vau 🙂

 7. Natali sanoo:

  Oh wow Iina, you look incredible!! This hair colour and haircut suit you perfectly!

  http://lartoffashion.com

 8. Iida sanoo:

  Ihana tukka!

  Olispa mukavaa lukea pitkästä aikaa sun blogista juttua erilaisista lastenvaatteista? Ennen oli yhteistyössä esim. minimintin kanssa minirodinin ym esittelyä, onkohan jotain vastaavaa joskus tulossa? Sinulta saa niin hyviä vinkkejä ja inspiraatiota! 🙂

  Aurinkoista kevättä 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 🙂 Pitäisi taas tehdä noita lasten asupostauksia, onhan mulla ollut niitä tässä talven mittaan, mutta kiva että toivotaan lisää koska tykkään tehdä niitä kovasti! Aurinkoista kevättä sinekin :)!

 9. Nina sanoo:

  En meinannu tunnistaa sua tost Jälkeen-kuvasta. Oot ihan mielettömän kaunis tuossa! 🙂

 10. e sanoo:

  Hei Iina!
  Ihanan värinen tukka sulla!:)
  Haluaisin yhden asian kuitenkin korjata; ammoniakittomissä hiusväreissä ei ammoniakin sijasta ole öljyjä, vaan ammoniakin sijaan on väreissä käytettävä jotain muuta vahvaa emästä, joka avaa hiuksen pinnan, jotta värin muodostavat molekyylit pääsevät hiuksen sisään ja muodostavat siellä värillisen molekyylin, joka on niin suuri, ettei se enää pääse hiuksen sisästä pois.
  Öljyjä nämä värit varmasti sisältävät ja tekevät hiuksesta pehmeämmän, mutta ei voida sanoa, että öljyt olisivat ammoniakin ”tilalla”. 🙂
  Ikävä kyllä ammoniakin tilalla käytettävä emäs on luultavasti yhtä vahva kuin ammoniakkikin ja rasittaa hiusta samoin. Mutta hyvä että hiusväreissäkin on alettu käyttää ravitsevia öljyjä!

  T. Näsäviisas 😉

  Ihanaa kevättä teidän perheelle! Tulen aina niin hyvälle mielelle nähdessäni kuvia teidän tytöistä, ehkäpä söpöimmät lapset koskaan! 😀

  • Vilma sanoo:

   Olin tulossa kommentoimaan samaa ammoniakki-asiaa. Ja en tosiaankaan sano et olis Iinan vika et hän on ymmärtänyt asian näin koska oikeasti ihminen, joka ei ole opiskellut kauneudenhoitoalaa, ei voi näitä asioita tietää. Mut maahantuojilta on musta vastuutonta johtaa kuluttajia harhaan, koska tosiaan ammoniakilla ja öljyillä ei ole toistensa kanssa mitään tekemistä mitä tulee hiusväreihin. Ns. hapetevärit tarvitsevat emäksen toimiakseen ja usein tää emäs on ammoniakki. Ammoniakin ikävä puoli on se pistävä haju, mut toisaalta kyseistä ainetta on tutkittu ja käytetty paljon ja se on tällä tietoa turvallinen käyttää, toisin kuin joku vähemmän käytetty emäs voi olla esimerkiksi ihoärsyttävämpi.

   Mut hienot on sun hiukset! 🙂

  • Nimetön sanoo:

   Ja tässä tapauksessa Ammoniakki on korvattu Etanoliamiinilla, joka on _erittäin_ allergisoiva aine. Ammoniakkia ollaan alettu varomaan hiusväreissä sen pistävän hajun takia, mutta totuus on se että se ei allergisoi. Toisin kuin sen tilalla käytettävät aineet, kuten esim. Juuri tämä etanoliamiini. Öljyt eivät tässä tapauksessa enään pelasta, ne saavat vaan hiuksen tuntumaan paremmalta ja niillä saadaan ”meikattua” hius paremmaksi, mutta oikea totuus on eri…

   Terv. Toinen näsäviisas

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Haha mä jopa olen opiskellut kauneudenhoitoalaa, mutta tosin vain sen verran aikaa että en koskaan päässyt hiusten värjäystä käsitteleviin kursseihin asti 😀 Mutta silti ymmärsin väärin! Kiitos ja ihanaa kevättä teille kaikille<3

   • e sanoo:

    Voi en tietenkään meinannut että olisi kenenkään ”vika” että on ymmärtänyt väärin!
    Tai no, nyt voisin kyllä sanoa, että on todellakin markkinoinnin ”vika”, että ihmiset käsittävät asian niin.
    Kemikaalikimara-blogi on todella mielenkiintoinen ja siellä on useita postauksia juuri tästä aiheesta. Ikävä kyllä firmat käyttävät juuri sellaisia sanamuotoja, että kuluttaja ajattelee värjäävänsä hiuksia ”vain hoitavilla” ainesosilla. Tämä asia voi olla hyvin vakava, kun kierrellään ettei hiusväri sisällä mitään herkistäviä ainesosia (esim PPD), mutta kuitenkin jätetään mainitsematta, että ne sisältävät ko. aineen johdannaisia. :/
    Suosittelen lukemaan jos on aikaa, mielenkiintoista!:)

 11. Elisabet sanoo:

  Ihanat hiukset tosiaan! Kivan luonnollinen lopputulos. 🙂

 12. Hanna R. sanoo:

  Tosi kaunista jälkeä! Oikein sopiva look sulle nyt, kun olet työssäkäyvä nainen 🙂

 13. Juulia sanoo:

  Tosi hyvältä näyttää! 🙂

 14. Minttu MAMI GO GO sanoo:

  <3<3 <3 3< 3<3< 3< 3<3< 33< 3< <3<33 <3 ja mitä näitä nyt on <3

 15. noorq sanoo:

  vitsi kauniita kuvia,mutta eroa ei jakausta ja hiusten pituutta ottaen juuri huomaa..Ainakaan ekassa kuvassa ennen ja jälkeen. Muissa tulee paremmin esille:) Jokatapauksessa hyvä lopputulos ja kampaamokäynti piristää aina:)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.