Viikon arkiruoka #17

20.05.2015

No nyt on viimein toivotun bataatti-päärynäsalaatin ohjeen vuoro! Sain idean tähän salaattiin, kun maistoin yhdellä pressilounaalla ihan mielettömän herkullista punajuuri-päärynäsalaattia, mutta laiskuuksissani en jaksanut alkaa sotkemaan käsiä punajuurilla ja ostin niiden sijaan bataattia. Se natsasikin täydellisesti päärynän raikkauden kanssa, ja vuohenjuusto antaa ihanan pehmeää makua salaattiin. Tämä on tosi täyttävää niin kasvisversiona kuin tietty broilerinkin kanssa, ja sopii hyvin tosiaan lisukkeeksi tai pääruuaksi, tai vaikka salaattibuffetiin.

Bataatti-Päärynäsalaatti

1 iso bataatti

2 päärynää

1 pkt vuohenjuustoa

1ps rucolaa

450g broilerin minuuttipihvejä tai sisäfilettä

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Kuori bataatti ja pilko se sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita uunipellille, sivele pintaan kevyesti öljyä ja ripottele mausteita. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Kuori päärynät ja leikkaa siivuiksi. Voit lisätä raakana salaattiin, tai paistaa ensin pannulla kevyesti kuten minä, koska olen raa’alle päärynälle allerginen. Pese ja revi rucolat. Paista pilkotut vuohenjuustot leivinpaperin päällä pannulla niin että ne saavat kauniin värin pintaan ja sulavat vähän. Lopuksi paista broilerin pihvit, ja tarjoile ne yhdessä salaatin kanssa tai lisää pilkottuna salaatin sekaan. Syö sellaisenaan tai vaikka makkaran kanssa.

Tämän ohjeen toteuttaminen on helppoa myös grillin avulla, grillattua bataattia mun on ainakin pakko kokeilla tänä kesänä, ja grillissä kypsyvät nopeasti myös päärynät ja broilerit ja varmaan ne vuohenjuustotkin.

Ihanaa keskiviikkopäivää kaikille <3 Ja kiitos hei ihan hirmuisesti kaikille jotka ovat viikon arkiruokia uskaltautuneet kokeilemaan, musta on ilo keksiä näitä uusia ruokia etenkin nyt kun tiedän että ne ainakin osaa teistä ilahduttavat! Illalla luvassa vähän kattavampi kurkistus meidän perheen keskiviikkopäivään!


14 Responses to “Viikon arkiruoka #17”

 1. Tytti sanoo:

  Oi näyttää hyvältä! menee taas kokeiluun!kiitos!

 2. ulla sanoo:

  oi oi oi miten hyvältä näyttää ja kuulostaa !!!!! :P :)

 3. riina sanoo:

  Vaikuttaa ihanan ruokaosalta, eli hyvältä tyäsapuskalta. Meneeks tää myös kykylmänä?

 4. Tiia sanoo:

  Näyttää hurjan hyvältä! Rakastan bataattia ja vuohenjuustoa, sekä hedelmiä salaateissa joten ei voi mitenkään olla paha kombo. Tää menee kokeiluun!

 5. s sanoo:

  Nää on kivoja nämä arkiruokapostaukset, kun on aina tarpeeksi helppoja :) mitä vuohista muuten käytät? Olen muistaakseni yhtä merkkiä kokeillut mutta se ei ollut kovin hyvää.. Ravintolassa saa aina parempaa :P

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos, tosi kiva kuulla että tykkäät :)! Musta Pirkka Parhaat vuohenjuusto on kaupan valikoimista paras, tai sitten tietty voi juustotiskistä ostaa jotain vielä parempaa. Lidlin vuohenjuusto ei oo kovin hyvää ja rakenne ei sovellu paistamiseen, vaikka muuten Lidliä rakastankin :D

 6. Sonja sanoo:

  Nam, kokeiluun menee! Voisit hei kirjoittaa joskus vaikka ruokakirjan, oot tosi hyvä keksimään helppoja mutta tosi maistuvia ruokia!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon, ihanasti sanottu <3 :D ois aika jees kirjoittaa, joku toinen tosin sais hoitaa sen ruokakuvaamisen koska siihen mulla ei oo taitoja yhtään :D

 7. iina sanoo:

  Moiks! Mä olen seuraillut sun blogias nyt jo vähän pidempään, aluksi päädyin tänne vähän niinkus Oton kautta – tahdoin niin hirveästi tietää mistä teidän tyttöjen nimet on keksitty, vaikka vähän osasin epäilläkin, ja ”jouduin” sitten pläräämään tätä blogia läpi aika pitkälle ennen kuin löysin etsimäni ja tykästyin siinä postauksia selatessani. Nyt mun oli pakko tulla kommentoimaan, koska me päätettiin miesotukseni kanssa ottaa nää sun arkiruoat testaukseen ja ensimmäinen ruoka (se jauheliha-fetajuustopasta) tehtiinkin tänään, josta jo ehdin tossa kirjottelemaan omaan blogiini (tälleen jälkikäteen ajateltuna, toivottavasti asia on ihan ok sinullekin, olen totta kai linkannut sun blogin postauksiin ja tehnyt selväksi että reseptit on tosiaan sinun eikä minun! :)) Tahdoin siis vaan kiittää huippukivoista resepteistä, en ole ikinä tykännyt ruoanlaitosta, mutta nyt iski simppelin reseptin takia pieni kipinänpoikanen – jospa se tästä kasvaisi :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah voi ihana sinä <3 :D Ihan huippua että olette ottaneet arkiruoat testiin, toivottavasti ne maistuvat teille :)! Kiitos paljon<3 Pitääkin käydä kurkkimassa mitä tykkäätte lopuista ruuista! :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.