Melkein valmis keittiö

31.07.2015

Me ei olla vieläkään saatu käsiteltyä keittiön pöytää loppuun asti, kun siinä vähän riittää hommaa, mutta muuten keittiö on valmis. Pari viikkoa sitten löysimme Ikeareissulla keittiöön sopivan Ranarp-valaisimen, joka on mun mielestä ihan mielettömän ihana. Se valaisee hyvin, on näyttävä mutta kuitenkin yksinkertainen. Ja sopii täydellisesti keittiön tyyliin mustavalkoisella johdollaan. Myös valaisimen metallivärinen (kulta? messinki?) yksityiskohta piristää kauniisti yleisilmettä.

Keittiöön löytyi matto H&M Homesta. Ihastuin sen kuosiin, joka toi kivasti pyöreämpää muotoa, ja sopii myös olohuonepostauksessa vilauttamiini uusiin verhoihin, joissa on kiemuroita. Kun nyt katsoo tuota keittiötä, ei sitä uskoisi edes samaksi tilaksi joka se oli ennen muutosta. Kodikkaan epäsymmetrinen se on edelleen, mutta nyt paljon enemmän meidän näköinen. Ja voin kertoa, että en koskaan ole onnistunut pitämään keittiötä taukoamatta siistinä näin pitkään. Toki nyt murusia on aina pöydän alla koska niitä tulee sinne heti kun imuroi, mutta pöytätasot eivät notku astioita ja leipäpussitkin ovat löytäneet omat paikkansa siivotuista kaapeista.

Seinälle ripustettiin piirustus, jonka Tiara on tehnyt jo pari vuotta sitten. Tarkoituksena on käydä hakemassa mustia kehyksiä Ikeasta, ja kehystää myös Zeldan piirustus niin että molempien neitien kädenjälki pääsee esille keittiössä. Nyt oli vaan pakko peittää vanhan rikkinäisen kellon seinään jättämä ruuvi, niin ripustettiin sitten nuo vanhat kehykset. Kaikenlaista pientä puuhaahan sitä aina löytyisi, mutta nyt mä olen niin tyytyväinen kuin vain voi olla, meidän keittiö on ihana ja siellä on ilo kokata, hengata, syödä ja lukea vaan lehteä kahvikupposen kanssa.

Hassua miten tuo uusi lamppu teki mun mielestä vielä todella ison muutoksen siihen huoneen ilmeeseen, jos miettii että tässä olivat lähtökohdat, ylempi kuva siis ennen-tilanne vanhalla värityksellä, ja alempi kuva ennen-kuva ilman uutta lamppua:

Matalalle tuleva näyttävä valaisin tuo kivasti sellaista kodikkuutta tuohon, mikä meiltä ennen puuttui korkealla katossa olleen Ikean valkoisen Melodi-valaisimen kanssa.

Keittiön muutos oli rahallisesti edullinen, kaikkineen maaleihin ja muihin, uusiin tuoleihin, valaisimeen ja mattoon meni vain n. 250 euroa, mikä on mun mielestä erittäin kohtuusumma verraten siihen miten iso muutos on tapahtunut. Ja se että keittiö söi niin vähän rahaa jätti kivasti tilaa muun kodin uudistamiselle myös. Uskoisin että pöydän pintakäsittely on valmis aikaisintaan viikon päästä jos oikein optimistisia ollaan, ja silloin pääsen kirjoittamaan siitä sitten enemmän. Näillä mennään kuitenkin siihen asti!

Seuraavat sisustuspostaukset tulevat varmaankin olemaan makuuhuoneista, kunhan ne saadaan valmiiksi, sillä niissäkin on ja tapahtunut ja tulee tapahtumaan vielä isoja muutoksia.

Ihanaa perjantai-iltaa kaikille <3


17 Responses to “Melkein valmis keittiö”

 1. Ronja sanoo:

  Noi tuolit on vaan niin ihanat! Aina silloin tällöin tekisi mieli vähän sisustaa täällä, mutta budjetti on jatkuvasti niin pieni, että se siitä innosta… Lottovoittoa odotellessa :)

 2. st.brigitten sanoo:

  Oi kaunista! Meiltä puuttuu vielä pöydän yltä valaisin ja taidanpa minäkin ostaa jonkun matalammalla olevan! :) kivaa erilaista viikonloppua! Mä oon siitä outo että nautin kun mies on pitempään poissa, hahah. Hän oli armeijassa puoli vuotta kun meidän toinen lapsi oli 6kk- 1v ja jotenkin tuolloin totuin olemaan yksin ja siitä asti oon vaan nauttinut pelireissuista ja muista :D itse en sitten osaa olla poissa ollenkaan.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia hurjasti ihanuus <3 Tollanen matalalla roikkuva valo kyllä kivasti tuo sitä kodikkuutta :) Ja hahah meillä ei koskaan ole ollut tollasta pidempää erossaoloa niin en ole tottunut :D Mutta ihana että osaat nauttia! :)

 3. Inga sanoo:

  Peukut uudelle keittiölle! Hassua miten paljon toi lamppu oikeesti muutti keittiön ilmettä, yksi pieni lamppu ja noin piristävä ero. :)

  Meillä mummulassa on myöskin pinnatuoleja ja voih joka kerta siellä käydessäni toivon, että voisin ottaa ne mukaan. Kirpputoreja ja nettisivustoja on tullut selailtua useampaankin otteeseen, mutta kaikki sellaiset pinnatuolit joista tykkään ovat olleet liian kalliita siihen nähden mitä aion niihin pistää rahaa… Teillä kävi tuuri kun löysitte halvalla!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Ja siis joo ihan hassua miten paljon lamppu tekee :D Pinnatuolit on kyllä ihania, toivottavasti löytyy jostain kivat edullisesti, me tehtiin kyllä huippu löytö noiden kanssa kun kolme tuolia sai 40 eurolla :D

 4. Annaby sanoo:

  Kaunis keittiö! Nää sisustuspostaukset tulee parhaaseen mahdolliseen aikaan kun ollaan siirtymässä asunnosta toiseen ja uudessa aiotaan laittaa tip top kaikki eikä vaan sinne päin niinkun tähänasti. Oon niin rakastunut noihin pinnatuoleihin että hankintalistalla on semmoset omaankin keittiöön :)

 5. Maria sanoo:

  Wou! On se jännä miten voi ”huone” muuttua noin paljon! Vähänkö tuo lamppukin tekee ihmeitä.
  Totesin saman myös, kun tuossa ostettiin hetki sitten kirjahylly, olkkarin ulkonäkö muuttu ihan todellisesti :) Näyttää heti paljon kodikkaammalta. Mä olen myös haaveillut salaa uudesta lampusta, korkeesta sellasesta. Meidän nykynen tulee aika alas, ja me hujopit (178-189) lyödään päämme siihen lähes aina, kun kävellää olkkarin läpi parvekkeelle :-D Onneksi se on paperista tehty, niin ei satu!
  Mutta.. pitänee tarkkailla ikeaa, muualla ne maksaa ihan himputisti :( Varsinkin kun muutto on 1,5v päästä ihan ikiomaan asuntoon, niin ei viittis kauhean arvokkaita ostella, jos ne ei vaikka sovikkaan..

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No sanopa muuta, sama tila muuttuu pienillä jutuilla ihan eri näköiseksi! :D Toivottavasti löytyy kiva lamppu johon ei kolise pää :D! Kodin1:ssä on kans kivoja lamppuja, eikä ole kauhean kalliita :)!

 6. hölölölö sanoo:

  Pieni palaute: joskus näistä sisustuspostauksista jää hieman sekava kuva, kun (saattaa tosin johtua vain rajallisesta älykkyydestäni :D) tekstin ja kuvien yhteys jää välillä vähän puuttuvaksi – tai ainakin monesti itselläni tulee mietittyä koskeeko teksti yllä- vai allaolevia kuvia.

  Esim. Tässä postauksessa mainitset Tiaran tekemän piirrustuksen, jota sitten etsiskelin noista kuvista, mutta lopulta tulin siihen tulokseen, ettei sitä näy kuvissa (?). Olisi ihana, jos esim. tällaisissa tapauksissa voisit lisätä tekstiin maininnan ”Seinälle ripustettiin piirustus, jonka Tiara on tehnyt jo pari vuotta sitten(*ei näy kuvissa*)”.
  ”…niin ripustettiin sitten nuo vanhat kehykset”. Mitkä kehykset, missä, hä?

  Tai sitten ”valitan” ihan turhaan, ja muilla ei ole ollenkaan samaa ongelmaa :D Muuten nämä sisustus- ja muutospostaukset ovat aina mukavaa luettavaa :)

 7. Paljon paremman näköinen keittiö nykyään! :)
  Ja ai että mä tykkään kaikista sisustus postauksista, joten innolla odotan makuuhuoneita! :)

 8. Eeva sanoo:

  Mukavan näköstä teillä! :) Sulla on kyllä mukavan positiivinen ja piristävä blogi – tätä on hirmusen mukava lukea =)

  Sellanen vinkki olis, että kannattaa laittaa taulut taulutarroilla kiinni. :) Niillä saa painavatkin taulut näppärästi seinään kiinni ilman, että jää jälkiä. :) Löysin ton vinkin jostain blogista ja oon ollu supertyytyväinen noihin =) ”Taulutarra”-hakusanalla löytyy hyvää infoa.

  Mukavaa kesän jatkoa!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.