Aika maanantai

14.09.2015

Tänään meillä on ollut:

– Ihana aamu. Mun äiti on meillä tämän viikon, ja oli niin ihanaa kun aamulla oli toisetkin kädet auttamassa ennen dagikseen ja töihin lähtöä. Vaikka ollaan löydetty sellainen sopiva aamurytmi milloin kaiken ehtii hyvin tekemään, oli ihana kun sai oikeasti ihan rauhassa käydä suihkussa ja keskittyä meikkaamiseen ja juoda sen kahvikupinkin rauhassa lehteä selaten, eikä samalla kun sutii ripsaria silmään.

– Kiireinen työpäivä. Huomasin kesken työpäivän istuneeni satulatuolissa useamman tunnin aivan vänkyrässä, siis jalat päällekkäin toisella puolen satulaa. Ei ollut kovin hyvä asento se, oli vähän jokapaikka jumissa kun siitä nousin ylös. Miten siis voi onnistua istumaan satulatuolilla noin kummallisessa asennossa, ja siis miten en edes huomannut sitä??

– Herkullinen lounas Döner Harjussa, chilikanaa, punakaalia ja couscous-salaattia, joiden kanssa jugurttikastiketta. Ainiin ja alkupalaksi munakoisokeittoa, ihan ylihyvää!

– Pitkä kotimatka. Tulin tänään julkisilla kotiin ekaa kertaa pariin kuukauteen, ja se matka tuntui kestävän ikuisuuden. Aamulla aika menee niin nopeasti, en edes aina meinaa huomata että olen jo perillä, mutta työpäivän jälkeen se matka on ainakin kaksinkertainen, vaikka ei oikeasti olekaan.

– Helppo iltaruoka. Eilistä jauhelihatostadaa, eikä tarvinnut tehdä muuta kuin lämmittää jauheliha ja tortillat. Niin ihanaa arjen luksusta, kun on ruokaa joka riittää kahdelle  päivälle ja saa unohtaa kokkauksen pitkän päivän jälkeen.

– Lääkäri- ja potilasleikki tyttöjen kanssa. Mulla oli kuulemma pää kovasti kipeä ja maha myös, ja sitä hoidettiin ”dabletilla”, ”talkilla” ja ”puhdistussuihkeella”. Ja ”dabletti” piti ehdottomasti juoda maidon kanssa, ja puhdistussuihke levittää mun meikkisudilla otsalle, sillä se päänsärky kuulemma ehdottomasti talttuu.

– Pattereidenostoreissu lähikauppaan yövalona toimivaa lumiukkoa varten. Se ei oikeasti ole yövalo ja syö pattereita enemmän kuin Zelda banaaneja, ja se on paljon se. Pitäisi vaan saada joku toinen kelpaamaan tytöille jotka ehdottomasti haluavat nukkua lumiukon kanssa. Ja lähikauppareissua varten piti ehdottomasti saada tyllihameet, saa nähdä millaista on roskienvienti teini-iässä kun kauppareissut ovat 2- ja 4-vuotiaana tällaisia. Naurattaa jo valmiiksi.

– Kiva ilta, oli ihanaa vaan olla tyttöjen kanssa ja höpötellä kaikkea maan ja taivaan väliltä.

– Pitkä nukkumaanmeno. Tänään uni ei meinannut tulla kummallekaan millään ja he valvoivat vielä pidempään kuin yleensä päiväkotipäivinä, vaikka sänkyyn mentiin samaan aikaan kuin aina. Molemmat höpöttivät ja lauloivat My Little Pony -lauluja vaikka kuinka pitkään.

– Ben & Jerry’sin uutuusmaku Speculoos? Speculove cookie core, eli karamellijäätelöä karamellisoiduilla kekseillä ja keksitaikinalla, tai jotain. Ei olla syöty B&J:ä pitkään aikaan, ihanaa kun oli tullut uusi maku lähicittariin ja sai hyvän tekosyyn vähän herkutella.

Nyt vielä pitäisi löytää joku uusi sarja katsottavaksi, kun se House of Cardskin on tullut kahlattua läpi. Onneksi Netflixissä on vielä vaikka mitä katsottavaa, pitää vaan tehdä hurjan vaikea päätös ja valita se minkä katsoo ekaksi.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille <3


38 Responses to “Aika maanantai”

  1. Laura sanoo:

    Kuulostaa ylihyvältä toi jauhelihatostadas, saako ohjeen? 🙂

  2. Ooo toi ben&jerry! Tuomas yritti ettii tota monesta kaupasta viime vkl,mut ei löytyny mistää 😀 :c.

  3. Annika sanoo:

    Pitkän aikaa oon jo sun blogia seurannu,mut ei oo aiemmin tullu kommentoitua! Pakko nyt laittaa kommenttia, koska sun blogi on tämmönen hyvänmielen blogi! 🙂 vaikutat niin ihanan positiiviselta ja osaat nauttia niistä arjen pienistäkin iloista, oon huomannu sun blogin seuraamisen myötä, et oon ite alkanu tekemään samaa!

    Kaikenlisäksi teijän tytöt on nii syötävän suloisia ja vaikuttaa niin symppiksiltä, että mun vauvakuume vaan kasvaa ja kasvaa! Muistan kun mun kaveri joskus mainitsi sun blogin kun puhuttiin lastenkasvatuksesta (kehuen teitä! Ei siis negatiivisessa mielessä) ja mietin että mikä tässä blogissa on niin ihmeellistä, no tulin sitten kurkkaamaan ja onhan tässä jotain kun se niin kovasti koukuttaa ja saa aina mielen paremmaksi 🙂

    Ihanaa syksyn jatkoa koko teidän perheelle!

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Voi miten ihana kommentti, hirmuisen hyvä mieli tuli sun sanoista <3 Kiitos todella paljon! 🙂

      Ja aivan ihana kuulla että olette tuollaista puhuneet kaverisi kanssa, terkkuja hänellekin ja isot kiitokset <3 Musta on maailman parasta kirjoittaa blogia, kun lukijoina on tuollaisia mahtityyppejä! 🙂 Ja meidän neitokaisilta terkkuja kanssa! Ihanaa syksyä sinne ja saa tulla kommentoimaan aina kun haluaa<3

  4. PirjoS sanoo:

    Tytöt, mitkä ihanuudet. Apua, jos mun pitäisi olla erossa lastenlapsista viikon erossa:( näinhän se useimmin menee. Isovanhemmat asuvat muualla. Nauttikaa mummin läsnäolosta ja hauvasta. Varmasti myös mummi nauttii teidän kanssa:))

    • Iina Hyttinen sanoo:

      No niin ne kyllä on<3 😀 Ja joo, ei oo mun äidillekään helppoa. Onneksi on puhelin jolla soitellaan joka päivä tyttöjen kanssa mummulle! Kyllä nautitaan kaikki yhdessäolosta 🙂

  5. emzi sanoo:

    Voi että tytöt ovat niin söpöinä 😀

  6. ReeLee sanoo:

    Kas tässä mainio yövalo!! Vauva sai tämmösen joululahjaksi ja siitä lähtien valo on ollu joka yö käytössä aina kun imetän. Ja monesti herään yöllä siihen että valo on päällä ja vauva nukkuu kainalossa. Oltiin pari päivää reissussa ja valo oli jääny päälle, huomattiin vasta kun palattiin reissusta. Ja siis samoilla pattereilla mennään vieläki mitkä sillon jouluaattona laitettiin!! Kirkasvalo palaa koko ajan, värikäsvAlo sammuu parissa minuutiSsa. Suosittelen! Stocka esim. Myy näitä 🙂

  7. Heidi sanoo:

    Kattokaa Netflixistä White Collar (Kovat kaulassa)! Tykkäät varmasti niiden päähenkilöiden dynamiikasta 🙂

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Hei tota on muutkin kehuneet! Mut me alettiin nyt kattomaan sitä Narcosia joka kertoo Pablo Escobarista, kun se on just tullu Netflixiin, pitää pitää toi White Collar seuraavaa sarjaa varten mielessä! 🙂 Kiitos paljon vinkistä!! 🙂

  8. Ulla sanoo:

    Moi, söpöt vaatteet likoilla, onko päiväkodissa erilaiset varusteet? Tuli vaan mieleen, että ainakin omilla lapsilla oli leikkeihin sopivat, joustavat vaatteet ihan must.
    Kumpi teistä puhuu toista kotimaista äidinkielenään, dagis-sanasta voisi päätellä, että Sinä.
    Tosi raikas ja mukava blogi, olen seurannut kesästä lähtien tiiviisti teidän poppoon touhuja!
    T Ulla

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Kiitoksia 🙂 Joo ei ole nämä kyllä päiväkotivaatteet tosiaankaan, päiväkodissa on aivan toisenlaiset kamppeet päällä 😀 Otto on meillä se ruotsinkielinen, mutta mäkin kyllä puhun ruotsia esim päiväkodissa hoitajien ja toisten vanhempien kanssa, ja olen opiskellutkin ruotsiksi. 🙂

      Kiitos paljon ja kiva että olet löytänyt tiesi tänne! Oikein mukavaa syksyä! 🙂

  9. Nimetön sanoo:

    Ladattavat patterit?

  10. Sonja sanoo:

    Kauheeta kriisiä pukkaa kun aina kun joku sarja lähenee loppua, että mistä löytää yhtä hyvän nyt sit tilalle 😀 Voitko listata joskus sun ja Oton lempparisarjoja, joita katsotte (Eli jotka menis sekä omaan, että miehisempäänkin makuun, et vois katsoa yhdessä).

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Hahah, joo siis se on ihan kamalaa!! Voin listata tähän nyt ne mitä ollaan tähän asti katottu yhdessä (tai siis kaikki mitä muistan :D) House of Cards, Sense8, Breaking Bad, Suits, American Horror Story mut vaan 2 eka kautta oli hyviä, Narcos, How I met your mother, Game of thrones, ja nyt en sitten muistakaan enempää vaikka varmana tähän melkein viiteen vuoteen on enemmänkin mahtunut :DDD Toivottavasti tossa oli edes joku uusi!

  11. nipa sanoo:

    hei pakko vinkata tälläsestä yövalosta joka on sairaan näppärä kun on ladattava joten pattereita ei tarvita. Toimii myös taskulamppuna kun leppiksen saa napattua siitä lehdeltä matkaan vaikka yöllisiin wc reissuille.. lehdessä myös valo. Ei tarvii pattereista huolia ja on aika näppäränkokoinen samalla riittävä valo. http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/osram-osram-led-yovalo-leppakerttu-7383409

  12. Namehisa sanoo:

    Sun tyttäres on aivan ihania! Plus noi hameet = <3

  13. Henna sanoo:

    Haha toi lääkärileikki, tuli mieleen kun meidän yläasteen terkkari neuvoi laittamaan mobilatia otsalle kun särki päätä 😀

  14. Pihvi sanoo:

    Miten olisi ladattavat patterit? Vaikka kaksi settiä jolloin olisi aina toiset valmiina ladattuna. Vähän ympäristöystävällisempääkin kuin aina uusien pattereiden hankinta 🙂

  15. a sanoo:

    Luen kaikki sinun ja miehesi postaukset ja täytyy sanoa, että ihailen teidän perhettä kovasti. Teillä on mahtava ote lasten hoitoon ja yhdessä tekemiseen. Arvostan.

  16. Nina sanoo:

    Ihana paita sulla! mistä oot hommannu ?

  17. ansku sanoo:

    netflixistä suosittelen alkaa seuraamaan SILTA sarjaa jos yhtään kiinnostaa rikos sarjat! nyt joka vapaa aika tietää mitä kattoo.. ☺hyvää syksyn jatkoa!

  18. mariee sanoo:

    Kannattaa tsekata myös leeluu.fi yövalot! Super ihania ja kätäviä:-) Samalla tukee nuorten suomalaisten startup-yritystä, eli tosi jees!

  19. SaaraT sanoo:

    Ja sitte nää on kans tosi kivoja! Meillä muksut tykkää pitää kainalossa näitä yöllä 🙂
    http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90150976/

  20. ötökkä sanoo:

    Moikka! Kävin tänään Bauhausissa ja siellä sattui silmään sellanen Frozenin Olav-lumiukko-yövalo! Ei muistaakseni ollut edes kauheen pahan hintanen, en kyllä kiinnittänyt huomiota oliko pattereilla vai ihan sähköjohdolla 😀 Tuli vain mieleen kun teilläkin tytöt taitaa olla aika innostuneita Frozenista 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.