London days 1& 2

14.10.2015

Mä haluan kertoa meidän matkan kokonaisuudessaan, joten tein pienen matkakertomuksen jonka jaan kahteen osaan. Tässä on ensimmäinen osa joka kertoo meidän kahdesta ensimmäisestä päivästä, mitä tehtiin ja missä käytiin. Matkakertomuksen toinen osa ilmestyy huomenna illalla! Lisäksi on tulossa teidän toivomia ostospostauksia, sekä tietenkin Lontoon vinkkejä ja yksi päivänasukin Lontoosta. Uskon että saatte näistä enemmän irti, kun kerron meidän matkasta enkä pelkästään latele vinkkejä, eikö vain. Ja mä nyt olen tällainen papupata että voisin puhua tuosta reissusta vaikka kymmenen postauksen verran!

Arvatkaa mitä? Me ei käyty Lontoossa yhdessäkään sisänähtävyydessä. Ei museoissa, ei vahakabinetissa. Ei edes tsekkaamassa sitä Harry Potterin laituria. Se vaan jotenkin tapahtui, mehän suunniteltiin nimenomaan käyvämme ainakin yhdessä, mahdollisesti kahdessakin kohteessa. Ensimmäisenä päivänä me ei menty mihinkään, koska oltiin niin jäätävän väsyneitä kello 3.30 herätyksestä, että teki tiukkaa kaiken matkustuksen jälkeen kävellä edes hotellille. Me siis aamulla käveltiin Victorian asemalta Knightsbridgen ja Hyde Parkin kautta Bayswateriin jossa meidän hotelli oli, ja matka ei ollut ihan hirvittävän lyhyt, mutta se matka oli vain alkua.

Ensimmäisenä päivänä siis käveltiin koko päivä ja kierreltiin lähinnä Oxfordstreetin kauppoja. Väsymys ja wifittömyys saivat meidät pitäytymään helpoissa valinnoissa ja ei puhettakaan että oltaisiin jaksettu keskittyä nähtävyyksiin, kun shoppailusaldoksikin jäi yksi pieni pussi Primarkista vaikka kierrettiin kaupoissa tunteja. Hotellilla piipahdettiin vain viemässä tavarat, ja sen jälkeen syötiin Pret-A-Mangerissa aamupalalounas, ja alettiin shoppailemaan. Väsyneenä ei vaan kykene keskittymään, yhtään, joten tästä opimme ainakin sen että seuraavalle matkalle ei oteta lentoja kello kuudeksi aamulla, ellei reissu ole tarpeeksi pitkä jotta ekan päivän voi käyttää nukkumiseen. Illalla kun oltiin käyty Bayswaterin Gourmet Burger Kitchenissä syömässä ihanat hampurilaisateriat, me käveltiin pikkumatka takaisin hotellille ja alettiin koisimaan. Mä nukahdin siinä yhdeksän maissa kesken paikallisen Uutisvuodon, ja heräsin seuraavana aamuna kello seitsemän.

Tokana päivänä meillä oli ihanaa, oltiin ihan pirteitä jo heti aamusta ja fiilis oli ihan sellainen ”meillä on koko maailma auki, mitäs nyt tehdään?”.  Aamulla käveltiin Oxford Streetin lähelle, Great Marlborough Streetille Le Pain Quotidieniin aamiaiselle, ja sen jälkeen jatkettiin matkaa Piccadilly Circusille missä en ollut aiemmin käynytkään. Mua naurattaa se meidän Piccadillyreissu, koska kun me oltiin kävelty sinne, me ihmeteltiin varmaan pari minuuttia että missä se mainosvaloseinä on, ei sitä näy missään vaikka meidän pitäisi olla ihan oikeassa paikassa. No, sehän oli meidän selkien takana, siis kirjaimellisesti seistiin metrin päässä siitä. Oltiin vaan liian lähellä eikä ensin tajuttu, urpoja kun ollaan! Saatiin kyllä hyvät naurut.

Piccadillyltä jatkettiin matkaa kohti Big Beniä kävellen, ja siitä vielä käveltiin Trafalgar Squaren kautta takaisin Great Marlborough streetille, Wagamamaan syömään. Oli muuten ihan törkeän hyvää ruokaa, ei voi kuin suositella! Loppupäivä me pyhitettiin shoppailulle, kun ekapäivänä en kerran ollut löytänyt mitään.  Sitten alkoi jo löytyäkin kaikkea, kun jaksoi vähän keskittyä eikä vain haahuilla silmät seisoen ympäri kauppoja.

Wagamama -lounaan jälkeen piipahdettiin mm. läheisessä Victoria’s secretissä, mutta me ei ehditty olla siellä kovinkaan kauaa kun mulle tuli yhtäkkiä ihan järkyttävän paha olo, siis sellainen oikeasti tosi etova olo ja melkein juoksin ulos kaupasta. En tiedä söinkö mä liikaa vai olivatko VS-hajuvedet liian voimakkaita kaikki samassa paikassa tuoksuen, mutta jostain se huono olo vaan tuli. Onneksi se meni sitten ohi kun käveltiin hetki ulkona. En uskaltautunut VS:n enää takaisin sen jälkeen (muistatte varmaan että mulla on emetofobia), joten ne ostokset jäi nyt ostamatta. Onneksi Primarkista löytyi melkein yhtä hienoja neonvärisiä pikkareita, vaikka eihän ne tietenkään ihan sama asia ole.

Shoppailin mm. Bershkassa ja New Lookissa, ja kiersin kyllä kaikki muutkin kaupat, mutta niistä löysin kaikkea kivaa ja sieltä Primarkista myös. Ostospostauksen saatte heti, kun ehdin kuvaamaan ostokset. Tänään on ollut niin kiire päivä, että en ehtinyt edes olla kotona yhtenäkään päivän valoisana tuntina. Mutta joo, jatketaanpa Lontoosta! Shoppailun jälkeen käveltiin n. kolmen kilometrin matka takaisin hotellille ja keräiltiin hetki itseämme, lähinnä jalkoja joilla oli talsittu ainakin viikon edestä. Sitten suunnattiin Bayswaterin Nando’siin syömään. Nando’s ei ollut ihan mun suosikki, sain nimittäin uunissa paistettuja pakasteranskalaisia kanatortillojeni seuraksi, ja niistä osa oli raakoja. Me myös odotettiin ruokia n. 40 minuuttia, vaikka kyseessä on melkein pikaruokaketju jossa muut asiakkaat saivat ruokansa alle kymmenessä minuutissa. Saattaa kyllä olla että tämä oli ihan vaan tämän yhden ravintolan ongelma, koska Nando’s on iso ja menestynyt ketju ja ilmeisen suosittu.

Pyörittiin hetki vielä Bayswaterissa Whiteley’s-ostoskeskuksessa, ja sitten mentiin hotellille. Tarkoituksena oli katsoa vielä joku elokuva, mutta mä taas nukahdin jo kymmenen maissa kun oltiin vasta asettautumassa katsomaan elokuvaa. No, ainakin sain hyvät yöunet ja heräsin tosi pirteänä sitten myös seuraavaan päivään. Ottoa vähän huvitti kun mä olin niin poikki molempina iltoina, että oikeasti vaan nukahdin ihan vahingossa vaikka en ollut vielä edes ehtinyt käydä iltapesulla tai vaihtanut yökkäreitä. Hän sitten herätteli mua ja mä ihan pöllämystyneenä pesin meikit ja hampaat ja jatkoin unia.

Joo, eli tosiaan huomenna sitten kakkososa, jossa Fall Out Boyn keikka ja meidän viimeisen päivän touhuilut! Toivottavasti tykkäätte näistä, vaikka nämä mun kertomukset vähän rönsyileviä ovatkin. Ja tosiaan vinkkipostaus tulee sitten erikseen, kun näistä mun kertomuksista ei välttämättä ole niin helppo seurata vaikkapa ruokapaikkoja tai kauppoja. Hyvää yötä ihanat, nyt tämä rouva alkaa jälleen nukkumaan!


12 Responses to “London days 1& 2”

 1. Sara sanoo:

  Tää postaus vaan kasvattaa mun Lontoon kuumetta :D Oltiin siellä toukokuussa neljän päivän minihäämatkalla :D Me niin vannottiin, että mennään kanssa käymään yhdessä tai kahdessa ”sisänähtävyydessä” mutta ei, ei käyty yhdessäkään vaikka moni kierrettiinkin ulkoa päin. Shoppailtiin Oxford Streetillä ja syötiin hyvin. Tosin oltiin molemmat flunssassa just silloin niin ei jaksanut edes kovin myöhään ulkona hillua. Mä kyllä ymmärrän todella hyvin kaikkia, jotka on sanonut, että kerran kun Lontooseen menee, sinne haluaa aina uudelleen!

 2. Fiina sanoo:

  Voiei miten tuli ikävä Lontooseen! Olin just kesällä eka kertaa siellä, ja vitsit miten upea kaupunki!
  Näitä kuvia katellessa tuli ihan selvästi se kaupungin tuoksu mieleen, ja ne kaikki pienet ja ei-niin-pienet kadut joilla oli vaan niin siistiä kuljeskella.
  Mä kävin silloin mun siskon kanssa British museumissa ja Madame Tussaudsilla, nehän on just niitä ihan täyteen umpattuja mut olihan niihin pakko päästä. Etenki kun meille sattui just sille reissulle sadepäivä, niin tonne vahakabinettiin oli kyllä hyvä mennä silloin (huolimatta siitä että jonotettiin kaks tuntia kaatosateessa..). But it was all worth it.
  Oxford Street. AH! Ja tarviiko edes mainita Piccadilly Circusta? En kestä.
  On myös tuttu tunne toi väsymys – sitä kävelyn määrää ja niitä rakkoja ei usko kukaan ennen kun itsekokee :D Sitä melkein itki onnesta kun sai ottaa kengät pois ja pääsi nukkumaan.
  Toi kaupunki on vaan sanoinkuvaamattoman ihana, ne ihmiset ja se tunnelma on jotain aivan uskomatonta. Ja ravintolat. Joskus tulee vaan ihan törkee himo Strandilla olevan Byron- raflan ruokiin. N-A-M.

 3. emma sanoo:

  Heippa!

  Mua kiinostaa et minkälaisessa hotellissa olitte ja oliko hyvä hotelli. ollaan haaveiltu et lähettäis keväällä käymään lontoossa, mutta hotellitarjonta on valtava ja hintahaarukka myös.. haluis kuitenkin mukavan hotellin hyvällä paikalla kun lomalle lähtee :)

 4. Saranda sanoo:

  Lontoo on kyllä upea, ja kuvailet sitä hauskalla ja kiinnostavalla tavalla. Ihanaa jos teillä oli kivaa. <3

  http://www.lily.fi/blogit/tyhja-ajatus

 5. Luin just Oton postauksen aiheesta ja piti tulla kurkkimaan tännekin, mitä Lontoossa teitte! :) Mulla käy AINA noin, jos on aikainen lähtö reissuun. Oon ihan poikki koko päivän enkä saa aikaiseksi mitään… päikkärit jeesaa, mutta on tosi nuutunut olo. Silti aina tulee lähdettyä aamusta, kun se on usein se halvin ratkaisu…. en taida koskaan oppia :D

 6. ellu sanoo:

  Hei onko nuo sukkahousut missä vähän niiku sukkanauhat? Onko mistä? Kivat on :)

 7. AnnaRosa sanoo:

  Harmi että Nandos oli pettymys mutta kiva että Wagamama maistui! On kyllä
  aika vaihtelevaa laatua Nandosissa, tullut itsekkin monesti todettua ja ranskalaiset ei oo yleensä ikinä hyviä! Mä saan työn puolesta -20% Nandosista ja usein tulee käytyä. Lontoon hotellit on kyllä hintaansa nähden usein ei niin laadukkaita ja ahtaita, myös kämppien hinnat ihan pilvissä ja ongelmana alkaa olla että me perusduunarit kuten sairaanhoitajat, opettajat ja poliisit ei pystytä kohta enää maksamaan täkäläistä järkyttävää vuokraa. Asunnon ostosta saa kanssa vaan haaveilla koska jo vaatimaton pieni kaksio maksaa about puoli miljoonaa! Kiva joka tapauksessa että viihdyitte Lontoossa :)

 8. imlacking sanoo:

  Me käytiin miehen kanssa Tallinnassa vähän aikaa sitten ja Kaubamajassa oli pieni VS:n koju aukiolla. Siinä ei edes ihan hirveästi ollut niitä VS:n tuotteita, mutta jotain voimakkaan hajuisia kylläkin ja itselle tuli nopeasti huono olo. Meinasin viime vuonna käydä Viking Gracella VS:n liikkeessä, mutta jäi kuitenkin välistä ja ehkä parempi niin :D. Muutenkin mulla tulee välillä hajusteista huono olo. Oon kyllä onneksi löytänyt itselle pari ihan kivan tuoksuista hajuvettä ja joita pystyy käyttämään.

 9. kata sanoo:

  Lontoo on kyllä ihana!
  Suosittelen kyllä (jos joskus vielä menette) tutustumaan muuhunkin kuin kauppoihin ;)

 10. mm sanoo:

  Lontooseen ei juuri nyt kannata korkeimmalle tasolle nostetun terroriuhan takia mennä, ihan for real.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.