Pienet rakkaushetket

03.12.2015

Ensimmäinen asia mihin tänä aamuna Facebookin avatessani törmäsin, oli linkki Bored Panda -sivuille, artikkeliin jossa esiteltiin Philippa Ricen sarjakuvia arjen ja parisuhteen pienistä hetkistä, joissa rakkaus näkyy. Mulle tuli siitä jotenkin niin ihana, lämmin ja hyvä mieli. Juuri noista pienistä asioista se parisuhteen onni ja ilo ja rakkaus nimenomaan koostuu, ei lahjoista tai kukkasista. Tuli hyvä mieli heti aamusta kun selaili jotain näin söpöä, ja aloin miettimään artikkelin pohjalta, mitkä ovat niitä meidän arjen pikkuhetkiä, jotka tekevät meidän parisuhteesta niin rakastavan ja  lämpimän kuin se on.

Aamuiset kainalossa torkutut vartit ennen töihinlähtöä ovat ehdottomasti ainakin se asia mistä saa hyvän startin päivään. On vaan niin ihana halia lämpimän peiton alla ennenkuin kummankin pitää nousta. Yhdessä ollaan silmät ihan ristissä ja tuhistaan vaan tukat pystyssä. Parasta.

Se kun Otto toivottaa mulle hyvää työpäivää tai hyvää vapaapäivää lähtiessään töihin, ja mä saan toivottaa hänelle takaisin, on ehdottomasti yksi niistä hetkistä. Niin pieni juttu, mutta siitä tulee vaan niin hyvä mieli. On ihanaa kun tietää että joku toivoo että mulla on hyvä päivä.

Musta on ihanaa se että höpötellään työpäivän aikana tauoilla ja laitetaan söpöjä viestejä ja kuvia ja linkataan hölmöjä juttuja ja nauretaan niille yhdessä. Vaikka ei olla yhdessä niin ollaan silti yhteydessä.

Se että Otto hakee mut yleensä aina töistä koska meidän työpaikat on aika lähekkäin, on yksi niistä arjen voimavaroista. Tekee hyvää jutella ja höpötellä päivän tapahtumista vartti rauhassa kahdestaan samalla kun ajellaan hakemaan tytöt päiväkodista. Saa sellaisen pienen kahdenkeskisen breikin aina ennenkuin hyppää töiden parista lapsiperhearkeen.

Kaupassakäynnit on yhdessä mukavia. Voidaan jutella yhdessä siitä, mitä laitettaisiin päivälliseksi tai pohtia mitkä olisivat kaikkein terveellisimpiä muroja. Tai jos olen tehnyt kauppalistan valmiiksi, voidaan yhdessä kerätä tarvittavat jutut ja suoriutua kauppareissusta ekstrasupernopeasti: ”hae sä banaanit, avokadot ja tortillat niin mä kipaisen juuston, leivän ja maidon”.

Illalla on kiva laittaa ruokaa yhdessä koko perhe. Otto pilkkoo, ja mä paistan. Lapset sekoittavat, maustavat, repivät salaattia ja kattavat pöytää. Yhteiset ateriat ovat niitä arjen parhaita hetkiä, jolloin kaikki ovat läsnä ja saavat hyvää ruokaa. Ja silloin joskus jos ruoka on pahaa, voi sillekin nauraa yhdessä. Niin ei käy usein, mutta en ikinä unohda sitä kun joskus kauan sitten kokeilin uutta reseptiä ja oltiin ihan yhtä mieltä siitä että se maistui ihan kilin kikkaralle, mutta kumpikaan ei uskaltanut sanoa mitään, ennenkuin mä sitten sanoin ja revettiin yhdessä nauramaan. Taidettiin sitten tilata pizzat.

Ne hetket kun jompaakumpaa väsyttää tai kiukuttaa, ovat niitä joissa parisuhde on koetuksella, mutta joissa rakkaus todella näkyy. Niinä hetkinä osaa arvostaa sitä, että vaikka tiuskaisee väsyneenä jotain, toinen vaan sanoo että mene sä sohvalle lepäämään niin mä tyhjennän ton astianpesukoneen. Ja sitten voi pyytää anteeksi. Ja kummatkin tietävät, että kumpikaan ei halua ikinä satuttaa toista, joskus on vaan kakka päivä.

Jos ei olisi Ottoa, mä en koskaan varmaan katsoisi yhtään leffaa koska en osaisi päättää mitä katson. Yhdessä on paljon helpompi tehdä päätöksiä: Otto ehdottaa elokuvia ja mä sanon että okei, katsotaan vaan. Yleensä meidän maku osuu tosi hyvin yhteen ja ollaan yhtä mieltä siitä onko leffa ollut hyvä vai huono.

Ja iltaisin vaikka me ei aina ollakaan yhdessä, kuten juuri nyt, me ollaan silti yhdessä. Vaikka mä istun tässä koneella, ja Otto pelaa omalla pleikkarillaan Just Cause 3:a, me höpötellään silti tässä samalla. Otto käskee mut välillä katsomaan jotain hassua kohtaa pelistään, ja mä kyselen välillä Otolta että ostettaisiinko marmorinen vai musta sohvapöytä.

Tärkeintä on se, että jokaisessa hetkessä, hyvässä ja huonossa, voi luottaa siihen että toinen rakastaa ehdoitta, tapahtui mitä tapahtui. Niitä hetkiä on varmasti miljoona muutakin, mutta nämä nyt tulivat ensimmäisenä mieleen. Olen mä kyllä hitsin kiitollinen siitä, että saan jakaa arjen juuri Oton kanssa.

Mitä ihania arkisia parisuhdejuttuja teillä tulee ekana mieleen?


25 Responses to “Pienet rakkaushetket”

 1. Jenni sanoo:

  Ihana postaus, ihanat te! Annatte mulle voimaa ja uskoa rakkauteen <3

 2. Saana sanoo:

  Mulle tuli tästä myös tosi lämmin ja onnellinen olo 🙂 meidän parisuhde on ollut koetuksella tämän syksyn, kohdalle osui liian monta muuttujaa kerralla ja tuntui että suo on loputon, riittääkö tässä vaan rakkaus…

  … mutta kun mä luen noita asioita, mua alkaa hymyilyttää ja ajatukset vetää mun miehen puoleen. Siihen, kuinka tänäänkin sen yhteisen torkkuvartin jälkeen ryömin suihkuun ja kun olin valmis, oli kahvit jo keitetty ja mies nukahtanut uudestaan. Nappaan koneen päälle että muru lukee uutiset sängystä, meen meikkaamaan vessaan kahvin kanssa. Ja kun tuun valmiina ulos, mies tokasee silmät ristissä ja ihan pöhnässä ”kulta sä näytät hyvältä”. Tai meidän yhteiset hölmöilyt, tai se, kun mun ei tarvi rankan koulupäivän jälkeen sanoa sanaakaan moin lisäksi, vaan voin mennä sohvannurkkaan pelaamaan candy crushin elämät loppuun. Ja silti mua odottaa iltapäiväkahvit keittimessä, kun oon valmis taas kommunikoimaan.

  Mä toivon, etten enää ikinä pidä tätä itsestään selvänä. Tää kaikki on vaan niin parasta, just tän miehen kanssa!

 3. Essi sanoo:

  Tuli niiin hymyilevä olo tätä lukiessa, ootte sulosia <3 Arjen söpöilyt on parasta, pienet pusut ohimennen tai pieni hali. Ja tuo aamulla hetken aikaa yhdessä pötköttely on parasta! Meillä tehdään niin, että jos toinen joutuu esimerkiksi töihin ja toisella vapaapäivä, vapaapäiväläinen nousee keittämään työpäiväläiselle kahvia ja on aamupala seurana. Sitten voi mönkiä takaisin sänkyyn tai sohvalle nuokkumaan kun toinen lähtee töihin 🙂 Toisen seura on parasta.

 4. Hannele sanoo:

  Olipa suloinen postaus! Täytyy sanoa että itse nautin huomattavasti enemmän tästä vaiheesta parisuhteessa, kun toinen on niin tuttu ja turva ja tuntee koko tyypin läpikotaisin. On ne omat hölmöt jutut ja tietää, mikä saa toisen suuttumaan.

  Kyllä vaan rakkaus on parasta <3.

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

 5. Ksy sanoo:

  Aaaaw! Arjen romantiikka on ihan parasta ja se ei tosiaankaan vaadi paljoa! Itse rrrakastan heräillä pikkuhiljaa mieheni aamurutiineihin. (Itse olen maisterivaiheen opiskelija eli minulla on vaan gradu ja pari kurssia tällä hetkellä) kun kahvi tuoksuu ja toinen köpöttelee ympäri asuntoa. Siinä sitten (kuulemma, itse en aina muista) kerron puoliunisena unistani – yksi aamu ihan vakavalla naamalla selittänyt miten mieheni oli unessa sorbetinvihreä.

  Sitten on ne pienet jutut. Joskus muutama vuosi sitten sain työpaikkani oven eteen pari päiväliljaa ja tekstin ”hyvää työpäivää”. Tai, kun olin ajamassa pitkän viikon jälkeen kotiin, tulee viesti ”ostin siulle punaviiniä, ku meil oli vaan valkkarii”. Ja jos yhdessä lähdemme ajamaan vanhempiemme luokse, niin myös se pieni Fazerin kinuskisuklaapatukka, jonka toinen osti pelkästään minua varten kun muisti kaupassa käydessään että tykkään siitä.

  Ja kun toinen tiskaa jos kiukuttaa. Ja halaa kun itkettää.

  Oho! Tulipas jaettua omatkin jutut tähän! <3

 6. pirita sanoo:

  Ihanat te <3 Mä en nyt saa päähäni yhtään ainuttakaan, ollaan vähän tämmösiä "saman katon alla eri huoneissa" 😀

 7. Krista sanoo:

  Ihana hyvänmielen postaus taas . Omassa parisuhteessani ne tärkeimmät pikku jutut on se, ennen kuin aamulla lähden ovesta ulos niin mies tulee halaamaan ja toivottaa hyvää päivää (käskee vielä olemaan varovainen, koska olen aika vahinkoaltis ihminen ), kun tulen iltapäivällä kotiin niin mies tulee eteiseen vastaan, kysyy päivästäni ja ottaa käsistäni tavarat ja vie ne paikoilleen. Mies tekee töitä kotoa käsin ja kämppä on aina siivottu, kun tulen kotiin. Kun teen ruokaa niin mies yleensä soittelee seurana kitaraa tai jos hänellä on vielä töitä tekemättä niin hän tuo pyytämättä tablen eteeni ja laittaa lempisarjani pyörimään että minulla on jotain puuhaa, kun kokkailen. Käymme joka ilta yhdessä lenkillä ja keskustelemme milloin mistäkin, hassutelemme tai käymme mielenkiintoista keskustelua maailman tilanteesta. Olemme toistemme tuki ja turva, mies on se joka pitää minut selväjärkisenä.. Hän on minulle se vahva ihminen joka saa oloni lohdulliseksi silloin kun tuntuu, että asiat ovat liian raskaita. Rakastan ja olen rakastanut jo reilusti yli 10- vuotta, ja olen onnellinen .

 8. santsu sanoo:

  Ihana postaus.<3

  Meijän yks rakkaushetkistä oli äskön.

  Heräsin miehen kanssa samaan aikaan viideltä vaikka menen myöhemmkn vasta töihin. On ihanaa juoda yhdessä aamukahvit ja suukotella ennen toisen töihin lähtöä.
  Nyt mies on mennyt töihin ja kerkiän juomaan vielä kupillisen kahvia ennen aamusuihkua!! 🙂

 9. Mira sanoo:

  Seurustelun alkuvaiheessa huomasin, että mun miehellä on ihana piirre; se ei voi lähteä kotoa antamatta suukkoa. Vaikka nukkuisin, se kömpii ennen töihin lähtöään pimeään makuhuoneeseen sanomaan heipat. 🙂 toinen on se, että jaetaan niin samanlainen ajatusmaailma. Yleisin lause arjessa onkin ”olin just sanomassa samaa!”

  Ihanaa on myös, jos toinen unissaan kaappaa kainaloon. Silloin tietää olevansa toiselle jo niin tuttu, niin tärkeä osa elämää ja niin rakas, kun toinen täydessä unessakin huomioi ja tahtoo lähelle. 🙂

 10. Satu sanoo:

  Aina aamuisin käydään halaamassa ja pussaamassa ennen kouluun tai töihin lähtöä toista, joka jää nukkumaan. Muutenkin jos lähtee kotoa päivän aikana, niin vain suuttuneena voi lähteä ilman pusun antamista. Tätä on onneksi harvoin. Sitten tietysti kotiin palatessa huomioidaan taas toinen.
  Kotona ollessa, jos tehdään omia koulujuttuja eri huoneissa, käydään välillä toista moikkaamassa.
  Parasta on, kun yhdessä kerkeää sohvalle lököilemään.
  Kotitöiden lomassa huomioidaan toinen. Yksin tiskatessa katsotaan padilta omaa ohjelmaa ja tähän uppoutuu niin, että ihan yllättyy, kun välillä saa halauksen takaapäin.
  Sama juttu kokkaillessa, halaus voi tulla yllättäen. Yhdessä keittiössä hääräillessä toinen paistaa ja toinen pilkkoo.
  Pyykit ripustetaan yhdessä, toinen laittaa sukkia telineeseen ja toinen muita vaatteita naruille.
  Välillä on niitä hetkiä, kun on ihan älyttömän kiireinen tai väsynyt. Silloin toisen tekemä ruoka, kahvihetki tai ihan arkinen askare lämmittää mieltä. Tätä tehdään puolin ja toisin tilanteen ja päivän mukaan. Myös sovitaan, että hoida sä tää ja mä hoidan ton niin ei yksin tarvitse tehdä kaikkea.
  Illalla ei voi käydä nukkumaan ennen hyvän yön toivotuksia. Jos ollaan eri paikoissa poissa kotoa, laitetaan viestillä hyvän yön toivotukset ja aamulla huomenet.

 11. emzi sanoo:

  Ihana postaus! Oikein lämmittävä! 🙂

 12. Minnis sanoo:

  Mun suhteeni on tässä viimeaikoina ollut vähän koetuksella mutta ehdottamasti se, miksi tässä olen, on nuo pienet asiat jotka tekee mut vaan niin onnelliseksi! 🙂 (siis luulen että ymmärsit mitä tarkoitan. Onhan vielä vaikka ja mitä muutakin :D)! Se, kun saa käpertyä toisen kainaloon, kun ei tarvitse edes välttämättä jutella ku on vaa hyvä olla, se kun vaihdetaan katseita ja tehdään tyhmiä ilmeitä, nauretaan yhdessä ja haaveillaan yhteisistä asioista <3 oivoi... oon mä vaa niin rakastunut <3 :)!

 13. Tiia sanoo:

  Ihanat te!
  Meillä on nyt parisuhde vähän koetuksella kun vauva-arki verottaa niin paljon voimia. Mun mielestä mies ei tee oma-alotteisesti tarpeeksi ja miehen mielestä mä oon kokoajan kiukkunen ja niinhän mä jatkuvasti väsyneenä oonkin.
  Kuitenkin meidän tärkeimmät rakkaushetket on lähtö-ja tulosuukot. Ihan ehdottomat vaikka toinen kävis vaan kaupassakin. Aamullakin mies kömpii suukottaan vaikka mä vielä nukkusin. Tai sitten kun viestitellään pitkin päivää ja jos sanon olevani väsynyt ja huonolla mielellä niin mies saattaa töistä tullessaan tuoda jonkun pienen karkkiherkun piristykseks 😀
  Tai kun se tulee töistä niin ottaa vauvan, että mä voin hetkeks mennä lepäämään. Onhan semmosia pieniä ja isompiakin juttuja vaikka kuinka paljon.
  Ja kun tästä kaikesta valvomisesta selviää ja mä alan olla taas enemmän oma itseni, niin varmasti jaksetaan panostaa yhdessäoloon taas entistä enemmän.

  Tiia

 14. alina sanoo:

  Allekirjoitan myös arkena näkyvät rakkauden osoitukset, juuri ne pieniltä tuntuvat. Toisen kainalossa on vaan turvallista ja lämmintä olla ja se kun toinen kuiskaa unen läpi, että olet ihana. Ikinä en ole kukkapuskaa tai suklaata sydänrasiassa saanut ja en tiedä tarvitsenko niitä. Vaikka kyllä hymyilytti korvasta korvaan kun mies oli leiponut elämänsä ensimmäisen kerran korvapuusteja, eikä ollut kertonut mitään aikeistaan! Turhaa arkea parjataan tai odotetaan vain seuraava pyhäpäivää, arki voi olla hyvinkin mukavaa! 🙂

 15. Reetta sanoo:

  Mulle tuli tästä samaan aikaan niin ihana ja haikee olo. Itkuahan tässä tirauttelen. Itse olosuhteiden pakosta en pääse noita kokemaan. Toisen kasvot näen jokaikinen päivä, mutta puhelimen tai läppärin näytöltä. Ei haleja, yhteisiä kauppareissuja, ei mitään puoleen vuoteen. Vielä puolisen vuotta samaa ikävöintiä jäljellä.

  Olen maailman kiitollisin ja onnellisin, että mulla on juuri hän, joka jaksaa odottaa toisella puolella maailmaa, joka tsemppaa kun alkaa itkettää ikävästä.

  Vietämme joulun Skypen kautta, mutta tärkeintähän on se, että saamme viettää joulun yhdessä vaikkakin niin kaukana toisistamme.

  Kiitos sinulle ihanasta postauksesta ❤️

 16. Anna sanoo:

  Hah, toi leffan valinnan vaikeus pätee niin muhun! Mä olen tosin delegoinut vastuun suurista valinnoista veljelle.

 17. Söpöä! Ja niin kuuluu ollakin. Ihanaa, että olette saanu säilytettyä hyvän fiiliksen parisuhteessa pienten lasten vanhempinakin.

 18. Heidi sanoo:

  Ihana postaus! 🙂 Ja heei mistä tuo ihana harmaa paita on, se on ihanan näkönen! 🙂

 19. Jane sanoo:

  Voi apua, miten ihana postaus. <3 Spotifyn listalta tuli samaan aikaan tätä postausta ja kommentteja lukiessa, Ingrid michaelsonin Can't help falling in love enkä pystynyt piätteleen itkua. Autatte minua uskomaan rakkauteen, joka löytyy vielä joku päivä ja silloin vaikeina hetkinä muistan toivottavasti tämän postauksen ja kuinka pienissä asioissa se rakkaus näkyy voimakkaimmin.

 20. Ida sanoo:

  Tippa linssissä luin tämän teidän suhde kuulostaa just sellaiselta suhteelta, jossa olis hyvä olla. On tosi tärkeetä että nauttii siitä arjesta ja just noista pikku jutuista. Ne on lopulta ne isoimmat jutut, jotka jopa kannattelee kaikkea.

 21. Annina sanoo:

  Mäkin haluan tuollaisen parisuhteen ja arjen, voi että <3

 22. Äm sanoo:

  Taisin tirauttaa muutaman kyyneleen… Ootte niin ihanan oloinen pari! Meillä ei käydä illalla nukkumaan ilman hyvän yön toivotuksia ja pusua eikä kotoa poistuta ilman pusun antamista. Mä oon tällä hetkellä työtön ja nukun aika myöhään, mutta mies silti käy aina antamassa pusun ennen kuin lähtee töihin. <3

 23. Rouseliini sanoo:

  Ihana postaus! Katsoin saman linkin itsekkin ja kyllä huomasin, että meillä on aika samanlaista. Rupesin kanssa pohtimaan meidän arjen rakkaustekoja. Ollaan onnellisesti oltu 4,5v yhdessä ja nykyään kihloissa ja onnellisia asuntovelkaisia.

  1. Poikaystävä antaa joka aamu kaksi pusua mulle. Kun herää ja aamupalan jälkeen. Mä yleensä en ees reagoi pusuihin, kun olen aina unessa. Mutta mun mielestä tää on silti ihana tapa osoittaa rakkautta joka aamu.

  2. Yhteiset kauppareissut. Mun mielestä on ihana käydä kaupassa yhdessä.

  3. Kun mä kiukustun tai mulla on paha mieli niin mun poikaystävä tulee ja halaa mua. ”Ei rakas oo mitään hätää”. Ja myös toisinpäin.

  Arjen pienet asiat on tärkeintä <3

 24. lillamy sanoo:

  Te ootte kyllä juuri sellainen ihana pariskunta, jonka osapuolet vaikuttaa oikeasti olevan luotuja toisilleen <3 Ihanat te!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.