Superpäivä Lahessa

06.06.2016

Hah, sainpas otsikon oikein kun mulle pari kertaa jo kuittailtiin siitä että kun sanaa Lahti taivutetaan, kuuluu D jättää pois vaikka kielioppi mitä väittäisi. Eli joo, lauantai vietettiin Lahessa, tutustuen kaupunkiin, herkutellen ja uusia tyyppejä tavaten. Matkaan lähdettiin koko perhe, sillä olin pyytänyt että saan ottaa perheeni mukaan vaikka päivää ei alunperin miksikään lasten päiväksi järjestettykään, ja meidän muksut olivat ainoita paikalla. Meillä on vaan juuri nyt niin paljon kaikkea, Otolla monta työmatkaa tulossa ja muutenkin yhteinen aika kortilla, joten ajattelin että en halua olla yhtään ylimääräistä sekuntia erossa mun murusista. Onneksi sain ottaa mukulat mukaan, ja saatiin nauttia kivasta päivästä kaikki yhdessä.

Tunnin ajomatkan jälkeen Lahtipäivä alkoi brunssilla Sokos Hotel Lahden Seurahuoneella keskustassa. Syötiin hyvin ja juteltiin päivän suunnitelmista. Hotellilta löytyi myös oma pöytä gluteenittomia tuotteita, ja muutenkin saatiin navat täyteen herkkua murkinaa. Hotellilta suunnattiin bussilla Pikku-Veskulle, eli Pikku-Vesijärvelle. Siellä pääsi halutessaan kokeilemaan Suppailua Kitetirrin sponsoroimana. Suppailu näytti superhauskalta, pakko päästä vielä kokeilemaan lämpimämpänä päivänä! Sillä aikaa kun osa porukasta suppaili, me käytiin lasten kanssa kävelemässä ja ihmettelemässä lähiympäristöä. Löydettiin sorsavauvoja, pieni leikkipuiston tapainen sekä ulkokuntosali jossa lapset kiipeilivät ja keinuivat sen ollessa tyhjillään.

Lopuksi Otto testasi vielä ihan mieletöntä moottoriskeittilautaa, ja lapset pääsivät sen kyydissä bussille riemusta kiljuen. Ulkoilun jälkeen suunnattiin lounaalle Hello! American Dineriin, missä saatiin burgerit sekä bataattiranskalaisia. Myös täällä järjestyi hyvin gluteeniton ja maidoton burgeri esikoiselle. Hello! American Dinerissa oli mukavan rento tunnelma ja ruoka oli herkullista. Bataattiranuja saa valitettavan harvoista paikoista, onneksi tämä oli yksi niistä!

Dinerista me mentiin iltapäiväkahville Lifestylekauppa Sinne Storeen, missä on siis yhdistetty pieni ja tunnelmallinen kahvila sekä lifestylemyymälä. Myymälästä löytyi mm. Vansia, Adidas Originalsia, Sweet SKTBSia ja muita kivoja merkkejä. Myös miesten kosmetiikkaa oli aika hyvä valikoima.

Viimein oli loppuhuipennuksen aika, eli päästiin tapaamaan Ylex Popissa esiintyneitä artisteja backstagelle! Meidän lapset suunnilleen tärisivät innosta, ja oli se itsestäkin aika mieletöntä päästä tapaamaan mm. Evelinaa ja Antti Tuiskua. Parasta oli että Evelina muisti vielä mut, kun oltiin tavattu pari kuukautta aiemmin Björn Borgin pressissä ja olin kertonut että meidän neiti on tosi kova fani. Nyt Tipa pääsi ihan itse moikkaamaan idoliaan! Teki kyllä muhun aivan mielettömän vaikutuksen se että jollakin on noin hyvä muisti. Evelina on muutenkin todella kiva ja oli aivan ihana meidän lapsillekin. Mun muistikortille tuli joku ongelma ja se lakkasi toimimasta juuri silloin kun Otto yritti ottaa meistä kuvaa, ja sain vaan puhelinkuvia. Niin tyypillistä. Sen jälkeen muistikortti toimi vaihtelevasti loppupäivän, nyt en ole uskaltanut sitä enää käyttää ettei jää muita tärkeitä hetkiä ikuistamatta, vaan olen vaihtanut uuteen.

Ylex-pop-Evelina-backstage-2016-but-im-a-human-not-a-sandwich ylex-pop-evelina-backstage-but-im-a-human-not-a-sandwich-2

Artistien tapaamisen jälkeen saatiin vielä kuulla Ylex:n juontajilta sekä mediatoimittaja Nadjalta ja kanavan musiikkipäälliköltä siitä millaista radiotyö on. Oli kyllä tosi mielenkiintoista kuunneltavaa, ja etenkin oli mahtavaa kuulla miten erilaisia juttuja työhön liittyy. Ja toki oli kiva päästä moikkaamaan Nadjaa joka on myös mun kollega täällä Indiedaysilla.

Ylexpop alkoi Antti Tuiskun keikalla neljältä, ja me oltiin Tipan kanssa aivan täpinöissään! Zelda nukahti sopivasti Oton syliin, ja me bailattiin Tiaran kanssa kuin viimeistä päivää. Oli ihan mahtavaa, ja laulettiin vaan yhdessä ja tanssittiin. Tiedän kenestä tulee mulle loistava keikkakamu! Ihmisiä oli paikalla aivan hurja määrä ja tunnelma oli katossaan. Antti piti myös koskettavan pienen puheen siitä, miten ei koskaan kannata lannistua vaan olla rohkeasti oma itsensä. Sitä oli hienoa kuunnella.

Kyllä meillä on Suomessa vaan mahtavia artisteja, jotka kaikesta saamastaan huolimatta ovat niin jalat maan pinnalla kuin olla ja voi, ja niin mukavia. Kiitos paljon Visitlahdelle ja Ylex:lle päivän järjestämisestä ja siitä että meidän lapsia huomioitiin niin mukavasti koko päivän ajan. Toivottavasti myös meidän lapset yllättivät positiivisesti sillä että eivät tarvinneet mitään Hoploppeja viihtyäkseen, vaan kulkivat iloisina ja tyytyväisinä koko päivän mukana.

Oli kerrassaan huippu reissu! Pakko lähteä joskus uudelleenkin Lahteen, etenkin näin kesärajoitusten aikaan matka-aika sinne on tosi lyhyt ja kaupunki oli tosi kiva.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ja toivottavasti teilläkin oli hauska viikonloppu! <3 PS: Sinä ihana joka moikkasit mua tänään Jumbossa, piristit mun päivää superisti, toivottavasti näät tän!


13 Responses to “Superpäivä Lahessa”

 1. Ilona sanoo:

  Mua harmitti niin paljon, kun en nähnyt teitä YleX Popissa Yritin monesti kuikuilla teitä sieltä, mut en nähnyt, ois ollu niin kiva moikata!☺

 2. Minävaan sanoo:

  Eikä, mä olin valmistellut jo suunnilleen puheen sun blogin mahtavuudesta, minkä halusin pitää kun näät sut, mutta siellä torilla oli niin paljon porukkaa, etten törmännytkään teihin. Höh! :D Mutta siis tiedät nyt ainaki, että täällä yks Lahtelainen blogisi suurkuluttaja, joka popitti samalla torilla Antti Tuiskua. Oli ihanaa lukea, että viihdyitte, sorsavauvat on ihan mun lemppareita. Mekin oltiin siis kaverin ja kummipojan kanssa liikenteessä ja meilläkin oli kyllä hauska päivä. Kiva, että tollaisia ilmaiskonsertteja järjestetään. Huippu hauskaa ja aurinkoista kesää teille. Ehkä joskus vielä törmään teihin ja pääsen kiittelemään livenä :)

 3. nadjastrange sanoo:

  Oli ihan superia nähdä, ja ihana kuulla että koko perhe viihtyi noin hyvin! <3

 4. Tanja sanoo:

  Lahessa on aito, hämäläinen taivutusmuoto ;) samoin kuin esim. pöyällä tai keolla, turha sitä deetä on sinne sanan väliin pistää! Ite saan edelleen 4 vuoden jälkeen Tampereella kuulla kuittailuja näistä hämetaivutuksista, haha :D

 5. Jenni sanoo:

  Jos vielä kesällä päätätte vierailla Lahdessa niin kannattaa käydä lasten kanssa Launeen perhepuistossa, siinä vieressä on myös kotieläinpiha! Se on muksuille melkein kuin huvipuisto ja ihan ilmainen. Sit toki lahden satama on kans kiva. Mun lahtelaisuuden rippeet on jo karissu hyvää vauhtia mut noi nyt tuli äkkiseltään mieleen. :)

 6. Saranda sanoo:

  Ooh teidän päivä kuulostaa aivan ihanalta!<3 Tuli tosta suppaamisesta mieleen että Aurinkolahteen on just avattu Sup Station Aurinkolahti -niminen "suppauspiste". Asun itse täällä ja olen asukuvien perusteella huomannut että tekisin mahdollisesti jossain lähellä. Eli jos suppaus kiinnostaa niin nyt ois ainakin mahdollisuus kokeilla aika lähellä!:) (Kuulostipa mainospuheelta, en oo siis itse millään tavalla liitoksissa tähän firmaan. :-D)

  http://www.lily.fi/blogit/tyhja-ajatus

 7. Riina sanoo:

  Näin perus Lahtelaisena ainut mikä pisti silmään on BUSSILLA TORILTA PIKKUVESKULLE MENO Onhan sitä matkaa kuitenkin noin kilometri. Voi teitä hesaaalaaasii.

  Mut hei, hauska lukea vilpittömästi lahesta hyvää puhuvia juttuja näin @lahtiblogi aikoina

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah no se bussikuljetus oli järjestetty Visitlahden puolesta koko porukalle koko päiväksi, että sinne sai jättää samalla tavaroita ja muuta! :D Ei se matka tosiaan pitkältä vaikuttanut, terveisin kävelin tänäänkin lasten kanssa 2km matkan keskustassa ilman rattaita ihan ilman ongelmia :D Lahti vaikuttaa kivalta!

 8. Eeva sanoo:

  Oot varmaan maininnut jossain mut itellä mennyt ohi. Eli mitä kameraa käytät ja mitä objektiivia? :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mulla on Olympus O-M-D E-M10 ja siihen 25mm, 17mm ja 45mm Zuiko objektiivit! :) Tän postauksen kuvissa oon käyttänyt sekä 25mm että 45mm linssejä! :) Voin lämpimästi suositella!

 9. Janna sanoo:

  Ei liity mitenkään tähän postaukseen, mutta olisi kiva kuulla teidän perheen rahan käytöstä. En nyt siis tarkoita tiliotteiden julkaisemista vaan esim. Miten ”huolettomasti” käytätte rahaa tai missä asioissa tykkäätte panostaa tai pihistää. En tiedä tuliko mun pointti nyt kyllä mitenkään selväksi ja ymmärrän kyllä jos et tähän halua kommentoida.

 10. Sinne Store sanoo:

  Toivottavasti Lahti kohteli teitä hyvin, kiva kun kävitte meilläkin pyörähtämässä! :-) Tervetuloa uudelleen, jos näillä suunnilla liikut.

  /Sinne Store

 11. Henne sanoo:

  Musta on vaan ihan mahtavaa, miten levität sun blogin avullas sellasia ajatuksia, että ei lapset oo mikään este tehdä ja kokea asioita. Ilolla oon seuraillu, miten otatte teijän mukeloita ”aikuisten juttuihin”, koska tosiaan ei ne lapsetkaan tarvitse aina hoplopeja, siitähän he oppivat miten eri tilanteissa ollaan, kun kaupungilla ja tapahtumissa käyminen on ihan normaalia :) Eikä sen pitäisi olla kellekään aikuiselle maailmanloppu, jos joku lapsi joskus kiukutteleekin jossain. Sehän on ihan sama, kuin jos jotain ärsyttäisi vaikkapa vanhuksen tai vammaisen ihmisen luontainen käytös!

  Olen itse kasvanut pellon ja metän keskellä, niin on oikeasti pitänyt paljon opetella ihan itse myöhäisemmässä vaiheessa, kun olis ollut muutakin mullistavaa elämässä. Siksi ootte mun mielestä esimerkillisiä vanhempia, koska koko ajan petaatte lapsillenne myös vähän vaivattomampaa tulevaisuutta sosiaalisissa tilanteissa. Ja sanonpa vielä, että toki lapsia ei pidä kohdella myöskään mini-aikuisina, mutta se teidän loma oli ainakin hyvä esimerkki taas siitä miten vuorostaan menitte lapsien ehdoilla.

  Ihanaa kesää teille!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.