Ekoja päiviä vauvan kanssa kotona

11.02.2017

Hei ihanat ja kiitos ihan mielettömän paljon onnitteluista ja kauniista sanoista ja ihanista viesteistä joita olette viime päivinä lähettäneet <3 Me ollaan syvällä vauvakuplassa, ja ai että täällä on ihanaa. Kyllä oli todellakin odottamisen arvoista ja kaikki on lähtenyt aivan ihanasti käyntiin. Mä olen jo aloitellut kirjoittamaan synnytyskertomusta ja tulen kyllä sen julkaisemaan heti kun se on kokonaan valmis, mutta voin jo nyt paljastaa että synnytys oli nopea ja intensiivinen mutta jälleen kerran ah niin ihana kokemus.

Vietettiin sairaalassa perhehuoneessa puolitoista vuorokautta, jotka sujuivat oikein hyvin ja synnytyksestä olen toipunut onneksi tosi nopeasti. Oli ihan mielettömän ihanaa saada viettää vauvan ensihetkiä yhdessä Oton kanssa jo sairaalassa, aivan erilaista kuin viimeksi kun Otto ei voinut olla sairaalassa kuin hetken. Tytöt olivat päiväsaikaan meidän kanssa sairaalassa ja illan ja yön sitten Oton perheen luona lellittävänä. Oikein hyvä ratkaisu näin. Otto oli niin suuri tuki ja turva ensimmäisinä tunteina ja hetkinä kun kaikki oli niin uutta. Saimme yhdessä ihmetellä ja tutustua meidän pikkuiseen tyttäreen.

Vauva on lungi tyyppi, joka nukkuu tosi paljon mutta jaksaa myös ihmetellä välillä hereilläkin sekä sisaruksiaan että vanhempiaan. Hänellä on suuret kauniit silmät, ja ehdottomasti molempien siskojensa näköä. Hän ilmaisee pontevasti nälkänsä ja sen jos vaipassa on tavaraa, mutta muuten on hyvin rauhallinen ja jaksaa killitellä hereillä tyytyväisenä pitkiäkin aikoja. Selkeästi hän on virkeämpi kun kerkesi kerätä mahassa voimia vähän pidempään kuin isosiskonsa.

Muistin kyllä miten ihania ne ensimmäiset päivät vauvan kanssa ovat, mutta silti tämä on taas ylittänyt kaikki mun odotukset. Olin unohtanut miten vastasyntyneet ähisevät hassusti, ja miten hupsulta näyttää kun he nukkuvat silmät puoliksi auki välillä. En muistanut, miten luja vauvan sormen puristus on jo ensimmäisestä päivästä alkaen, tai miten ihanasti pienet varpaat käpertyvät kippuraan. Jokaisesta hetkestä vauvan kanssa haluaa pitää kaksin käsin kiinni, ja hormonit laittavat itkemään kun ei haluaisi että aika kuluu yhtään eteenpäin. Vaikka tottakai sitäkin odottaa kun vauva kasvaa ja kokemuksesta tietää miten ihania isommatkin lapset on, mutta nämä ensihetket on vaan niin ainutlaatuisia, ei mikään tunnu samalta.

Vauva on tänään viisi päivää vanha, ja nämä viisi päivää ovat olleet niin ihania että en kestä. Olen silittänyt tytön pehmeää untuvatukkaa, hän on puristanut mua sormesta ja tuijottanut suoraan silmiin vaikka ei kovin hyvin varmaan vielä näekään. Hän on nukkunut mun sylissä, ottanut isänsä kanssa päikkäreitä ja naurattanut meitä ihanilla hassuilla äänillä joita on päästellyt nähdessään unia. Imetys on lähtenyt ihanasti käyntiin, neiti hiffasi heti synnytyssalissa homman jujun ja kertaakaan ei ole ollut mitään ongelmia imuotteen tai minkään muunkaan kanssa.

Tytöt ovat ottaneet vauvan aivan ihanasti vastaan eikä minkäänlaista mustasukkaisuutta ole ollut havaittavissa. He ovat pitäneet tyttöä sylissä, tuoneet harsoa tai vaihtovaatteita tarvittaessa ja auttaneet vaipanvaihdossa. Se katse heidän silmissään kun he katsovat pikkusiskoa on jotain uskomatonta, mua alkaa itkettää joka kerta. Tyttöjen rakkaus pikkusiskoa kohtaan on valtavan suurta. Kaikki on niin ihanaa tällä hetkellä että melkein pelottaa, siksi nautin jokaikisestä hetkestä täysillä.

Ihanaa viikonloppua kaikille, mä menen halimaan vauvaa joka juuri heräilee uniltaan ihanasti ähisten. <3

PS: Päivitän instagramia ahkerammin kuin blogia näiden ensimmäisten päivien ja viikkojen ajan, seuratkaa siis siellä @iinalaura jos haluatte pysyä menossa mukana. 


40 Responses to “Ekoja päiviä vauvan kanssa kotona”

 1. Ella sanoo:

  Jos kukaan psytyy lukemaan tuon tekstin ilman kyyneltä, niin oho! Ihana teksti. Paljon onnea koko perheelle<3

 2. Maiju sanoo:

  Itku tuli täältäkin tekstin jälkeen, Oon niin onnellinen teidän puolesta ja ihanaa vauva-arkea teille! <3

 3. Janita sanoo:

  Voi apua! Vauvakuume vaan kasvaa. Paljon onnea teidän koko perheelle ihanasta, kauniista tytöstä! ❤

 4. Nora sanoo:

  Voi että.. <3 sydän sulaa tekstiä lukiessa ja kuvia ihastellessa. Kyyneleet tulee kyllä silmäkulmiin, ootte ihania koko perhe <3 mun vauvakuumeilu senkun kasvaa teitä seuraillessa, innolla odotan että mekin saadaan tämä pikkuinen masusta seuralaiseksi ja tapitettavaksi <3 onnea teille koko poppoolle <3 Haha näitä sydämiä satelee miljoona näköjään.. 😀 <3

 5. Huuhkis sanoo:

  Voi toista! Ihana pieni. Saittehan sairaalasta pikkuselle suomi100 villasukat? 🙂

 6. Ninni sanoo:

  Kyyneleet virtaa täälläkin suunnalla.. <3 Te olette niin ihania tyyppejä koko perhe ja sä osaat kirjottaa niin mahtavasti. Meillä kolmas lapsi pyörii koko ajan enemmän ja enemmän mielessä..

 7. Ensimmäistä vauvaa kuumeileva sanoo:

  Itku silmässä kun tämän luin <3 onnea vielä täältäkin! Elätte minun unelmaani <3

 8. Celina sanoo:

  Oli pakko laskea, 14 kertaa sana ”ihana” tässä tekstissä 😀 Onnea vauvasta! 🙂

 9. Voi että, nuo ekat viikot on tosiaan niin ihanat, nauttikaa ❤ kiva että kaikki on lähtenyt hyvin sujumaan 🙂 Näitä vauvajuttuja on niin kiva lukea, ehkä pientä vauvakuumetta/haikeutta täällä podetaan 😀

 10. M sanoo:

  Oi että! Ihanat kuvat ja kuulostaa niin onnelliselta. Nauttikaa täysillä kaikesta <3

 11. Riikka sanoo:

  Onnea onnea! En ollut muutamaan päivään kurkannut blogeihin ollenkaan niin tulikin uutena ihana yllärinä että teidän pikkuinen on jo saapunut 🙂

 12. Äiti sanoo:

  Hahahaa odottakaa vaan niin isosiskot muuttuu mustiksiksi vielä. Tottakai ensihuumassa….

 13. Marjaana sanoo:

  Ihana pikkuinen. Kallisarvoisia ja ainutlaatuisia hetkiä elätte. Meidän kuopus täytti juuri kaksi, jolloin havahduin haikeana siihen ettei minulla ole enää vauvaa vaan pieni osaava tyttö. Kauniisti sopii muuten tuohon teidän uuteen järjestykseen tuo nojatuoli.

 14. Ihanaa, kun kaikki on mennyt hyvin! Oon tosi onnellinen teidän puolesta <3.

 15. Annukka sanoo:

  Täällä tihrustettiin tekstiä lukiessa, tunnelma välittyy niin selkeästi tälle puolelle ruutua. :’) Ihanaa viikonloppua ja ensihetkiä uuden pikkuisen kanssa! <3

 16. Cami sanoo:

  Hän on niin suloinen, onnea täältäkin siis! ♥ Luin tänään eräästä vauvaoppaasta, että vastasyntynyt puristaa niin kovaa, että jaksaisi kannatella omaa painoansa ja se on mun mielestä aika paljon 🙂 Meidänkin pikkuisen laskettu aika lähenee kovasti enkä millään malttaisi odottaa! Onneksi enää n. 27 päivää ja sitten mekin päästään vauvakuplaan 🙂

 17. Irina sanoo:

  Voi kuinka suloinen rakkauspakkaus <3 Tuo kuva jossa vauvalla on silmät auki on niin ihana <3 Samaa näköä on siskojen kanssa 🙂 En malta odottaa ristiäisiä että kuulen minkä nimen olette vauvalle valinneet! Ihanaa vauva-aikaa sinne 🙂

 18. Kipsu sanoo:

  Onnea koko perheelle<3. Mistä kaupasta tuo teidän vauvan ihana mustavalkoinen pisaravaatesetti on ostettu? Onko nyt viime kuukausien ostoksia vai onko säästetty kaapissa aiemmilta vauvavuosilta? Tahtoo!

 19. Lotta sanoo:

  Aivan ihastuttava pienokainen! Syötävän suloinen :’) onnea hirmuisesti!

  Aiheesta poiketen (olen pahoillani..) mutta mistä tuo teidän upea olohuoneen matto on hankittu.. ja minkä ”niminen/merkkinen” se mahtaa olla :)? Kiitos jo etukäteen!

 20. Saara sanoo:

  Paljon onnea ihanasta pikku Prinsessasta! <3 hän on niin suloinen! Myös ihanasti kirjoitettu tämä teksti, silmät kostuivat täälläkin <3

 21. Taru/stuffabout.fitfashion.fi sanoo:

  Voi miten suloinen pieni<3

 22. J sanoo:

  Ihanaa <3 Olen ihan onnesta sykkyrällä täällä, yksi suurimmista unelmista on äidiksi tuleminen ja toivon niin että se lähivuosina toteutuu.

  Onnea ja suloisia vauvan tuoksuisia päiviä teidän perheelle. 🙂

 23. Mirabella sanoo:

  Voi, että pitäkää kupla ehjänä, niin kauan, kun voitte. Mulla oli aivan samaa tämän viimeisimmän vauvan kanssa. Halasi ja suukotti joka välissä ja itki kamalasti, kun aika kuluu liian pian Ja vieläkin, vaikka vauva on parin viikon päästä 6kk tunne on sama. Ehkä vielä enemmän siksi, kun alustavasti on päätetty, että tämä on ehkä viimeinen vauva meillä
  Ja mustasukkaisia yksikään meidän lapsista ei ole ollut. Nykyään kaksi isoveljeä ja yksi isosisko suukottavat ja halaavat pienintäkin veljeä ja luulen, että teidänkin tytöt ovat samankaltaisia.
  En vain näe heissä mustasukkaisuuden piirrettä tässä asiassa tai siis se vaan kumpuaa sun kuvista ja teksteistä vahvasti.
  Onnellista vauva-aikaa. Olette sen ansainneet koko perhe

 24. Nemmiia sanoo:

  Ihana kun siskot on ottaneet vauvan hyvin vastaan. Todella suloinen teidän pienokainen <3

 25. Juli sanoo:

  Oi ei mikä ihana pieni<3 Onnea!
  Täällä siirryttiin juuri tokalle kolmannekselle eli vielä joutuu odottelemaan ennenkuin saa oman pikkuisen syliin. Toinen lapsi tulossa nyt joten on ollut kiva lukea miten teillä on isommat ottaneet pikkusiskon vastaan:)

 26. V sanoo:

  Itku tulee, niin rakkaudentäytteinen teksti. Nauttikaa, voikaa hyvin, ootte aivan ihana perhe <3

 27. Milla.R sanoo:

  Voi kun hän on suloinen. Ja ihanaa kun sisarukset ottaa vastaan hyvin. Meillä poika hoivaa nukkeja. Saa nähdä miten oikeaan vauvaan reagoidaan. 🙂 on tässä vielä laskettuun hieman yli 3Kk.

 28. Kaura sanoo:

  Paljon Onnea, ihanaa. Onpas suloinen pikkuinen. 🙂

 29. Kaura sanoo:

  Paljon Onnea, ihanaa. Onpas suloinen pikkuinen 🙂

 30. Kukkanen sanoo:

  Voi että… Onpas teillä ihanaa! Ihmettelen usein, miten osaat niin nauttia kaikesta, vai saako teksteistä vain sellaisen kuvan. Minulla oli toisen lapsen kanssa ”vauvakupla” lähinnä sitä, että hormonitoiminta ja repeämistä toipuminen veti mielen alamaailmoihin ja itkin peläten sotia ja terrori-iskuja. Varsinkin iltaisin oli monesti toivoton olo, enkä kokenut, että osaisin vauvallekaan olla hyvä äiti.

  Meidän kolmas syntyi kuukausi sitten, ja tällä kertaa osasin jo varautua siihen, että minun kohdalla vauvakupla jää luultavasti vain haaveeksi. Onneksi synnytys meni tällä kertaa paremmin ja toipuminen on ollut nopeampaa sekä henkisesti että fyysisesti. Mutta kyllä minä ensimmäisinä viikkoina tunsin järjetöntä pelkoa siitä, että vahingossa teen jonkun virheen ja vauva kuolee siihen 🙁

  Se keskimmäinen on pian kaksivuotias ja oikea päivänsäde 🙂 Oikeastaan vauvan kasvaminen ei harmita minua, sillä odotan, että hänkin pääsee tuohon ihanaan taaperoikään. En tiedä miksi vauva-ajasta nauttiminen tuntuu niin vaikealta minulle. Ehkä siksi, kun vauva ei vielä osaa hymyillä, eikä muuten viestiä tyytyväisyyttään – helposti sitten tulee ajateltua, että en tyydytä hänen tarpeitaan tarpeeksi hyvin, vaikka on vessahätäviestinnät, täysimetys sun muut.

  Aurinkoista vauvakuplaa sinulle ja perheellesi, Iina! Ja jos tiedät reseptin siihen, miten vauvasta nautitaan, niin vinkkaa tännekin 😉

 31. PeePee sanoo:

  Lämpimät onnittelut koko perheelle! On ollut mukavaa lukea blogiasi, kun itse olin raskaana lähes samoilla viikoilla kuin sinäkin (blogiasi on kyllä mukava lukea muutenkin). Nyt meillä täällä ähisee ja tuhisee kolme viikkoa vanha pikkumies. Kovin tutuilta kuulostavat nuo kaikki tuntemukset, joista kirjoitit. Aika juoksee niin nopeaan ja jokaisesta hetkestä haluaisi pitää lujasti kiinni.

 32. 1609 sanoo:

  Onnea kovasti koko perheelle! <3
  Sellasta tulin kans kysymään että onko jälkisupistukset vaivanneet kuinka edellisiin verrattuna?
  Täällä on kans kolmas lapsonen tulossa ja pelottaa vähän että onko ne vielä vähän kipeemmät/kestävät kauemmin kuin viime kerralla, ekalla kerralla pääsin selkeesti helpommalla.

 33. Erika sanoo:

  Onpa kaunis pikku tyttö, kovasti siskojensa näköinen. Mä haluaisin lukea teistä sata postausta päivässä, ehkä vähän vauvakuumeissani, tunnustan. Eläkää ja olkaa onnellisia koko perhe ja nauttimaan toisistamme, kuten varmasti teettekin!

 34. Nimetön sanoo:

  Voi että <3 nuo ekat päivät ja viikot on kyllä niin taianomaisia ja aivan parhaita kokemuksia elämässä 🙂 mulla tää tunne vaan voimistui joka lapsen kohdalla. Kolmannen kohdalla olin myös ihan sumussa ja onnesta sekaisin viikkokausia. Kai sitä jotenkin tiedostaa jo miten ainutlaatuista aikaa tuo on ja miten nopeasti aika kuluu. Haluaisi hetkeksi pysäyttää ajan ja vaan olla siinä hetkessä. Jotain haikeaakin siinä on kaiken onnen lisäksi.
  Aivan mielettömästi onnea teidän koko perheelle pienestä ihanuudesta. Nauttikaa tästä ajasta. Se on niin ainutkertaista!!

  Täällä odotellaan neljättä vaikka vannoin vielä jossain vaiheessa että kolme saa riittää 😀 <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.