Suusuihkeesta apu flunssaa vastaan? ColdZyme testissä

05.11.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä ColdZymen kanssa.

Flunssakausi pahimmillaan

Flunssakausi on pahimmillaan juuri nyt, ja varsinkin pienten päivähoidossa ja eskarissa olevien lasten vanhempana flunssilta on vaikeaa välttyä. Joka päivä törmää aivasteleviin ja yskiviin tyyppeihin jossain, ja jossain vaiheessa se flunssa tarttuu jollekin perheestä. Meidän perheessä on viisi jäsentä, joten mahdollisuuksia napata ne flunssabakteerit jonkun mukana kotiin, on lukuisia. Parhaiten flunssaa ehkäisee pesemällä ahkerasti käsiä, mutta jos joku sen flunssan kuitenkin nappaa, onko peli vielä menetetty?

Ei välttämättä. ColdZyme-suusuihke voi ehkäistä koko flunssan, tai ainakin se voi lyhentää merkittävästi sen kestoa. ColdZyme on CE-merkitty lääkinnällinen laite, eli lääke se ei ole. Suusuihke vaikuttaa paikallisesti ja lyhytkestoisesti kurkun limakalvojen
pinnalla, muodostaen suojaavan kalvon, joka estää flunssapöpöjen kiinnittymistä siihen. Sitä voi alkaa käyttää ehkäisevästi heti kun jollain läheisellä on flunssa, tai viimeistään sitten kun havaitsee flunssaoireita itsellään.

Voiko kipeäksi tulemista ehkäistä?

Harva meistä haluaa sairastaa flunssaa, mutta joskus on oikeasti tilanteita että sairastuminen aiheuttaa ongelmia, vaikkapa töiden tai jonkin tapahtuman kannalta, josta ei oikein voisi olla poiskaan. Joulukin on tulossa, ja muistan useamman joulun kun olen ollut lapsena tai teininä flunssassa juuri joulun aikaan. Ei kiva. Joulu on mulle se vuoden rakkain juhla, ja kyllä siitä on hohto kaukana jos joutuu paistamaan kinkut kuumeessa, tai valvomaan flunssaisen lapsen kanssa aattoyönä.

Jokainen vanhempi tietää, että kipeänä lapset tarvitsevat oikein ekstrapaljon hoivaa ja läheisyyttä. Siinä ei paljon auta pelätä flunssaviruksia, kun lapsi haluaa tulla kuumeisena kainaloon juomaan kaakaota ja aivastelemaan. Jos siis kipeäksi tulemista voi ehkäistä, sen mielelläni teen.

Kokemuksia ColdZymesta

Talvella ennen kuin tulin raskaaksi viimeksi, olin juuri huomannut että ColdZyme on tullut markkinoille. Silloin tein vielä kahta työtä, ja lapsetkin olivat tosi pieniä, eikä mulla oikein ollut aikaa sairastella flunssaa. Molemmat työni olivat sellaisia, kuin edelleen työni bloggaajana on: jos en minä töitäni tee, niin ei niitä tee kukaan muukaan. Silloin mä vedin muutaman flunssan läpi juurikin sen avulla niin, että flunssa ei päässyt edes kunnolla päälle. Silloin niitä tuntui tarttuvan herkästi, kun päivähoitotaivalta ei ollut vielä niin kauaa takana, ja tuntui että flunssaa vastaan sai taistella melkein joka viikko. Sen lisäksi että ColdZyme suojaa kurkkua, ainakin mulla se tuntui myös auttavan kurkkukipuun, vaikka siitä ei mitään tutkimustietoa olekaan.

Raskauden ja imetyksen aikaisesta käytöstä ei ColdZymesta ole kliinistä tutkimusta, ja siksi sen käytöstä pitää erikseen keskustella silloin lääkärin kanssa. Nyt koputan tosi lujaa puuta, mutta onneksi olen selvinnyt ilman flunssan takia lääkärikäyntejä ja kärsinyt koko tänä raskaus- ja imetysaikana vain kaksi flunssaa, vieläpä eri vuosina. Ei ole siis tullut keskusteltua itse lääkärin kanssa ColdZymen käytöstä, joten en ole uskaltanut käyttää nyt. Mutta ColdZymeahan saavat käyttää yli 4-vuotiaat lapset, joten heitäkin varten tämä on hyvä olla kaapissa.

ColdZyme sisältää trypsiiniä. Se on meren pieneliöistä 70-luvulla löydetty entsyymi, jonka on tutkimustuloksissa havaittu sisältävän parantavia ominaisuuksia. Jatkotutkimusten ja kehityksen myötä trypsiini patentoitiin maailmanlaajuisesti. Entsyymiä saadaan turskankäsittelyn sivutuotteena, joten se ei kuormita meren ekosysteemiä omasta takaa ollenkaan.

Lisätietoa ColdZymesta löytyy kattavasti ColdZymen sivuilta, ja sitä voi ostaa apteekeista ja apteekkien verkkokaupoista. ColdZymea saa kahdessa eri pakkauskoossa.


One Response to “Suusuihkeesta apu flunssaa vastaan? ColdZyme testissä”

  1. Avatar Marjo sanoo:

    Heippa! Tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta mistä olet ostanut harmaan frilla/röyhelöpuseron joka on näkynyt parissa postauksessa? Se on tosi kivan näköinen.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.