Meillä leikitään yhdessä joka päivä

07.11.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Fisher-Pricen kanssa.

Aika moni 2010-luvun alussa syntyneen vauvan vanhempi varmaan on kokenut sen, kun kävelee yöllä pimeässä kämpässä vaikka vessaan, ja yhtäkkiä jostain kuuluu ”Minä rakastan sinua”. Ainakin mulle ja Otolle on käynyt just näin, useampaankin kertaan, ja tämä oli sellainen juttu josta silloin muistan lukeneeni useamman kaverin tai tutun fb-päivityksistäkin.

Kyseessähän oli tietenkin Fisher-Pricen Learning Puppy -koira, joka jostain syystä päätti alkaa kertomaan tunteistaan juuri silloin kun sitä vähiten odotti. Pari kertaa tuli saatua niin kutsuttu ”kakkahalvaus” keskellä yötä sen takia, mutta noin niinkuin muuten se oli oikein kiva kaveri. Oikeastaan tosi kiva, sillä esikoisemme oppi sen avulla jo alle kaksivuotiaana kaikki aakkoset ja numerot, ja paljon kivoja lauluja. Se oli oikein oiva joululahja, jonka muistaakseni äitini silloin meidän esikoiselle antoi.

Keskimmäinen leikki samalla koirakaverilla, ja oppi hänkin aakkoslaulut ja muut sen avulla. Meillä tuli sen verran suuri ikäero keskimmäisen ja kuopuksen välille, että ehdittiin tuosta mahtavasta klassikkolelusta jo luopua, ja lähettää se uuteen rakastavaan kotiin opettamaan lapsia (ja säikyttelemään vanhempia).

Saatiin kuitenkin tämän Fisher-Pricen kamppiksen myötä nyt kuopukselle testiin Fisher-Price Puppyn päivitetty versio, joka ei ainakaan vielä ole säikytellyt ketään muutaman viikon testailun aikana. Sen sijaan siitä on tullut näiden viikkojen aikana tärkeä ja rakas lelu kuopukselle, ja isommat tytöt ovat oppineet jo sen jokaisen laulun ulkoa. Smart Stages -teknologialla varustettu koira muuttaa oppimissisältöä, kun vauva kehittyy ja kasvaa. Se mahdollistaa sopivan tason valitsemisen juuri oman lapsen ikään sopivasti, ja onkin mahtavan pitkäikäinen lelu.

Pitkillä automatkoilla ainoa autossa mukana ollut lelu oli tuo Puppy, sillä siitä riitti hupia koko lapsikatraalle aina kun kuopus oli hereillä. Takapenkillä raikasivat lastenlaulut, ja tallensin pitkän videonkin meille muistoksi, jossa isommat tytöt laulavat pienimmälle autossa, ja tämä kikattaa kuin viimeistä päivää. Mentiin yhden pysähdyksen taktiikalla molemmat matkat, vaikka kuopus oli hereillä enemmän kuin koskaan ennen. En olisi etukäteen arvannut.

Koiran lisäksi saatiin testiin vauvan oma älypuhelin Fisher-Price Smart Phone, johon latasin kaiken toivon siitä, että sen myötä heittämään oppinut kuopuksemme jättäisi vanhempiensa puhelimet rauhaan. Hän kun siis tykkää todella heittää, niin että kerää kaiken voiman mitä pieneen yhdeksän kuukauden ikäiseen kroppaansa vaan saa ladattua, ja sitten viskaa niin kovaa kun lähtee. Siihen älypuhelin ei auttanut – edelleen hän rakastaa heitellä meidän luureja aina kun pääsee niihin käsiksi. Mutta viihdyttävä ja hauska lelu tuo Smart Phone kyllä on, sillä minityyppi jaksaa leikkiä sillä pitkäänkin. Nappeja on helppo painella ja niistä kuuluu kivoja ääniä, värejä, numeroita ja lauluja, ei liian kovalla volumella.

Postauksen otsikko, ”Meillä leikitään yhdessä joka päivä” on yksi tärkeimpiä arvoja mulle perhe-elämässä, ainakin näin lasten ollessa vauva- ja leikki-ikäisiä. Leikki on lapsen tapa oppia ja ilmaista itseään, ja alusta asti olen halunnut tukea sitä kaikin mahdollisin keinoin. Siihen kuuluu myös se, että me vanhemmat heittäydytään mukaan leikkiin ja annetaan lasten mielikuvituksen ohjailla meitä. Jokainen aikuinen osaa kyllä teeskennellä juovansa kahvia kupista, tai ostavansa kaupasta ranskanleipää joka maksaa kuulemma viisi senttiä. Leikkiminen ei ole vaikeaa, ja kun sitä tekee säännöllisesti, siitä tulee helpompaa.

Me ei leikitä joka päivä koko päivää yhdessä, lapset rakastavat leikkiä yksinään ja keskenäänkin pitkiä aikoja. Mutta me leikitään joka päivä yhdessä jonkin aikaa jotain. Sen ajan ei tarvitse edes olla pitkä, kunhan on täysillä läsnä ja jättää ne aikuisten älypuhelimet ja muut vempeleet pois siksi aikaa. Leikkiminen on hauskaa, ja maailma on leikkejä pullollaan. Vaikka joskus väsyttää ja tekisi mieli vaan maata sohvalla, se että menee leikkiin mukaan piristää joka kerta. Leikkiminen on aikuisellekin hyvä tapa rentoutua päivän jälkeen, tai startata uusi päivä vaikka heti aamusta. Monesta tavallisesta jutusta tulee myös hauskempaa, jos sen muuttaa leikiksi. Vain mielikuvitus on rajana!

Fisher-Pricen lelut ovat turvallisia ja laadukkaita leluja, jotka opettavat lapselle tärkeitä taitoja leikin avulla. Leikki on lapsen tapa oppia, ja monipuolisilla ja mukautuvilla leluilla tätä oppimista voi tukea helposti. Fisher-Pricelta löytyy leluja moneen lähtöön ja monille eri ikäryhmille. Tuotteita on saatavilla mm. BR-leluista, Toys’r’usista, Prismasta ja Hobby Hallista.

LUKIJAKILPAILU: Osallistu kisaan jossa voit voittaa Fisher-Pricen Watermate-kylpylelun vaikka pukin konttiin! Mitä tykkäät leikkiä oman lapsen, sisaruksen tai vaikka kummilapsen kanssa? Kerro se kommenttiboksissa ja olet mukana arvonnassa. Osallistumisaikaa on 14.11. asti ja arvonnan tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ.

Ihanaa iltaa kaikille <3


133 Responses to “Meillä leikitään yhdessä joka päivä”

 1. Tinuu sanoo:

  Kuurupiilo tällä hetkellä pojan lemppari

 2. Johanna sanoo:

  Tällä hetkellä kivoja leikkejä on kaikki pinoamisleikit ja hyppyytykset. Niitä jaksais (ainakin toinen meistä) tehdä loputtomasti.

 3. Maiski sanoo:

  Legoilla rakennellaan ja leikitään niihin ei kyllästy

 4. Iina sanoo:

  Laululeikkejä ja lautapelejä tykkään pelata omien lasten kanssa.

 5. Ansku sanoo:

  Puolivuotias istuu päivittäin yllättävän kauan leluja tutkien. Yhdessä laulellaan ja leikitään myös. Mukana arvonnassa <3

 6. Julia sanoo:

  4:kkn ikäisen ihanan kummitytön kanssa tykätään leikkiä kaikenlaisilla värikkäillä ja helisevillä leluilla, joista senkin ikäinen saa otteen.

 7. Mari sanoo:

  Tykkään leikkiä lasten kanssa Legoilla,lukea kirjaa ja tehdä palapelejä.

 8. Salla sanoo:

  Luen lapseni kanssa paljon kirjoja 🙂
  Äänilelut ovat myös lemppareita!

 9. Jessica sanoo:

  Poikani 1 veen kanssa leikitään paljon kukkuu ja kutitus leikkiä ja hän myös tykkää kun ”jahtaan” häntä ja hän kikattaa ja juoksee karkuun

 10. Niina sanoo:

  Meillä aika lailla lempileikki on kauppa- ja autoleikki.

 11. s sanoo:

  Laululeikkejä 🙂

 12. Sella sanoo:

  Oma poika on 10kk, ja lempparileikit on kaikenlaisten tornien rakentaminen ja kaataminen, sekä tietysti kaikki ”kukkuu” leikit

 13. Noora sanoo:

  Paljon pelataan yhdessä lautapelejä ja korttia,itsekin opetellut uudestaan kaikkia korttipelejä 🙂 mukavaa vaihtelua älylaitteitten kanssa. Legot toimii myös aina,niitten kanssa viihtyy itsekin! Sitten meillä leikitään paljon matkustamista,pakataan oikein laukut ja ollaan istuvinaan lentokoneessa. Kohteesta sitten otetaan aurinkoa ja syödään eväitä

 14. Tiina sanoo:

  Me tykkäävät tällä hetkellä leikkiä piilostaa, sisällä ja ulkona. Kun talvi etenee ja lunta tulee enemmän, on piilopaikat yleensä lumikasan takana 😀

 15. Allu sanoo:

  Kummitytön (9 kk) kanssa leikitään soivilla leluilla eniten, ihan parasta kun pieni pylly jammaa musiikin tahdissa! 🙂

 16. Mikaela sanoo:

  Oman lapsen kanssa en vielä kovin leiki, ikää pojalla vasta pian 1kk joten ei paljoa lelut kiinnosta pikkusta vielä. Paljon kyllä heiluttelen helistimiä pojan kasvojen edessä ja mobileitaki meillä löytyy kaksi. Lelujakin muutamia ja kirjoja tottakai. 🙂

  Pikkusisaruksistani kolme on vielä leikki-iässä, kahta heistä näen harvemmin mutta vanhimman tytön kanssa oon useesti leikkinyt barbeilla ja kotista, raukka kun on perinyt kaikki isosiskojen vanhat vauva-, ja barbinuket. :’D

  Aion leikkiä ja kannustaa poikaani leikkimään sittenkun alkaa lelut enempi kiinnostamaan. Opettavaiset lelut ovat tosi hieno keksintö ja aiotaan hankkia niitä myös meidän kotiin. Äitini luona on juurikin tuo koira josta tekstissä kerrot 😀 siis se vanhempi versio 😉

 17. Laura sanoo:

  Meijän 10kk pikkumiehen lemppari on ehdottomasti hippa 😀 äiti ja isi konttaa perässä ja jäbä painaa karkuun nauru raikuen<3 niin monta ihanaa hetkeä tämän leikin parissa ollut.

 18. Janita sanoo:

  Lempileikki 10kk typyn kanssa on piiloleikki! Äiti tai isi menee huoneesta toiseen piiloon ja tyttö konttaa kikattaen perässä ja kiljahtaa kun löytää! Mutta välillä jos ei heti löydäkkään, niin surku tulee 😀

 19. Mariska sanoo:

  Omien lasten kanssa tulee leikittyä paljon legoilla koska niiden kanssa on vain taivasrajana ja aina keksitään jotain uutta ja ihmeellistä mitä rakentaa. 🙂

 20. Emmi sanoo:

  Veljen 2-vuotiaan tytön kanssa leikitään teekutsuja ja kaikenlaisia ruuantekoleikkejä, ja seuraavana hetkenä hypitään ja riehutaan ja lauletaan ”Jänis istui maassa” <3 😀

 21. Lotta sanoo:

  Mun poika rakastaa leikkiä autoilla. Niillä ajellaan joka päivä ja suurin osa leikeistä liittyy autoihin!

 22. Maiju sanoo:

  Meisän taapero tykkää kovasti kaikista ruoanlaittoleikeistä. Muoviset hedelmät ja vihannekset löytyy ja keittiönkaapista otetaan sitten muut vermeet. Keitetään ja paistetaan, maistetaan ja sanotaan nam nam. Parasta, kun mini on muka niin iso(1v5kk) ja nauttii niin kovasti keittiöleikeistä 🙂

 23. inka sanoo:

  Me leikitää 10kk kanssa taputusleikkiä ja päristely on kivaa. Plus rekkojen renkaat

  Fisherin lelui on paljon, ja fiksu poika oppi sen rengas lelun tosi äkkiä , nykyää niit on sit kiva heitellä

 24. Jonna sanoo:

  Olipas taas kerran niiin hyvä postaus! Meillä paras juttu mitä tällä hetkellä yhdessä 1,5veen kanssa leikitään, on piiloleikki :))

 25. Emma sanoo:

  Mun 1,5v tytön kanssa leikitään monta kertaa päivässä; me mm. piirrellään yhdessä, tehdään palapelejä, leikitään legoilla ja puupalikoilla.. Laulelen pitkin päivää tytölle, niistäkin hetkistä kehittyy usein jos jonkinmoisia leikkejä. ❤

 26. Maria sanoo:

  Mulla on kaksi lasta jotka rakastaa leikkimistä ja ovatkin ihan huippu taitavia leikkimään, meillä myös leikin joka päivä mukana ainakin jonkun aikaa. jos on kotitöitä tehtävänä ne meinaa pyöriä mielessä leikin aikana, ja paras hetki olla lasten mukana leikissä onkin silloin kun ei oo mitään muita hommia tehtävänä, sillon pystyy eläytymään parhaiten. ❤ meillä rakastetaan leikkiä!!!!
  Ja muuten, sun blogi on i h a n a.

 27. Heidiiii sanoo:

  4v tytön kanssa leikitään yhdessä nukkekodilla, barbeilla, Legoilla… Yritän aina lähteä mukaan, vaikka joskus on hetkiä kun ei millään jaksaisi. Lapsen ilo vanhemman osallistumisesta hänen omiin juttuihinsa on kuitenkin ihanaa 🙂 leikin lomassa oppii tuntemaan omaa lasta paremmin.

 28. Linda sanoo:

  Majaleikit lasten kanssa on hitti!

 29. Jenspa sanoo:

  Meillä on tammikuussa kaksi vuotta täyttävän kanssa tällä hetkellä suuressa suosiossa pikkuautot, legot ja kirjat. Niiden parissa onneksi viihtyy myös vanhemmat päivittäin pitkiäkin aikoja. 🙂

 30. Eve sanoo:

  Paras yhteinen leikki 1v8kk tyttäreni kanssa on dubloilla rakentelu. Se on semmoista kivaa näpertelyä itsellekin ja siihen jaksaa keksittyä täysillä! Ja mikä parasta, vain mielikuvitus on rajana dubloleikeissä☺️

 31. Loviisa sanoo:

  Oman vauvan kanssa leikitään kurkistusleikkiä, jossa kurkataan vaikkapa harson alta tai nurkan takaa. Se saa aina vauvan nauramaan riemuissaan.

 32. Roosa Paananen sanoo:

  Tykkäämme lauleskella(tyttö 8kk ölisee mukana ihanasti), olla piilosta ja pallon heitteleminen yhdessä toiselta toiselle on kans mieluinen leikki!

 33. Niina sanoo:

  Oman lapsen kanssa luetaan pääsääntöisesti kirjoja hänen toiveestaan. Toisaalta välillä rakennetaan myös TALO DUPPO, kuten lapsi itse sanoo (eli taloja duploilla):)

 34. Niina sanoo:

  Oman lapsen kanssa luetaan pääsääntöisesti kirjoja yhdessä, hänen toiveestaan. Välillä myös rakennetaan TALO DUPPO, niinkuin hän itse asian mainitsee (eli taloja duploilla) 🙂

 35. Tanja sanoo:

  Omat lapset on 14&11v tytöt ja 8&6v pojat. Tyttöjen kanssa enemmänkin tekeminen on leipomista, ruuanlaittoa, musiikinkuuntelua, juttelua ja esim lenkkeilyä tai lautapelejä.

  Poikien kanssa pelataan myös lautapelejä (koko perheen yhteinen puuha) ja legot, askartelut, ulkoilu, painiminen yms. on sitä yhteistä päivittäistä puuhaa. Etenkin legoilla rakentelu on suosikkujuttu ja joka kerta saadaan uusia hienoja rakennelmia tehtyä.

 36. Essi sanoo:

  Näytät aivan mielettömän kuniilts näissä kuvssa! Ja Nova on kansss yhtä söpö kun aina!
  Veljenpojan kanssa on maatilaleikit ihan ykkösjuttu ja pienemmän kanssa luetaan paljon kirjoja ja leikitään tyynyillä ja palloilla, millon mitäkin. Rakkaita ne kyllä on, voi kun näkisi heitä useamminkin kun max kerran kuussa <3

 37. Ida sanoo:

  Meidän oma vauva on vielä niin pieni, että lähinnä leikitään kukkuu-leikkiä yms. Kavereiden lasten kanssa on ollut ihan parasta rakennella legoilla. 🙂

 38. Susana s sanoo:

  Oman tyttären kanssa leikitään palikoilla ja dubloilla sekä kirjat on suosikkeja molemmille

 39. Iisa sanoo:

  Oman vielä pienen vauvan kanssa kurkistus- ja hassutteluleikkejä 🙂

 40. Jenni sanoo:

  Kummityttö yleensä ”keittää kahvit” ja sitten tuo jonkun kirjan, jonka luen hänelle. Joskus rakennellaan legoilla.

 41. Maria sanoo:

  Tykkään eniten leikkiä lasten kanssa meneviä leikkejä kuten piilosta tai hippaa. Myös Barbie-leikit ovat ihan mukavia.

 42. Lode sanoo:

  Tykkään lukea kirjoja ja rakennella legoilla kummilapsen kanssa

 43. Irene sanoo:

  Rakennetaan yhdessä nukkekotia, askarrellaan, väritetään ja piirretään. En ole kovin hyvä keskittymään leikkimään, mutta edellä mainittuja teen mielelläni.

 44. Mari sanoo:

  Me leikitään mallikoulua tai Sannin keikkaa 4v kummitytön kanssa melkeen jokapäivä!

 45. Heidi sanoo:

  Vanhemman lapsen kanssa leikitään yleensä joko legoilla tai traktoreilla, konehommat on aina ollut esikoisen sydäntä lähellä tiedän nykyään itsekin kaiken maanviljelystä nuoremman kanssa sitten keskitytään palikka tornien rakentamiseen

 46. Appa sanoo:

  Leikin 4 vuotiaan tyttäreni pojan kanssa lääkäri leikkiä, kauppasilla, olemme myös iskä ja tytär leikeissä ja teemme muutakin kivaa yhdessä.

 47. Pee sanoo:

  Yksivuotiaan kanssa me luetaan kirjoja, käydään ahkerasti kylpyammeessa ja pallotellaan.

 48. Henna29 sanoo:

  Rakennetaan legoista suuriakin rakennelmia ja luetaan, lauletaan ja ulkoillaan. Omat lapset on siis.

 49. Airiina sanoo:

  Olipa hyvä kysymys, eli teemme kaikkea yhdessä, leivotaan, kokataan myös ja käydään kirjastoissa sekä teattereissa, leikitään hippaa ja piilosilla oloa.

 50. Ronja sanoo:

  Meillä puolivuotias rakastaa laululeikkejä, kutittelua, ”kukkuu-leikkejä” ja jumppailua vanhempien kanssa. Tiski- ja pyykkivuoret kasvakoon, meillä leikitään melkein koko päivä!
  Kyllä poitsu nauttisi kylpylelusta, on juuri oppinut loiskuttamaan kylvyssä. 🙂

 51. Yotimix sanoo:

  Rakennan yhdessä lapseni kanssa ensin brion junaradan ja sitten ajelemme junilla rataa pitkin. Unohtamatta sanoa ”tuut tuut” säännöllisin väliajoin. Välillä käteni toimii myös porttina ja aukeaa aina kun lapsi tööttää 🙂

 52. Marjaana sanoo:

  Isompi lapsistani on nyt tosi innostunut peleistä, tänäänkin pelattiin useampi erä Afrikan tähteä. Pienemmän kanssa poni leikit on nyt pinnalla. Mukavia touhuja molemmat.

 53. janina sanoo:

  2-v siskonlapsen kanssa tykätään piirtämisestä ja erilaiset piiloleikit ovat kanssa suosiossa.

 54. iinahanna sanoo:

  Ostin juuri yksivuotiaalle kummilapselleni tuon fisher-pricen puppyn, ja se oli kyllä niin hyvä ostos! Kovassa mietinnässä oli myös juurikin joku fisher-pricen kylpyleluista, koska neiti rakastaa kylpeä, tuon kanssa olis varmasti ihanat kylpyhetket luvassa 🙂

 55. Petra sanoo:

  Mulla on 2,5v autoja rakastava pieni poika. Ollaan teipattu lattiaan parkkiruudut joihin yhdessä ajetaan pikkuautot riviin ensimmäisenä aamulla ja vikana illalla. Pojan lempileikkeihin kuuluu myös se että makaan lattialla ja hän kruisailee autoillaan mun selän päällä 😀 se on helppo rooli mulle, haha!

 56. Emilia sanoo:

  Legoilla rakentaminen ja junaradan rakentelu on mukavaa yhdessä lapsen kanssa. 🙂

 57. Noora sanoo:

  Oma pian 10kk ikäinen tyttö on oppinut heittämään palloa ja mukava leikkihetki onkin istua vastatusten lattialla heittelemässä palloa kikatusten kera <3

  Meillä myös tuo 'älypuhelin' ja ollut kyllä mieluinen lelu.

 58. Elisa sanoo:

  Tykkään leikkiä reilun vuoden ikäisen lapseni kanssa mm. autoilla, koottavilla kipoilla sekä piilosta 🙂 mukana kisassa siis!

 59. Emmi sanoo:

  Pelata erilaisia lautapelejä 🙂

 60. Veera sanoo:

  Useimmille aikuisille tulee yllätyksenä, että, vaikka leikki onkin lapselle kovin luontainen tapa toimia, lapsi ei opi leikkimään ilman, että häntä siihen opetetaan. Leikki vaatii lapselta ponnistuluja ja pitkäjänteisyyttä, usein alkaakaan myös tylsistymistä. Ja ennen kaikkea aikaa. Siksi nopeatempoiset, helppoa viihdykettä tarjoavat älylaitteet uhkaavat laajalle rintamalla lasten leikkitaitoja.
  Sillä päiväkodissa sen näkee: harva lapsi osaa enää leikkiä!

  ”Mutta kuka niille entisajan lapsille ehti leikkimistä opettaa? Oltiin pellolla ja navetassa, siinä aikuinen mitään leikkiä ehtinyt”.
  Niin. Tiedä sitten, oliko ennen kaikki paremmin, mutta aikaa oli lapsilla enemmän ja leikkiseuraakin usein pihan täydeltä. Siinä isommat opettivat pienempiään.

  Minua itseääni aina surettaa kuulla kehuttavan, kuinka jo ihan napero itse osaa käyttää tablettia tai etsiä sen oman ohjelman tai pelin puhelimelta. Valitettavasti se sama napero ei todennäköisesti tiedä, MITÄ autoilla voisi leikkiä.

  Lelu leluna on ihan turha, jos ei sillä voi leikkiä mitään. Pelkkä legojen rakentaminen on tietysti hyvää ajanvietettä, mutta jos rakennelmat eivät koskaan ”herää henkiin” jää itse leikki ja sen flow puolitiehen. Jos se rakennettu alus ei koskaan lennä kuuhun asti tai talon saa asukkaita, jos ei kaupunkiin syty yhtään tulipaloa, jonne paloauto voisi lähteä sammuttamaan.
  Toisinaan tarvitaan aikuisen apua viemään leikkiä eteenpäin. Kertomaan lapselle siitä ”kuusta” tai ehdottamaan sitä ”tulipaloa”. Siitä leikin oppimisessa on kyse.

 61. Milli sanoo:

  Mun esikoispoika on vielä mahassa, mutta veikkaan että laululeikit ja lukeminen tulee olemaan meidän juttu 🙂 Sitten myöhemmin varmaan askartelut, muovailu yms. ja isin kanssa riehumisleikit 😀

 62. Bambi sanoo:

  Leikittin paljon 3 lasten kanssa. Erilaisia leikkejä, minun pitää yrittää ottaa kiinni, tai olen joku eläin äiti niin lapset ovat joko vauva tai isosisko, isoveli ym. Kaksoset ovat eskarissa, he siellä niin leikin kuopuksen kanssa erilaisilla leluilla. Hän tosiaan tykkää mennä kaksosten huoneeseen leikkimään heidän leluilla. Ulkona leikitään myös yhdessä mutta eniten kaksoset leikkii muiden lasten kanssa, joskus pyytävät minua leikkimään jotain 🙂 askarteltiin myös yhdessä

 63. Lurre sanoo:

  Duplo-leikkejä meillä paljon leikitään 🙂

 64. Annina sanoo:

  Arvonnassa mukana!
  Me tykätään yhdessä lapsen kanssa leikkiä majaa, autoilla, arvailuleikkejä ja pelata lautapelejä. Usein myös lauletaan, soitetaan samalla leikkisoittimia ja tanssitaan!

 65. Enni sanoo:

  Meillä tällä hetkellä 1.5 veen kanssa kovassa huudossa on keittiöleikki vasta ostetussa keittiössä kaikilla ihanilla tykötarpeilla. Myös rakenteluleikit on kivoja ja niistä tykkää äitikin 😉

 66. Krista sanoo:

  Kohta puolen vuoden ikäisen poikani kanssa leikitään kukkuu-, kutittelu- ja hypyttelyleikkejä. Leikit kuitenkin ovat monipuolistumassa kovaa kyytiä, kun lelut alkavat pysymään pienissä käsissä! Meillä tykätään kovasti FisherPricen ja muista opettavaisista leluista! 🙂

 67. Essi sanoo:

  Oman 6v lapsen kanssa tykkään rakennella pikkulegoilla ja junaradalla. Vauvan 4kk kanssa odotan innolla/kauhulla noita soivia leluja, mutta nyt mennään helistimillä yms. 🙂

 68. Päivi sanoo:

  Kaikkea! Mutta yksi ehto mulla on, kun leikki on aloitettu sitä myös leikitään. Eli heti ei olla vaihtamassa.

 69. A sanoo:

  Mä leikin siskonpojan kans yleensä jätskikioskia 🙂

 70. Jo sanoo:

  Vauva 3kk nauttii hurjasti kirjojen lukemisesta sekä jalkojen päällä ”lentsikassa” olemisesta 🙂

 71. T sanoo:

  Meillä leikitään isomman kanssa legoilla ja pienemmän lempparit on nallet ja hepat.

 72. Riikka sanoo:

  Itse leikin omien lapsieni kanssa joka päivä ja pitkiä aikoja. Nyt on suosikkileikkeinä autoleikit ja dublot 3v pojalla. 7kk tyttö on mukana touhuissa. Ulkona puistoissa leikin myös hiekkalaatikolla ja kiipeilen telineissä, hypin ja pompin, meneehän se samalla hyötyliikunnasta. 🙂 palkinto lelu tulisi omalle tytölle. <3

 73. Heta sanoo:

  Oman puolivuotiaani kanssa leikimme mm. kukkuu-leikkiä, heppapehmolla pusuttelua ja kutittelua ja laululeikkejä 🙂

 74. Maiiijju sanoo:

  Meillä kans leikitään päivittäin! Se on kyllä ollut vähän sellainen ”taito”, jonka olen opetellut. Enkä kyllä vieläkään ole se mielikuvituksellisin, mutta onneksi tuo 4v on senkin edestä ja 4kk puolestaan ei vielä vaadi mitään kovin suurta. Mutta tärkeää etenkin on se, että on kiinnostunut ja aidosti läsnä siinä mitä milloinkin lapsen kanssa tekee, huomaan sen ihan selvästi tuosta esikoisestakin rakennellaan paljon ja leikkikeittiö on pop, ns. helppoja leikkejä vanhemmallekin!

 75. kirppu sanoo:

  Meidän yhdeksänkuisen kanssa tykätään lukea kirjoja ja kasata yhdessä palikkatornia.

 76. BIKKE sanoo:

  Nyt mä haluan leikkiä..tietty omieni kanssa mutta..ootan että naapurin 2 päivän ikäinen vaavi jokeltelee mulle ja opetellaan ”aakkosia” 🙂 No ei nyt ekaks mutta…

 77. Heidi sanoo:

  10 kuisen tyttöni kanssa leikin usein piilosleikkiä ja luetaan kirjoja paljon 🙂

 78. Linnea sanoo:

  Tytön kanssa leikitään koti- ja prinsessa leikkejä, pojan kanssa piilosta ja kukkuuta. Tyttö Ja poika leikkii keskenään emäntää ja koiraa. 😀

 79. Matilde sanoo:

  Meillä luetaan paljon kirjoja. Legoista rakennellaan kaikenlaista. Lapset tykkää majaleikeistä. Suosittuja ovat myös kauppaleikit, joissa on käytössä oma leikkikassa.

 80. Eija sanoo:

  Legoleikit, kirjojen luku, askartelu. Siinä tämän hetken mukavat yhteiset touhut.

 81. Heli sanoo:

  Meillä lempparileikit on juurikin tuon puppyn kanssa lauleskelu plus lego duplot! Uutena hittinä 1,5vee rakastaa hoitaa nukkeja ja niitä sitten yhdessä puetaan ja tönätään vaunuissa.

 82. Mk sanoo:

  Kummilapsen kanssa piilosta.

 83. Laura sanoo:

  Herranjestas sä oot UPEA! Jotenkin hehkut näissä kuvissa 😀

  Siskon lasten kanssa tulee leikittyä. He on jo sen ikäsiä että pystyy jo leikkimään vähän monimutkasempiakin leikkejä, ja mieluiten yleensä ulkoleikkejä, kuten sovellettua jalkapalloa 🙂

 84. Mari sanoo:

  Meillä 4v,3v ja 8kk lapset. Legoja rakennetaan,piirretään ja luetaan. Osaksi myös kuuntelen leikin tarinaa mitä isoin selostaa.sekin tärkeää lapselle❤

 85. Pallukka sanoo:

  Täällä vasta harjoitellaan leikkimistä, mutta kova into olisi jo puoli vuotta vanhemman serkkupojan kanssa leikkiä yhdessä tai edes vieretysten

 86. Jatsa sanoo:

  Pikkuveljeni (3v) tykkää leikkiä kanssani pikkuautoilla tai kaikenlaisia jahtaamis/kutitusleikkejä. Yhdessä olo taitaa kuitenkin olla molempien mielestä tärkeintä, sillä minun tulee käytyä noin kerran kuussa vanhempieni (ja pikkuveljeni) luona.

 87. Maija sanoo:

  Kummilapsen kanssa on ihan parasta leikkiä legoilla ja tietenkin suosittua piilosta! Nyt kun odotan esikoista niin on ihanaa opettaa hänelle kaikenlaisia leikkejä heti alusta lähtien 🙂

 88. Mira sanoo:

  Tällä hetkellä laululeikit ja leikkimaton lelujen ihmettely on meidän rakkaan kohta 3kk ikäisen tyttäremme lemppareita! Leikkiminen on ihanaa, enkä malta odottaa, että päästään kunnolla leikkimään 🙂

 89. Smiley sanoo:

  Mun rasavilli-ikiliikkuja taaperoikäinen kummityttöni ei pysy kyllä hetkeäkään paikallaan, joten kaikki sellanen rauhallinen ja leppoisa tekeminen jää kyllä meiltä tekemättä. Yhdessä tykätäänkin sitten esimerkiksi leikkiä hippaa tai tehdä kuperkeikkoja ja käydä vaikka puistossa tappamassa energiaa. Jotenkin haaveilin sellasista seesteisistä hetkistä, että voitais vaikka askarrella, leipoo tai muuten vaan näperrellä pöydän ääressä jotain, mutta ehei 😀 Tosin ehkä sekin aika vielä tulee, että hän malttaa pysyä hetken aloillaan. Kylpyammeessa se onnistuu jotenkuten, se paikallaan istuminen siis, mutta sielläkin hän tykkää kyllä touhottaa omiaan ja aina täytyy olla jotain molemmissa käsissä 😀

 90. Elisa sanoo:

  Me leikimme duploilla, brion junaradalla tai laulamme&leikimme yhdessä esim. Tuiki tuiki tähtönen, piiri pieni pyörii.

 91. Elina sanoo:

  Dublot, kirjat

 92. Rosanna sanoo:

  Kummitytön kanssa barbie-leikit on ihan parhaita 🙂

 93. riikka sanoo:

  Kuurupiilo ja kirjojen lukeminen on ihan ykkösiä kummilapsen kanssa <3 Tässäpä olisikin oiva joululahja kummilapselle 🙂

 94. punni- sanoo:

  Dubloilla leikitään monesti tytön kanssa.

 95. Riikka sanoo:

  Kylpyleikit kumiankkojen kanssa 🙂

 96. Tiia sanoo:

  Legoilla rakentelu lasten kanssa on parasta 🙂

 97. Satu sanoo:

  Tykkään leikkiä lasten kanssa. Viime viikolla oli monenmoiset leikit meneillään siskonpojan kanssa. Muutamia hetkiä pitkin päivää, mutta kuten sanoit, ei koko päivää. On hyvä, että lapsi viihtyy itsekseenkin leikkien. Kiitos hyvästä vinkistä. Tuo koiralelu ei ollut vielä yhtään tuttu.

 98. Essi sanoo:

  Esikoisen kanssa leikitään eniten barbeilla, keskimmäisen kanssa palikoilla ja kuopuksen kanssa keittiötarvikkeilla.

 99. Greta sanoo:

  Me odotetaan esikoista saapuvaksi joulukuun alussa joten lelu tulisi todella tarpeeseen! Aiomme leikkiä lapsen kanssa paljon ja myös lukea satuja.

 100. Sigrid sanoo:

  Leikimme pian 7-kuisen esikoisen kanssa todella paljon. Vauvan ollessa säärien päällä masullaan niin, että olen selälläni ja vetämällä jalat koukkuun sekä sanomalla samalla ”huiii” tai jotain hauskaa, saa naurun raikamaan. Myös leluilla leikittäminen on parasta, kun ne ”puhuvat” tytölle <3

 101. Mira sanoo:

  Legoleikit on kivoja 😀

 102. Riina sanoo:

  Meillä eniten rakennellaan duploilla tai ”käydään” kaupassa

 103. Tiina sanoo:

  Me tykätään lasten kanssa rakennella legoja ja tytöt on nyt tykästyneet poneihin joten niitäkin leikitän välillä

 104. Krista sanoo:

  Meillä lasten lemppari tällä hetkellä on piiloleikki (lähinnä lapset menee piiloon ja me aikuiset etsitään) , mutta Legoilla ja junaradalla leikitään myös päivittäin yhdessä 🙂

 105. Minkas sanoo:

  Kohta 1v:n kanssa juuri palloleikit ovat mieluisia tällä hetkellä ja 3,5v osallistuu mielellään mukaan leikkiin. Ja mikä ihana nauru siitä tulee ! 🙂 Rakennellaan myös
  dubloilla vanhemman kanssa joita pienempi sitten purkaa <3

 106. milja sanoo:

  Isomman tytön kanssa leikitään poneilla ja muilla pikkuleluilla. Lisäksi pelataan paljon lautapelejä. Vauvan kanssa höpötellään, lauletaan ja kutitellaan.

 107. Salla sanoo:

  Luetaan paljon kirjoja oman 8kk tytön kanssa sekä leikitään mm. kuurupiiloa. Olisipa ihana joululahja tytölle. 🙂

 108. Saara sanoo:

  Oma lemppari on legorakentelu, mutta poika jos päättää niin leikkiin liittyy tällä hetkellä lähes aina ryhmä hau -koiria 😀

 109. Marja sanoo:

  Muumileikit ovat tällä hetkellä suosittuja.

 110. Nina sanoo:

  Joka päivä leikitään yhdessä! Legot on nyt se juttu!

 111. Anni sanoo:

  Meidän vilkas 5kk vanha poitsu tykkää kovasti köröttelyleikeistä jossa riimitellään samanaikaisesti ja siitä että häntä lennätetään ilmassa. 🙂

 112. Annika sanoo:

  Meillä kans saman ikäinen typy ja erilaiset soivat lelut on kyllä nyt ihan hittejä!

 113. Cherrymarja sanoo:

  Tämä on jo yli 15 vuotta vanha juttu, mutta teini-ikäisenä hoidin usein koulun jälkeen naapurin tyttöä, joka silloin oli n. 4-vuotias. Leikittiin sitten kaikkea mitä hän halusi, ja yhteen aikaan parasta oli tytön mukaan ”leikkiä raatelukoiraa”! Sitten kontattiin koiramaisesti, kynsillä raavittiin tiikerimäisesti ilmaa ja karjahdeltiin 😀

 114. Jenna sanoo:

  Meillä 2v3kk rakastaa nukkeleikkejä sekä yhdessä lautapelien pelaamista <3

 115. Terhi sanoo:

  Omien lasten kanssa tykkään eniten lukea, piirtää, askarrella sekä rakentaa duploilla ja junarataa 🙂

 116. Minna sanoo:

  Kummilapsen kanssa tulee leikittyä vaikka ja mitä! Ollaan oltu prinsessoja, kissoja ja koiria, hoidettu vauvoja, käyty koulua ja päiväkotia sekä rakennettu legoilla ja junaradalla. En osaa valita mikä on paras leikki 😀 Parasta on ylipäätään yhdessä leikkiminen ja lapsen aito ilo sekä lapsen oivallus keksiä myös uusia leikkejä, mistä ne kaikki ideat aina tulevatkaan?! 😀 ihan parasta!

 117. Jenna sanoo:

  Oman pienen vauvani kanssa leikitään loruleikkejä ja katsotaan kiinnostavia kuvia sekä leluja <3

 118. Tuuli sanoo:

  Oman lapsen kanssa luemme usein kirjoja ja loruttelemme, mukavan rauhoittava hetki päivässä:)

 119. J sanoo:

  Kummilapsen kanssa autot ja pallopelit on suosiossa tällä hetkellä sekä kaikenlainen pelleily ja ilmeily.

 120. jasmin sanoo:

  Itse olen valitettavan huono leikkimään ainakin vielä vauvaikäisen esikoiseni kanssa. Palloleikit on pop ja palikoilla osaa äitikin onneksi rakennella. Kaikki interaktiiviset lelut kyllä auttavat ja laulu multa irtoaa aina herkästi.

 121. S sanoo:

  Kukkuu leikki on tällä hetkellä seitsemän kuukautisen ehdoton lemppari ja niin myös äidin:)

 122. Heta sanoo:

  1-vuotiaan tyttäreni rakastaa jahtausleikkiä. Hän konttaa peruuttaa kontaten karkuun kun äiti tai isi jahtaavat ❤

 123. Viivi sanoo:

  Me leikitään paljon nukeilla, hoidetaan niitä yhdessä. Hauskinta kohta 3v:n mielestä on, jos puhun jonkun lelun ”äänenä” 🙂

 124. Jenna sanoo:

  Tyttären kanssa tehdään palapelejä päivittäin, rakennelkaan legoilla ja rakennuspalikoilla yms…

 125. Jnma sanoo:

  Poikien lempileikkejä ovat kaikki autoleikit. Itselle mieluisampia on esim Legoilla rakentelut! Mukana arvonnassa ! 🙂

 126. Terhi J. sanoo:

  Lasten kans leikitään eri leikkejä/pelejä, lorupusseja, pelataan uunoa, tykätään rakentaan yhdessä legoja ja brion junanratoja.

 127. Lotta sanoo:

  Oman kahdeksankuisen lempileikki on tällä hetkellä kukkuu – missä ja milloin vain <3 Kylpylelu olisi ihana yllätys meidän vesipedolle, sellaisia meillä ei olekaan yhtään!

 128. Pajulintu sanoo:

  Junarata, jossa juna kulkee, on meidän alle 5-vuotiaiden lastenlasten lempileikki.

 129. Esterix sanoo:

  Kummipoikani rakastaa erilaisia autoja ja muita päristimiä ja suosikkina meillä onkin juna- ja autoleikit. Minusta on ihana nähdä kuinka lapsi oppii ja oivaltaa leikkiessään mitä ihmeellisimpiä taitoja. On myös ihanaa, että olen voinut näinkin usein olla läsnä kummipoikani elämässä ja leikkiä juurikin autoleikkejä hänen kanssaan❤.

 130. Hanna sanoo:

  Piilossa -leikki on jo pitkään ollut pojan suosikki.

 131. piitu sanoo:

  Kaikenlaiset juna ja auto leikit on suosittuja!

 132. ella sanoo:

  Kirjastoleikit ovat ehdottomia lemppareita!:)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.