Kukkamekossa ja farkuissa

17.03.2018

Jo jonkin aikaa silmiin on pompannut Pinterestissä, lehdissä ja Instagramissa usein kauniita dress over jeans -yhdistelmiä. Aluksi piti makustella trendiä ja ensin ajattelin, että ei se taida olla yhtään mua varten. Tykkään kuitenkin hulluna kukkamekoista, ja rakastan kireitä pillifarkkuja – ei kai niiden yhdistelmäkään voisi kovin outo olla?  Jonkin aikaa makusteltuani aloin miettimään että miksikäs ei, tuohan voisi sopia munkin päälle. Varsinkin jos vähän muokkaisin esim. muotiviikoilla kuvattujen megafashionistojen lookia vähän rennommaksi, pukemalla itse mekon ja farkkujen kaveriksi tennarit överikorkojen sijaan.

Olin etsimässä itselleni sopivaa mekkoa serkkuni rippijuhliin, kun törmäsin BikBokissa täydelliseen kukkamekkoon, joka on edestä napitettava. Ei siis rippijuhliin täydelliseen, vaan täydelliseen farkkujen kanssa puettavaan mekkoon. Nappien kanssa farkut vilkkuvat mekon välistä, ja mekko on ikään kuin eräänlainen höyhenenkevyt jakku. Toki sitä voi käyttää hyvin ilmankin farkkuja, kun pukee läpikuultavan mekon alle vaikka mustan kireän toppimekon. Ihanan monikäyttöinen, keväinen ja pirteä vaate. Ensin sovitin mekkoa, ja se istui super kivasti. Ihastuin siihen ihan heti.

Kaupassa kävin läpi kaikkia mun vaatteita, minkä kanssa mekko voisi sopia. Keksin heti useita yhdistelmiä, nilkkamittaiset siniset farkut, mustat tiukat jeggingssit tai ihan vaan leggingssit, musta trikoinen lyhyt toppimekko alle tai kesällä esim. farkkushortsit alle. Mä pohdiskelin vaikka kuinka pitkään sovituskopissa, ja tulin lopulta siihen tulokseen, että kyllä, tämä mekko on loistava lisä mun vaatekaappiin. En ole ostanut tänä keväänä itselleni mitään vaatteita ennen tätä mekkoa, joten päätin että kyllä, minä ostan sen.

Mekko on aivan ihana ja siitä tuli niin super keväinen fiilis, vaikka täällä Oulussa kevät tuntuukin olevan vielä ikuisuuden päässä, ainakin jos näitä tätini pihan metrisiä lumikinoksia katsoo. Uskaltauduin pukemaan sen farkkujen ja tennareiden kanssa päälleni pappani 80v-synttäri-illalliselle, kun mentiin suoraan parkkihalliin ja ravintolaan, enkä ulkoillut vaatteet päällä. Asukuvat napattiin ennen illallista Oulun CoffeeHousen kauniissa ”eteisessä” johon on tehty ihana pieni oleskelunurkkaus.

Mekko BikBok | Vyö Gucci | Farkut Gina Tricot | Laukku Rebecca Minkoff | Laukkukoru Coach | Donitsi Gina Tricot

Mekon kaveriksi puin tosiaankin siniset nilkkamittaiset farkut, lempparivyön, mustan perustopin alle, sekä tennarit. Näin mä aion liihotella keväämmällä, ehkä vielä puen nahkarotsin tähän päälle niin en palellu. Mulle tulee tästä ihanat bohovibat ja tämä on ehkä mun uusi lemppari-asu. Lupasin alkukeväästä, että yritän pukeutua jännittävämmin ja enemmän juuri sillä tavalla kuin itse haluan, yhtään miettimättä sitä mitä joku muu asustani ajattelee. Se on kyllä toiminut hyvin, ja musta tuntuu että olen uskaltanut pukeutua rohkeammin kuin ennen. Toki arkena on monesti helppo turvautua farkkuihin ja neuleeseen tai lempparicollegeen, mutta uskon että mitä lähempänä kesä on, sitä jännittävämmin uskallan pukeutua.


17 Responses to “Kukkamekossa ja farkuissa”

 1. Vilmissss sanoo:

  No nyt on ihan täyden kympin asu!! Insiproiduin ihan täysillä, pitää metsästää itellekin joku vastaavanlainen mekko ja pistää testiin:-) Toimii tosi hyvin noiden tennareiden kanssa

 2. Jessie sanoo:

  IHANA asu! Olet kyllä upea 🙂
  Mukavaa kevään odotusta koko perheelle!

 3. Nimetön sanoo:

  Odotan kyllä innolla, mitä kaikkea keksit!
  Uskallat ihanasti rikkoa ”rajoja”. hahhah, ihan kuin pukeutumisella nyt olisi mitään varsinaisia rajoja, mutta tarkoitan sitä yleistä kaavaa mihin ollaan totuttu.
  Farkut, teepaita ja tennarit -tyyliä. Sekin on oikein toimiva, mutta ihania inspiroivia ideoita on aina kiva nähdä. Kaikki eivät aina itselle kolahda, mutta jotain ideaa voi aina löytyä! 🙂

 4. Lottae sanoo:

  Aivan ihana mekko! <3 Pukee sua tosi hyvin ja sopii kauniisti sun hiuksiin.

 5. Petra sanoo:

  Ihanaa! Oon kuukausia pyöritellyt muutamaa mekkoa farkkujen kanssa, pukenut ne, pitänyt illan ja ahdistunut siitä, ajatteleeko joku että oon tosi urpo. Nyt oon tosi valaistunut, jos se lukee netissä ja vielä sun kirjoittamana, että mekko ja farkut on okei! Halleluja! Kevät on pelastettu! ❤️

 6. Jenni sanoo:

  Aivan upea asu! Pitääpä itsekin ehkä kokeilla jotain ton tyylistä. Ja hyvä kun tuo mekko on napitettava niin siinä on helppo imettää. Mullakin on pieni tissitakiainen, koten kaikki yläosat mitä nyt ostan täytyy soveltua imetykseen 🙂 <3

 7. Jenni sanoo:

  Oot tosi nätti ja asu on ihana! Asupostaukset on mun lemppareita<3

 8. Meow sanoo:

  Nyt on kyllä niin ihana asu että pakko tulla kommentoimaan! Hirveä himo kukkakuosiin nyt itselläkin 😀 Sopii todella hyvin farkkujen kanssa sekä kuosi että mekon malli.

 9. LauraK sanoo:

  En ollut kuullutkaan tällaisesta trendistä aiemmin, joten hieman varauksella suhtauduin ennen kuin näin kuvat. Mutta täähän näyttikin ihan älyttömän kivalta!! Kiitos että jaat taas asujasi enemmän, oon tykännyt niistä todella paljon! Itsekin oon tässä iän karttuessa alkanut tekemään enemmän rohkeita värivalintoja vaatteiden suhteen ja yhdistelemään ennakkoluulottomasti kaikkea, mikä just itsestä näyttää ja tuntuu hyvältä (ihan sama onko joku juttu just sillä hetkellä muodissa vai ei).

  Ihanaa kevättä Iina ja teidän koko poppoo <3

 10. Mertsi sanoo:

  Mietin tietkö just tätä asua katsellessa, että vau, uskalsit nyt kokeilla jotain ihan uutta, mistä aiemmin puhuit ja sitten mainitsitkin saman itsekin lopussa. Huikeen ihana yhdistelmä ja toi mekko on niiiiin <3

 11. Siis ihan sikaihana asu!! Ikinä ei itelle tollanen yhdistelmä tulisi mieleenkään, mutta nää kuvat nähtyäni ottaisin kyllä saman kokonaisuuden itelleni vaikka heti 😀 voi kamala, näkyykö tästä kommentista jo tarpeeksi miten paljon innostuin? 😀 (ihana!!!❤❤❤)

 12. heidisusanna sanoo:

  Upee asu, niinkuin kantajansakin! 🙂

 13. Nea sanoo:

  Onpa ihan superihana asu! 🙂

 14. Kepa sanoo:

  On kyllä ihan sairaan kiva asu! Täältä monta peukkua ja sydäntä 🙂

 15. Ansku sanoo:

  Vau, onpa tosi mielenkiintonen yhdistelmä ja aivan supermakee lopputulos! Passaa sulle tosi hyvin 🙂 Tykkään ihan sikana, menee varmaan itsellekin testiin tästä inspiroituneena!

 16. Sari sanoo:

  Ihan mieletön asu. Täys 10 Sopii ihan tosi hyvin sulle! Ihanan erilainen, mutta silti simppeli ja rento! Täälläkin yks joka aina odottaa näitä sun asupostauksia

 17. xod sanoo:

  Tosi kiva asu, melkeen ainoita mekko+farkut -asuja joista oon tykännyt! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.